Inlägg

Inlägg som Subtractive har skrivit i forumet
Av Subtractive
Skrivet av Flippin:

Någon som kollat om preload av Beta är uppe? (Är inte hemma atm)

10 CET stod det att det skulle dyka upp i Origin under beta / free games.

Japp preload är uppe nu, håller på att ta hem den själv.

Av Subtractive
Skrivet av Broken-arrow:

Jo, räcker rätt långt om du inte har 10/15 stycken i gång samtidigt (dock räcker inte nätet till för så många samtidigt för mig med 100Mbit)

Något sånt här kanske http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1021218

Den där såg riktigt intressant ut, har bra erfarenheter av ASUS-routers sedan tidigare också så plus i kanten för det. Tusen kronor på Siba, kanske man skulle svänga förbi direkt och införskaffa den. Tack så mycket för tipset!

Av Subtractive

Hej!

Jag är på jakt efter en router för max 1000:- då min gamla trotjänare börjat tackla av en hel del. Kraven jag har på den är som följer:

* Klarar av 100/100
* Klarar av sporadisk nedladdning genom bittorrent
* Lirar bra med PS4, iPad, mobila enheter (alltså runt 4-5 simultana uppkopplingar samtidigt minst)
* Stort plus är stöd för dd-wrt, Tomato eller liknande
* Kostar max 1000:-

Har ni några bra tips som matchar de kraven?

Av Subtractive
Skrivet av Fis-Emma:

Hittat någon lösning som du kan dela med dig?

Skrivet av Snorren:

När jag har haft sådana problem så har det varit nätverkskortet som väckt datorn. Samma problem om du rycker nätverkssladden/stänger av nätverkskortet om det är trådlöst?

Sedan under Control Panel\All Control Panel Items\Security and Maintenance\Automatic Maintenance så finns det ett val för att låta scheduled maintenance väcka datorn det kan man också prova att kryssa ur.

Skrivet av Mellowk:

Denna guiden hjälpte mig hitta vad som väckte min burk:
http://www.makeuseof.com/tag/stop-windows-computer-randomly-w...

Guiden går igenom dessa tips, har följt allt till punkt och pricka men har fortfarande samma problem, tack för att ni försöker hjälpa till! Blir inte klok på vad det kan vara som orsakar detta. Och som sagt i loggen över vad som väckt datorn ur sömnen finns inga enheter att utläsa, finns inte heller såvitt någon tjänst som kickar igång och väcker datorn. Nätverkskortet har senaste (och samma drivrutiner som till W8.1) installerade och känns inte heller de som orsaken bakom det hela.

Skulle TeamViewer kunna vara boven i dramat? Någon tjänst från det programmet som gör att datorn väcks?

Av Subtractive

Vaknar upp ur sömnläge - Windows 10

Hej!

Jag har ett problem jag inte lyckas lösa. Nämligen att min stationära dator vaknar upp ur sömnläget såvitt jag kan bedöma helt slumpvis. Detta började efter 3 större förändringar i mjuk- och hårdvaran.

1. Installerade Windows 10 Pro N
2. Installerade en ny SSD (Samsung 850 @ 256GB)
3. Inaktiverade mitt Creative X-Fi Titanium och aktiverade det integrerade ljudkortet (i väntan på att Creative släpper drivrutiner för Windows 10). Kortet sitter fysiskt kvar i alltså, men är inaktiverat i enhetshanteraren.

Innan detta och på gamla disken med Windows 8.1, samt på gamla disken med Windows 10 uppdaterat från 8.1 fungerade sömnläget utan problem.

Har gått igenom de vanliga stegen med att leta på mus, nätverkskort etc. med behörighet att väcka datorn ur sömnläget och bocka ur denna, utan framgång. Har även efter att datorn vaknat upp kollat vilken enhet som vart skyldig, men har där inte fått ut ett jota då den loggen ekar tom.

Sett över tjänsterna som körs också, i och med att datorn väcks oavsett tid på dygnet kan jag inte heller där se något som kan orsaka detta.

Jag står och stampar lite nu och vet inte vad mera jag kan göra, tänkte höra om någon här har en aning om vad som kan orsaka detta och vad mera man kan försöka se över för att lösa det hela? Denna burk detta inträffar på är f.ö den enda burken jag upplevt problemet på sedan jag gick över till W10.

Tack för tips och förslag på förhand!

Av Subtractive

Jag sitter fortfarande på en i5 760 @ 3,8GHz och har gjort så i runt 5 år nu. Inför varje lansering, ända sedan Sandy Bridge har jag tänkt "nu ska jag slå till och uppgradera" men varje gång efter lanseringen inte hittat tillräckligt incitament för att göra det.

Och så kom Skylake, nu ska jag uppgradera och låta min trogna 760 få pensioneras. Läser recensionen. Jahaja, uppgradering om 2 år istället då haha.

Alltså så länge jag inte känner att CPU:n begränsar mig i det jag gör, lite spel då och då, sen mestadels "kontorsarbete" programmering etc så finns det fasen inte någon anledning att uppgradera. 760:n har levt igenom 3-4 generationer av grafikkort och kommer få leva igenom ett par till också innan det känns värt att uppgradera.

Jag vet inte om ni håller med alls, missar jag något fantastiskt enormt i uppgraderingsväg eller är det faktiskt så att skillnaderna är så marginella med min överklockade prolle att de för det jag gör är tämligen försumbara?

Av Subtractive

Installation misslyckades

Kom precis hem från jobbet och kikade om någon uppdatering är på G, har då detta i Windows update:

http://i.imgur.com/qesOHyA.png

Någon som råkat ut för samma sak och ev. sitter på en lösning? Ska tilläggas att jag har gott om HDD utrymme så borde inte vara något sådant som strular.

Av Subtractive
Skrivet av CyberVillain:

Varför i hela friden lär de ut webforms, världen skulle vara en bättre plats om Webforms dog imorn (Och tar med sig Winforms i graven samtidigt)

Antagligen då många tyvärr fortfarande sitter med system baserade på Web Forms. Det är inte helt ovanligt att om inte aktivt hamna i en roll där Web Forms är en del av arbetet, vara delaktig i portningen från WF till MVC. Att då ha kunskaper om just WF hjälper ju till en hel del, ingen nackdel att ha en bred utbildning.

En annan sak värd att notera är att beroende på hur utbildningen ser ut, så är det inte säkert att den är så hardcore kring själva konceptet WF, utan att fokus ligger på att väva in moderna tekniker som sen är direkt användbara även för MVC-projekt. Allt från EF till modernare strukturering av WF-projekt, senaste versionen har trots allt enorma förbättringar i jmf. med hur det såg ut under .net 2.0 tiden t.ex.

Aja, lite off topic där men min poäng är att ingen kunskap (oftast iaf haha) är onödig kunskap.

Av Subtractive

I och med att jag sysslar mycket med C# och .NET så är den naturliga och tillika favorit-IDE:n jag oftast sitter med Visual Studio. Sysslar jag med Java så kör jag IntelliJ och om gud förbjude, jag pillar lite med PHP så brukar jag sitta i PHPstorm.

Av Subtractive

Ser nästan ut som Koss Porta Pro lurar de installerat i nya versionen. Hoppas på att det är ett modulärt bygge, så man kan koppla av dem och köra med ett par av sina egna istället.

Av Subtractive

Oj, trodde det var sista före sommaren förra gången. Trevlig överraskning mao!

Trevlig midsommar till er också!

Av Subtractive

JYSK gör så mycket skit att man borde inte köpa en grej där. Dock pajade min trotjänare från IKEA i förra veckan och av en slump såg jag att JYSK hade halva priset på en hel bunt av kontorsstolar. Så slog till på denna: http://jysk.se/kontor/kontorsstolar/plus/kontorsstol-snerting...

Jag är ~190cm lång, ~80kg och sitter enormt skönt i denna stol. Främst ryggen får verkligen den avlastning som krävs för längre arbetspass (eller spelsessioner hehe). Så förutsatt att den håller också tycker jag den är värd de 600:- den kostar nu på rean och rekommenderar den.

Dock skulle jag inte rekommendera den om den går upp till fullpris igen. Hur det än är så är JYSK-prylar != kvalité, då hade jag kikat på Marcus eller liknande på IKEA istället. Eller kanske Race, har jag för mig den heter, som säljs på Mio.

Av Subtractive
Skrivet av Phod:

Så funkar det igen. Det måste vara tack vare de arga inläggen på Facebook!

Ja, alla den missriktade ilskan måste fått den brutna kabeln att magiskt foga sig samman igen!

Av Subtractive
Skrivet av Fltoig:

Jag kommer inte in på twitter eller reddit. Telia.

Uhm, jag kommer inte heller åt http://www.downforeveryoneorjustme.com
Frågan är då hur jag kollar om det bara är för mig den inte fungerar? xD

Ta en titt på några av de andra inläggen i denna tråd, kanske de kan ge dig en hint???

Av Subtractive
Skrivet av 037180:

Bahnhof 100/10, problem jag med.

Okej så dessa har rapporterade problem just nu:

Telia
ComHem - Har uppdaterat om att man arbetar med att lösa problemen, bör vara klar innan 03:00.
Bahnhof
BBB
Evry

Dessa rapporteras släppa igenom trafik:

Alla operatörer i Telenors nät

Av Subtractive
Skrivet av Racka:

Vet ej, har kompisar nere i spanien som har samma problem.

http://www.downforeveryoneorjustme.com/reddit.com rapporterar också att den är nere.

Om folk i Spanien upplever samma problem och DNS-uppslagen är korrekta så som jag just skrev- kan det ju bara vara vår fina lina över Atlanten som strular?

Edit - fast ställer men ytterst tveksam till det, då nätet för andra med andra operatörer än Telia fungerar som det ska.

Av Subtractive

Nej, verkar inte vara DNS-relaterat heller, uppslagen verkar ske korrekt- det är mellan någon Telianod och slutdestinationen en timeout verkar ske.

Av Subtractive

Precis, felet ligger vid Telia som det verkar, kanske flera. Trots att man inte kan ha undgått alla inlägg på Facebook och felanmälningar per telefon, har man ännu inte gått ut med något officiellt om vad som händer.

Av Subtractive

Blir nog att vänta ett litet tag till för min del innan jag byter upp mig från 1080p- men det är ju av föga intresse egentligen för tråden. Ville främst bara lämna en kommentar kring skribenten och att jag verkligen gillar hans kvalitativa recensioner!

Av Subtractive

Oj vilken underhållande tråd måste jag inleda med att säga!

En sida som satts upp för ~10 dagar sedan och nu utlovar guld och gröna skogar. Personligen kopplar jag nog billiga datorer mest till Medison och deras 100$-laptops för ett par år sedan. Även det lät för bra för att vara sant, vilket det givetvis också var.

Folk, låt er inte luras av att en scammer, som förmodligen ser sig själv som oerhört mycket intelligentare än oss, kastat upp den här skitsidan och sen försvarar den här i forumet.

Så som denne "Leif" eller "John" beter sig, skulle ingen med kundvana och vana inom branschen (man får väl anta att han är framgångsrik efter 25 år!) bete sig. Man skulle enkelt kunna bevisa att man bedrev en seriös webbhandel genom diverse enkla saker. Presentation om sig själv och företaget till att börja med, alla uppgifter publika och dessutom kanske viktigast av allt få fram lite referenser till alla dessa företag man levererat billiga komponenter till i 25 års tid.

Nej, det kommer aldrig att hända, för det finns nämligen inga sådana kunder. Det finns inte heller ett legit företag bakom siten ComputerStocklots.com utan bara en eller flera scammers ute efter lättförtjänta pengar från folk som vill göra en bra deal.

Det skulle dessutom vara intressant att veta vart deras lager ligger? Adressen i UK ser ut att peka till ett bostadsområde: https://www.google.se/maps/@51.501493,0.092055,3a,90y,129.1h,... - svårt att få plats med massor av konkurspartier i en lägenhet där eller hur?

Tidigare poster här har också påvisat att detta företag inte finns i företagshotellet det uppger sig husera i i Thailand, även det, ett konstigt ställe att ha ett lager på. "Leif" själv har ju här i tråden också förkunnat att "kontoret" i Västerås endast finns där för att ta emot post och dylikt.

Konstigt är också att man etablerar sig i länder, men inte registrerar sitt företag där. Ytterst mysko etablering. Även konstigt att alla dessa företagskunder köpt in massor av komponenter från ett Thailändskt företag som förmodligen inte kan ge en veckas garanti på prylarna.

Fler konstigheter.

  • Varför länkar företaget till http://www.hosting-review.com/ ?

  • Varför länkar företaget till http://www.facebook.com/prestashop samt http://www.twitter.com/prestashop - var det för drygt att länka till sina egna sidor/konton?

  • "Exchange in-store" - vilken affär?

  • info@computerstocklots.t15.org - Email till en gratishost?

  • "Secure Payments" - http://www.computerstocklots.t15.org/index.php?id_cms=5&contr... - Så säkra att man inte ens lyckas länka till rätt sida.

  • "These Terms and Conditions shall be governed by and construed in accordance with the law of UK and you hereby submit to the exclusive jurisdiction of the UK courts." - Vänta nu, sidan lyder under brittisk lag, för ett företag som inte existerar där, för ett företag som ska köras från Thailand.

  • "The company was founded in 2011 and has engaged in wholesaling to shops, offices and businesses in the UK and USA through direct marketing in the form of newsletters , email, telemarketing and advertising in newspapers and monthly magazines ." - Har företaget funnits i snart 3 år och dessutom bedrivit utskick av nyhetsbrev bör det ska ha plockats upp av Google.

  • "Now offering Computer Stocklots sales also to individuals. After a lot of requests we have now decided to extend our customer base to include individuals." - Återigen, väldigt konstigt att det är så extremt efterfrågat när de inte ens existerat på webben förrens ~10 dagar bakåt.

  • Domännamnet är registrerat på företaget, men har en helt annan adress än den som presenteras på webbplatsen:
    Registrant Name: Computer Stocklots
    Registrant Organization: Computer Stocklots
    Registrant Street: Computer Stocklots 15/4 Tambon Nong Mee
    Registrant City: Kut Chum, Yasothon
    Registrant State/Province:
    Registrant Postal Code: 35140
    Registrant Country: TH
    Registrant Phone: +66.46214950029

  • "As a repeat customer, after the first two purchases, it is possible that after the normal credit review get your order delivered against invoice." - Jaså? Var det inte bara för en stund sedan man inte kunde få saker på faktura?

  • "All information of your orderstatus, paymentstatus and deliverystatus is available for you by logging in to your account." - Blub här i forumet borde således ha tillgång till detta?

Som sagt... såhär klantig är man inte med 25 års erfarenhet i ryggen.

Och om du nu vill bevisa att vi här i forumet har helt fel får du nog försöka lite hårdare med att kasta upp bättre bevis. Visa upp lite bilder från företaget, möt oss i en Hangout/Skype - dra fram lite referenser, besvara alla frågetecken ovan ^.

Går även bra att sända mig ett PM här på Sweclockers, givetvis underförstått att jag kommer publicera det i tråden.

Dock är jag rätt övertygad om att ett PM som besvarar alla frågor ovan och som kan ge oss full säkerhet aldrig kommer nå mig, eller någon annan här.