Permalänk
Medlem

Bästa lösning på följande problem?

Hej på er!

Har ett problem, i vår lägenhet så sitter bredbandsuttaget i sovrummet. Detta sovrum som saknar alla möjligheter till att dra en kabel ut i hallen - ett sovrum tätare än en kärnvapenbunker. Min vackra illustration nedan visar problemet detta medför:

Bredbandshastigheten är 100/100 så givetvis vill jag kunna få ut så mycket av detta på bäst möjliga sätt. Det jag efterfrågar är alltså tips på hur man bäst kan förstärka signalen. Enheter för detta etc, för ett pris passande en student. Det optimala hade givetvis vart om man kunnat dra en ethernetkabel ut ur sovrummet - men detta är såvitt jag kan se helt omöjligt (om man vill kunna stänga dörren).

Tack!

Visa signatur

Vill du att jag besvarar något så kom ihåg att citera mitt inlägg! :)

Permalänk
Medlem

vad är väggen gjord av? kanske går att borra ett hål och dra kabeln där

Visa signatur

i5 3570k / Asus p8z77-i Deluxe / Asus Gtx680 DCII / Corsair Ax 750w / Ocz Petrol 256GB / Corsair Vengeance 16GB

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Case: Lian Li PC-V354B | GPU: Sapphire R9 290 Tri-X | MB: ASUS Z97M-PLUS | CPU: Intel 4970k @ 4,0GHz | Cooler: Noctua NH-C12P | RAM: 24GB cl10 1600MHz | PSU: Cooler Master V550S | Storage: Samsung SSD 830-Series 128GB | 13TB WD RED

Peripherals: Creative Tactic3D Alpha | Filco Majestouch-2 | Logitech G400 | Dell UltraSharp U2312HM

Permalänk

Jag har min Ethernet-kabel dragen under dörren, det fungerar utmärkt. Om du vill ha en nätverksförlängare så finns det ju typ Något sånt här.

Om du står ut med kabeln under dörren dvs.

Visa signatur

Insert funny joke here

Permalänk
Medlem

Tack för era förslag!
Det där med att gå genom elnätet såg mycket intressant ut och skulle nog passa mig bra. Kikade på detta bland annat som låg i rätt prisklass för min del: https://www.inet.se/produkt/5401625/d-link-dhp-307av-powerlin...

Rörande att borra ett hål så går det tyvärr inte, glömde helt bort att markera ut att det står garderober också på samma sida dörren är monterad på. Detta resulterar i en vägg om ca ~50 cm, varav den "riktiga" väggen är i betong.

Jag tänker dock på säkerheten med att sända trafiken genom elnätet. Bor i hyresrätt, är enheterna man köper strängt och endast kopplade till att kommunicera med varandra - eller finns risken att en granne köper ett likadant kit och vips så har han tillgång till den information jag sänder och tar emot?

Visa signatur

Vill du att jag besvarar något så kom ihåg att citera mitt inlägg! :)

Permalänk
Medlem

Enheterna paras ihop med varandra och använder kryptering så det behöver du inte oroa dig för. Ska du ha ut WIFIn från rummet också så ta en enhet med WIFI-extender på. Finns båda sorter.

Visa signatur

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Permalänk
Medlem

Om nu linorna i huset jag bor i är tillräckligt bra, vilket de bör ska vara kan man tycka - så känns ju detta absolut som den bästa lösningen. Då kan jag plugga bredbandsuttaget rakt in i en enhet i sovrummet, sedan sätta den andra i hallen tillsammans med min router.

Jag känner mig nöjd med det och tackar er för hjälpen!

Visa signatur

Vill du att jag besvarar något så kom ihåg att citera mitt inlägg! :)