Inlägg

Inlägg som gatsten har skrivit i forumet
Av gatsten

Kan inte radera denna post. Någon admin som kan fixa det? Läste lite mer noggrannt och har postat i rätt forum.

MVh peter

Av gatsten

hur snabb är min uppkoppling om jag använder anonymitetstjänster?

Hej!

Har suttit och kollat runt lite bland inlägg här och har inte direkt hittat det jag letat efter. Vad jag förstår så är man även efter den 1e april och Ipred säker med nedanstående tjänster?

Jag undrar hur mycket hastigheten sjunker om man använder dem. Någon som har dem och kan rapportera skillnaderna? Själv sitter jag på 50/10. Vad skulle min hastighet kunna bli?

MVH Peter

https://www.flashback.name/
https://www.relakks.com/faq/qna/
https://dold.se/

Av gatsten

Anonymitet på internet

Låt mig först beklaga att denna tråd nog hamnat fel men jag hittade inget bättre alternativ att posta under.

Nu till min fråga: I dessa tider känns det alltmer aktuellt för mig att skydda mig mot insikt i vad jag gör på internet. Jag har hört om anonymitetstjänster på nätet men har inte så mycket inblick i detta. Känner till följande:

https://dold.se/ & https://www.relakks.com/faq/qna/

Nu undrar jag om det finns någon annan eller om dessa är de bästa? Någon som har någon av dessa och kanske kan rekommendera?

MVH Peter

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiXeR
Påpeka gärna vart jag nämner att alla SKA tycka så?

Jag säger bara att det känns larvigt att 173 kr ska vara argument att inte betala avgiften.

Sen förstår jag inte :

"Tänk dig hur hårt detta kommer att få på företag. Många kommer att förlora sina jobb och färre kommer att starta företag i Sverige, vilket gör så att mindre jobb skapas här. "

Tv-avgiften baseras per hushåll och företag, vilket innebär att företag får betala EN avgift oavsätt hur många apparater de har. Och ärligt tror jag inte att många kommer att få gå om företaget får en "merkostnad" på 173 kr per månad.

/K

Jag vet inte var du hittar din information om att företag bara betalar för en dator så du kanske har mer aktuella uppgifter än vad vi har men på sweclockers står det faktiskt att...

"Företag måste betala en avgift per tio mottagare. För en affärsverksamhet med 200 datorer innebär detta en extra utgiftspost på 41 520 kronor per år."

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RainesX
Tänk då alla stackare som har bredband men i så låg hastighet att det är ohållbart att se på tv. Hur skall dom lösa detta? (även om inte 720p min skulle vara fallet.)

Så sant. De får helt enkelt ta betalt efter den uppkopplingen man har. Greta, 83, som vill chatta med sina barnbarn över 56k modemet kan ju nog inte dra ner ngn tv överhuvudtaget;)

Av gatsten

Jag tycker detta är hemskt. Förvisso äger jag en tv men den är på endast i samband med att jag ngn gång då och då ser en film med ngn kompis. Jag kan inte minnas när jag hade den på i ngt annat syfte.

Att sedan få denna betalning tar jag som en förolämpning och det rör sig om en ren principsak för mig. Är jag inte intresserad av en tjänst så skall jag ju rimligen inte heller krävas på pengar för den.

Hur skall det för övrigt kontrolleras vilka som har datorer? Enda sättet är väl att samköra mot register hos våra isp's?

(Nu när jag tänker efter så kan jag möjligen tänka mig att betala för tjänsten med villkoret att allting sänds i hd, minst 720p;) )

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
<
Dem säljer väl av/lägger ner delarna som går sämst först.

Känns lite som att Intel vill konkurrera ut amd, tragiskt.

Hehe. Good one! Hoppas dock du skämtar? ALLA företag har ju ett vinstgivande syfte oberoende av vilken bransch de befinner sig i. Det är klart som tusan att Intel vill göra det svårt för sina konkurrenter, precis som Amd hade gjort i samma situation. Det är inget konstigt. Alla vill ju förstärka sin position och sina marknadsandelar.

Sen tycker jag det är fantastiskt kul att läsa de inlägg som berör Intel/Amd eller Nvidia/Ati. Alla får det att låta som en episk kamp mellan gott och ont.

(Det finns inget gott och ont. Om situationen hade varit den omvända, hur mycket tror ni att Amd gjort för att hjälpa sin konkurrent bli bättre?)

Snälla! Jag ber er. Fortsätt dock med dessa inlägg. Det rör mig inte att det blir en smula tjatigt, underhållningsvärdet väger med råge upp detta:)

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sergeant44
5400 RMP Är ju på tok för lite i dagens system. Inget för speldatorn med andra ord, tur att WD tänker framåt i alla fall. Varför snåla på hastigheten vid dom här storlekarna? Släpp gärna en 7200 varvare också så blir det hela klart mycket intressantare.

Själv har jag en 750 gb och tre 1,5 tb (alla seagate, och hela;) Är klart intresserad av en långsammare då de alstrar mindre värme och ljud och duger alldeles utmärkt till lagring av hdfilmer och annat. Så jag tycker alltså visst 5400rpm är för dagens system för jag inbillar mig att det finns fler som lagrar ex filmer och inte bara spelar?

Av gatsten

Kan bara hålla med Swedishbanshee. Kloka ord.

Om du har svårt att se bortom denna episka, infekterade strid så tänk dig istället att du gjort en uppfinning eller konstruktion. Ligger det då inte i ditt intresse att skydda din idé?

Av gatsten

Har under vintern inhandlat 2 st 1,5tb seagate. Har dem för lagring av mina hdfilmer. Skulle en av dem gå sönder får jag helt enkelt bita i det sura äpplet och förlora hälften av filmerna.
Tänker då köpa western digitals nya 2tb och ha mina (nya) seagates som backups, dvs lagra dem med fimerna på nytt och sen ta ut dem ur datorn. Chansen att de sedan skulle gå sönder samtidigt som Western torde ju vara väldigt liten.

Är för övrigt helstressad över diskarna och jag skulle gärna vilja veta något om hur många som drabbas. Hur som helst tänker jag aldrig handla någonmer seagate. Inte för att deras diskar i denna serie är dåliga, alla kan drabbas av problem, utan för hur de behandlar sina kunder i ex deras forum. Så får man inte hålla på!

Av gatsten

En av mina kompisar talade om solid state diskar häromdagen. Han hävdade att de inte är så säkra som vanliga diskar. De kan alltså tappa information efterhand och sen nämnde han också att de inte tål lika många skrivningar som en vanlig disk.

Är själv inte så insatt i detta. Är det någon som vet mer om detta, om så är fallet, gärna någon länk också:)

Av gatsten

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av Nyhet
[B] Enligt nya uppgifter kan en lansering av Nvidias mytomspunna grafikprocessor GT300 vara aktuell redan nästa kvartal.

Mytomspunnet? Jag skulle vilja påstå att det ordet används vid snack om exempelvis voodookorten eller liknande kulthårdvara. GT300 är på tok för nytt för att kunna vara mytomspunnet in my book:)

Av gatsten

Jaha?

Från den 1a april, vilken tjänst bör man använda? Den här https://www.relakks.com/index.php eller finns det bättre?

Helt sjukt man skall tvingas till detta men oavsett om detta blir lag eller inte tror jag att jag skall gå med i den ovanstående eller en liknande för det känns lite olustigt att man kan iaktas av gemene man.

Av gatsten

Tack alla som svarat. Acid, jag beställde just det kortet tidigare:) Har försökt radera mitt inlägg men det går tyvärr inte.

MVH Peter

Av gatsten

Tvkort?

Hej på er!

Jag har några små frågor som jag hoppas få hjälp med. Det är så att jag letar efter ett tvkort till min dator. Just nu sitter jag med comhems analoga nät och kommer säkert att göra så en längre tid till. Är inte så intresserad av att se på tv egentligen men då datorn står i sovrummet kan det ju vara kul att slötitta ibland:)

Jag använder mig av vista 64 bit så det måste stödja det och jag har en 26" tft. Kommer att skaffa en 30" under våren så det är viktigt att kortet håller bra kvalitet för så pass stora skärmar, eller så bra det nu kan bli med com hems sändning;)

Fjärrkontroll är också ett måste och likaså att det inte har en fläkt men det saknar kanske de flesta?

Nu kommer ett ytterligare önskemål: Jag har några vhsfilmer liggande som jag vill föra in via kortet så detta måste också kunna göras bra.

Kan någon där ute tipsa om ett kort som ungefär motsvarar det jag nämnt? Jag vet inte prisklass men jag skulle nog vilja ligga runt 1600-1700 eller mindre.

Tack för all hjälp

MVH Peter

Av gatsten

helt fantastisk! Ännu bättre än den första:)

Av gatsten

Installerade Ie8 och oj vad det blivit buggigt sen dess! Explorer kan inte ladda ett antal av de sidor jag besöker och allt som oftast (läs varje dag) så hänger den sig med omstart som följd.

Jag är inte helt nöjd sammanfattar jag det hela med;)

Av gatsten

Jag har aldrig uppskattat Jerry, den här snutten var dock störtskön. Kul att se Bill bjuda lite på sig själv:)

Av gatsten

hej och tack för svar.

Ja, jag vet, det suger en del. Jag tvivlar på att det är ngt virus eller trojan eller ska jag skriva tvivlade... Eftersom hastighetssänkningen kommit och gått två ggr så är det kanske det som är problemet? Jag skulle dock tycka det var mysko om jag fått ngt sådant. Har inte haft ett enda virus under alla år. Finns det ngt bra sätt att undersöka detta?

MVH Peter

Av gatsten

Tjena ndjr. Tack för ditt hjälpsamma svar;)

Nu har hur som helst saker och ting löst sig. Nu fungerar det 50/10 igen men jag skulle väldigt gärna vilja veta varför det fungerar igen utan att jag gjort något. Jag antar att det betyder att problemet kan återvända nämligen...

Förslag?:)

MVH Peter