Inlägg

Inlägg som Subtractive har skrivit i forumet
Av Subtractive

Hmm okej, men samma port verkar fungera hur bra som helst när jag använder den annars till min vanliga datorskärm. Grafikkortet är dessutom inte speciellt gammalt (4-5 månader) och aldrig upplevt problem tidigare vid inkoppling av TV:n. Skulle vara om det är drivrutinerna då för de uppdaterade jag faktiskt senast för ett par dagar sedan till de senaste från NVIDIA.

Av Subtractive

Men det är ju orimligt att stänga av TV + Dator varje gång man drar ur/sätter i en HDMI-kabel. Aldrig behövt göra under alla år och alla tusentals i- och urdragningar. Måste ju ha hänt något speciellt här som orsakade smällen?

Av Subtractive

HDMI-kontakt small och började röka

Hej, lite svårt att placera denna tråd - men då detta inträffade vid inkoppling mellan TV->Dator lägger jag den här.

Skulle igår som jag gjort hundratals, säkert tusentals gånger tidigare koppla in min stationära dator till TV:n för att se film. Döm om min förvåning och följande kallsvett när det smäller till och flyger gnistor och rök om kontakten när jag sätter in den i grafikkortet. Var helt säker på att om inte hela datorn skulle dö, var grafikkortet rökt i alla fall. Som tur var verkade inget ha skadats i datorn, inte heller i TV:n, kontakten däremot rökte det om och man kan tom se på bilden jag bifogar nedan att plåten böjt ned sig lite i vänstra kanten.

Har någon vart med om något liknande tidigare? Vad kan ha hänt?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28202679/IMAG0225.jpg

Av Subtractive

Rent konkurrensmässigt hoppas jag att CDON klarar sig, sen måste jag också inflika med att jag aldrig haft några som helst problem vare sig med support eller produkter från dem. Tvärtom, har såväl fått problem med en dyr tv, datorskärm, grafikkort och fått alla bytta direkt utan några problem alls. Grafikkortet fick jag ett nytt ivägskickat innan jag sänt in mitt defekta ens.

Tråkigt för alla som har haft problem givetvis, men det finns också vi nöjda kunder.

Av Subtractive

Håller med FlorrpaN, att satsa på ett CMS känns som den bästa lösningen, att sitta och göra sidor i WYSIWYG-program slutar aldrig bra. Ett superenkelt bloggsystem som numera även räknas som ett CMS är Wordpress, det tar minimalt med tid att installera och är otroligt enkelt att administrera. Du kan testa att göra en wordpressblogg på http://sv.wordpress.org/ så får du en känsla för hur systemet fungerar.

Nästa steg är sedan att skaffa ett webbhotell som har stöd för PHP, Web10 och One är två otroligt billiga alternativ, men funktionella. Dessa har dessutom en funktion för automatisk installation av Wordpress, dvs, allt som krävs är ett klick i en kontrollpanel så är sidan igång.

Av Subtractive
Skrivet av TheFlyingFin:

Japp ja går i grundskolan. Det gpr emot alla mina principer att gå i gymnasiet, tyvärr. Det kanske är lättare men bla min morbror har gjort likadant men endå blibit en mycket framgångsrik ingenjör. Men hur de tlbir med ingenjörsutbildningen får jag se efter yreksskolan

Men lite kodspråk ska jag allt lära mig aif =D Alltid bra att kunna mycket saker

Du verkar vara en engagerad grabb som har ett utstakat framtidsmål, låt inte din förmodligen kompetenta morbror lura dig i hopp om att slippa utbildning för att bli ingenjör. Det stämmer säkert att han kunde bli framgångsrik, på sin tid. Men idag ser det helt annorlunda ut och konkurrensen är en helt annat. Utan en gedigen utbildning blir det svår, nästan omöjligt att slå sig fram.

Var jag du och ville satsa på en karriär inom ingenjörsyrket skulle jag först se till att läsa teknik- eller naturvetenskapliga programmet. De innehåller de kurser, bland annat vad gäller matematik för att ge dig behörighet till ingenjörsutbildningarna på våra universitet och högskolor.

Av Subtractive
Skrivet av anon150287:

Nej, Webdesignskolan är föråldrad och verkligen ingenting någon borde lära sig från. Håll dig borta där ifrån. Codeacademy som många andra har rekommenderat tycker jag är en bra start.

Håller med om detta, se till att försöka satsa på HTML5 direkt istället för att lära dig HTML4/XHTML - bra referenskatalog för att följa de riktlinjer som gäller för valid HTML-kod hittar du på bland annat w3.org.

Av Subtractive
Skrivet av Pipett:

Varför skriver alla att domän ingår och sen när man kollar i domän-listan så kostar alla ändå.

T.ex på Web10 står det i listan på vad som ingår i bas-webhotell: Gratis Domän: .se,.com, .net, .org
Men när jag klickar på Domän för att se listan så står det årsavgifter på alla...

Det ingår ju när du köper ett baskonto? Sen om du kollar på domänlistan så kostar det givetvis ytterligare om du köper till flera domäner.

Av Subtractive
Skrivet av Pipett:

Jag har ett domännamn som också ska flyttas isf.
Vem brukar man betala för flytten - den man flyttar IFRÅN eller flyttar TILL ?

Beror helt på vilken toppdomän det är vi pratar om, men generellt så skulle jag säga att man brukar betala en förnyelse eller liten flyttavgift till sin nya leverantör.

Av Subtractive

WebMatrix/VS primärt sedan 2 år tillbaka. efter att ha använt Dreamweaver primärt senaste 5 åren.

Av Subtractive

Även jag kör klassisk ASP från tid till tid även om jag nu mestadels övergått till .NET C# (som varmt rekommenderas). Men nu var det ju inte det du frågade om, utan webbhotell som har stöd för klassisk ASP.

Surftown körde jag tidigare, dessa har stöd för ASP och det mesta där fungerade utan problem. Numera kör jag Binero som har stöd för både PHP och ASP samt ASP.NET. Riktigt smidigt och bra när man som jag har vissa projekt som rullar i PHP (såsom Wordpress) och andra i ASP och ASP.NET.

Vill du ha något billigt men som ändå fungerar bra så kan jag rekommendera http://www.web10.se. Körde dessa i ca 7-8 år för några enklare projekt i klassisk ASP och hade aldrig några problem med själva funktionaliteten där. Som sagt, bland det billigaste du kan hitta med någorlunda kvalité.

Lycka till.

Av Subtractive

Om du gillar att kolla på videos och lär dig bäst utifrån det: http://thenewboston.com
Om du gillar något mera interaktiv där du hela tiden själv måste vara engagerad och inte bara tittar på något: http://www.codecademy.com/

Ge dig på att bygga en webbplats med HTML5 och CSS3 som första projekt, det bör du kunna komma igång med rätt snabbt. Sedan är det träning och nötning som gäller för att utvecklas och kunna bygga mera avancerade saker. Du skulle då kunna gå vidare till bland annat .NET C#, PHP eller Java för att göra dina tjänster mera avancerade.

Steget efter det skulle kunna vara att gå till att skapa applikationer för olika OS, där skulle du få mycket gratis genom att t.ex. ha kört C# redan för webben, då du kan använda samma ramverk för windowsapplikationer. Även Java är att rekommendera annars om du vill bygga applikationer för flera operativsystem (Windows, Linux, iOS, Android). Då kan PHP vara att värt att spana in istället så du kommer in i rätt programmeringstänk.

Av Subtractive

Wordpress skulle även jag säga, inte bara för att det är lätt att sätta upp och använda. Utan även för att det finns så många färdiga plugins, teman, med mera som kan komma till nytta. Dessutom är allting mycket lätt att uppdatera genom adminpanelen och det finns enormt mycket dokumentation kring systemet om något skulle krångla.

Av Subtractive

Före lanseringen av Sandy Bridge tänkte jag, wow, nu är det dags att uppgradera riggen. Uppdaterade aldrig.
Före lanseringen av Ivy Bridge tänkte jag, wow, nu är det dags att uppgradera riggen. Uppdaterade aldrig.
Före lanseringen av Haswell tänkte jag, wow, WOW, nu är det verkligen dags att uppgradera riggen! Kommer inte uppdatera.

Stannar på min överklockade i5:a Lynnfield ännu ett år, finns ingen egentlig anledning att uppgradera, annat än för syntetiska testresultat.

Av Subtractive

Om en fabriksåterställning inte avhjälper problemen så skulle jag nog satsa på att skicka in den för reparation. Har du senaste uppdateringarna för den installerade också?

Om du inte vill skicka in den av någon anledning så kan jag rekommendera dig att roota och sedan flasha in en annan ROM på den - gjorde mycket till på min som var full av Tre:s bloatware. OrDroid 15.0.0 kan jag rekommendera.

Av Subtractive

Har precis kört igenom Remember Me som jag kan rekommendera. Inte ett spel om man vill fritt kunna utforska och springa omkring i ett framtida Paris, utan mera ett filmiskt spel som gav såväl Inceptionvibbar som det givna 1984.

Av Subtractive

När man lite snabbt sett den på bild förut och bara bläddrat vidare efteråt så tyckte jag att den bara såg löjlig ut. Men nu när man faktiskt ser hur de har tänkt och varför layouten på tangentbord och trackpad är som den - ser det grymt bra ut. Blev riktigt sugen på att köpa en själv rentutav. Tabletläget ser lite klumpigt ut, men jag tänker mig det mera i sådana fall som en extra finess. Är ju faktiskt rätt bra om man ligger i sängen t.ex. och ska se en film eller något - att bara kunna vika undan tangentbordet helt. Eller om man, mot förmodan, skulle köra något touchbaserat spel.

Alltid roligt med lite innovation och inte samma samma hela tiden!

Av Subtractive

När var det previewversionen av Blue skulle släppas? Juni?

Av Subtractive

Fantastiskt, detta är varför man gillar SweClockers så mycket!

God Jul!

Av Subtractive

Fungerar toppen med W8 även för mig - bara att köra in alla drivers igen och sen köra på. Skönt att få bort allt bloat som följde med original också.