Inlägg

Inlägg som circedge har skrivit i forumet
Av circedge

Nja, enligt vissa på AMD's reddit så är källan inte särskilt pålitlig på något sätt. Kan hända att den dyker upp tidigare. Vore ju rent idiotiskt av AMD att vänta så länge när de nu pånytt byggt upp lite goodwill och när Zen2 släpps med PCIE 4.0. Vilken idiot köper då en gammal RX.

Av circedge

Huhuhu. Och årets rebrand-pris går till Intel.

Av circedge

Jo det ordna sig, innan jag läste sista svaret. Jag skaffade en vanlig antennkabel och körde den till väggen o sen modemet utan splittern. Funkar. Vete fan varför jag kört med splitter i 10+ år när det inte behövs. Kanske var något innan digital tv eller vad det nu är.

Av circedge

För en del som ska finnas överallt så var det lite svårt att hitta en.

Nej, inte två tv apparater. Routern behöver en och så vill tv:n ha en. Allt körs från gängad f-hona från väggen, så sitter splittern på den med f-hane och så skruvar man fast f-hanarna från tv:n och routern/modemet till splitterns två honor.

Så det var så det låg till med UPC. Jaja. Jag kanske kunde köpa en av de där med tre honor och köra med en kort tillägskabel som gör hona till hane, men blir det signalförlust där? Men CH verka äga UPC nu, så ringa till dem?

Av circedge

Kan man få tag på en f-splitter från CH fortfarande, nån som vet?

Jag har en gammal en från när de tillfälligt (?) hette UPC. Kommer inte ihåg hur det låg till där.

Iaf. Hade lite strul med router förra året som jag bytte, men nu visar det sig slutligen att orsaken till många nedkopplingar även är pga splittern. Den tål tex inte några stötar och temperaturväxlingar ger den panik.

Jag var och försökte få tag på en f-splitter igår, behöver en med f-hane och två f-honor. Det enda de hade på tex Kjell, Clas och Elg var tre f-honor. Tittade snabbt runt nätet och tre f-honor verkar vara standard. UPC kanske tänkte sig låsa in användaren med icke standard delar? Eller så var det en tekniker som använder knark.

Av circedge
Skrivet av EnglishViking:

So it seems that we will see ~45% increase in performance between 1080Ti and 2080Ti with standard factory clock and no DLSS...

We also have a demo from Japan showing the new overclocking software hitting 2100 stable...

So now imagine these 2080Ti running at 2100 OC on DLSS supported games - I think we are going to see some of those % gains in three figures and certainly most of them in high 2 figures. This is really good news for those of us who had the faith to pre-order.

Of course it would be nice to see some of the negative people who have done nothing but insult us for the last couple of weeks for pre-ordering, would now offer an apology; but I will not hold my breath for that.

Herregud vad är det för offer mentalitet du jidrar om. Det är bara ett grafikkort. Ett PR-jippo till grafikkort men ändå. Du får ett Titan kort med onödiga tillägg, och sen avskalade varianter. Men nu har nVidia lyckats övertala folk att Titan korten är det alla ska ha. Genialiskt, eller ja, tvärtom.

Av circedge

Funktionen som inte stöds av något... Garanterat av vem?

Av circedge

Jag tror den fick beröm för sin airflow av sff.net. Vilken ärflöw?

Av circedge

Jaha. Vad hände med spelmotorn i Witcher 3 då CDP? Inte så att de skalade ner nåt eller så... Och så förnekade de det in i det sista. Mer PR snack.

Av circedge
Skrivet av WraaX:

Okej har du något moderkort att tipsa?

Skickades från m.sweclockers.com

Den här tex. https://www.webhallen.com/se/product/276243-ASRock-Z370-Taich...
Eller liknande från ASUS eller MSI. Gigabyte har varit lite si och så med sin kvalitetskontroll, särskilt moderkort som inte är deras topp modell. Överkill annars om du inte överklockar, men den har wifi, bra ljudkrets, Intels ethernet mm.

Problemet är att Intel skramlade ihop Coffee Lake och gav inte moderkortsmakarna mycket tid att komma ut med sina saker. Så de återanvände sina tidigare brädor från Kaby serien och gjorde knappt några förändringar. Budget Z moderkort är väl ok om man bara ska spela och göra nån lätt OC, men redigering belastar mer än spel. Du behöver inte lägga ner 2k på det, men inte några tusen kronors grejer heller.

Kan titta efter om de har USB-C, s/pdif, stöd för SLI och Intel ethernet. Man kanske inte behöver något av dem, men om de sparar på sånt sparar de nog på andra ställen också.

Av circedge
Skrivet av WraaX:

Hej!

Det är så att jag ska äntligen beställa min första "seriösa" dator, den ska vara byggd för enbart redigering. Pratade med Inet med en kille som kändes jättebra! men blir endå osäker när det handlar om så mycket pengar. Vill bara ha era åsikter på om ni tror denna dator kommer leverera! Som sagt ska den enbart vara för redigering, alltså ganska tung redigering, mycket effekter och mycket 4K clips med layers på layers.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11754781/

Denna varukorg byggde killen på Inet ihop till mig, vill veta vad ni tycker, om det är något ni skulle ändra osv! Hade verkligen varit jätteschysst för vågar inte beställa tills jag är helt 100% på att den som sagt kommer uppfylla mina krav!

Har även hört mycket om att Ryzen ska vara bättre för redigering, killen på Inet sa dock att Intel är mer stabilt samt att den funkar betydligt mycket bättre än Ryzen i Adobe programmen, vad har ni för åsikter där?

Skulle verkligen uppskattas om ni iallafall kunde lägga en åsikt om ni tycker den är värd pengarna eller ej!

Tusen tack /Alex

Skulle valt ett bättre moderkort om det är redigering det handlar om, VRM blir nog lite hett med den. Och vad är det för nätagg de valt? Urk. Kraften räcker nog men tvekar på att det är särskilt tyst eller effektivt.

Av circedge

Klaga är gratis.

Av circedge

Ööh. Var det ingen som anmärkte om minnet? Du kunde fått 2666 mhz för ung. samma pris. Det är bara kanske 5% skillnad i FPS men ändå. Sen att du har en Z bräda kunde du ha fått med nåt ännu snabbara och fått kanske 10-15% mer.

Av circedge
Skrivet av perost:

Kylaren är prisvärd och klarar att kyla en 8700K utan större problem, men vid belastning kan den nog låta en del. Mitt tips är en Noctua NH-U14S, den kvalar precis in under Inets viktgräns (och där är ju faktiskt en annan fördel för vattenkylare, de är lättare att frakta utan att riskera skador på moderkortet).

Inets viktgräns ligger på ~750g, vilket U14S lätt passerar. Du kanske tänkte på Webhallen som har ~950g.

Av circedge

Hårddiskarna, sen är GPUn bra att ha för eventuell felsökning. Annars kanske du vill göra ett nostalgibygge om 50 år?

Av circedge

Vänta på RTX? Två dagar tills gagordern lyfts och en vecka ca. tills de släpps.

Av circedge
Skrivet av SweDragon:

Jag tänkte uppdatera min tidigare mini review av ASUS Vega64 Strix-kort för er som vill köpa nu om priserna går ner. Jag tyckte att det var tyst i början, men efter att ha kört lite mer krävande spel och längre pass så tycker jag att det får räknas som störande högljutt. Jag har inte undervoltat eller ändrat något annat mot stock, men jag tycker att det borde vara rätt tyst eftersom flera reviewers get bra betyg till kyllösningen. Så är det dock inte, så räkna med ett tydligt fläktljud om du köper detta kort!

Kanske dags att undervolta?

För övrigt så undrar jag om någon kört Vega med Fallout 4 och lyckats få 60 fps? Jag har försökt ändra med .ini-filer så att det ska öka från 30 till 60 fps, men det enda jag lyckas med är att få helt upplåst fps (och då får man fysikbuggar och fastnar i väggar och annat skumt). Någon som lyckats bättre?

Asus AMD produkter verkar ju vara lite suspekta. Lästa också om ett halvt dussin pers som fått byta thermal pads och kylpasta mm. Sen hade Gamers Nexus ett test på Vegas ööh förra året nån gång kanske? Och det visade sig att det skillde sig mycket på chips AMD skickat ut. Några hade epoxy (?) vägger och några inte, och kontakten mellan kylaren och HBM särskilt var inte det bästa. Folk verkar nöjda med Sapphire och PowerColor när det gäller Vega, men de är löjligt dyra. Inet hade en ASUS Vega 56, kanske fortfarande har det, för 5300 eller så, Sapphire ligger på 6500. Webhallen säljer sina för runt 8000 tror jag. Näo. Inte tänker jag lägger mer än 5k när jag bara vill ha snäppet bättre prestanda än RX 580.

Kör du med Freesync eller nåt? Det är ju lite problem med Freesync och G-Sync för den delen i spel som kan köras i olika fullscreen modes. Kanske prova med exclusive fullscreen i stället för windowed eller tvärtom.

Av circedge

Säker att det inte var BIOS du såg, som kanske är från ASUS?

Av circedge

1070 ser till att det inte blir CPU bottleneck?

Av circedge

Det var ju lite pinsam prestandaökning där. Finns ingen poäng med att upgradera för spel om man redan har en i7a, om man då inite av nån anledning vill ha mer kärnor.