Inlägg

Inlägg som circedge har skrivit i forumet
Av circedge

Ja kanske titta på Ryzen 2200G eller 2400G. Annars är minnet inte optimalt för 8400, GPUt är ett low profile kort, och kanske halva HDD och en liten SSD? Lite för mycket nätagg kanske när det gäller watt antal, och moderkortet är verkligen avskalat för sin prisklass och chipset och ser inte ut att ha mycket till faser men det kanske inte gör något med lättare belastning.

Av circedge

Jag föll till slut för hypen och spelade ettan efter ett tag. Lite för enkelt tyckte jag fast hoppa från torn ner på en höstack var småroligt.

Tiden går fort. Har för mig att det inte var så länge sen de släppte den där med egypten? Allt tråkigt med hur det blivit. Den här är väl inne på sjätte eller sjunde delen? På 80 och 90 talet var det sällan man fick se efterföljare utom för sportspel eller rollspel och då kunde man se stor skillnad mellan spelen och inte bara på grafikfronten.

Konstigt med att desto större bolagen blir, desto mindre innoverar de och tar risker. Fast folk säger att pengar och konkurrens göder innovation så är det tvärtom.

Av circedge
Skrivet av DasIch:

Nej, Intel kan inte köpa 10 AMD. Alla problem kan inte heller lösas genom mer pengar. Du skulle tex inte kunna konkurrera med någon av dem, alldeles oavsett hur mycket pengar du fick.

Men värst vad vi var triggade då. Det var förstås bildligt menat, trodde jag var självklart. Sen är det ju ett enormt företag så all resursdelning kräver mer, men det är likväl patetisk att inte ha planerat och skött saker bättre de senaste åren. Lite hybris kanske och för stor tillit på PR kapital?

Sen det där om konkurrens. Jag tror nog att jag är bättre på att simma än bägge.

Av circedge

Det är klart ökning från AMDs sida är mer spännande. Intel skulle kunna köpa upp 10 AMD om de så ville, de har egen fabrik, PR och rykte och marknadsövertag i många områden.

Så om de misslyckas med sina resurser så är det smått patetiskt.

Av circedge

Det var väl otur. Tror inte jag nånsin fått en använd produkt, då jag hållit mig borta från öppnade godispaket och sånt.

Av circedge

Skulle vänta till nästa år, kanske händer lite grejs på hårdvaru fronten. Plus i9, RTX har lanserats osv. Annars, det här är något av det bästa kanske, kanske annat chassi ev. Och +150 för en NH-D15, som inte går att ta med i databygg. Eller så kan man köra med Xeon?

edit: Ups, minnet var åt helvete. Det ska vara minst 2666 Mhz

https://www.inet.se/produkt/b1025477/dataspel

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1025477/dataspel

Av circedge
Skrivet av rSon:

Jag förstår inte. Tycker du inte att 2080 ska ha ray tracing-kärnor eller att en efterföljare inte ska ha någon annan ny teknik utan fotfäste?

Förövrigt så kommer 2070 också att ha RT-kärnor.

2070 har så få RT kärnor att man antingen inte använder det för att man knappt ser nån skillnad eller för att den bara drar ner prestandan för mycket. NVLink har den inte heller, men iofs, NVLink är nästan bara ett rebranded SLI - samma minnesmängd, större bus. Tror nog att tänkbara 2070 köpare får det bättre med en 1080.

Av circedge

Har inte använt en på... 15 år? Men den bästa jag någonsin hade var en från 3M. Ganska liten och hade inbyggt handledsstöd med nån genomskinlig blå gelemassa.

Av circedge

Fara kanske inte men prestandan ryker.

Av circedge

Om du tycker att en komponent som kostar lika mycket som andra delar tillsammans är prisvärd, tycker jag att du fått det här med prisvärd om bakfoten. Inte kommer jag ihåg någon komma med samma argument för Titan serien.

Men hallå eru fattig eller, va? Klart du ska ha en serverhall!

Av circedge

Spel klår den nog allt i, men Intel kanske borde lagt mer tid på att fixa buggar. Tror phoronix nyligen hade Intel med upp till 15% sänkning i prestanda efter fixar. Börjar bli lite nVidia RTX med dem nu, hög-prestanda produkt som är aktuell i ett år.

Av circedge
Skrivet av Mordekai:

Mycket dator för pengarna, försöker man göra en kompakt dator med motsvarande specs kommer man inte under trots att det då saknas skärm, mus och tangentbord.
https://www.inet.se/produkt/b1025282/stationarhttps://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1025282/stationar

Ja jag vet den stationära datorn kommer prestera betydligt bättre pga framförallt bättre kylning.

Känns lite onödigt med den processorn i så liten burk och klen kylare. Särskilt om tanken inte är att ens överklocka. Kanske en 8400 med B bräda och lägga pengarna på en 1070 istället.

Av circedge

Snart har man väntat ett år på förändring.

Snart tar ursäkterna slut. Vilken dag som helst...

VILDA PANDOR INVADERAR MINNESFABRIK! CHOCKHÖJNING AV PRISER!

Av circedge
Skrivet av Esseboy:

Bara DDR4 går ner i pris kanske man kunde fixa ihop en burk för 3000 kr som fixar Internet surf.

Du kan ju köpa en Pi och få en surfburk för runt 500.

Av circedge
Skrivet av mpat:

Jag tycker det här argumentet är så roligt. Både Apple och nVidia är stora företag, och om de gjorde nåt sånt måste det finnas ett antal utvecklare som känner till det och kan vittna om saken. Det hade varit ett fantastiskt fall för grupptalan (eng. class action), och sådana fall brukar leda till en stor vinst för advokaterna även om de inte vinner, eftersom man ofta gör upp i godo. Det finns alltså mängder med pengar att tjäna för den som har sådan information och går till en advokat, och trots det har ingen gjort det. Vad mer är, samma snack gick om bland annat MS ända sen sent 80-tal, och där har det inte heller läckt något. I de fall där källkoden har läckt ut (har inte skett för nVidia, men Windows har läckt ett par gånger, och iOS är t.o.m öppet nu) har det inte heller funnits spår av det. Vad är slutsatsen, att de gör detta men att 100% av alla utvecklare som jobbat på alla företagen är så lojala och ointresserade av pengar att de inte säger något? Trots att många av dem grundar startups med riskkapital och blir rika som troll?

Nej, nVidia saboterar inte drivrutinerna, men en del av deras prestanda kommer sig av samarbete med utvecklare - att de hjälper utvecklare att optimera spelen för deras senaste kort. NVidia struntar i optimering för de äldre korten, så på nyare spel har de sämre prestanda. Kepler till Maxwell var en stor ändring, och när spelen inte längre optimeras mot Kepler faller de korten hårt.

Mmm nja, utvecklare i teknikbranschen är ju lite som poliser eller film i och med att du har väldigt svårt att hitta jobb om du snackar skit om företag eller dina kollegor, mer så än i något annat yrke. Du kanske tror att du vinner en lottovinst med nån rättegång, men några stora summor handlar det inte om, särskilt när man delar på det, och du måste ju jobba imorgon också.

Men jag skulle inte tro att de gör det direkt för att vara förjävliga, det är nog mer så att man inte bryr sig om att uppdatera gamla grejer, varför skulle man, inte nån vinst där. Lägger till stöd för ny teknik som inte stöds av det gamla systemet osv. och så har du folk som inte fattat att man inte ska ladda batterier fullt heller, och när du inte har tillräckligt med kraft så varvar ju CPU mm. ner.

Så lite blandning av saker kanske, vet inte.

Av circedge

Kan ju vara också så att kortet presterar bättre för att nVidias fulspel gått förbi. Som att hålla tillbaka adoption av DX 10.1 eller async compute för att deras kort sög på det. Lite ironiskt att ett företag som köpt upp teknologi och hållit tillbaka utveckling nu ses som nyskapande pga. raytracing.

Av circedge

Det är ju konstigt att tyskar inte kan designa nåt snyggare. De har ju inga problem när det gäller bilar eller dojor. Eller bygga mindre för den delen. mATX, ITX kanske?

Av circedge
Skrivet av griid:

Jag köpte mina frysta i en ica-butik.

Ett intressant stickspår:
Jag har läst att soja mfl. bönor innehåller växtröstrogen. Hur påverkar detta mäns hälsa om något vid stora mängder sådan föda, kan man ens ta upp sådan östrogen?

Ungerfär lika vetenskapligt som chemtrails eller antivax puckos. https://www.youtube.com/watch?v=C8dfiDeJeDU

Skrivet av Aiwi:

Billigast är nog på Oriental Supermarket. De ligger i en av tunnelbanennedgångarna vid Hötorget (nedgången närmast Inet)

Känner till stället. Tack tack.

Av circedge

Var i Stockholm får man tag på Edamame sojabönor?

Tittade runt i en mindre ICA butik igår men hittade bara vanliga. Tydligen ska edamame vara sojabönor som plockas omogna och ska då få en unik smak och annat roligt.

Av circedge

ICA Liljeholmen i Stockholm har ett stort utbud av läsk jämfört med andra ställen utom tex. Soda Nation. Köpte en burk Karma ett tag sen, liten burk men dyrt. Smakade avslaget och tråkigt, ganska fattigt med kolsyra också. Men men, de är ett av de enda matvarubutikerna som har Jolt Cola i stock.