Inlägg

Inlägg som Subtractive har skrivit i forumet
Av Subtractive
Skrivet av stw78:

Hmm beställde det just nu får väl hoppas de är nått o ha

Du får väldigt gärna återkomma i tråden här sen med hur den är, ta gärna lite bilder och sånt också om du har tid!

Skrivet av RetarDeD:

1920 x 1080 på en 27-tum, är inte det i minsta laget?

Fungerar hur bra som helst.

Av Subtractive

Zalman ZM-TM270VA 27" LED VA-panel

Hej!

Såg att Alina säljer Zalman ZM-TM270VA 27" LED VA-panel för 1700:- till helgen: http://www.alina.se/Produkt.aspx?Specialpriser=nl202&T2=ZM-TM...
Är väl inte på jakt efter en ny skärm själv egentligen men av intresse för det låga priset försökte jag hitta lite information om den.

Men det verkar inte finnas så mycket som en recension av den, inga omnämningar i forum etc.

Vad är detta för skärm egentligen? Den ligger ju lägre i pris än många 27" skärmar med vanlig TN-panel.

Av Subtractive
Skrivet av running_wild:

Hej!
Får väl börja med att tacka för en super bra guide!
Dock har jag ett problem!

Har följt alla dina steg till punkt och prick, och det fungerar att titta på mina utdelade filmer helt perfekt. Men mina channels fungerar inte så bra. Jag hittar alla channels e.x Tv4, tv3 m.m. Men när jag går in i "mappen" på ps3:an så kommer där bara upp "Add to favorites" alltså inget att spela upp. Även när man går in under "A-Z" och väljer ett program t.e.x X-factor på tv4 så finns det bara "add to favorites" i mappen, alltså inte att spela upp.
Testade väla något "live" från SVT channelen, och då kom de upp en massa spel bara filer och man fick välja olika bit rates, så jag valde bara en och då blir rutan svårt och så som jag ser det står den och tuggar eller väntar på något, och efter ett tag kom där upp ett meddelande "Error DLNA protocoll fail" nåt liknande.

Hade varit super om du hade kunnat hjälpa!

Skrivet av B00gieman:

Jag har samma problem hittar kanalerna kan välja program men kommer inte längre än dit, blir svart och ett fel meddelande kommer fram.

Tack ska du ha, glad att du haft nytta av den!
Ber om ursäkt för sent svar, vart en hel del jobb senaste veckan så har helt enkelt inte haft tid. Men det jag först och främst skulle rekommendera dig att göra är att installera senaste versionen av UMS som släpptes idag (har uppdaterat guiden med nya länkar).

Sedan så uppdaterar du pluginet "Channels" igen också, rekommenderar dig att manuellt ta hem .jar filen jag länkat till i guiden. Jag har även satt samman ett nytt paket med kanaler som ska fungera, länk även till detta i guiden.

Kan tyvärr inte testa nya versionen och Channels själv dock då jag inte är hemma och har tillgång till min PS3:a förren till slutet av nästa vecka, men följ ovan nämnda tips så ska det gå att få igång på allt.

Lycka till!

Av Subtractive

Varmluftspistol mot GPU:n

Skämt åsido tycker jag att det är förjäkligt att ens tänka i de banor du gör, det förstör och försvårar bara för de som faktiskt får sina komponenter skadade på riktigt. Dessutom kommer du förmodligen ändå inte få ut en krona, utan vad som händer är att ditt kort skickas på reparation/byts ut till ett likadant.

Sedan så går nog självrisken på mera än vad grafikkortet är värt om du skulle köra det genom försäkrningsbolaget.

Spara ett par månader istället och köp dig ett nytt kort på ett hederligt sätt!

Av Subtractive

En ny version av UMS är nu ute! Jag har uppdaterat guiden med nya länkar, samt satt ihop ett nytt paket med kanaler till pluginet "channels" - bara att ladda hem och köra copy, paste.

Av Subtractive

Även jag har ett GTX670 från Gigabyte och kör senaste beta drivrutinerna som ger mig betydligt bättre FPS än de senaste stabila. Jag kör allting på max, inkl översampling och har som lägst 40FPS under strider - oftast runt 60FPS annars.

Av Subtractive

Riktigt tråkigt tycker jag, har en Acer Aspire One själv av 2011 års modell, fungerar riktigt bra att ha som "föreläsningsdator" så att säga. Skriva på, surfa på, sett film på den någon gång under långa tågresor osv. Den stora fördelen tycker jag alltid vart att man har den i ett så kompakt system med skärm, tangentbord + valfritt OS (Windows 8 och Linux för min del).

Tror absolut att de fyller en funktion, i alla fall fram till att Windows 8 plattorna sjunker i pris.

Av Subtractive
Skrivet av FuBBriK:

okej kan man fråga vilket som typ är de bästa grafikkortet för 3000-3,500:- spela roll GeForce som Radeon?

Tänkte köpa ett 660ti själv precis när det släpptes, men väntade lite och införskaffade mig ett 670 i dagarna istället, Gigabyte OC modellen. Kan varmt rekommendera den - riktigt bra prestanda, samt att kylningen är riktigt bra. Ligger på runt 55C med allting maxat i BF3.

Av Subtractive

http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_geforce_gtx_670_oc_2gb_...
Bra kylning, bra prestanda, riktigt billigt + släng på swec-rabatten så får du ett ännu billigare kort.

Nej den kommer inte att flaskhalsa, dessutom om du kör originalklock på den så iom upplåst multiplier kan du ju snabbt klocka upp den på ett väldigt enkelt sätt också om du vill.

Av Subtractive

Testa att slå av hårdvaruaccelerationen i din webbläsare och se om det hjälper.

Av Subtractive

På rak arm kan jag faktiskt inte komma på något program som fungerade under Windows 7, som inte fungerar under Windows 8. Det enda som strulat lite är drivrutiner för ljudkort, men det gör det varenda gång ett nytt OS trycks ut. Annars, inga problem alls.

Av Subtractive
Skrivet av Galarix:

Hade testat med olika men tror dom var i något konstigt .mkv format så det var som var felet, tack ändå för hjälpen.

/Tips: om detta händer någon annan testa att konvertera om filmen med hjälp av CyberLink Mediaespresso, går mkt snabbt om man har Virtu MVP.

Skönt att det löste sig!
Samt bra att det inte var något jag i min guide gjort felaktigt.

Kan dock tillägga att om någon annan har liknande problem så ge det där med att byta från 6 kanaler till 2 kanaler en chans, det verkar vara ett vanligt problem nämligen.

Av Subtractive
Skrivet av Galarix:

Hittar du något?

Tyvärr jag kan inte klura ut vad det är som orsakar detta problem för dig. Om du följt guiden till punkt och pricka så ska dessa fördröjningsfel inte uppstå. Det enda jag kan tänka mig är om du skulle besitta en svagare processor som inte hinner med helt enkelt - hur ser minnesanvändningen (buffern) ut när du streamear? Hinner den byggas upp, eller ligger den konstant i botten?

Hur många ljudkanaler kör du (kolla under transcoding settings)? Testa att slå om till 2 och se om det hjälper.

Har du testat flertalet .mkv filer? Det kan ju hända om du bara testat en att den är kodad i något format som inte fullt ut fungerar/datorn hinner med.

Av Subtractive
Skrivet av Pellepelikan:

Killen med tålamod

Har du gjort något annorlunda mot före ominstallation? (liknande de tipsen du fick? frågar för att eventuellt hjälpa andra som inte vill formatera:) )

Haha, det är jag det.

Nej inget annorlunda alls, det verkar ha uppstått helt utan anledning och med tanke på att så lite information finns kring problemet kan jag personligen bara uppmana folk som stöter på liknande problem och inte vill formatera om - att köra en "refresh" av Windows 8 istället.

Av Subtractive

Tack för tipsen, hann tyvärr inte testa om något av dem hade löst mitt problem - valde att formatera om istället och det löste problemet.

Av Subtractive
Skrivet av Galarix:

Har sladd till ps3:an, när jag skriver in kommandot så passar inte ljudet med bilden ibland.
Och när jag kör utan kommandot så spolar den ibland framåt i filmen i x2 hastighet.
Har satt kvalitén på den högsta.
Lösning någon?

Vilken filtyp gäller det, .mkv?

Av Subtractive

Problem att uppdatera/installera appar i Store

Hej!

Åker på följande fel när jag försöker att uppdatera, eller installera applikationer genom Store i Windows 8: https://dl.dropbox.com/u/28202679/Win8Fel.png

Försökt Googla på problemet, men det verkar otroligt oklart just vad det är som orsakar detta. Någon annan som stött på det och löst det som kan puffa mig i rätt riktning?

Av Subtractive

Jag har länge vart väldigt skeptisk inställd till MMORPGS då jag alltid tyckt att de helt enkelt vart för själlösa. Ett massa, gå dit, slå ihjäl 10 saker, gå tillbaka, gör om 100ggr. Varför jag istället alltid fortsatt att endast köra vanliga RPG:s som även är min överlag i alla fall, favoritgenre.

Men på senare år har det faktiskt hänt en del även vad gäller MMORPG:s, SWTOR var okej, men fortfarande lite för mycket "WoW känsla" över det. The Secret World, betydligt bättre och hade dessutom en intressant story. Nu har jag precis börjat med GW2 och måste säga att det här höjer ribban ännu ett snäpp, sett från en som är en MMORPG skeptiker då. Tycker speciellt att dessa "dynamic events" är riktigt bra gjorda, det är roligt på riktigt när man är ute och springer, något händer och plötsligt är man 10 - 20 - 30 pers som slåss för samma mål!

Däremot känner inte jag heller någon "stanna hemma från jobbet" känsla, men det har jag inte känt sedan jag var 12 år heller för den delen. Respekterar dock de som känner så, som andra uttryckt det har vi alla olika intressen och varför skulle en karatefylla vara mera befogad till att ta ledigt än att spela lite GW2. Kör på säger jag bara!

Jag ger GW2 en stor tumme upp just nu och kan verkligen inte hålla med TS, ännu iaf.

Av Subtractive
Skrivet av The:

Spelar det någon roll hur fort det bootar? Man stänger ju aldrig av ws:en och de datorer som stängs av (t.ex min htpc) går i energisparläge och med win7 så startar den från det på ~2s.

Win8 + metro kan gå och dö. Jag vill inte ha klösskärmsupplägg på min stationära.. Får vänta med det tills det kommer någon fint hack!

Bara en vänligt ställd fråga, har du testat Windows 8?

Av Subtractive

Tycker jämförelsen är helt irrelevant om jag ska vara ärlig. Kan slå vad om att jag kan boota upp Windows 3.1 snabbare än XP och Windows 8 också - skillnaden är funktionaliteten efter boot där Win 8 > XP på alla sätt och vis.

Microsoft har lyckats riktigt bra med boottiden på Windows 8 och har själv en uppstartstid på ca 12 - 15 sekunder (bios inräknat) med SSD.