Inlägg

Inlägg som gatsten har skrivit i forumet
Av gatsten

Inlogg till intranät i SBS-server

Hej på er!

Jag är ganska ny på det här så jag ber er ha överseende med eventuella konstigheter jag skriver.

Jag har ett litet problem. Jag har en installation av Windows SBS 2008. Den är igång som den skall och jag har satt ihop en liten Sharepointsite till företaget jag jobbar på. När jag besöker den via browsern så ombeds jag logga in. Jag gör så och klickar sedan på "internal web site". Väl där inne möts jag av det som jag har problem med: Istället för att mötas av "Welcome Peter, som jag heter", möts jag av "Welcome Erik". Detta är ägaren och han som kört igång servern.

Min fråga är: Varför möts jag av detta under min inloggning och kan jag ändra detta så att det ligger under mitt namn?

Tacksam för all hjälp, Peter

Av gatsten

Tack så mycket för er hjälp:) Tittar närmare på det här.

/Peter

Av gatsten

Tack för era snabba svar. Jag var nog lite oklar. Jag har redan adressen som mycket riktigt slutar med /owa. Kan jag på något sätt, i serverns konfiguration, ange att https://www.tjenahejvadsvårtdethärvar.se (utan owa) skall leda till en inloggning till själva exchangeservern, alltså inte owa. Är detta möjligt? Var gör jag i så fall denna ändring?

Än en gång tack från en glad amatör.

Av gatsten

Lgoin till Exchange?

Jag är väldigt ny i den här miljön så jag ber om ursäkt för eventuella dumheter jag häver ur mig.

Jag sitter med Microsofts SBS-server 2008. Hur går jag tillväga för att kunna logga in till servern via min hemsida, exempelvis www.tjenahejvadsvårtdethärvar.se

Är det överhuvudtaget möjligt?
Om så är fallet och du har svaret. Skriv så enkelt som möjligt så jag hänger med;)

Med vänlig hälsning Peter

Av gatsten
Skrivet av IntelAti:

Vore fint om de satsade på att få ut 670 Top istället. Väntat sedan i mitten av juli på ett ersättningskort till mitt som small.

Ja, vad händer med dem? Jag beställde ett för en månad sen. Inte sett skymten av dem...

Av gatsten
Skrivet av Najsisen:

Problemet är bara att de kommer ta ut ~1000 kr för 2 gb minne extra :/

Close, but no cigar^^. Enligt prisjakt skiljer det ungefär 400kr på standard 670 och cirka 200kr på den överklockade mot 670 med 4Gb minne.

Av gatsten

Jag har beställt ett Asus 670 DC2T som ju är ett överklockat 670. Jag har en 30" skärm och behöver minst det jag beställt. Detta nya på 4Gb är väl lite långsammare men kan det på något vis kompernseras av den större minnesmängden vis spel på 2560x1600?

Tacksam för hjälp

/Peter

Av gatsten

Ny dator

Hej,

Jag sitter på en lite äldre core 2 duo och skulle vilja ha ngt nytt och fräscht. Det finns så många socklar just nu och jag lyckas inte bli klok på vilken sockel och mk jag bör välja. Har det kommit nya nyligen och vilken bör man välja? Priset jag tänkt mig ligga runt är väl cirka 4-5k för mk och cpu. Några förslag?

Mvh Peter

Av gatsten

Puh! Det var ju för väl. Jag vill absolut inte att min blivande ögonsten förknippas med sådana pinsamheter. Hade ju i och för sig aldrig tänkt kalla den Prime men ändå;)

Av gatsten

Rippa dvds

Hej på er!

Jag har ett litet problem som jag hoppas någon kan hjälpa mig med. Jag har börjat lägga ned alla mina gamla dvdfilmer på hårddisk. Min tanke sedan tidigare var att använda dvdshrink men då blir det ju en mapp med många olika filer till varje film.

Efter en del googlande och test så hittade jag programmet "Magic dvd ripper" som fungerar bra och har hjälpt mig med ett stort antal filmer. En del vill dock inte hamna i rätt format... De som blir fel är 720x576 pixlar stora och blir alldeles för "utdragna" på bredden.

Min fråga är om jag kan få dem rätt i det programmet eller i något annat? Bör kanske nämna att jag alltså inte är ute efter att komprimera filmerna utan vill ha dem i sin fulla kvalitet.

Fråga gärna om jag uttryckt mig konstigt. År inte så bra på sånt här;)

Tack för all hjälp, mvh Peter

Tråd låst av GAPa. Jag är rädd att även om det här kan vara lagligt, tillåter vi inte den typen av diskussioner. Se § 7 i reglerna.

Av gatsten

Jag vill ha favoriterna på vänstersidan. Sitter med en 26" skärm och man blir ju i det närmaste yr av att leta sig från höger till vänster hela tiden. Kasst. Om inte detta fixas å det snaraste kommer jag för första gången att se ett skäl, för min del, att byta browser.

Av gatsten

För mig handlar det inte så mycket om pengarna. 100-200 kronor är inte så mycket att hetsa upp sig över men för mig gör principen det omöjligt att handla ngn disk med detta pålägg. Jag är fotograf och backar upp allt på externa diskar. Inte en chans att mina fotodiskar skall sponsra ngn annan!

Av gatsten

Tack, nu börjar det klarna.

Jag skriver bara in dem alltså, en på var rad som poww_genius visar. Jag får ingen bekräftelse och behöver inte göra det vid varje tillfälle?

Ursäkta alla frågor

/Peter

Av gatsten

Oj. av ngn anledning så slutade jag få mail om uppdatering i tråden...

Stort tack för hjälp men ngn liten fråga till:=)

Skall jag inte få någon bekräftelse på det jag gjort i konsollen? Utgår ifrån att detta är ngt jag inte behöver göra varje gång?
Och slutligen: Varför behöver man ändra rates? Vad har det för betydelse. Vill gärna förstå:)

Trevlig dag / Peter

Av gatsten

Hej och tack för svar:)

Det händer dock inget när jag trycker ner tilde tecknet. Ingen konsoll kommer fram... Hur får jag fram den?

Snälla, fortsätt o hjälp:)

Hälsningar Peter

Av gatsten

Counterstrike: change rates

Hej på er!

Jag är verkligen inte bra på det här med datorer så jag hoppas att det finns ngn som kan ta sig tid att hjälpa mig:) Spelar lite Counterstrike när tid ges men sen den senaste sourceuppdateringen så har jag fått klagomål på att ändra mina "rates". Har ingen aning om vad detta är eller vad det är bra för men vill ju fixa det hela. Jag har letat förtvivlat på nätet efter hur jag skall göra men jag kan varken hitta konsollen eller förstå vad jag skall göra när den väl är framme.

Snälla, lite hjälp:)

Mvh Peter

Av gatsten

CORSAIR Force Series F80 SATA-300

Skall iväg idag och köpa ovanstående ssddisk som jag förstått skall vara bra. Vore tacksam för snabba svar för skall börja installera vid 13-14:)

Är det något speciellt jag bör tänka på? Trim funktion, skall den aktiveras? Först tänkte jag mig en Intel x-25m 80gb men den här är väl bättre?

Mvh Peter

Av gatsten

Ps3 som nav i min hemmabioanläggning?

Hejsan!

Låt mig börja med att be om ursäkt för att jag troligen tar upp ngt som redan finns i andra trådar men jag är så tokdålig på allt vad hemmabio är att jag inte känner mig säker på det jag läst i dem.

Med det sagt vore jag ytterst tacksam över den hjälp jag kan få här

Jag kommer i dagarna att köpa en Mitsubishi hc3200, alt hc3800 med tillhörande stativ.

Saken är att jag har en massa .mkv filmer (720 & 1080) i datorn som jag fått av en vän. Det är främst till dessa jag vill använda projektorn och min tanke är att helt undvika skivor och att helt enkelt streama dem från mina hårddiskar.

Fråga 1: Kan en Playstation 3slim vara lösningen jag söker? Jag såg i en tråd att det finns en ny(?) mjukvara som heter "Ps3 media sever" som tydligen skall klara .mkv bland annat. Om jag förstår rätt installeras denna mjukvara på pcn men skall ngt installeras på ps3:an?

Fråga 2: Är det sedan bara att dra en tpkabel från dator ut till konsollen och köra igång eller är det mkt som skall göras därefter? (Jag är tekniskt invalid;)

Fråga 3: Mitt övriga system är en Harman Kardon AVR435. Den är lite äldre men fyller helt mitt behov. Den har dock ingen HDMI. Vad för sladdar behöver jag till hela systemet för att allt skall fungera? En tpkabel. En Hdmi mellan ps3 och projektorn? En optisk eller annan passande kabel för att överföra ljudet till recivern? Något annat?

Fråga 4: Är detta den bästa lösningen för mig? En Htpc blir ju lite dyrare att bygga och är inget jag behöver om jag bara kan få över mina bluray-rips till Ps3:an smidigt samt kanske ngn gång hyra bluray i butik. (Jag förutsätter att om filmerna kan streamas så kan även mp3or och kanske jpgs streamas?)

Fråga 5: En senare fråga är duk. Min situation just nu är att jag och min flickvän skall flytta ihop i min lägenhet. Ett antal hyllor kommer att stå på den väg jag från början tänkt ha mig en ramspänd duk på. Måste därmed ha en duk som hänger från tak. Då detta är en tämligen temporär lösning så letar jag en billig sådan. Såg att kjell & co har en på 90" och en på 108". kanske en av dessa kan passa? Är 108" för mkt för min tänkta projektor? Kan det finnas andra bättre alternativ för cirka 2000 el strax under?

Som ni säkert märker så är jag helt ny på detta och totalt okunnig. Om det är någon som kan hjälpa mig med ovanstående eller kanske tipsa mig om ngt jag missat helt så vore jag oändligt tacksam:)

Mvh Peter i Lund

Av gatsten

Samma här. Jag hade samma stendumma bekymmer.Gjorde samma sak för ngn vecka sedan som willov tipsar om. Sen dess har det bara hänt en gång så jag rekommenderar att du testar detta:)

/Peter

Av gatsten

Final cut for win 7?

Hej på er!

Jag vet att Apples program Final Cut inte finns för windows men jag var på ett kalas häromdagen när ngn använt sig av detta för att skapa ett synnerligen trevligt bildspel. De hade använt sig av ett speciellt tema som skapade en väldigt trevlig och "proffsig" upplevelse.

Försökte googla lite och fick tips om att Sonys Vegas skulle vara lämpligt men jag inbillar mig att detta är lååångt mycket jobbigare att använda än Final Cut. Hittade dessutom inga sådana möjligheter vid en snabb titt.

Final Cut hade en funktion för att skapa olika "miljöer" för ens prensentation, ex den jag såg hade den som visade ett fotoalbum där den sedan ömsom visade bilder som fadades/snurrade in, ömsom gjorde kameraåkningar till nästkommande foto.

Det är sådant jag letar efter och vore väldigt tacksam över om någon kunde ge förslag som passar win7 64bit.

Stort tack i förväg och en glad påsk på er alla:)

//Peter