Inlägg

Inlägg som discodns har skrivit i forumet
Av discodns
Skrivet av Staropramen:

Samma sak här. Inte mycket att göra åt för den som bor i hyres- eller bostadsrätt heller.

Det skulle vara intressant om någon elkunnig kunde förklara hur viktigt jordat uttag är till en dator och skärm egentligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Utan att vara särskilt kunnig skulle jag vilja påstå att det är hyfsat viktigt att använda jordat uttag till all elektronik du bryr dig om, tänker då inte låta något så fånigt som ett åskväder slå ut PC, TV, router m.m. i mitt hem.

Av discodns
Skrivet av Vation:

Hallå!

Mitt problem började för ett tag sen (ungefär en vecka) med att alla USB-portar stängdes av och sattes på igen. Det var inget egentligt problem, förutom att jag använder ett USB-näterkskort ATM, så jag tappade internetanslutningen lite då och då. Efter några dagar sen började USB-portarna stänga av sig helt, och kräva att jag startar om min dator för att det ska fungera igen.

Vad tror ni det är som krånglar?

Specs:

Moderkort: MSI 970A-G46
CPU: AMD 4170 (OC till 4,7 GhZ)
PSU: Corsair TX 650

Tack på förhand!

Min polare hade samma problem, dock inget USB-nätverkskort, han dog bara onödigt mycket i Battlefield när musen och tangentbordet la av Kikade på hans dator och i Enhetshanteraren visade det sig att alla drivrutiner inte var installerade, körde på drivers och sen dess har det fungerat klockers.

Av discodns
Skrivet av DeeJay1:

Boota datorn från någon live-linux eller nåt i stil med Hiren's boot CD och använd ett diskhanteringsprogram, där raderar du partitionerna på SSDn och sedan startar Windows-installationen igen med endast SSDn inkopplad. Låt installationsprogrammet skapa nya partitioner.

Jag har fått problem under Windowsinstallationen flertalet ggr där partitioneringen har varit problemet. Senast i helgen

Detta går även att göra med diskpart via CMD Se här!

Kommandon i diskpart.

Av discodns

Heja Samsung!!!

Av discodns
Skrivet av Oldphag:

Ser fram emot framtiden!

(2020)
Ny kopieringsavgift för privatpersoner

Copyswede har nu sett att privatpersoner pratar öppet om filmer som de har sett på bio, nu kommer en avgift på 25% för de som har ögon och en 5% avgift på talförmåga, blinda och stumma påverkas dock inte av detta nya beslutet.

Hade blinda och stumma också blivit påverkade så hade jag kunnat tro på dig... CopySwede is all about dra everyone över en och samma kam!

Av discodns
Skrivet av HerrNilsson:

Ligger inte datorerna med i en grupp i ADt så du kan göra det med GPO istället?

Dem ligger alla med i AD:t i olika OU:n, men GPO är tyvärr inget alternativ då vi skickar ut alla applikationer genom ett separat system (ett alternativ till SCCM).

Av discodns

Batchfil "if %computername% contains"

Hej!

Jag har en programvara som skall installeras på en massa datorer på olika kliniker, problemet är att varje klinik behöver få en egen .ini-fil kopierad till sina datorer. Min fråga är alltså om man på något sätt kan göra något i stil med nedan...

Exempel 1: En dator heter pcklinsthlm0001 och en annan pcklingbg0001

if %computername% contains "klinsthlm" goto :case1
if %computername% contains "klingbg" goto :case2

:case1 copy /y filnamn.ini C:\mappnamn
:case2 copy /y filnamn.ini C:\mappnamn

Ifall någon har kunskap att dela om detta skulle jag bli otroligt tacksam, då jag slipper lägga upp 5-6 olika paket i vårt system där vi distribuerar våra applikationer ifrån.

Av discodns
Skrivet av Rocklets:

har du testat att byta Sata port?

Att byta sata-port har fungerat för många med det här problemet, många av Corsairs diskar har (hade?) samma problem. Vet inte om dem har fixat det helt och hållet med ny firmware.

Av discodns
Skrivet av Mattsingen:

Det kan vara ganska stor skillnad på olika SATA-portar på moderkorten. Är de från en extra kontroller som tillverkaren lagt till så är det inte säkert att man kan nå full hastighet på porten. Ett annat fel skulle kunna vara att du kör i IDE i stället för AHCI. Denna inställning görs i BIOS, men om man ändrar den är det inte säkert att Windows kan starta.

Ska gå bra, men man måste ändra något i registret också... Minns inte exakt vad det var, följde någon guide på nätet när jag själv gjorde det. Installerade nämligen mitt Windows i IDE-mode.

Edit:

To resolve this issue, enable the AHCI driver in the registry before you change the SATA mode of the boot drive. To do this, follow these steps:

Exit all Windows-based programs.
Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
Locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
In the Value data box, type 0, and then click OK.
On the File menu, click Exit to close Registry Editor.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/265785-30-change-hdds-ach...

Dold text
Av discodns
Skrivet av backfeed:

Oftast brukar väl folk uppgradera både moderkort och cpu samtidigt, så i praktiken spelar det kanske inte någon gigantisk roll?

Såvida man inte tittar på socket när man väljer processor och råkar välja en ny Haswell

Av discodns
Skrivet av tvelander:

Aja ut med 900D nu ska vi ha skrivbord med 2x system med 4x titan i varje !!!!!

Nä men det negativa är ju när man ska lana

Kung ju... "Tjena, jag tar med mig eget bord till Dreamhack!"

Av discodns
Skrivet av Rogga67:

Håller med föregående talare, det verkar vara väldigt lätt att haka på i klagosången trots att många inte har personlig erfarenhet av märket ifråga.
Jag väntar till en recension och jämförelse med andra likvärdiga hörlurar kommer ut innan i alla fall jag börjar klaga över en ny produkt..
Det KAN ju vara så att denna produkt har väldigt bra ljud, vem vet?

Håller med.

1800 kr? Nej, tack - köper endast headset värda 3000 eller mer, mer värde=bättre headset.

Dold text
Av discodns
Skrivet av Cenorida:

Har fortvarande problem, Och din länk säger inget hur man ska göra om man inte har något OS installerat alls, Jag vill alltså installera Windows för första gången, Alltså ingen ominstallation utan en helt ny dator.'

Jag har som sagt ingen möjlighet att installera Microsoft Windows 7 USB/DVD Download Tool

Om du inte har en färdig bootable device så blir det svårt.

MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr GAMING är för övrigt inget moderkort, utan ett grafikkort.

Länken till tråden om att installera via USB kan vara hjälpsam på så vis att du kanske kommer ihåg stegen du gått igenom när du skapat din bootable device. Det räcker antagligen inte att bara kopiera över en image-fil till en extern hårddisk du använder till annat och sedan boota ifrån den.

Citat:

Min hårddisk är nu formaterad till exFAT men ändå så fungerar det inte.

Har du formaterat om din externa disk efter att du lagt på image-filen? Om det är så att formaterat din externa hårddisk så måste du ju hämtat iso-filen sedan från en annan dator, kan du inte använda den datorn för att följa guiden Installera Windows 7 och 8 från ett USB-minne?

Av discodns

Har liknande hemma på min ASUS RT-N56u.. händer så sällan så jag har inte orkat bry mig riktigt, men visst är det störande. Det står någonting om att den tappat DNS eller liknande, löser sig självt efter ca 30 sekunder oftast.

Av discodns

Hade rensat bort alla grafikdrivrutiner och installerat aktuell version på nytt.

Av discodns
Skrivet av matnojje:

Kanske inte exakt alla med det här kan ses lite som en indikation http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/sony-ps4-pre-or...

Mja mjo, en indikation på att de går åt är det absolut. Misstänker dock att det inte går åt riktigt lika bra i Sverige.

Av discodns
Skrivet av sprite:

Fast du får ju räkna på runt 30% extra på de Amerikanska priset eftersom de inte inkluderar moms i priset.

Antar att du syftar på tv-funktionen. Men då kan vi lika gärna kontra med att Sony skall börja streama kabel-tv från Viacom till PS4:an. Men... bara i USA.. skamligt av Sony..

Ja, det är mitt val, men du dömde ju precis ut alla européer som valt en Xbox one före PS4 med ditt uttalande i föregående post.

Källa, tack! Vill veta hur det ligger till med detta

Av discodns
Skrivet av matnojje:

Jag tror inte att det är något problem för Microsoft då den kommer lanseras i USA, Australien, Storbritannien, Tyskland och Frankrike den 15 november, Alltså innan ps4.

Sen är alla redan bokade, och det gäller både ps4 och xbone så jag tror det är problem och få någon av konsolerna innan 2014 om man inte bokat.

Vart har du kollat upp att PS4 är slutsålt redan nu vid förhandsbokning hos samtliga återförsäljare?

Av discodns
Skrivet av Lazarangelov:

Precis jag tänkte bara slänga över lite filmer och så till den andra hårddisken så det blir nog bra med den första som du skickade! Fan du hjälpte en hel del! Tack ännu en gång. Ska nog klicka hem allt nu

Blev det någon laptop? Om så, hur fungerar den?

Av discodns
Skrivet av andenn91:

Fick igång den nu kopplat powerknappen fel nu till nästa problem jag får ingen bild, har testat med hdmi i både grafikkortet och moderkortet men inget :/

Satte du dina minnen i de gula eller svarta slotsen? Jag satte mina fel vid mitt första bygge och fick då ingen bild av någon anledning.