Inlägg

Inlägg som Subtractive har skrivit i forumet
Av Subtractive
Skrivet av Tarasus:

Testat annan Sata-kabel lr port?

Sådär, testat en annan kabel samt port - tyvärr ingen förbättring.

Skrivet av Ninotramp:

Detta kan låta konstigt men jag hade problem med min gamla dator. Detta uppkom väldigt sällan men den stannade i ca 0,5 sekunder lite då och då. Det hjälpte med att dra ut strömmen en stund. Hjälpte inte med att stänga av datorn.

Testade detta, tyvärr ingen förbättring efter det heller.

Börjar fundera på om det är någon annan hårdvara som stör ut eller orsakar lagget men kan inte se vad det skulle kunna vara. Mitt trådlösa nätverkskort är det enda förutom grafikkortet som ens tar upp någon PCI/PCI-E port.

Av Subtractive
Skrivet av Jalle64:

Skulle ju kunna vara ev strömsparläge för CPU:n? Har du något sådant igång i BIOS/UEFI:n? Testa med olika webbläsare.

Nej, har noga kollat igenom allt sådant i BIOS och inga strömsparfunktioner är aktiverade. Inte heller TurboBoost eller annat utan såvitt jag utifrån erfarenhet kan uttyda allting står det så optimalt det kan. Något även LinX, Prime95 och MemTest bekräftar. Mycket märkligt!

Skrivet av Sickly:

Sitter i exakt samma båt som dig, gav upp efter typ en månad av felsökande. Jag tror det bara är våran CPU som fungerar halvkasst.

Men vad konstigt, det måste ändå ska bero på något för detta har inte hänt förut utan började för ~1 vecka sedan. Hade CPU:n på något sätt vart defekt bör det ska ha framträtt tidigare. Har dessutom en CPU som är väldigt lättöverklockad och jag kan om jag vill med lätthet dra upp den på 4GHz +

Skrivet av Tarasus:

Testat annan Sata-kabel lr port?

Nej det har jag inte gjort däremot, skulle kunna vara värt ett försök faktiskt - även fast porten jag kört på vart densamma hela tiden. Skulle vara om sladden som följde med till den nya SSD-disken på något sätt är dålig då.

Skrivet av Wallman_91:

Har du äkta windows? Vet att några kompisar haft problem med tankade versioner. Inte just detta problem men iallafall

Jag har en äkta licens av Windows 7 Pro så där ska det inte vara några problem!

Tack ska ni ha för alla bra förslag ni lämnar på vad felet skulle kunna vara!

Av Subtractive

Japp!
AHCI ställdes in före installation av Windows, defrag av, trim på, indexering av, etc etc. Majoriteten av vad som rekommenderas här har jag ställt in min SSD utefter: http://www.tech-forums.net/pc/f128/ssd-tweak-guide-236563/

Av Subtractive

Aleshi: Jag har 8GB RAM, modellen på mina minnen verkar ha utgått, men jag tror att det är dessa då de har exakt likadana spec: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=517988
Min CPU-modell är: i5 760.
Nätagg: 700W
Grafik: 580 GTX

Nordbryggan är f.ö sval och fin, har inga som helst värmeproblem någonstans i systemet. 30C idle på processor och grafikkort.

Jalle64: I och med att burken är helt nyformaterad nu också så är det standardprocesserna endast + firefox, dropbox, avast mm. Ser inget som inte funnits där förut som skulle påverka prestandan på detta sätt.

Kan försöka förklara lite tydligare just vad jag menar med "fördröjningar" också. T.ex. om jag går in på kontrollpanelen så poppar fönstret upp, datorn funderar till lite extra (inga långa perioder, men ger ett microlagg) sedan poppar ikoner fram med W7:s vanliga "slide/fade-in effekt".

Ett annat exempel, scrollar i webbläsaren, hackar till och scrollen fortsätter sedan. Eller skriver, ett lite hack, sedan fortsätter det som normalt.

Hoppas ni förstår hur jag menar annars förklarar jag gärna mera ingående.

Observera att ingen hårdvara har förändrats/bytt senaste tiden utan detta började helt plötsligt bara under Windows 8. Det enda som förändrats för ett par veckor sedan var att jag installerade en SSD-disk och lade mitt OS på denna. Formaterade och upplever nu samma fel i Windows 7 också. I spel verkar det inte påverka på samma sätt, men kan få "småhack" ibland - svårt att säga om det beror på att jag bara noterar det bättre nu, eller om det vart så hela tiden - framedrops kan man ju få ändå.

Av Subtractive

Får känslan av "microlagg" trots 100% stabil CPU

Hej!

Har ett problem jag gärna mottar lite tankar kring vad det kan bero på. Kör min i5:a @ 3,6GHz för tillfället (172x21), stock är 2,8GHz. Kört 20 omgångar av LinX, 12 timmar Prime 95, MemTest och OCCT där ingen utav dem ens gett en hint om att processorn skulle vara instabil. Grafikkortet, 580 GTX körs på 850MHz - 100% stabilt efter 20 minuters test i OCCT. RAM körs i 1333MHz, MemTest visar 100% stabilitet.

Men lägger man dessa syntetiska test åt sidan så är känslan ändå att någonstans finns det en "fördröjning" som jag inte lyckas klura ut vad det beror på. Det känns som att ibland tar det en liten stund extra att öppna fönster, sporadiskt input-lag vid skrivning med mera.

Tänkte att jag fått problem i Windows först som orsakade detta, så testade att formatera om igår, med samma resultat.
Kör SSD f.ö. så flytet skall vara 100%:igt i W7.

Vad kan detta bero på, hjälp mig försöka lista ut vad jag missat.

Av Subtractive

Nä, slår nog i tvärbromsen efter att ha analyserat testerna lite mera ingående. Prestandavinsten utanför syntetiska test verkar i många fall bara handla om någon fjuttig fps - dessutom helt katastrofalt dåliga resultat i spel som Skyrim.

Nu är inte Skyrim nytt längre, men jag utgår ifrån att vi även ett tag framöver kommer att få se spel lika dåligt optimerade, varav 660ti med sin begränsning till 192 i minnesbuss blir ointressant. Lika bra att invänta lite lägre priser på 680 istället.

Av Subtractive
Skrivet av Pollux89:

Klart du ska byta! KFA2 660ti för 2570:- med Swec-rabatten.

+ Nytt kort
+ 3gb vram
+ bättre
+ strömsnålare

För 70 kr är det lätt värt tycker jag iaf

http://cdon.se/hemelektronik/nvidia_kfa2_geforce_gtx_660ti_ex...

Ja jag tycker det jag med, sen ännu flera plus:

+ tystare
+ svalare

Trots en gtx 580 modell med extra bra kylning på är det ändå löjligt vilken värmeutveckling som sker från kortet under arbete. Blir som jag läste i någon annan tråd, en lite snett uppåt uppgradering, men känns aningen framtidssäkrare än att sitta kvar på ett 580 i alla fall.

Av Subtractive

1. Inga problem alls.
2. Ja/Nej beroende på vilken modell av 660ti vi talar om. Finns de som kräver 450W, samt de som kräver 500W. Beroende på kvalité på nätagget kan det kanske bli lite tight med en modell som kräver 500W.

Av Subtractive

Ta en titt på TP-LINK modellerna här: http://www.teknikproffset.se/DATOR/Naetverk/Routrar
Äger en: http://www.teknikproffset.se/DATOR/Naetverk/Routrar/TP-LINK-t... själv sen 1-2 år tillbaka, som fungerat utmärkt!

Av Subtractive

Personligen tycker jag att detta kort ser väldigt intressant ut om man läser resultaten det får i diverse tester: http://www.inet.se/produkt/5409603/gigabyte-geforce-gtx-660ti...

Enda som är lite tråkigt är minnet, skulle vara intressant att se hur det står sig gentemot 3GB modellerna som ska rent teoretiskt i alla fall kunna tillämpa minnesanvändningen snäppet bättre.

Av Subtractive
Skrivet av Stårk:

Fast det blir väl en litet vinklad jämförelse då det bevisligen är så att NVIDIA alltid får bättre resultat i BF3 än AMD. Jämförelsen bör ju ske på "jämnare mark" så att säga.

Av Subtractive
Skrivet av Lundiin:

Tror han menar 670

Tänkte skriva det jag med en stund, nerdrage på ett inlägg som förmodligen är felstavat, suck.

Skrivet av Dansken88:

GTX 660TI kommer stiga ner pris antar jag?

Stiga nedåt tror jag inte, men sjunka kommer det absolut att göra.

Av Subtractive
Skrivet av Morkul:

http://cdon.se/hemelektronik/nvidia_kfa2_geforce_gtx_660ti_ex...

Med standard rabatten på 5% så är du nere i 2564:- och då är det ändå 3GB varianten.

Frågan är dock när de får in kortet i lager, rent teoretiskt skulle det kunna ta flera veckor till.

Av Subtractive
Skrivet av Rekl3M:

Vart hittar du detta pris?

Ingenstans för det finns inte - dessutom får man väl ha i åtanke närmsta veckan i alla fall att 660ti kommer ligga lite högre i pris. Framöver kommer ju säkerligen gapet 660ti - 670 utökas en aning, annars försvinner själva meningen lite med detta kort i mellansegmentet.

Av Subtractive
Skrivet av Trhuster:

Tack ska du ha, tog en snabb titt på temps och ljud och fick lite ångest direkt. Hellre ett 660ti med bra kylare än ett 670 i referensutförande känner jag.

Av Subtractive
Skrivet av Slabb^:

Mjaaaaaaa, vetefan alltså.
Känns lite sådär att kort som är sämre än GTX670 skall kosta MER än (förvisso referenskort, osv) än ett 670 på rea (2995).

I så fall känns det nästan vettigare att satsa på ett eftermarknds-kylt 670, eller är jag ute och cycklar som vanligt?

Vart finns detta 670 för 2995:- alla pratar om hela tiden? Kunde vara kul att läsa lite tester på det nämligen innan man bestämmer sig för ett 660ti eller 670.

Av Subtractive

Saken är den att jag vet att jag får iväg kortet för ~2500:- så känns som att det kunde vara värt då att gå över till 660ti. Frågan är just det där med bussen, spanat in 660ti modellen från Gigabyte som ser ut att prestera bra - dock med bussbegränsningen till 192 samt 2GB minne (3GB hade vart att föredra med 192 begränsningen) är jag kluven till om prestandan de facto blir bättre.

Av Subtractive

Värt att byta upp sig från gtx 580 till gtx 660ti?

Har spanat in testarna som bland annat SweClockers genomfört på det nya kortet gtx 660ti och noterar att det (förutom i DX9-spel) verkar prestera bättre än gtx 580 på alla punkter.

Om vi leker med tanken att man säljer iväg sitt beg. gtx 580 för säg runt ~2500:- och byter till ett gtx 660ti känns inte det ändå som ett byte snäppet uppåt, trots betydligt lägre bussbredd? Eller innehar gtx 580 som f.d. flaggskepp fortfarande några fördelar som gör att man likväl kan fortsätta köra på det till ett inköp av 670/680/690 blir aktuellt i framtiden?

Notera frågeställningen här, jag är alltså inte intresserad utav att diskutera gtx 670 här och hur man får det för ett par hundralappar till. Jämförelsen gäller endast gtx 580 / gtx 660ti.

Av Subtractive

Trist med extra väntan, men som tur är var det ingen extrem väntetid iaf innan vi får tillgång till RTM-versionen.
Förresten, har inte hunnit hålla mig helt uppdaterad senaste tiden - finns det någon lista/artikel på vad som förändrats mellan RP och RTM?

Av Subtractive

Hej Kikke!

Tack ska du ha! Bra att det löste sig för dig och hoppas att du får nytta av det hela. Jag kan tänka mig att felmeddelandet du fick skulle kunna uppstå om man kör för hög inställning på minnet under en Java 32bit installation också - men då förmodligen vid ännu högre inställning än 1536MB. Som lite kuriosa så tror jag inte att man i dagsläget i något fall skulle behöva tillsätta mera minne än 1536MB heller.

Som sagt, bra att det klassiska "lösa-alla-windowsproblem" sättet a'la omstart fixade det för dig med!