Inlägg

Inlägg som gatsten har skrivit i forumet
Av gatsten

Tjena Hugo. Tack för svar men det du skriver är inte så lätt för mig att fatta. Vet inget om detta. Den överklockning jag gjorde, gjorde jag via ett program i Vista. Är ytterst okunnig om bios. Kan du skriva mer i detalj om i hur man går till väga?

/Peter

Av gatsten

Jag hade också en tanke om att vdimm rör minnena men som den rookie jag är vill man ju röja sig så lite som möjligt;)

Jag är intresserad av att veta varför den hängde sig på 3,645 för det var iaf inte för värmen. Den höll sig ju på 36-38 grader. Kan det bero på, som du också nämner, att man måste göra ngt med vcore?

Jag är väldigt tacksam om ngn mer i vårt avlånga land kan få ner ngn rad om hur, och vad, jag bör göra:)

MVH Peter

Av gatsten

Hej Flopper

Tack för svar. Jag vet att det finns tusen forum ägnade åt just detta ämne men eftersom jag är så dålig på det så vill jag gärna ha lite "personlig" hjälp;)

Jag har finkammat bios efter möjlighet att stänga av fläktar men verkligen inte hittat det. Jag kör ju ingen fläkt från moderkortet utan de jag har är alla direkt kopplade till PSU:n. Det är väldigt frustrerande. Är det idiotsäkert att testa det du rekommenderar? Jag satt och spelade i 3,5GHz och körde även lite 3dmark och temp var absolut inget bekymmer. Hölls ig runt 36-37 grader. Har du, eller ngn annan, ngt förslag på bad som kan ha orsakat hängningen vid 3,645?

Om jag gör de justeringar du tipsar om, är det fortfarande bara CPU:n jag klockar?

Hör jättegärna av dig igen:)

Edit: Om jag överklockar i bios.... kan du, el ngn annan, ge mig en annan och ngt lägre siffra? Den du nämner kommer "farligt nära" de 3.645 som fick min dator att hänga sig eller?

MVH Peter

Av gatsten

överklocka e6850

Hejhej!

Just köpt en e6850, msi moderkort p35 NEO 2-FR och 4x1 gb Corsair 800mxz, 4-4-4-12. Är helt nollad på överklockning och försökt läsa lite om det i era "noobs-guider" Dock niget jag vill ge mig i kast själv...

Har för övrigt vattenkylning genom Zalman. Just denna ställer till problem med programmet som jag nämner nedan då man i BIOS inte kan stänga av cpufläkten så resultatet blir att så fort man öppnar programmet börjar det larma om att fläkten inte går på cpun. Det går inte heller att stänga av i programmet.

Jag testade ett program som gick att ladda ner genom MSI och som heter "Dualcorecenter". Med detta fick jag upp CPUn i ca 3,5 GHz utan problem. Över 3,645 hängde sig dock datorn...

Jag misstänker dock att detta inte är det bästa eller mest effektiva sätt att klocka en dator. Jag tror tillexempel inte att minnena klockades alls. När jag sedan kollade i Vistas systeminfo stod det fortfarande 3.0GHz där så jag antar att man klockar för stunden men för mer varaktigt resultat behövs BIOSklockning?

Undrar om det finns ngn som vill hjälpa mig? FInns det ngt program man kan göra det i eller e det BIOS som gäller? Program hade ju varit enklare känner jag:)

Om du har ngn hjälp att ge, utgå ifrån att jag inte vet ngt om överklockning och inte fattat så mkt av guiderna:(

MVH Peter

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flatline
Jag har frågat exakt samma sak tidigare, utan svar.

Vilken Reserator har du? Själv kör jag den vackert blåa no.1.

Har dock inte hittat nån given lösning för mitt 8800GT.

Kör också med den blå som jag är nöjd med:)

Tack för era svar. Just installerat kortet och det är väldigt tyst så det funkar utan vattenkylningen just nu ändå. Köper ett när Zalman får tummen ur....

ett annat problem: Var inne på Toms hardware och skrev så jag kopierar rakt av för jag är för lat att skriva om;) Om ni har ngt förslag så kom mer än gärna med dem:)

Hi.

Just bought some new components for my computer: CPU (e6850), Motherboard (MSI P35 NEO-FR) Geforce 8800GT and a new harddrive (Seagate 750GB).

My problem is that I can't install Vista 32- or 64bit, or XP for that matter. When I insert the dvd it spins up and on my screen I can see "Windows installing" for a sec or two. After that it either freezes or turns off and restarts again.

If I replace the new disc with my old I can use it as before (a bit messed up though, had nvidia chipset before and intel now). I can install a game for instance and all hardware seems to be ok. If I however try to install Vista here (which I had before) It reacts the same way as on the other drive.

I don't know what to do and would really appreciate some help with my problems

Kind regards Peter

Av gatsten

Vattenkyla 8800GT?

Tjena alla!

Just inhandlat ett 8800GT. Sitter med en Zalman Reserator och vill gärna kyla kortet med denna. Varit och kollat på Zalmans hemsida men hittar ingen info där om när ett passande vattenblock kan tänkas komma.

Undrar bara om ngn därute i vårt avlånga land kanske har info om när detta kan hända?

Jag är inte så inne på detta område. Det kanske finns ngn annan som passar in i min konfiguration?

Tacksam för all hjälp:)

MVH Peter

Av gatsten

jag tackar för hjälpen:)

Av gatsten

Vista 32bitars el 64bitars?

Hej alla!

Går och väntar på beställda delar till en ny dator. Har bland annat beställt Intel E6850 Cpu och 4 Gb ddr2.
Vad jag undrar är vilket OS jag bör köra för att utnyttja alla 4 GB. Som det är nu använder jag 32bits ultimate men med mindre minne, eftersom det är min gamla dator.
Har läst om att 32bitars inte kan hitta alla 4Gb men har inte riktigt förstått om den trots detta utnyttjar alla 4 eller bara är strax under tre som används och drygt 1Gb outnyttjad.

Vad är alternativet? Vista 64bitars?

Tacksam för lite hjälp med mina problem:)

MVH Peter

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dmr
http://youtube.com/watch?v=PSI9nvIXaF4

LOL! Hör ni fläktarna på grafikkortet, speciellt vid sista testet... Eller snarare, hör ni ngt annat?;)
Min dator är i princip ljudlös med zalmans vattenkylning och inte en chans i världen att jag satt mig vid en sådan oljudsmaskin en längre stund:)
Att inte alla som köper grafikkort byter ut orginalkylningen mot ngt som är väldigt mycket tystare är en gåta för mig. Finns ju många att välja bland på marknaden.

Av gatsten

Nästan lika kul att vältra sig i nostalgi som att gotta sig i alla grafikeffekter i dagens spel. Nästan;)

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nutshell
På bilden från aquanox var det väl ändå inget vatten?

Ett spel som aldrig föll mig i smaken och till svar varför du inte ser ngt vatten är för att dom är UNDER vattnet:) (Därmed undrar man ju varför den kom med över huvudtaget)

Av gatsten

Det här var verkligen roligt att se:) Själv suttit med ett antal av de här spelen och vill minnas att jag tyckte dom flesta hade så himla snygg grafik:) Utvecklingen går onekligen framåt på många plan.

En personlig reflektion är att det är trevligt när specifika områden såsom vatten förskönas men vad jag skulle vilja att energi och tid läggs på är att få ännu mer objekt i miljöer, såväl utomhus som inomhus. Det har blivit bättre på denna punkt men kan fortfarande bli mycket bättre. Antar att det är en avvägning mellan den tid utvecklarna lägger och den press det skulle lägga på dagens gpu:s med för för många detaljer att rendrera....?

Jaja, drömma och önska kan man ju iaf;)

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SmOOthy
vackert är det då inte iaf...

Whats wrong with you people?!

Av gatsten

Har det någon stor betydelse hur kylningen ser ut? Varje gång jag ser en sådan kommentar vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Om man bryr sig om en sådan detalj behöver man onekligen skaffa sig lite fler hobbies, alternativt en ny:)

Av gatsten

Nu är jag absolut inte för att AMD skall försvinna men jag tror inte marknaden påverkas alltför mycket om så skulle ske.
Precis som överallt annars är det ju i grund och botten pengar det handlar om och givetvis vill Intel fortsätta prångla ut processorer i deras vanliga takt.
Om de släpper dem mindre ofta och utan någon egentlig prestandaförbättring gentemot föregående generation kommer ju själva syftet med en uppgradering för oss konsumenter att försvinna, eller hur?

Av gatsten

Ny dator. Vad ska jag köpa?

Hej på er!

Tänker snart köpa ny dator och undrar lite vad jag bör köpa. Kanske du kan ge ngn hjälp?:)

Moderkort: Gigabyte GA-X38-DQ6

CPU: Inte Core 2 Duo E6850

Minne: Corsair XMS2 Xtreme 4x1024Mb DDR2 PC6400 800MHz CL4, timing 4.4.4.12

Grafikkort: Tänkte mig ett Asus Extreme GeForce 8800GT 512MB. Senare skall jag köpa en 30" skärm och då ett grafikkort som matchar den men tror ett Gt blir en lagom investering för tillfället.

Vad jag mest undrar är ju förstås om detta blir ett bra paket. Jag har ingen riktig koll på många saker så här kommer ett antal frågor. Ganska korkade är jag rädd:)

Minnet. Ja, här är jag helt nollad så förslag på bra och snabba minne tar jag gärna emot. Har talat med en kompis som rekommenderade de jag valt. Vinner jag mycket på att köra 4Gb istället för 2Gb?

Intels CPU:er skall tydligen vara relativt lätta att överklocka. Är moderkort, CPU och minne väl valda då? Jag har tänkt mig att redan från början överklocka CPU och minnen. och har förstått att det är viktigt att delarna är av bra "kvalitet" då.

Ja, några frågor blev det och jag har säkert missat något. Om du har något tips eller hjälp att ge om det jag skrivit eller missat så är jag oändligt tacksam.

MVH Peter

Av gatsten

Jag blir så trött när jag läser om alla som klagar på Vista osv. Kan bara hålla med Blade80. Jag är också för en utveckling. En utveckling som för oss framåt istället för som så många här som klagar och mest verkar vilja stå och stampa på samma punkt i all evighet
Ja, vi har förstått er rädsla för förändringar vid det här laget... we get it...

Av gatsten

tack så mkt Videfix

Ska kolla upp det där närmare under kvällen:)

Mvh Peter

Av gatsten

Tack för svar Stasse.

Njä, det är nog tänkt den i så fall ska ha en nätverkskabel som förbindning. Ja, köpa är ju så klart smartare men det är ju tänkt som ett arbete för min utbildning och jag tror inte min lärare skulle bli lika glad över en köpt;)

Jag antar att det här projektet är lite för stort för att låta sig genomföras men jag blev intresserad av idén och vill gärna undersöka om den är möjlig att genomföra innan jag överger den så har du några tips mottar jag dem gärna:)

MVH Peter

Av gatsten

bygga en enhet för streaming av mp3 till stereo?

Hej alla!

Jag går en utbildning till elektriker och vi skall strax påbörja ett specialarbete inom elektronik. Tänkte lite löst på att göra en enhet för att streama mp3or till exempelvis en stereo som tex Pinnacle SoundBridge HomeMusic.

Innan jag ens bollar min idé mot min lärare vill jag bara höra om det finns någon som vet om detta är genomförbart för någon med mina förutsättningar.

Jag skulle vara väldigt tacksam om du som sitter inne med kunskap inom detta område möjligen kunde ge mig något tips om vad jag i så fall bör börja med. Kanske någon sida/forum på nätet som mera specifikt sysslar med sånt här eller om jag kan snylta lite på dina kunskaper;)

Mvh Peter