Inlägg

Inlägg som discodns har skrivit i forumet
Av discodns
Skrivet av THB:

Tur att man aldrig spelar Multiplayer spel så man slipper sådant här.
Själv kan jag dock fuska ibland i vissa spel, men eftersom det är Singleplayer så förstör det inte för någon.

Får väl också krypa fram till korset och erkänna att jag ställt fram klockan på telefonen för att få fler liv på Candycrush någon gång.

Av discodns
Skrivet av BrottOchStraff:

Tycker de borde tas hårdare tag mot fuskare. Tex i steam-kopplade spel, borde man kunna bli av med sitt konto, inkl alla spel man har där. Och i andra spel borde man kunna stängas av permanent och bli tvungen att köpa en ny nyckel till spelet föra fortsätta igen. Att bli avstängd i några timmar på en server eller så hjälper inte speciellt mycket.

Problemet är ju att man kan bli oskyldigt avstängd för fusk för att exempelvis Steam inte har något bra sätt att kontrollera det på. Har själv för herrans många år sedan blivit bannad på en av de mer populära titlarna, Counter-Strike. Inget fusk fanns på datorn och hade heller aldrig funnits, inga syskon som spenderade tid vid min dator heller som många andra skyller på.

Men visst, när man väl har ett bra sätt att hitta fuskarna på, så kan man ta hårdare tag. Det håller jag med om.

Av discodns
Skrivet av Rambow:

Det går fort när Windows väl drar igång, men det som tar lång tid för datorn är att komma in i själva Windowsuppstarten. Jag har inte provat att öppna BIOS, så jag vet ej om det fungerar

Man lär sig efter hand!
Skickades från m.sweclockers.com

Testa att gå in i BIOS, se om det laggar in dit också eller om allt fungerar som vanligt.
Jag hade kontrollerat så att alla sladdar sitter i ordentligt efter städandet. Plocka ur alla komponenter och sätt tillbaka dom igen innan ev. tanke på köp av nya komponenter, har du någon bekant som är bekväm med detta så ta gärna hjälp av honom/henne.

Eftersom datorn faktiskt kommer in i Windows så känns det inte alltför hopplöst, fungerar den som den ska sedan när du väl är inne i Windows? Köra spel, olika program eller vad man nu kan tänkas använda sin dator till?

Av discodns

Usch, varje gång man läser städning, dator och dammsugare i samma text... Nåväl, det hjälper inte dig.
Vilken del av booten är det som tar 5 minuter? Går det fortfarande fort förbi POST osv, men tar lång tid vid uppstart av Windows eller vad är det som gäller?

Av discodns

Googla på "cpu led red light asus z87-a" så hittar du tusentals människor som haft samma problem och väldigt många förslag på åtgärder.

Edit: Menade absolut inte att vara dryg med att hänvisa dig till Google med en sökfras, utan har själv upplevt problem med z87-a och CPU LED som lyser rött. Hittade då väldigt många vettiga trådar, så vet att där finns många som haft liknande problem på Internätet.

Av discodns
Skrivet av andra94:

Hade jag inte gjort, varför betala mer för ett klockat 290? Lägga 700kr för att få prestandan han kan klocka själv och vad ska han med 4gb mer minne till? 4k? = kortet klarar endå inte att driva spel i den upplösningen. De där extra 4gben är bara AMD hype för tillfället.

Mitt förslag står fast asus kortet eller att få pengarna i handen och köpa begagnat.

Efter att ha kikat lite på en 390 vs 290-benchmark istället för att titta på "säljar-specs", så är jag beredd att hålla med dig vad gäller prestandan.

Edit: Inte mycket bang for the buck, men bättre är det ju.

Radeon R9 390 vs 290 (390 till vänster, 290 till höger, där det bara står ett värde har båda korten samma värde)
GPU brand
AMD

GPU name
Grenada Hawaii

Market
Desktop

Clock speed
1,000 MHz 947 MHz

Is dual GPU
No

Reference card
None

Raw performance
Shading units
2,560

Texture mapping units
160

Render output processors
64

Compute units
40

Pixel rate
64 GPixel/s 60.6 GPixel/s

Floating-point performance
5,120 GFLOPS 4,800 GFLOPS

Memory
Memory clock speed
1,500 MHz 1,125 MHz

Effective memory clock speed
6,000 MHz 5,000 MHz

Memory bus
512 bit

Memory
8,192 MB 4,096 MB

Memory type
GDDR5

Noise and power
TDP
275W 300W

Dold text
Av discodns
Skrivet av TroNi:

Det verkar fungera betydligt bättre i Internet Explorer än i Chrome.. Vad kan det bero på?
Är det vettigt att uppgradera till Windows 10 på NUCen?

Chrome är allmänt känt för att stjäla datorers resurser. Lite som Internet Explorer åtminstone var känt för att vara slö, personligen tycker jag att IE är mycket bättre idag.

Av discodns
Skrivet av Kelzzor:

Att lägga till 700:- för ett 390 är det som lockar mest men att övertyga regeringen att få lägga mer pengar på datorn lockar inte särskilt mycket

Hade definitivt försökt mjuka upp regeringen lite en kväll och lagt till 700:- för ett 390

Av discodns
Skrivet av improwise:

Om "någon" syftar på mig så har du fel (åtminstone fanns ingen information på produktsidan eller på kvittot om det). Däremot var det ett kampanjpris men det förändrar inget i sak. Kan tillägga att Webbhallen för övrigt på produktsidan påstod att man skulle få "The Witcher 3" ihop med köpet men sen efter beställningen backade på det med hänvisnig till att "man inte hade hunnit ta bort det från sidan ännu". Knappast något som skulle hålla ur en konsumenträttsligt perspektiv men mig gör det inte så mkt då priset på datorn var helt ok och jag knappast skulle spelat det ändå, men hade väl kunnat ge bort det till nån.

Nej, jag menade bara generellt att det låter som ett sådant fall, inte att du skulle gjort bort dig (skrev direkt vad jag tänkte så det kanske blev lite väl hastigt och påverkade formuleringen). Såg också att Webhallen svarat, hoppas att det löser sig för din del, men kan inte tänka mig annat!

Av discodns
Skrivet av snajk:

Webhallen har ju sina kategorier av Fyndvaror där kategori 1 är nyskick men bruten förpackning. Datorn borde ha sålts som en sådan i så fall.
http://www.webhallen.com/se-sv/info/support_och_retur/fyndvar...

Skulle precis nämna detta, låter som att någon försökt plocka den lite billigare varan och trott det var en kampanj. Som någon nämnt ovan - det betyder alltså inte att någonting är fel på produkten. Är du säker på att du inte köpt en "fyndvara", så ska du ringa till dom och förklara läget.

Av discodns
Skrivet av Netforce:

Kommer inte skaffa denna. Kommer inte bli en Fractal Design låda tills dom kan lära sig lägga power knappen i fronten i stället för toppen!!

Kan inte ha den on top för katten sover gärna på datorns top och när hon ska hoppa ner så vips datorn stängs ner..
Tack vare det har 2 av mina vanliga hårddiskar krashat totalt. kör endast SSD nu.

Optiskt läsare har jag endast för blueray spelare kolla BR filmer på.

1. Älskar hur du låter din katt avgöra vad för chassi du kan köpa.
2. Det går att ordna genom att uppfostra katten till att inte hänga på din dator, vilket borde vara givet för alla.
3. Det går både att konfigurera och stänga av knappen - vad är problemet?

Av discodns
Skrivet av AndraBullar:

Jag och grabben satte igång och byggde loss med hans modellera. Ursäkta färgvalen, det blir så när en 2,5-åring bestämmer

http://i58.tinypic.com/j0z61w.png

http://i57.tinypic.com/142wwtu.png

Klart bäst än så länge! Hoppas man själv får lite tid över till att åstadkomma något man vågar dela med sig utav.

Av discodns

Mytarn
Channelar motståndares abilities och förstärker dom tusenfalt (tror han själv i alla fall). Animationerna görs 5x större och damage/påverkan 5x mindre! Om han någon gång skulle carrya ett lag är det genom att få motståndarlaget att vika sig dubbelt framför tangentbordet och på så vis totalt tappa matchen.

Ni håller er inte för skratt när han drar igång ultin...... och han blev för övrigt in-optad pre-alpha!

Av discodns
Skrivet av Ozzed:

Det är ju lite det som är tanken med Steam Machines. Jag tror inte att det kommer finnas ett behov av konsoler om de slår väl ut, och Spelutvecklarna lär ju vara glada att de slipper utveckla till fler plattformar. Det är sant att skillnaden minskat men gapet ligger fortfarande kvar och det mesta släpps till konsolerna först.

Du beskriver ju precis varför utvecklarna vill utveckla till konsoler och inte PC. Man kan inte tänka endast på plattformar heller, det handlar om hårdvara (vilket ser ut att bli samma skit för Steam Machines som det är för PC idag). Jag tycker om PC, men jag ser helt klart fler nackdelar hos PC och Steam Machines gentemot PS4 eller XBONE ur en spelutvecklares perspektiv.

Av discodns
Skrivet av AlbertMwugabi:

Nu är jag inte så insatt i hela härvan med Samsung's SSD'er, så hur är det med 850 EVO? Är det en ny modell som inte hunnit varit ute så länge på marknaden eller hur r det? Hade tänk ha den som dedikerad Steam disk för spel och då finns det ju vissa spel man inte spelar så där jätte ofta. Så är den ett bra köp eller ska jag hoppa på en MX100 direkt?

Skrivet av Daemon:

850 Pro har haft problemet med firmware som sabbat och 840 Evo prestandaproblem efter tid.
850 Evo har än så länge inte åkt på någon större skandal.

Skrivet av AlbertMwugabi:

Tack, då är jag med på planen!

Läs "Samsungs senaste firmware till 850 Pro SSD kan orsaka död och förintelse" för lite mer info.
http://www.sweclockers.com/nyhet/20115-samsungs-senaste-firmw...

Av discodns
Skrivet av Aleshi:

Du har inte hängt med så länge va? Du kan inte mycket om du tror att det funkar på det där viset, nVidia pressar alltid ut sitt senaste kort så snart de kan, precis som AMD. Ingen sitter och håller på bättre grejer bara för att släppa det vid behov, det är fanboy-snack.

Mycket trevligare med en sådan käftsmäll om du har koll på vad du skriver om. Ganska uppenbart att man inte pressar ut sitt senaste kort så snart man kan, oavsett om man heter nVidia eller AMD. Vet inte hur länge du jobbat i branschen, men det är mer strategi bakom att släppa ut grafikkort på marknaden än i att styra ett helt land.

OnT: Hoppas att AMD släpper något vettigt snart. Satsa på att få bort lite av strömförbrukningen och i sin tur värmeutvecklingen. Vill verkligen inte behöva köpa nVidia till nästa bygge.

Av discodns
Skrivet av Piece of Cake:

Menar du GA-X58A-UD3R? Vad var det som var falskt i så fall? Är intresserad eftersom jag har det kortet. Inte upplevt några problem dock så vet inte vad problemet skulle vara.

Skrivet av rSon:

Det undrar jag också. Jag hade ett sådant kort förut och det var inga som helst problem med det.

Vidare ställer jag in mig i skaran som inte ser något problem med Gigabytes agerande. Som sagt så är de själva duktiga på att informera om vad som har ändrats vid varje ny revision av deras produkter. Sen att återförsäljarnas script hämtar utdaterad data blir väl källans fel. Den ska uppdateras löpande eftersom att nya revisioner kommer, inget nytt fenomen direkt.

Recencenter har även de ett ansvar att skriva ut vilket revision som testas. Vilket tyvärr Sweclockers verkar vara dåliga på. Exempel 1. Exempel 2. Exempel 3. Det var svårt att ens hitta recensioner av moderkort på den här webbplatsen...

Har ni använt era SATA3-portar och mätt hastigheten? I vilket fall - det är fel på marvell-chippet som styr sata3-portarna, vilket gör att dom portarna är slöare än de Intel-styrda sata2-portarna på mobot. Detta kommer heller aldrig att fixas med firmware eller drivers. Googla "GA-X58A-UD3R sata 3 problem" eller "GA-X58A-UD3R SSD problem", har hållt på sådär sedan något år tillbaka för att hitta en lösning.

Edit: Anledningen till att jag stör mig extra mycket är för att detta kortet skulle vara high-end och framtidssäkert, kostade också därefter när jag köpte det för X antal år sedan.

Av discodns

Kommer aldrig att köpa någonting från Gigabyte igen efter ga-ud3r-x58. Falsk marknadsföring deluxe.

Av discodns
Skrivet av bud986:

Om alla ville köra windows så hade ingen använt osx eller linux eller bsd.

Bästa argumentet.

"Om alla ville äta choklad så skulle ingen ätit lakrits-, söt-, eller surgodisar."

OnT: Microsoft går i rätt riktning efter senaste "fiaskot", heja Windows 10! Hoppas på en ny fullträff.

Av discodns

Hade nog också gått på ett GTX 970, just för att det är bra prestanda per krona. Men visst kommer du märka skillnad i prestanda även om du tar ett litet "onödigt" hopp först.