Inlägg

Inlägg som gatsten har skrivit i forumet
Av gatsten

långsamt internet, mjukvara eller hårdvara?

Hejhej!

Jag har ett lite udda bekymmer. Jag har de senaste dagarna haft problem med internet. Har Comhems 50/10 och var nöjd men så sjönk min hastighet till cirka 0.01 mbit åt båda hållen. För nuvarande har jag drygt 50kb upp och ca 250kb ner. Detta är ju på tok för lågt och jag undrar vad som kan orsakar detta.

Com hems nät är nu elminerat tack vare en bärbar jag nyss testade och nådde 50/10. Problemet bör alltså sitta i min dator...

Vad bör jag göra? Det borde väl troligen vara mjukvarurelaterat eller kan det vara moderkortet? Själv tror jag på det förstnämnda.

Skriv gärna en rad om du har något förslag på vad det kan röra sig om.

Tack på förhand

MVH Peter

Av gatsten

Har en 6850 klockad till 4Ghz och ett 8800GT, båda kylda med Zalmans reserator 1. Lådan är knäpptyst minus ngt litet ljud från hårddisken. Satte i vattenblocket för 8800 häomdagen och sänkte temperaturen vid full från cirka 85-90 till cirka 41. ALDRIG jag kommer att kyla en burk med högljudda fläktar:)

(Båda blocken från Zalman, rekommenderas grymt:)

Av gatsten

Ja, inte går företaget bra i alla fall. De har ju lagt ner de flesta av butikerna vid det här laget. Hörde av en vän med inblick i företaget att de haft problem med krediten hos sina leverantörer i över ett år nu.

Tycker dock det är trist. Har handlat en hel del hos dem, senast för två veckor sedan men vet inte om jag kommer att göra det igen. Tänk er scenariot att du köper komponenter till en ny dator hos dem och så går de i konkurs dagen efter du lagt beställning och betalat. Kul;)

Av gatsten

Hej Hero12

Tack för ditt svar. Jag köpte ett 100 pack tdk-skivor och de första typ 50-70 har fungerat utan problem i 16x. Det är först nu problemet kommit. Jag har provat att sänka ner till 4x och problemet kvarstår. Jag har inte använt datorn under tiden men i vilket fall tror jag inte det är där skon klämmer. Cachen i brännaren har aldrig påverkats.

Det lutar nu åt en omformatering av os och ominstallation i förhoppningen att det skall hjälpa. JAg har inget annat förslag:(

Någon annan som kan tipsa om något?

MVH Peter

Av gatsten

Problem med min dvdbrännare!

Hej alla!

Jag har lite problem med min dvdbrännare. Det irriterande är att den bränner musik och annat perfekt, det är endast när jag bränner dvdfilmer som problemet uppstår.

Vid uppspelning hackar filmerna och ibland låser de sig. Jag har en Samsung SH-S203. Jag utgick först ifrån att det var enheten som helt enkelt gått i sönder men efter att idag ha köpt en ny och samma problem åter infunnit sig vet jag inte riktigt vad jag skall göra härnäst?

Om det inte är hårdvara, kan det då vara mjukvara i form av os eller brännarprogram? Har testat två olika versioner av Nero med samma resultat. Det har som sagt fungerat en längre tidigare med Nero så jag tror inte det heller...

Kan det kanske vara något med mitt os? Jag kör Vista 64bit.

Det har ju som sagt fungerat tidigare så varför inte nu? Om det är mjukvarurelaterat, kan det då kanske hjälpa om jag kör en omformatering av hårddisk och ominstallation av os och nero?

Börjar bli trött på det här så jag vore väldigt tacksam om någon kan komma med något ytterligare tips.

MVH Peter

Av gatsten

Jag bryr mig inte om vilken tillverkare som gör bäst produkter. Jag bryr mig om vilken produkt som passar mig bäst och jag, som säkert de flesta andra här, tar gärna emot hjälp från dem som vet mer i ett specifikt ämne.

Jag kan försäkra dig om att, precis som de flesta andra här, jag inte räknar dig till den skaran då du varken är nyanserad i ditt tyckande eller backar upp det med information till länkar där du får din information ifrån. Detta är något du väljer att bortse från när du skriver och något som gäller generellt allt du skriver. Du väljer att kommentera men du ger inga svar, alltså är det ingen som tar dig på allvar. Det här kan tyckas vara hårda ord och jag är ledsen över att behöva skriva det.

Hade jag varit dig hade jag avslutat din gosh profil och börjat en ny och därmed också startat med en ny attityd, något vi alla skulle tjäna på här på sweclockers, kanske främst du.

Du kan skriva hur mycket till du vill här i tråden om mig och amds alla underbara produkter och hur mycket bättre de är. Jag orkar inte lägga ner mer energi på dig och dina snedvridna åsikter.

Avslutningsvis önskar jag dig lycka till med livet, universum och allting:)

Av gatsten

jag har haft amd hela mitt liv och det är först senaste burken som fått en intel. Måste säga att jag alltid älskat amd, dels för prestanda och för att devarit en underdog. Finns dock inget skäl i världen för mig att ta en amd då intel ligger så långt före. När jag skall köpa nästa dator kollar jag givetvis vad som är bäst för mig då.

Ironiskt att höra dig tala om "mer kött på benen" då du inte är särksilt nyanserad i ditt tyckande men jag antar att du just var ironisk:) Good one:)

Av gatsten

ja, inte klokt. Man kan få för sig att han alltid intar en motsatt åsikt bara för att få "bråka"

Av gatsten

Personligen tror jag att pojken fått lite AMD-aktier genom sin pappa eller mamma och att han på det vis försöker öka deras värde...

Av gatsten

amen brother!! förhoppningsvis blir det inget svar från honom men jag sätter en bra slant på att han känner sig manad att komma med ännu ett svar som vi bara inte kan leva förutan;)

Av gatsten

Ok.
Tar du den inte på allvar så behöver du ju inte bemöda dig att svara på min kommentar.
Jag skrev ju inte att om man har 20 fps så blir det vips 60 som du skriver. Jag skriver att man inte förlorar något på att ha mer än vad skärmen klarar av. Även om de inte används just då finns de till hands om spelet exempelvis har mer krävande miljöer.

Av gatsten

du citerar bara en bit av min text ju. Läste du inte hela eller? Om du bara citerar meningen som du gjort har du ju förstås rätt men så kan du ju inte göra förstår du väl!

Jag skriver ju att det är önskvärt att ha en reserv av fps för dels krävande situationer samt framida spel. Även om ens fps ligger över vad skärmen klarar av att visa så finns de ju där i bakgrunden och skapar en jämn och bra spelupplevelse.

Av gatsten

Jag har kanske fel så ta detta med en nypa salt men visst vill man väl ha så många fps som möjligt. Om skärmen bara klarar av att visa 60 fps är väl irrelevant?
Det är bra att ha en "buffert" av frames då många spel skiljer sig åt i olika miljöer. Jämför en miljö inomhus mot en mer krävande i ex en skog vilket kanske halverar fps och då kan varje frame behövas....

Av gatsten

12-15 fps? Haha! Spela med sådan "diabildsuppdatering" måste ju vara en höjdare;) Om man nu kan vara nöjd med sådana frames så kan man absolut inte ha erfarenhet av ett snabbare system.
Så länge han har en sådan antikvitet i sin ägo borde han hålla sig till patiens eller varför inte en spännande omgång shack?

Killen har dock verkligen tur att han har dig som vän så att han i alla fall kan få riktig experthjälp med att bygga en riktig "intelkiller" av just de amddelar du väljer ut;)

Av gatsten

Vi ser med spänning fram emot dina länkar då du återvänt från jobb och andra åtaganden.

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Gå Intel! Nu är det Intels tur att regera.

Hehe. Störtskön ironisk kommentar det där!;)

Av gatsten

Jag gillar Vista och har inte haft ett endaste bekymmer. Det är kul att läsa om alla som uppenbarligen har haft så oerhört mycket problem med Vista för att i nästa andetag säga att de väntar på Win 7. Jag förutspår att de kommer att ha lika mycket problem och saker att gnälla över även under kommande releaser av operativsystem.

Vi vet att ni gillar det förflutna och jag personligen önskar er alla lycka och framgång med det. Vi vet också vad ni tycker om Vista och allt annat av MS. Med detta vill jag ha sagt: Snälla, snälla, sluta tjata. Er information och klagomål är lästa och emottagna. Jag lovar.

Av gatsten

touchscreen. och nej.

Av gatsten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiPoost
Finns någon "länk" till vänster i säkerhetscentret där man kan ställa in hur man ska varnas. Där går det stänga av varningarna helt. Kan inte kolla exakt eftersom att jag kör XP nu (minnesfel (tror jag)).

Tack Dipoost! Det första jag gjorde var också att avaktivera UAC och sen dess har man fått leva med dessa evinnerliga påminnelser. Man blir lätt trött av det;)
Men nu.... nu slipper jag det helt o hållet:)

Tack igen

Av gatsten

Istället för att kaxa borde dom nog vara oroliga, rejält oroliga. Det är väl just dessa bitar som tidigare gjorde AMD så pass snabba? Åtminstone till viss del?