Inlägg

Inlägg som circedge har skrivit i forumet
Av circedge

Tydligen kör alla butikerna med AMD 'kampanj' nu, för det verkar vara samma pris överallt.

Av circedge

Det var nån här som nyligen sa att det ska börja höjas på dist eller lev sidan här också. Och tillgången är ju redan helt åt h. En vecka sen såg jag kanske ett dussin AMD 580:n och 570:n på Webhallen i landet. Igår var de alla slut (580:n iaf) och lång leverans tid för kommande.

edit: urk. Borde köpt en burk förra veckan. Tittade på en Webhallen config i mellan klassen (nja). Gick upp med tusen spänn nu. Topp burken har gått upp med femtusen. Nåt verkar ha hänt.

Av circedge

Det var ju inte mycket till upg. Hade hoppats på lägre TDP över snål hz upg.

Av circedge

Win 10 ska funka i nya, ska vara bundet till personen inte burken. Kanske ringa till MS i värsta fall.

Om det är bara bild o video redigering, tror jag att du kan snåla väldigt på grafikkortet. Kanske bara ta nån billig utan fläkt tom. Tror inte integrerad har kraft nog riktigt för video, men jag vet inte vad de nya klarar. Maxa minnet med budgeten. Försök att få till 16 gig åtm.

Ryzen som CPU kanske? Den ska va bättre för just produktivitet.

Av circedge

Vilket mobo till i5 8400, minneshastighet?

Gamla burken är nästan död. Nja, möjligen går det att hålla på ett tag till om jag köper ny case fläkt, men orkar inte. Duger för lättare surf, men börjar hosta om man försöker spela eller liknande. Men ja, vet inte om det kanske blir en Ryzen istället, men iaf, vad ska man ha till en 8400?

Inga planer på att överklocka något eller ha 20 hårddiskar osv. Asus brädorna verkar bra/populära. Z370-A verkar vara överklocks varianten med massa onödigt för mig, Z370-P är nån budget variant utan nåt speciellt. A har också bättre (?) ljud möjligheter, P:t har nån Realtek. Har en Realtek i min nuvarande, har inga klagomål så bryr mig inte om den biten.

Duger det med P? Eller ska man ta något mellan de två som typ B, C eller? Tänkte kvalitet utan onödigt.

Undrar också om minneshastigheten, och vad som är lagom till den. 8400:n vill ha 2666, vad nu det betyder, men brädan ska klara vad var det, 3000? Kastar man bort pengar om man kör med mer hertz än vad processorn vill ha? Eller vad är det frågan om egentligen?

Av circedge

Kanske inte riktigt de bästa jämförelsena där, men visst har det gått upp. 1070n kör ju lätt över de tidigare x70 modellerna och även x80, ganska nära 980ti:n tom. Och riktpriset på Ti:n är 500 spänn mer. Och 8 generationen utom i3:an har ju fått mer kärnor och trådar, så en bättre jämförelse är nog i7:orna.

Av circedge

Trodde att de redan gjorde det, men tydligen inte. Tex en GTX 1080 har gått från runt 7k vid lanseringen till nästan en tusenlapp billigare. Antar att det är pga Ti modellen som kom. Under julen låg den på på nästan 5k, också under sommaren, kanske var nån sommar rea?

Men, om de inte redan gått upp i pris tror jag inte att de kommer göra det heller, finns väl miners här också.

Av circedge

Haru fått nån deal på i7an eller så? För den kombon är helt ok fortfarande (din gamla). Om inte tal om deal eller beg, kanske vänta på Intel's nästa eller Zen2 eller vad den nu ska heta.

Av circedge
Skrivet av Skyrage:

Skaffade ett 50-100/10 uppgradering idag från ett billigare Comhem abonnemang. Installation av modem och allting gick utan några som helst problem. Det första man gör naturligtvis är att speedtesta det nya hastigheten. Jag bor i Sthlm. Det finns minst 2 speed-test servrar i Stockholm. Latency är inga som helst problem med andra ord - vilket inte borde spela någon större roll om man nu är bosatt någonstans i norden överhuvudtaget.

Det resultat man får är att det verkar vara medvetet cappat vid 50 då hastigheten vägrade gå högre upp. Ytterst intressant tyckte jag. Men men, skall vänta i ett par dagar och se om detta kommer att förändras.

Dum fråga kanske, men är du säker på att din router eller nätverkskortet i din dator inte är problemet? Jag hade ett snabbare paket några år sen och undrade varför jag aldrig kom upp i högre hastigheter, och märkte sen att den lilla routern jag hade bara klarade av 10/10.

Av circedge

Jag hade problem med ett gammalt modem härom året, ringde till comhem och de skickade en Cisco epc2425, men ville så klart förlänga abonnemanget. Whatever, blev ju billigare och jag hade bindningstidförlängning på tv redan. IAF, frågan. Ciscon verkar funka helt ok, men började pilla med en Samsung bd spelare den här veckan, som jag nu kom ihåg hade ethernet. Så kopplade den till Cisco routern/modemet och nu kunde man streama grejer från datorn, vilket är nice. Problemet är bara att routern eller jag vet inte vad, klipper av kontakten med bd spelaren då och då, men kontakten med datorn rullar på. Den är annars kopplad till två datorer, har fyra kontakter. Gillar den inte tre? Är kabeln kass? Bd boxen klagar på dhcp tror jag, men allt ska väl vara inställt? Eller är det Samsung som man ska klaga på?

EDIT: Käjs, problemet verkade ha varit bluray spelaren som updaterade firmwaren innan allt blev knas. Det enda som behövdes var att dra ur kontakten ett tag och starta om så cachen flushades eller nåt. Nu funkar allt. Tills vidare...

Av circedge
Skrivet av Phunky:

circedge: Om det är ett EPC2203 så tror jag modemet är paj. Dubbelkolla med comhem's support om signalen är bra på ditt modem innan du funderar på att skaffa ett nytt.

Verkar så.

Den somnade igen igår lite innan åtta på kvällen. Tänkte först att comhem håller på med något igen. Sen igen på natten runt ett tiden. Men sen verkade den lugna ner sig. Så tog jag och laddade ner en massa torrents på morgonen och bara minuter efter det dog den ett tag. Så nej, sorry comhem, det är nog modemet då. Jag tror det var samma sak med mitt förra modem, nån riktig antik sak, glömmer bort namnet, men inte var det Cisco grejer. Dog alltid när man hämtade ner torrents mot slutet av sitt liv, och till slut var den kanske igång en minut per dag tills jag till slut ringde comhem och fick en ny.

Av circedge
Skrivet av Phunky:

Framgår inte vilken modemtyp du har men misstänker ett epc2425? Factoryresetta modemet med knappen bakpå i så fall så brukar det bli bra.

Verkar vara en EPC2203. Sitter en knapp där bak som det står reboot EMTA på. Ok, ska väl ta och trycka till den. Tack.

Av circedge

Någon som vet om comhem fortfarande håller på med uppgraderingen i Stockholms området är det väl?

Knaset började förra tisdagen, den 20:e. Har 10/10 från comhem, och det har funkat felfritt, nästintill, i vad är det, fem år kanske, sen jag nedgraderade från 24/1 eller vad det nu var. Men på tisdag började den koppla ner sig runt varannan timme. Varar runt 15 sekunder. Googlade lite och hittade nån comhemblog och hittade något om nån mjukvaru uppgradering på gång. Tydligen hade andra haft just det här problemet innan, och det här skulle fixa det. Men nu verkar det istället ha spritt sig. Nåja, vore trevligt om man kunde läsa om status eller något på bloggen istället för att bara se något om erbjudanden.

Men nu till den här veckan. Det rullade på som vanligt från och med i tisdag, modemet kopplade ner sig några gånger om dagen i 15 sekunder. Det var ju besvärligt, och man kunde inte ta och tanka ner nån dist eller annat stort utom genom torrent. Fast även om man kunde resuma torrents, verkade det vara nån korrumpering där. Men så på måndag, igår, kanske var någon gång på kvällen efter 10, fick modemet fnatt och började koppla ner sig 2-3 gånger i timmen. Det verkade fortsätta hela natten. Och nu på tisdag är det inte mycket skillnad. Kopplar ner sig 2-3 gånger i timmen, vilket gör nertankning av även mindre filer omöjligt över html.