Inlägg

Inlägg som Subtractive har skrivit i forumet
Av Subtractive

Skillnaden är som natt och dag, såhär ska en SSD kännas.

Av Subtractive
Skrivet av JockeII:

Gut gut. Har testat den och den fungerar utmärkt så inget att bry sig om, får väl vara ett litet mysterium.

Har för övrigt testat www.windowsupgradeoffer.com och det fungerade fint, fick min rabattnyckel snabbt så jag kunde köpa Windows 8 för 139 kr. Sedan kan man lämna in en ansökan hos Packard Bell med kontonr. etc så återbetalar de den summan, så man får alltså Windows 8 gratis.
Går utmärkt att göra en clean installation trots att det är en "upgrade", bara att göra som det står här: http://www.ghacks.net/2012/10/27/windows-8-upgrade-clean-inst...

Tack för tipset om en clean installation vid uppdatering, har en hel bunt nycklar redan genom Dreamspark - men om man kan köra en gratis upgrade här är det lika bra.

Förresten, fungerar alla drivrutiner bra vid uppgraderingen? Laptops har ju ibland lite speciella egenskaper (grafik, chipset osv) som brukar behöva specialdrivisar från leverantören.

Av Subtractive
Skrivet av JockeII:

Göbbs, ser det likadant ut för er på era USB-portar?

#12910899

Ser exakt likadant ut på min som jag fick igår.

Av Subtractive

Ja den där laptopen (http://cdon.se/hemelektronik/15inch_packard_bell_easynote_ts1...) kändes ju som ett klipp, har beställt en nu jag med. Dags att sälja den lilla netbooken vidare.

Av Subtractive

Ja ursäkta, fattade det som att du ville ha spec på disken bara! Jodå, jag är medveten om att den inte är den bästa, men fick den för ett bra pris så slog till bara för att testa SSD. Helt införstådd med att den inte levererar de bästa siffrorna, men att den ska bete sig såhär och gå några tusen gånger segare än en mekanisk disk ska den inte göra.

I alla fall:
GA-P55-USB3
i5 760 (Lynnfield) @ 4.0GHz
8GB RAM
GTX 670
X-Fi Titanium
1st SSD
1st 1TB disk
2st 500GB diskar

EDIT: Läser lite i de omdömen disken fått att den har problem med multitasking, ja det stämmer nog rätt bra på vad det är jag upplever: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=975699 tydligen ska en uppdatering av FW hjälpa, men fasen vad drygt att behöva rensa hela disken för det.

EDIT2: Hittade en tråd här på SC om firmwareuppdateringar, här är den: http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1150481-verbatim-2... om någon annan har samma problem.

Av Subtractive

En sådan här: https://www.alina.se/Produkt.aspx?r=ko&T2=47478
Använd i ~3 månader.

Av Subtractive

Problem med SSD - arbetar 100% hela tiden

Hej!

Har ett problem som dykt upp senaste veckorna, ibland under längre perioder så arbetar min SSD på 100% - dock är detta helt felaktigt då siffrorna för läs/skriv är enormt låga, samtidigt som den nu skulle arbeta för fullt. Se bilder nedan från aktivitetshanteraren under Windows 8:

https://dl.dropbox.com/u/28202679/ssdfel.png

https://dl.dropbox.com/u/28202679/ssdfel2.png

Vad är det som händer, varför gör den detta? Hela datorn blir i princip oanvändbar under de långa perioder detta sker.

Tack på förhand!

Av Subtractive

Gå in på inställningar, utvecklaralternativ och bocka i "inaktivera HW-överlagringar". Nu bör dina subs visas även på din TV.

OBS! Detta gäller endast enheter som kör Jelly Bean (4.1) eller högre!

Av Subtractive

Om nu linorna i huset jag bor i är tillräckligt bra, vilket de bör ska vara kan man tycka - så känns ju detta absolut som den bästa lösningen. Då kan jag plugga bredbandsuttaget rakt in i en enhet i sovrummet, sedan sätta den andra i hallen tillsammans med min router.

Jag känner mig nöjd med det och tackar er för hjälpen!

Av Subtractive

Tack för era förslag!
Det där med att gå genom elnätet såg mycket intressant ut och skulle nog passa mig bra. Kikade på detta bland annat som låg i rätt prisklass för min del: https://www.inet.se/produkt/5401625/d-link-dhp-307av-powerlin...

Rörande att borra ett hål så går det tyvärr inte, glömde helt bort att markera ut att det står garderober också på samma sida dörren är monterad på. Detta resulterar i en vägg om ca ~50 cm, varav den "riktiga" väggen är i betong.

Jag tänker dock på säkerheten med att sända trafiken genom elnätet. Bor i hyresrätt, är enheterna man köper strängt och endast kopplade till att kommunicera med varandra - eller finns risken att en granne köper ett likadant kit och vips så har han tillgång till den information jag sänder och tar emot?

Av Subtractive

Bästa lösning på följande problem?

Hej på er!

Har ett problem, i vår lägenhet så sitter bredbandsuttaget i sovrummet. Detta sovrum som saknar alla möjligheter till att dra en kabel ut i hallen - ett sovrum tätare än en kärnvapenbunker. Min vackra illustration nedan visar problemet detta medför:

https://dl.dropbox.com/u/28202679/Slutet.png

Bredbandshastigheten är 100/100 så givetvis vill jag kunna få ut så mycket av detta på bäst möjliga sätt. Det jag efterfrågar är alltså tips på hur man bäst kan förstärka signalen. Enheter för detta etc, för ett pris passande en student. Det optimala hade givetvis vart om man kunnat dra en ethernetkabel ut ur sovrummet - men detta är såvitt jag kan se helt omöjligt (om man vill kunna stänga dörren).

Tack!

Av Subtractive

Jag var i kontakt med CDON:s kundtjänst för ett par månader sedan rörande ett grafikkort som gått sönder. Jag ville då nyttja min garanti på det och sände dem ett relativt långt mail om vad jag testat och exakt i detalj vad som var trasigt. Fick svar efter ett par dagar om att ärendet skulle gå till leverantören, väntade i 1-2 veckor totalt tror jag innan jag fick retursedel från dem. Skickade då in mitt kort till dem och direkt det var inne så sände de mig ett nytt grafikkort.

Så för min del så tog det lite tid, (hade problem med en 27" skärm från inet förut, tog 2 dagar att byta bara!) men det löste sig i alla fall tillslut utan något tjafs alls från deras sida.

Av Subtractive

Jag tror inte att ett eventuellt nedläggande av AMD (om vi leker med tanken att det sker om något år) direkt skulle leda till ett monopol för Intel. Intel dominerar marknaden idag, men den är stort skiftande i sin karaktär - bara om vi tar en titt på de senaste årens utveckling vad gäller tablets så dominerar helt andra arkitekturer och tillverkare än Intel, eller AMD.

Jag tror att vi kommer se helt nya företag som gör insteg på PC marknaden om några år - ARM var inte de på gång redan med en 64 bitars processor redo för Windows om ett tag t.ex?

AMD har lite satt sig själv i denna situation då man kanske lyssnat aningen för lite på vad användarna sökt, satsat på processorer med hysteriska mängder kärnor istället för maximal kraft per MHz. APU-delen är förmodligen rätt lyckad för det bärbara segmentet - men för många av oss som hänger på Sweclocker och vill bygga spelsystem så är ju t.ex. Trinity inte ett alternativ alls - inte ens om man överväger att köra Crossfire, då det fungerar så dåligt just nu med APU -> GPU.

Jag skulle tro att nästa konkurrent till Intel kommer endera från den kinesiska eller brittiska marknaden.

Av Subtractive
Skrivet av Yomat:

Du kanske hittat det redan men kör du Nvidia och HDMI-kabel så behöver du göra inställningar i Nvidia-programmen för att få bättre kontrast. Har inte Nvidia själv just nu så jag kan inte säga exakt vad inställningen heter men det har med färgmode och HDMI att göra. Alltså default via HDMI på NVIDIA är 16-235 det du vill ha är 0-255.

Man går in på "adjust desktop color settings" och ändrar där från RGB till YCbCr444.

Av Subtractive

Chassi till lågbudgetdator

Hej!

Sitter o letar delar till en riktig budgetdator som skall användas av en person till att i princip surfa, maila, skriva på. Kravet är dock benhårt att de måste vara en stationär dator, samt att den ska ta så lite plats som möjligt och vara så billig som möjligt.

Min plan är att bygga denna dator baserad på AMD:s nya Trinity APU:er, känns som en billig lösning. Chassiet däremot letar jag efter fortfarande för ett bra pris, hittade detta: http://www.dustinhome.se/product/5010126376/antec-htpc-nsk248... som såg riktigt intressant ut iom att man skulle kunna ställa skärmen på chassiet då (ta liten plats var ju ett krav).

Men tänkte såklart höra om någon annan här har tips på ett annat chassie som kanske är ännu lite billigare/bättre, ja om det finns helt enkelt. Formfaktorn måste vara mATX.

Av Subtractive

Kört Filmnet en vecka nu ungefär, det är ju en BETA så man får ta det lite för vad det är för stunden - tjänsten har potential men för lite innehåll just nu. Samt att utbudet i HD är otroligt begränsat, mestadels är allt i DVD-kvalité. Skrev en liten recension om tjänsten faktiskt om någon står och väger mellan att köpa och inte köpa: http://www.robertroos.se/filmnet-recension/

Netflix är dock inget de rår på ännu på långa vägar.

Av Subtractive

Ursäkta sent svar igen, mycket att göra!

Har nu hunnit testa själv i alla fall, det du ska göra är att ta hem UMS 1.6.0 http://code.google.com/p/universal-media-server/downloads/det... och installera, sedan genom plugin-installern i UMS tar du hem Channels som lägger in version 2.0. Lägg sedan in TV-kanalerna som vanligt så fungerar allting som det ska, skippa mpeg2 force osv!

Första inlägget har uppdaterats med nya länkar.

Av Subtractive

Detta har kanske redan nämnts i tråden, men för oss Androidanvändare så kan jag varmt rekommendera gratisappen "Podkicker" https://play.google.com/store/apps/details?id=ait.podka&hl=sv

Fungerar utmärkt att lyssna på Podcasts i, bara att lägga till RSS-feeds och köra. Appen har också en inbyggd sökfunktion där bland annat just Sweclockers podcast direkt dyker upp.

Av Subtractive

En icke uttalad anledning tror jag också kan vara att man inte vill att konsol och PC versionen av spelet skall vara annorlunda...

Av Subtractive

Enklaste lösningen på problemet borde vara att tillåta de som vill köra med ett färggladare/mera realistiskt (?) filter göra det genom en inställning i huvudmenyn. Personligen är jag väldigt kluven i frågan, blåtonen tycker jag fångar känslan av krig bra - det ska inte vara färgglatt och kännas hemtrevligt, det ska vara kallt, blött och jävligt.

Dock kan man ju diskutera om man bör fokusera på det, eller ge en så realistisk känsla som möjligt - filtret, speciellt på Wake Island ger betydligt mera relistiska färger än originalinställningarna gör. Medan det på Strike At Karkand nästan, tycker jag i alla fall, gav ett för starkt intryck och såg lite för "tecknat" ut.

On/off inställning i huvudmenyn helt enkelt så kan folk bestämma själva om de vill ha det den litet tyngre känslan av krig, eller den färggladare FarCry liknande känslan.