Inlägg

Inlägg som circedge har skrivit i forumet
Av circedge

Det var planen först men läste något dussin pers klaga på klick ljud, och såg en video på youtube där det klart hördes, så ville ha alternativ. Vet inte om det gäller 650 och 750 också.

Av circedge

Corsair har lagt ner RM550x?

Såg några dagar sen att det stod Utgått! för den på inet och när jag senare tittade på Corsair's sida så var återförsäljarlistan tom. Får man nöja sig med en TX nu för 550w, fast den verkar ju inte riktigt ha lika bra rykte som RM-serien.

Av circedge

Lite över vikt?

Om en CPU kylare går 5 gram över vikt, blir det tillsägning?

Av circedge

Jag tror inte att jag sett AHO med stora test av brädor och jag har för mig att det mest är X eller Z mobos han tittar igenom. Det är bara Hardware Unboxed och Gamers Nexus som gör lite djupare test av billigare mobos. Sen om man söker på test av enskilda moderkort från andra källor, säger de ofta ingenting om VRM eller kylningskvaliteten.

Av circedge

Tjaa.. Det var inte mycket till alternativ. För att vara en så omtalad plattform så ser utbudet lite glest ut jämfört med Intel.

Av circedge

Förstår inte varför man ska köpa ett grafikkort vid lansering. Vissa saker visst, men det tar nog ett halvår innan drivrutinerna slutar suga följt av år av optimering som aldrig lyckas. Sitta med ett nytt 1180 med 1050 prestanda och buggar.

Av circedge

Ny burk åt mamma

Eventuellt. Hon har nån gammal core 2 duo nu, tänkte upgradera GPU'n men det är kanske lika bra att upgradera allt nån gång till vintern kanske. Tror hon mest surfar.

En lista från komplett: https://komponentkoll.se/bygg/bKcMR/

Försökte få det till runt 5 lax, vill inte lägga ner mer än det, vad kan man skala ner på?

Chassi kanske, vad finns det för pålitligt som inte för för mycket ljud? mITX format. Hade tänkt köra utan extra GPU, 2200G ska väl klara av det. Ingen extra fläkt för den, den medföljande ska väl räcka? Mobot är Gigabyte för det var den enda mITX'n jag hittade med ens någon slags fläns för VRM, de bättre låg i entusiast prisklassen med onödiga grejer. Kanske mer minne, men väntar på eventuell prissänkning. Kan nog ersätta SSD'n med mindre, vad finns det för annat som är pålitligt? Runt 120 gig. Tänkte först ta en SFX PSU men 550'n hade nästan samma pris.

Behöver inte nödvändigtvis vara mITX, kanske mATX, men liten formfaktor verkar trevligt för småbruk.

Av circedge

IMO är inte 500 spänn så mycket mer för att ha texture minne så att det räcker till allt plus snabbare minnes bus, men du kanske inte moddar Bethesda spel, vet inte. Det är dessutom gddr5, det ska nog vara dyrare?

Av circedge

Om du är händig med en lödkolv kan du ju bygga din egen från en beg liten skärm och slänga på nåt galler eller nåt. Sett nån youtube video där pers tar gamla paneler och kretskort och lägger de i nya lådor.

Av circedge

Gillar personligen Sennheiser's PX 100 (mod II just nu). Gick för runt 3-400 men tror inte de görs längre, men har sett några i utlandet sälja från gamla lager, antar jag. Utmärkt dynamik som påminner om lurar som kostar tusenlappen eller mer. Bekväma och lätta och klarar även höga nivåer.

Av circedge

39.7 i solen nu. Urk.

Av circedge

Svalt? Klockan är snart 10 på morgonen och det känns som 30+ inomhus.

Av circedge
Skrivet av stimy09:

Nä, det är inte "vad dom försöker".. Detta är en produkt riktad till folk som arbetar med (alltså på riktigt tjänar pengar på) efterbearbetning av video. Har du sett en film eller TV-program de senaste 10 åren kan jag i princip garantera att det i någon fas passerat en av Black magics produkter.

Ja undra om den verkligen är riktad till sånt folk. Vad jag sett av externa GPU docknings mojäng tester så har ingen varit något prestandamonster exakt. De första klagomålen är också att den inte är uniform med mac-looken.

Av circedge

Oj vilka uppdateringar med frekvenserna. Försöker ni ens Intel?

Av circedge
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag har kört med ett gäng olika Ryzen sedan de kom (1700 1600 och 2600) och jämfört med min i7 6700 och har jag aldrig märkt att de skulle vara någon skillnad i spel när man kör med likvärdigt grafikkort. Nu är dock datorn med i7an såld och har kvar båda ryzen 5 i olika system.
Vilka titlar var det som hade problem? Leta gärna upp klippet du pratar och och länka.

Tror det var den här jag tittade på: https://www.youtube.com/watch?v=nS-t2Z0Wc3I

8400 ser jämnare ut i vissa spel medans det är tvärtom i andra. Vad nu det beror på.

Av circedge

Letade fram specsen på kortet. Det är en Radeon HD 2400 Pro och ja, lågprofil. Den där GT710'n har samma mått och priset är trevligt också, plus att den är löjligt mycket kraftfullare än den gamla. Såg att ASUS modeller ligger på runt 50 spänn mer än tex MSI eller andra, ska väl inte vara nån större skillnad? Och på inet har de en modell som rekommenderas behöva en 300W PSU. Öh låter lite väl mycket och jag tvekar att DELL:en har en så stor. Konstiga priser. En 1 gig är dyrare än en 2 gig från samma tillverkare och exakt samma specs verkar det annars vara. Och Elgiganten som annars är billig ibland vill ha nästan 200 mer.

Jag provade spela upp en videofil med MPC med burken och det blev snabbt värsta tearingen tills jag satte på vsync på MPC. Tydligen kan det vara något med render valet eller nåt. Den gamla skärmen var 19 tum och körde nån konstig upplösning - 1400x799 eller så på 60hz har jag för mig. Ingen tearing då. Den nya är inställd på 1080p/60hz. Ska kanske testa med PotPlayer istället eller pilla med render grejen.

Av circedge

Sen är det ju inte bara FPS:en som gäller utan också timingen eller vad det nu var. AMD har ju vad jag minns haft lite sämre resultat på den sidan, och jag tittade på en video med 8400 vs 2600 tror jag häromveckan, och det var ett par titlar som AMD inte riktigt rullade på lika jämt i om man tittade på kurvorna.

Av circedge

@Samlooh
Ja Komplett verkar ju klart mycket billigare än inet eller webhallen. Men så har de två sistnämnda också fysiska butiker i Stockholmsområdet, så om det blir fel på något vet jag inte om jag orkar lalla med paket fram och tillbaka.

Av circedge

@jOnÄTÄn
Nej har ingen erfarenhet av SSD system, men läs och skrivhastigheterna är ju klart snabbare än HD. Så nja... Mest varit orolig över skräckhistorier från folk som sagt att deras dött efter eller tom innan 3 år. Har även läst lite om tekniken under åren och vad jag minns så verkar det inte som världens pålitligaste system ang att det blir en massa skrivande och borttagning.

Läste lite i en annan tråd om m2 och NVMA eller nåt? Och tydligen var det sistnämnda ett bättre val när det gäller latens och så.

Men iaf. Det räcker väl med det minsta om man bara har OS på den?

@Pie-or-paj
Hade tänkt köra med två 8 gig stickor för dual channel och två 4 gigs känns lite dumt - måste byta ut när mobon bara har 4 slots om man vill upgradera från 16 gig. Kanske har tur också och priserna går ner när nya grafikkort kommer, får se.

Av circedge
Skrivet av gonace:

Ingen SSD men en DVD-RW, använder folk CD/DVD-skivor längre?

Hade absolut rekommenderat att köpa till en SSD!

Har en stor bunt gamla CD/DVD skivor som kan behöva läsas, vet inte. Fronten känns också lite tom utan något... Alternativt kanske en extern istället. Har heller inte gjort nån OS installation utan skivor om nu det skulle bli aktuellt, men har läst att det ska gå med flash sticka, men nja, har inte tänkt på det.