Intel Nehalem ger ordentlig prestandaskjuts

Permalänk
Medlem

du citerar bara en bit av min text ju. Läste du inte hela eller? Om du bara citerar meningen som du gjort har du ju förstås rätt men så kan du ju inte göra förstår du väl!

Jag skriver ju att det är önskvärt att ha en reserv av fps för dels krävande situationer samt framida spel. Även om ens fps ligger över vad skärmen klarar av att visa så finns de ju där i bakgrunden och skapar en jämn och bra spelupplevelse.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gatsten
du citerar bara en bit av min text ju. Läste du inte hela eller? Om du bara citerar meningen som du gjort har du ju förstås rätt men så kan du ju inte göra förstår du väl!

Jo fast jag tog den inte riktigt på allvar, eller rättare sagt får du bara 20 fps så är det inte 60 fps. Men då får man skriva 20 fps, och vad gäller framtidens spel så har du FSB problemet. Används flera kärnor så är det mer data så skyfflas och då blir det kö där.

Exempel:
3 kärnor kör var sin tråd, trådarna läser och skriver till minnet, trådarna behöver viss synkronisering, kärnor skickar "kommando" (signaler) till grafikkortet, allt skall gå via FSB'n

Läste någonstans att Nehalem kunde vara upp till 6 gånger snabbare än nuvarande Intel, det ger en liten indikation om vad som kan hända.

Öka på exemplet till 20 trådar och problemet ökar mycket mer ändå.

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem

Ok.
Tar du den inte på allvar så behöver du ju inte bemöda dig att svara på min kommentar.
Jag skrev ju inte att om man har 20 fps så blir det vips 60 som du skriver. Jag skriver att man inte förlorar något på att ha mer än vad skärmen klarar av. Även om de inte används just då finns de till hands om spelet exempelvis har mer krävande miljöer.

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Eftersom den typen av "hack" är väldigt svår och mäta så får du mer välja själv om du tror på det eller inte.

På grund av att Intel har några flaskhalsar som man löser med Nehalem så kan det ändå vara en förklaring till varför, möjligen är hacken så små att de inte märks. De borde faktiskt märkas mer på en Quad och om spelet använder två trådar (eller mer, fler trådar och större möjlighet till hack i teorin) jämfört med en C2D.
Upplever man små hack med en oklockad men sedan klockar upp den och problemet försvinner för en snabbare FSB så är det en indikation om att problemet är just FSB'n. Nehalem har inte den flaskhalsen precis som AMD heller inte har den.

Då jag både kört Duo och Quad och gjort allt möjligt med bäggedera så kan jag lugnt påstå att jag inte tror att ett spel skulle orsaka att CPU flaskar pga FSB. Kör min Quad ocklockat och har då inga problem med spel. Är medveten om att C2Q lider av problem som relaterar till FSB'n men tror och anser som andra här att det bara märks i miljöer som normalt sett inte hör hemma hos hemmafipplar'n.

Har haft problem med att min E4300 har hackat under spel i 64-bits XP (uppstod inte under 32-bits XP) men tror mer på att problemet har att göra med ett måndagsex från intels sida. Inte direkt imponerande när min Q6600 är svalare än min E4300 med samma kylare (Scythe Ninja Rev. B)...

Permalänk
Medlem

Inget nytt i tråden ser jag...

fps...hmm...varför är jag inte förvånad.

Visa signatur

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe"-Albert Einstein-#1 X48DS5| Q6600GO@3.6GHz Max FSB so far :P | TRUE+FM121 | OCZ Reaper-8500 | Corsair 620 | Cosmos 1000 | #2: P35-DS4 ( F10 )| TRUE-120 | E6600@3.72 | OCZ Nvidia SLI DDR2 PC2-6400 | NZXT Lexa | HD4850|

Permalänk
Avstängd
Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem

Jättebra, det är ingen som överhuvudtaget har ifrågasatt den saken i den här tråden, det enda alla ifrågasätter är varför du hoppar in och promotar Phenom i en Nehalem-tråd.

Visserligen delar Phenom en smart uttänkt arkitektur med Nehalem, men där Nehalem förväntas prestera väldigt bra både i server och på desktop så är Phenom bara lam på desktop.

Det spelar ingen roll hur smart Phenom är, mjukvaran ligger efter och det ett bra tag framåt samt att klockfrekvensen är låg och energiförbrukningen hög. Ingen dålig processor, Phenom, men den som förväntar sig en uppgradering av sin någotsånär moderna desktop spekulerar knappast i att "uppgradera" till en Phenom.

Det ser vi på alla sigs här, samt om vi frågar swec om det förändrade besöksmönstret från AMD-forumet för ett par år sen till Intel-forumet nu. Alla är inte lurade.

Men det är många som spekulerar i en Nehalem, därav denna tråden.

Kom igen med Bulldozer, eller nåt, då kan det vara dags att bråka på allvar. Personligen har jag ibland övervägt att stödköpa en Phenom, men för tusan, en E7200 för 980Kr är mycket snabbare i desktop-apps om man klockar den litet fast det bara är en dual. Och drar typ en tredjedel så mycket ström.

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem

Gosh. Du ger intryck av att vara skadad på något sätt. Att du inte har alla getter i hagen kan nog de flesta vara överens om. Jag är så arg på att Sweclockers inte stänger av dig eller ger dig en anmärkning att jag har svårt att sätta ord på det.

Du slänger in brinnande facklor i trådar för att skapa oreda. Trådarna spårar ur pga dig, varje dag. Du är dryg och otrevlig. Du retar upp människor. Du bemöter inte argument som förs fram. Du klipper i citaten hit och dit så att det passar dig. När du inte kan fortsätta en diskussion för att du vet att dina argument inte kommer att landa mjukt så hänvisar du till din högre nivå av kunnande, och att det inte är lönt att förklara för andra som ändå inte skulle förstå. Du beter dig som en idiot Gosh! Det skulle vara en komisk ironisk gest om sweclockers varnar mig för att jag säger precis som det är. Du har en skruv lös, det råder ingen tvivel om den saken.

Senast idag blev du uppläxad av en moderator som anmärkte på att du är rigid i ditt sätt att diskutera. Lik förbannat går du i försvarsställning och hänvisar till att man visst inte får promota något annat än Intel osv. Du måste ha haft en riktigt riktigt riiiiiktig jobbig barndom. Du är ju onekligen extremt bra på att ta stryk. Egentligen borde man väl tycka synd om dig, men det är för svårt. Har du inte noterat att du har exakt noll support för dina argument? Dom smulas sönder till oigenkännlighet i snart sagt varje tråd du är med och rumsterar i. Men du fortsätter sparka uppåt och åt sidorna som en galning med oförminskad styrka. Åt alla håll du kommer åt.

Jag har inte varit medlem på Sweclockers speciellt länge, men det har varit intressant och lärorikt. Jag har lärt mig extremt mycket om hårdvara relaterat till min kunskapsnivå bara för ett år sedan. Framförallt av riktiga proffs som The Squonk med flera. Tack! Nu får det dock vara slut. Jag kan härmed glädja dig Gosh med mitt sista inlägg. Du skall slippa bli bemött av mig i trådarna hädanefter. Följande saker är nu nämligen förtvivlat uppenbara.

1) Det är klarlagt att du har förstått att du förstör trådar med ditt sätt att agera.

2) Det är klarlagt att du struntar i detta. För att använda juridiska termer så rör det sig alltså inte bara om vårdslöshet, utan om rent uppsåt.

3) Du har vid upprepade tillfällen blivit åthutad för ditt sätt att agera, av såväl moderatorer som andra användare.

4) Trots denna kontinuerliga förstörelse av trådar så är det inte en enda moderator som ha stake och/eller behörighet nog att stänga av dig eller ge dig en officiell anmärkning, och därigenom markera för nya och gamla användare att ditt sätt att agera inte accepteras. Detta förvånar mig. Jag trodde i min enfald att Sveriges utan tvekan största hårdvaru- och mjukvaruportal skulle ha tillräckligt mycket integritet för att värna sitt eget forum.

Så verkar inte vara fallet. Jag ger mig Gosh. Du vinner. Jag är här för att lära mig om hårdvara, inte för att läsa dina vansinnigheter om att man spelar bra i 15 fps och att Intels FSB flaskar på desktops. Du har ju uppenbarligen inte en aning om vad du snackar om. Jag ser fram emot att komma tillbaka som aktiv deltagare i Sweclockers forum när folk som beter sig som Gosh varnas och slängs ut utan prut. Misstolka mig inte nu Gosh genom att förvränga detta med ett klippt citat. Jag menar inte att man skall slänga ut de som argumenterar för viss teknik. Jag menar att man skall slänga ut personer som gör det på ett så makalöst osympatiskt sätt som du gör. Ett sätt som är ämnat att reta upp folk snarare än att föra diskussionen framåt.

Adios amigos. På återhörande!

Visa signatur

C2D 6850, 2GB Corsair DDR26400, Asus P5K Deluxe/WiFi p35, 150 GB WD 10krpm, 500 GB WD 7.2krpm, GeForce8800GTS 320, Antec P180, Corsair 620W

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Exempel:
3 kärnor kör var sin tråd, trådarna läser och skriver till minnet, trådarna behöver viss synkronisering, kärnor skickar "kommando" (signaler) till grafikkortet, allt skall gå via FSB'n

Läste någonstans att Nehalem kunde vara upp till 6 gånger snabbare än nuvarande Intel, det ger en liten indikation om vad som kan hända.

Öka på exemplet till 20 trådar och problemet ökar mycket mer ändå.

Ditt exempel haltar som en amputerad vietnamveteran, men det är ett annat problem.

Hur tycker du att det gick med mina efterfrågade fakta?

Permalänk
Medlem

amen brother!! förhoppningsvis blir det inget svar från honom men jag sätter en bra slant på att han känner sig manad att komma med ännu ett svar som vi bara inte kan leva förutan;)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flopalot
Gosh. Du ger intryck av att vara......
..........
Adios amigos. På återhörande!

Det vore i sanning en tragedi att Du flopalot skulle sluta här, då ditt skarpsinne och din pedagogiska natur är oss Alla till nytta på detta forumet.

Visa signatur

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe"-Albert Einstein-#1 X48DS5| Q6600GO@3.6GHz Max FSB so far :P | TRUE+FM121 | OCZ Reaper-8500 | Corsair 620 | Cosmos 1000 | #2: P35-DS4 ( F10 )| TRUE-120 | E6600@3.72 | OCZ Nvidia SLI DDR2 PC2-6400 | NZXT Lexa | HD4850|

Permalänk
Avstängd

shit!! att det är så fruktansvärt känsligt när någon anser att AMD i många stycken är bättre än intel.

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
shit!! att det är så fruktansvärt känsligt när någon anser att AMD i många stycken är bättre än intel.

Empati är uppenbarligen ngt helt främmande för dig gosh.

Du har min sympati.

Visa signatur

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe"-Albert Einstein-#1 X48DS5| Q6600GO@3.6GHz Max FSB so far :P | TRUE+FM121 | OCZ Reaper-8500 | Corsair 620 | Cosmos 1000 | #2: P35-DS4 ( F10 )| TRUE-120 | E6600@3.72 | OCZ Nvidia SLI DDR2 PC2-6400 | NZXT Lexa | HD4850|

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Subrosa
Empati är uppenbarligen ngt helt främmande för dig gosh.

*ööö* va??
Hur får du till när du drar den slutsatsen?

Kan jag hjälpa att när man läst på om tekniken för respektive processortyp, är det då bättre och hålla käft så jag inte sårar intelfansen?

Har du sett filmen?
http://www.intel.com/technology/quickpath/demo/demo.htm

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
shit!! att det är så fruktansvärt känsligt när någon anser att AMD i många stycken är bättre än intel.

Vad som verkar vara känsligt är ditt förhållande till din Phenom. Då du predikar så mycket om den så undrar då inte jag om du är besviken på hur den presterar och försöker intala dig själv och andra att den är det enda rätta. Eller?

Predika om Bulldozer istället, den verkar ju iallafall lovande.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Vad som verkar vara känsligt är ditt förhållande till din Phenom.

Nej jag beskriver nackdelarna med dagens Intel processorer och varför man bör vara lite vaksam till prestandatester mm. Just nu är det bara AMD som har lösningar på diverse flaskhalsar, så fort Nehalem släps så kommer den också fungera smidigt där dagens Intel processorer brister.

Hur tycker du jag skall beskriva det? Jag får väl ändå hålla mig till verkligheten? Eller tycker du jag skall ljuga

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
*ööö* va??
Hur får du till när du drar den slutsatsen?

Kan jag hjälpa att när man läst på om tekniken för respektive processortyp, är det då bättre och hålla käft så jag inte sårar intelfansen?

Har du sett filmen?
http://www.intel.com/technology/quickpath/demo/demo.htm

Ja, ja, du är ivartfall konsekvent om ngt.

Visa signatur

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe"-Albert Einstein-#1 X48DS5| Q6600GO@3.6GHz Max FSB so far :P | TRUE+FM121 | OCZ Reaper-8500 | Corsair 620 | Cosmos 1000 | #2: P35-DS4 ( F10 )| TRUE-120 | E6600@3.72 | OCZ Nvidia SLI DDR2 PC2-6400 | NZXT Lexa | HD4850|

Permalänk
Medlem
Citat:

så fort Nehalem släps så kommer den också fungera smidigt

Exakt. Tills vi får möjlighet att överväga en Nehalem-rigg, så är det viktiga att vi är nöjda med vårt nuvarande val oavsett på vilka grunder. Själv är jag ingenting annat än positivt överraskad över hur stabil plattform s.775/C2 är.

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Nej jag beskriver nackdelarna med dagens Intel processorer och varför man bör vara lite vaksam till prestandatester mm. Just nu är det bara AMD som har lösningar på diverse flaskhalsar, så fort Nehalem släps så kommer den också fungera smidigt där dagens Intel processorer brister.

Hur tycker du jag skall beskriva det? Jag får väl ändå hålla mig till verkligheten? Eller tycker du jag skall ljuga

Klart den har nackdelar, något annat vore verkligen underligt. Att Core2 KAN flaska skiter nog de flesta i som väljer den. De procentuellt få som vet om Core2's brister väljer nog ändå den då Phenom har värre brister.

Du får förhålla dig hur du vill, mig personligen kvittar det. Tänkte lyfta fram min fundering då folk verkar undra varför du är så driven i din sak.

Folk vet redan vad du tycker, fortsätter du som du gör nu blir nog ingen förvånad om du åker ut då du uppenbarligen gör folk riktigt ilskna.

Permalänk
Medlem

Personligen tror jag att pojken fått lite AMD-aktier genom sin pappa eller mamma och att han på det vis försöker öka deras värde...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gatsten
Personligen tror jag att pojken fått lite AMD-aktier genom sin pappa eller mamma och att han på det vis försöker öka deras värde...

Njae...inte riktigt, men kan vara ett utav många skäl.
Han gav en ledtråd förut i denna tråden...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
tror inte du förstår hur roligt jag tycker detta är och hur lite jag egentligen bryr mig
har pratat med stubbar förut och de sitter fast i jorden, desto mer man försöker prata desto hårdare sitter de.

Visa signatur

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe"-Albert Einstein-#1 X48DS5| Q6600GO@3.6GHz Max FSB so far :P | TRUE+FM121 | OCZ Reaper-8500 | Corsair 620 | Cosmos 1000 | #2: P35-DS4 ( F10 )| TRUE-120 | E6600@3.72 | OCZ Nvidia SLI DDR2 PC2-6400 | NZXT Lexa | HD4850|

Permalänk
Medlem

ja, inte klokt. Man kan få för sig att han alltid intar en motsatt åsikt bara för att få "bråka"

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gatsten
Personligen tror jag att pojken fått lite AMD-aktier genom sin pappa eller mamma och att han på det vis försöker öka deras värde...

Hur många aktier har du då fått av Intel

Jag tror detta mer handlar om att en del gått på lite reklam och trott man köpt en monsterburk och kanske betalat dyra pengar för den, då kan det vara känsligt om man förklarar att det finns en del brister. Samtidigt är det väl viktigt att andra får reda på fakta så de har mer "kött på benen" när de skall köpa

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem

jag har haft amd hela mitt liv och det är först senaste burken som fått en intel. Måste säga att jag alltid älskat amd, dels för prestanda och för att devarit en underdog. Finns dock inget skäl i världen för mig att ta en amd då intel ligger så långt före. När jag skall köpa nästa dator kollar jag givetvis vad som är bäst för mig då.

Ironiskt att höra dig tala om "mer kött på benen" då du inte är särksilt nyanserad i ditt tyckande men jag antar att du just var ironisk:) Good one:)

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gatsten
Ironiskt att höra dig tala om "mer kött på benen" då du inte är särksilt nyanserad i ditt tyckande

Nej det är korrekt, jag är faktabaserad.

Vad jag sett tidigare här på brädan så har knappt någon diskuterat saker om hur processorer fungerar tekniskt, har du sett det tidigare?

Har "vår" diskussion försämrat dina kunskaper?

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem

Jag bryr mig inte om vilken tillverkare som gör bäst produkter. Jag bryr mig om vilken produkt som passar mig bäst och jag, som säkert de flesta andra här, tar gärna emot hjälp från dem som vet mer i ett specifikt ämne.

Jag kan försäkra dig om att, precis som de flesta andra här, jag inte räknar dig till den skaran då du varken är nyanserad i ditt tyckande eller backar upp det med information till länkar där du får din information ifrån. Detta är något du väljer att bortse från när du skriver och något som gäller generellt allt du skriver. Du väljer att kommentera men du ger inga svar, alltså är det ingen som tar dig på allvar. Det här kan tyckas vara hårda ord och jag är ledsen över att behöva skriva det.

Hade jag varit dig hade jag avslutat din gosh profil och börjat en ny och därmed också startat med en ny attityd, något vi alla skulle tjäna på här på sweclockers, kanske främst du.

Du kan skriva hur mycket till du vill här i tråden om mig och amds alla underbara produkter och hur mycket bättre de är. Jag orkar inte lägga ner mer energi på dig och dina snedvridna åsikter.

Avslutningsvis önskar jag dig lycka till med livet, universum och allting:)

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Nej det är korrekt, jag är faktabaserad.

Vad jag sett tidigare här på brädan så har knappt någon diskuterat saker om hur processorer fungerar tekniskt, har du sett det tidigare?

Har "vår" diskussion försämrat dina kunskaper?

Men ge dig för helvete. De som bryr sig vet redan om bristerna, övriga skiter i det. Då du har mycket tid att göra av med så kan du försöka få upp din Phenom i minst 3,5Ghz och under 2V så kan du komma och prata om Intels brister. GLHF!

Permalänk

Jag är ganska övertygad om att gosh har fått mycket av sin "information/kunskap" ifrån denna artikel:
http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=443

Den går lite smått igenom fördelarna med K10-arkitekturen på servermarknaden. Det är antagligen därifrån diskussionen om cache-storlek och cache coherency kommer ifrån.

Tycker annars att man ska kunna visa lite källor på vad man baserar sina påståenden på för att man ska framstå som trovärdig *hint* *hint*.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av glanslilla
Jag är ganska övertygad om att gosh har fått mycket av sin "information/kunskap" ifrån denna artikel:
http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=443

Den går lite smått igenom fördelarna med K10-arkitekturen på servermarknaden. Det är antagligen därifrån diskussionen om cache-storlek och cache coherency kommer ifrån.

Tycker annars att man ska kunna visa lite källor på vad man baserar sina påståenden på för att man ska framstå som trovärdig *hint* *hint*.

Jag har läst information från massor av ställen, denna tråd handlar dock om nehalem och jag har försökt att inte gå för mycket OT. Tittar du lite på mina poster så kan du se att jag postat två länkar som är väldigt bra för att beskriva fördelarna med den processorn vilket också (råkar) sammanfalla med K10

Här kommer länkarna igen
http://www.intel.com/technology/quickpath/demo/demo.htm
http://www.nehalemnews.com/2008/05/editorial-need-for-imc-and...

Du tror väl inte jag ger mig in i en sådan här diskussion oförberedd?

Finns lite annat matnyttigt i den bloggen: http://www.nehalemnews.com/

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Jag har läst information från massor av ställen, denna tråd handlar dock om nehalem och jag har försökt att inte gå för mycket OT.

Jag hade en särdeles dålig morgon innan jag läste denna mening....

*asg*....Tack gosh!

Visa signatur

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe"-Albert Einstein-#1 X48DS5| Q6600GO@3.6GHz Max FSB so far :P | TRUE+FM121 | OCZ Reaper-8500 | Corsair 620 | Cosmos 1000 | #2: P35-DS4 ( F10 )| TRUE-120 | E6600@3.72 | OCZ Nvidia SLI DDR2 PC2-6400 | NZXT Lexa | HD4850|