Inlägg

Inlägg som Subtractive har skrivit i forumet
Av Subtractive
Skrivet av murklor:

Low ser värre ut än Morrowind - kan ju undra vilka datorer idag som inte kan köra Morrowind... Dom behövde ju inte göra det *så* fult.

Är väl inte negativt att man anpassar spelet så att så många som möjligt ska kunna köra det? Om det fortfarande håller en okej kvalité på högre grafikinställningar spelar det ju noll roll, är ju bara att strunta i de lägre om man inte tvingas till dem.

Av Subtractive

Frågan är för generellt ställd, du behöver nog dela med dig om mera specifikt vilken utbildning det gäller och vad den innehåller. Finns många som inte alls följer med i tiden och håller kvalitén uppe. Blir kallsvettig när jag tänker tillbaka på min egen gymnasietid och läraren arbetade med frames och grejer som att det var det som gällde.

Med det sagt finns det säkerligen också många kvalitativa utbildningar på gymnasienivå, även om jag kan tänka mig att de bästa finns först på YH eller Högskolenivå. Sista har jag erfarenhet utav själv då jag är studerande just nu, kan inte annat än rekommendera det då man ofta får en större bredd i sin utbildning också. Är helt klart värt att läsa upp sina betyg för, speciellt om det är något man brinner för!

Av Subtractive

Nu bryr jag mig inte här om företaget i sig och dess lösning för ökad FPS, utan vill bara säga att återigen så leder konkurrens fram till att vi konsumenter gynnas, oavsett om det är Mantle eller DirectX. På samma sätt fyller AMD sin roll gentemot Intel och gentemot NVIDIA.

Härligt, vinnarna är i slutänden, vi.

Av Subtractive

Det verkar nästan som att Moderaternas mål i år är att begå politiskt självmord, i väljargruppen yngre och studenter i alla fall.

Av Subtractive

Samma problem här också, spelet crashade var 1-2 timmar innan senaste patchen, nu dyker klienten var 5e minut istället. Men jag hittade just en bra lösning, nämligen kontrollpanelen -> avinstallera ett program.

Av Subtractive

Först och främst så snälla använd sökfunktionen innan du gör en ny tråd, denna fråga har behandlats otaliga gånger nu.

Men om det är programmering för Android/iOS du är intresserad utav så kan jag skicka dig i rätt riktning genom att berätta att du bör ta en titt på Java.

Sök på det här i forumet eller Google så får du tag i massor av information kring det.

Av Subtractive

Logiska och jämförelseoperatorer används för att bland annat kolla om något är sant eller falskt, de vanligaste att använda är:

== som betyder är lika med, true
!= som betyder är inte lika med, false
| som betyder eller, t.ex. 1 | 2, true
&& som betyder också/samt, t.ex. 1 && 2, true

Skillnaden mellan de två sista är att | så räcker det med att värdet på ena sidan uppfyller kravet för att frågan ska vara sann. Med && ska det som står på båda sidor vara sant för att frågan ska vara sann. Exemplifierar nedan.

int nummer = 5; int nummer2 = 10; if (nummer == 5 | nummer2 == 5) { // Detta är sant, då en av variablerna innehåller värdet 5. System.out.println("true!") } if (nummer == 5 && nummer2 == 5) { // Detta block är false och exekveras ej då inte båda värdena är 5. }

Edit: 2a på bollen.

Av Subtractive

Nu har jag inte gått igenom resten av koden, men raden du har problem med kan jag hjälpa dig lite snabbt med.

Decimal VAT = price *Decimal.(0,12);

För att ange tal med decimaler så används punkt istället för kommatecken, det enklaste sättet att få kompilatorn att förstå att du vill tolka talet som ett decimaltal torde vara att ge det en cast för det, typkonvertera talet till en decimal.

Decimal VAT = price * (decimal)0.12;

Ett annat tips då jag antar att detta är ett konstant värde, är att deklarera en konstantvariabel innehållande värdet, så blir det lite lättare att läsa och förstå också.

public const decimal MomsMat = 0.12;

Din kod blir då:

Decimal VAT = price * MomsMat;

Här har du lite matnyttigt om konstanter: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/e6w8fe1b.aspx

Av Subtractive
Skrivet av Macaroney:

Jevlar va nice me en Fredagspanel igen!
Jag (och många med mej) har verkligen längtat efter det och det slår mej hur ini h*****te
kameravana ni har blivit med åren....-jag menar kolla på dej Jonas, du ser ut som att du skulle
leda Aktuellt/Rapport eller nåt-vilket flow...(vill inte nedvärdera dej Emil)

U made my Friday

Ja jag tänkte på det i senaste chassierecensionen från honom, riktigt professionellt!

Av Subtractive

Woho! Äntligen en ny fredagspanel - fredagsölen har ju inte vart lika god senaste veckorna...

Av Subtractive

Tänkte lägga till lite fler tips utöver boktipset jag gav förra gången, här har du lite videoguider (som kan komplettera de föreläsningarna som inte finns).

C# på svenska: http://www.youtube.com/user/Mr1Buying/videos - Helt okej, förklarar lättförståeligt för en nybörjare.

TheNewBoston: http://thenewboston.org/list.php?cat=15 - 200 videos i C#, kanske lite svårare i vissa av klippen att hänga med, men tror att den rakt igenom är rätt bra.

Kudvenkat: http://www.youtube.com/playlist?list=PLAC325451207E3105 - Denna har jag bara sett lite utav för att komplettera kunskaperna i vissa grejer. Tycker att de klippen vart riktigt bra, pedagogiska och med många bra exempel. Skulle säga att detta förmodligen kan vara en av de bästa guiderna för C# just nu, då han har ett upplägg väldigt likt det man kan se på högskolor.

Av Subtractive

Har ett par vänner som läst den C#-kurs du läser nu, samt efterföljande. Ingen utav dem kommer sätta sin fot vid MaH igen.

Ja, visst kanske man lär sig en del - men anledningen till att man pluggar vid ett lärosäte och inte bara genom guider på nätet exempelvis, är ju den pedagogiska biten och att kunna få hjälp. Det osar "kurs med distansgrupp som tar in hundratals elever för pengarnas skull utan någon som helst kvalité" om det hela, något som tyvärr är rätt vanligt även med andra lärosäten än MaH.

Kämpa dig igenom kursen, finns många bra resurser online som du kan ta till hjälp (Googla) - eller så (ännu bättre tror jag för din del) fixar du ett par nybörjarböcker i C#. Exempel på bok skulle t.ex. kunna vara "Essential C# 5.0" som finns att köpa och "låna".

--

Någon kanske påpekade detta efteråt, men nya klasser bör man oftast lägga i separata filer, du känner igen dem genom filändelsen ".cs". Allt du behöver göra är alltså att skapa en ny klassfil som ligger i samma namespace.

Kör du Visual Studio så brukar denna IDE fixa det mesta åt dig om du i projektnamnet högerklickar -> Add Class. Allt du behöver göra är att namnge din nya klass, till något logiskt.

Av Subtractive
Skrivet av Baxtex:

Jag förstår att det är ett bra hjälpmedel och allt det där, men vill lära mig "basic" syntaxen först. Sen ser jag de tlite som ett problem när man ska köra andra ide:s och språk, som ni säger, ni känner er handikappade. Borde bli svårare att lära sig annat då?

Tycker jag inte, om inte annat så kan man lite snabbt få en påminnelse om något man glömt av eller förväxlat med ett annat språk. Jag gillar verkligen IS då det snabbar på kodknackandet och hjälper en hålla reda på saker när ens applikation börjar växa sig stor. Liknande funktionalitet finns för många andra språk, Eclipse till Java exempelvis.

Se det som aktiv inlärningshjälp av syntaxen om inte annat, för du kommer otvivelaktigt använda IS i skarpt läge framöver.

Av Subtractive

Jag tycker C# var ett bra språk att börja med, speciellt då jag var intresserad av att kunna utveckla för webben. Finns mycket material för att komma igång med det, såväl på http://www.asp.net om man är mera intresserad av utveckling för webben, samt massor av tutorials på YouTube om man har andra mål (Program för Windows, mobilappar etc.). En hel del litteratur finns också som är riktigt bra, och givetvis det eminenta MSDN.

I grund och botten dock tror jag inte det spelar så stor roll vilket av C# och Java man börjar med, bara man kommer in i tänket går det rätt snabbt att sätta sig in i ett andra, tredje och fjärde språk om man vill - speciellt så länge de är inom C familjen.

Som sagt, vilket man vill börja med är ju lite av en smaksak - samt vad man har för tankar om vad man vill syssla med i framtiden. Om du t.ex. känner en passion redan nu inför att bygga appar för Android och iOS så kan ju Java vara vettigare än C# att börja med t.ex.

Av Subtractive

Finns det någon speciell anledning till att du bara kan använda HTML och inte styla med CSS?

Du skulle ju på HTML-taggarna kunna lägga på lite inline-css i värsta fall annars om det är en möjlighet?

Av Subtractive

En bra sak att göra när man själv löser sitt problem, är att berätta vad som felade - så kanske någon med ett liknande problem löser det genom denna tråd. Eller lär sig något i alla fall.

Av Subtractive

Satsar du på C++ så är steget över till C# rätt litet, C# gör sig riktigt bra som backend-språk för webbplatser och rekommenderas stort. Ta en titt på http://www.asp.net för att få lite överblick över det hela.

PHP kan också vara en väg att gå efter du lärt dig C++ - tänket är väl detsamma, även om jag tycker PHP inte är lika avancerat på ett OOP-plan i jmf med C# som har .NET i ryggen.

En av de stora fördelarna med PHP dock är att det finns så billig hostig för det.

Av Subtractive

Eller http://www.codecademy.com om du föredrar att lära dig på ett mera interaktivt sätt. F.ö kanske det vore värt att betala någon en hundring eller två annars för den där enkla sidan om du inte orkar sätta dig in i koden själv.

Av Subtractive
Skrivet av Albatraoz:

Min personliga hemsida
http://emilcarlsson.se/

Jag är medveten om att den inte fungerar i äldre versioner av IE men jag jobbar på det. Den ska fungera någorlunda bra på de flesta mobiler, sist jag kollade iallafall.

Ge gärna feedback på nåt jag borde ändra!

Jag gillar den! Var riktigt snygg och du har använt lagom mycket jQuery-effekter för att få till en tilltalande presentation om vem du är och vad du gör. Ett litet tips kunde kanske vara något mera handfast exempel i kodväg att länka in? Tänker att eftersom du kör många färdiga plugins för jQuery på din portfolio, så får man inte så mycket mera information om dina egentliga kunskaper mera än att du kan sammanfläta scripts bra och har ett gott öga för design.

Bra jobbat.

Av Subtractive

Tappar DSL-anslutningen - Zyxel P-660HW-D1

Hej på er!

Jag är rätt bevandrad vad gäller datorer och mjukvara, men mina nätverkskunskaper är oerhört begränsade till mitt stora förtret just nu. Försöker se över vad det är för fel på min ADSL-uppkoppling, som inte alls beter sig som önskvärt, följande problem uppstår med jämna mellanrum (var och varannan timme):

1. Modemet har enligt modemet/routerns webbgränssnitt tappat DSL-anslutningen, denna återansluter inom 1-2 minuter oftast igen
2. Modemet/routern verkar sluta svara emellanåt - DSL-lampan lyser, men det går vare sig att nå webbgränssnittet eller någon vanlig webbplats. Frysningen släpper oftast inom 1-2 minuter igen

Uppkopplingshastighet (maximal): 24/2 Mbit/s
Modemet är av modell: P-660HW-D1
Och är således det standardmodem Telia skickar ut till sina ADSL-abonnemang, modemet agerar också trådlös router i hela hemmet med en helt bunt anslutna enheter, räkna mellan 5-10 dygnet runt.

Frågan är nu vad man kan göra för att fixa till dessa problem. Rent spontant är känslan att det är modemet i sig som är kasst och borde få dö en sakta och plågsam död med valfritt tillhygge (som även kommer bli realitet om dessa förbannade problem fortsätter). Men DSL-frånkopplingarna (enligt modemet då) får mig att tveka på om det kan ligga något annat bakom detta fel?

Tar gärna emot tips också på bättre modem om det nu är den felande länken, kravet är då att det har inbyggd trådlös router och inte är på tok för dyr. Är student och vill gärna ha så många kronor kvar som bara möjligt att vaska skumpa med när jag firar den stabila uppkopplingen.

Tack på förhand!