Inlägg

Inlägg som discodns har skrivit i forumet
Av discodns

Har aldrig varit med om automatiska uppdateringar och omstarter medan jag jobbar. Vet inte vad folk gör för fel för att lyckas med det (Enterprise).

Av discodns
Skrivet av StarglowOne:

Som jag ser det år väl användarna till IOT-enheterna som är största problemet, då dom antingen använder standard användarnamn & lösenord, för simpla lösenord eller gud förbjude inget lösenord alls, det kan ju inte tillverkaren hållas ansvarig för.

Skickades från m.sweclockers.com

Inte nog med att det är dåliga användarnamn och lösenord, det räcker att folk klickar på fel länk någon gång under sin dators livstid. Gissa hur många som surfar och klickar på allt möjligt, både ofrivilligt som frivilligt.

Av discodns

Du får nog återkomma med lite mer information för att någon skall kunna hjälpa dig.
Gäller det bluescreen eller startas datorn bara om plötsligt? Eller dör den som i att datorn stängs ned och inte startar upp igen?
Specs på din dator skulle kunna vara intressant.
Har du rensat och installerat nya grafikdrivrutiner sedan du installerade Windows 10?
Har du kollat i Eventviewer ifall det visas några fel vid tillfällena datorn "dör"?
Osv.

Av discodns

Spec på dina RAM-minnen?

Av discodns
Skrivet av BrusE:

Detta faller förmodligen under ett så kallat Förenklat tvistemål.
https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6renklat_tvistem%C3%A5l

Möjligheterna att få rättegångskostnader ersatta av motparten för den part som vinner målet är starkt beskurna och i princip kan den vinnande parten endast få ersättning för en timmes rättslig rådgivning per instans och sina resekostnader samt kostnader för vittnesbevisning enligt 18 kap. 8 a § rättegångsbalken.[2]

Det blir inga 50.000 kr.

Det stämmer.

Det står även:
Domstolen kan besluta att målet ska handläggas som ett ordinärt tvistemål om en part "gör sannolikt att den bakomliggande tvisten rör ett högre värde eller att utgången annars är av synnerlig betydelse för bedömningen av andra föreliggande rättsförhållanden"; i sådana fall gäller inte reglerna om begränsad ersättning för rättegångskostnader.

Av discodns
Skrivet av VresiBerba:

Vad är det där för trams? Vad Banhof har gjort är ju i bästa fall rent ut sagt barnsligt och i värsta fall, precis som Bacon skriver rättshaveri. Vad som sedan är rättvist är väl att ge fan i att tanka hem upphovsskyddat material, för det är där skon klämmer och det är den "rätten" som Banhof och alla som motsätter sig detta vill värna om.

Och varför du "ser fram emot" den dagen Bacon får hem ett krav på 8000 även om han inte har fildelat kan jag då bara inte begripa. ***bort/moderator***

Kanske ska tillägga att jag själv inte tankar hem något upphovsskyddat material, i någon form.
För er (dig) som inte förstått det så är det inte alls den "rätten" som Banhof motsätter sig utan motståndet handlar om att tidigt (det är uppenbarligen redan för sent) ta upp kampen om människans integritet.

Varför jag ser fram emot det är för att folk måste öppna ögonen, sluta vara så blåögda och naiva. Det här handlar om pengar, det är givet att dom kommer att skicka inkasso på oskyldiga för att hämta lätta pengar.

Av discodns
Skrivet av Bacon:

Det här är typ definitionen av en rättshaverist. Det Bahnhof gör är direkt skadligt mot rättvisan.

Nja, det är väl snarare rätt (och rättvist) att dom gör något. Allt annat hade varit att svika människan. Ser fram emot dagen du får hem ett brev där dom kräver dig på 8000:-. När du bestämmer dig för att överklaga detta (eller du kanske betalar trots att du är oskyldig?), blir dragen inför rätten, förlorar i rätten så får du helt plötsligt betala 50000:- för att din advokat kostade pengar (det finns ju ingen chans att du vinner som privatperson).

Av discodns
Skrivet av joheri85:

Nej något fel är det inte. Windows 7 är bara dålig på att adoptera ändringar i gpo. Det kan funka kanon när man sätter upp det. Sen måste man starta om en dator flera gånger för att den ska adoptera de nya inställningarna. Det skriver till och med ms själva. I win 10 funkar allt direkt utan fördröjning. Och då har vi win 7 datorer i samma miljö som inte funkar lika bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, vi har inga sådana problem såvida vi inte gör förändringar i inställningarna som bearbetas vid uppstart av datorerna.

Av discodns
Skrivet av joheri85:

Jag har jobbat som IT-Konsult i 7 år nu och win 10 är så mycket bättre i en företagsmiljö. Speciellt när GPO används (group policy objects). I win7 var det nästan slumpartat om det funkade eller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Känns snarare som att ni hanterar era GPO:er felaktigt. Alternativt har ni andra, större problem, i er infrastruktur som gör att Win7-klienterna eller domänkontrollanterna inte lyckas prata riktigt felfritt. Hos oss fungerar GPO:er felfritt även i Windows 7.

Av discodns
Skrivet av xcluzive:

Hur blir det med exempelvis Tibias Flashclient (inte för att jag spelar den, spelar bara den externa i c++). Kommer den inte fungera i chrome då eller? Eller är det här en helt annan femma?

Det kommer inte att fungera i Chrome!

Av discodns

:'D Klockrent!

och grattis!

Av discodns
Skrivet av Osten92:

Bara jag som tycker att lappen ser fejk ut? Ser ut som du skrivit ditt namn på paint och lagt in en perfekt rektangel i hörnet av bilden, såklart kan jag ha fel

Skickades från m.sweclockers.com

Även för det mest otränade ögat så syns det ju klart och tydligt att rektangeln inte är "perfekt" i alla fall! Är inte rätt man för att säga om det är fejk eller ej dock.

Av discodns
Skrivet av PjompN:

@mini-z1994: Åh najs, men bara undrar, för jag kommer haa beslutsångest när det gäller sånt här, för de finns så många kombinationer och sådant man kan göra, samtidigt som jag inte vet något alls om detta, men om man skulle jämföra den datorn du länka och den Realpower gjorde, vilken är bättre sämre, osv osv eftersom priset är ganska nära på ^^

Eftersom syftet med datorn är att kunna spela nyaste spel med fin grafik och liknande så hade jag föredragit riggen med GTX 980Ti, det är ett riktigt bra kort. Som du själv påpekade tidigare så är nya "skjutspel" ganska krävande vad gäller grafikkort.

Av discodns
Skrivet av tvelander:

Vem köper inte något på black-friday?

Mee... men är även jag öppen för förändring om det skulle komma några riktigt bra erbjudanden, känns inte riktigt som att det är samma sak i Sverige dock.

Av discodns
Skrivet av Tanax:

Lite förvånad ändå att dom behöll 16 GB som lägsta modell - trodde dom skulle gå upp till 32 GB.
I övrigt såg telefonen trevlig ut. Har en 6:a redan så blir inget köp för mig dock.

16gb har alltid varit precis på gränsen för mig (funkar perfekt alla dagar på året förutom vid uppdatering), nu med app thinning features och betydligt mindre krav på utrymme vid uppdatering så kommer 16gb att vara helt perfekt.

Av discodns
Skrivet av morxy49:

Som vanligt en riktigt grym idé, men den kommer nog bli så pass överprisad att den inte är värd för fem öre.

"Acer Revo Build M1-601 ska dyka upp på butikshyllorna i oktober till det rekommenderade priset 199 dollar eller motsvarande cirka 2 100 kronor inklusive moms."

Tycker inte att det var så farligt faktiskt!

Av discodns

Helt rätt av Microsoft.

Av discodns
Skrivet av borz:

Inlägget sponsrat av
http://intu.co.uk/uploads/media/logo_retailer/0001/07/thumb_6254_logo_retailer_1x.png

https://imgi.se/i/styx1.png
https://imgi.se/i/styx2.png

Styx verkar vara något smalare, har slimline-plats och annan offset på moderkortet.
Små förbättringar skulle jag vilja kalla det. Layouten är i princip samma!

Det är skillnad på chassin som är lika (alla är väl mer eller mindre släkt med alla numera) och plagiat som vi ser från TT vartannat släpp.

Av discodns
Skrivet av borz:

Prodigy/Phenom M ripoff?

Nej.

Av discodns

Tog du bort alla användarinställningar vid avinstallation? Det som finns under C:\Användare\användarnamn\AppData t.ex.