Inlägg

Inlägg som circedge har skrivit i forumet
Av circedge
Skrivet av Yatagarasu:

Däremot tycker jag att designen inte var speciellt tilltalande alls... Om det i huvudtaget ska bli en uppgradering så väntar jag in ASUS STRIX kort. Svala, tysta och oftast väldigt mycket utrymme för OC.

Designen är ju jättebra. Så trött på att se saker med rundade hörn och vinklar hit och dit, ser bara billigt 90-tal ut.

Av circedge

Tittat på prisjakt? Verkar inte vara så mycket skillnad i pris iofs.

Av circedge

Jag tror inte 12k räcker för höga grafikinställningar i nuläget, med minne och gpupriser som de är. Beror iof också på hur höga du hade i tanke. Men höga i alla spel nä.

Annars har du den här för nära 10k: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar...

Men, det står inget om CPU kylare, bättre än budget chipset behöver inte betyda ett jättebra moderkort, kylningen på burken annars, vad är det för grafikkort man får med? Osv. Och så har du ju nya grafikkort på gång.

Av circedge
Skrivet av helgonet:

https://www.youtube.com/watch?v=SyUDGfCNC-k

"The Earth is over 4 Billion years old. Man has only been documenting temperatures since the 1800s. Yet so-called climate change experts have the arrogance to proclaim bogus theories as fact. Because it pushes the Globalist agenda. It pushes Big Government's agenda. When you look at the history of the scientist who preach global warming/climate change they are Government funded. They are being paid to push the agenda. The Earth has went through extreme changes in those billions of years, and it will continue to do so. It does not matter if Humans exist or not.

By the way, 31,000 scientists have signed a petition stating there is "no convincing scientific evidence that human release of carbon dioxide is causing...catastrophic" warming. These are the Scientist that have integrity, and are not funded by the Globalist agenda."

Men seriöst... En meteorolog? Men, det är väl närmare klimatforskning än vissa andra varit under åren...

Mannen verkar vara omedveten om aktuell forskning. Som tex träringar eller isprov. Låter det dessutom troligt att tusentals vetenskapsmän över hela världen är i maskopi i just klimatforskning? Varför lita på vetenskap överhuvudtaget? Och om det nu skulle vara tal om en konspiration... varför gör då världens länder det minsta möjliga om ens det för miljön? Vad verkar mest troligt? Konspiration eller att karln är en idiot? Det mesta av forskning är på något vis bundet till statliga bidrag. Militären, staten igen, eller subventioner. Och visst, jorden har gått igenom enorma förändringar, under miljoner år, inte enorma förändringar på bara några årtionden. Han verkar heller inte förstå skillnaden på teori och hypotes.

31,000 forskare? Inom vilket område? Värdelöst.

Av circedge

Ja, ingen poäng att gå över då det inte går att överklocka. Plus vad jag sett i kommentarsväg, ska skillnaden mellan säg 2666 och 3000 knappt vara något märkbart ändå.

Av circedge
Skrivet av Mihailo:

hej, det är dags för en ny dator som ska användas för aktier och spel som CS:GO och WOW. Min budget ligger på 14-15k, jag har plockat ihop en dator men vet inte riktigt om delarna passar ihop... Enda kravet jag har är en stabil burk med ett litet chassi. Tacksam för hjälp

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11728923/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/11728923/

Ja ingen kylare har du. Kanske Noctuas U12S? Du har ett icke överklockningsbart moderkort men en CPU som går att överklocka. Du kanske inte tänkt göra det, vet inte. Men, moderkortet stöder bara upp till 2400 Mhz i minneshastighet. Ta ett med minst 2666 som tex den här: https://www.inet.se/produkt/1901156/asus-rog-strix-b360-i-gam...

Asus moderkortet har också Intels nätverkskrets som ska vara bättre än Realtek. MSIn verkar inte ha någon slags värmeledning för VRM heller.

Sen minneshastigheten, inte maxad heller. Välj 2666 minst.

Nätagget har jag sett några pers klaga på ljud från. Den här som alternativ kanske: https://www.inet.se/produkt/6902791/bitfenix-formula-550w
Lite billigare men vad jag läst är den helt ok. Modulärt och ska passa chassit om man tittar på storleken.

Av circedge
Skrivet av X-TroNiC:

Nya Tomb Raider verkar använda ray tracing i och med deras peak till Nvidia eventet imorgon.

Jag tror inte så mycket på ray tracing, men vi får se. Däremot så tror jag fler och fler kommer köpa gsync-skärmar nu när nvidia är typ ensamma på marknaden, vilket kan försvåra för AMD senare.

Är det nytt Tomb Raider på gång? Hoppas de lägger ner lite tid på storyn den här gången. De har ju mer eller mindre använt samma två gånger.

Sen det här med ray tracing. Jag kommer ihåg det från typ Amigan sen försvann det verkade det som. Tror nog det blir som hairworks eller Nvidias splitter grej, nåt valfri jippo som drar löjliga mängder kraft och som är det första man väljer bort.

Av circedge

Lite felaktigheter på Inets hemsida

Man kan inte välja Manta chassit från NZXT i datorbyggaren av nån anledning - finns inte med i listan.

Det här moderkortet från ASUS: https://www.inet.se/produkt/1901149/asus-rog-strix-b360-g-gam...
Ni har det taggat som ATX men enligt andra sidor inkl ASUS egna, är det ett mATX moderkort.

Kunde väl använt chatten kanske men vet inte var den ligger och det är ju söndag ändå.

Av circedge

Det där med global uppvärmning är taget ur sitt sammanhang och används allt för ofta bara för att förvirra folk. Klimatförändring beskriver det bättre och innefattar uppvärmning och nedkylning.

Det blir troligtvis mer extremväder i framtiden. Jetströmmar som upphört som i vanliga fall hade gett mer klimatvariation bidrog till långa sträckor av varmt väder, det och luftfuktigheten pga höjd värme som i sin tur ökade värmen ännu mer, eller på andra håll, mer nederbörd. Eller nåt åt det hållet. Det är en sak att det är annorlunda väder på nån enstaka plats, men vi hade torka i stora delar av världen, det eller översvämningar.

Av circedge

@Nätälskare: Den kanske inte orkar med mycket mer men det är ju alltid trevligt att försöka trycka in mer resurser med högre upplösning, istället för att ha kraft över men inte tillräckligt med minne.

Av circedge
Skrivet av WreXlaM:

Jag har svårt att se poängen med att släppa Ti redan på lanseringsdatum.. Känns som att det antingen behöver vara väldigt dyrt för att det är för avancerade komponenter, annars hade de ju lika gärna kunnat göra 2080 "så bra som det går", 2070 snäppet under och så vidare och släppa Ti senare.

Kan ju va så att de insåg sitt misstag med Titan och nu släpper den senare.

Av circedge
Skrivet av Elektron:

Räcker det inte med 5gb, eller när agerar det som flaskhals?

Skickades från m.sweclockers.com

Nja. Om prestandan stämmer så kommer du att kunna maxa en hel del spel i 1080p, och mer och mer spel nuförtiden kör med 4k-2k textures. Fast de ofta bara är uppskalade från något mindre. Sen om man tänker på att de inte alltid är så väl optimerade heller så fylls 4 gig upp ganska snabbt, och så sitter man där med futtiga 5 gig och det puttrar på inte så som man förväntar.

Sen har du ju spel där man själv kan ersätta textures och där väljer ju vissa personer som inte riktigt tänker efter att köra med 8k på 1080p. 4k gör ju skillnad även vid 1080p beroende hur man använt det, men jag tror inte du riktigt kan zooma in tillräckligt för att se skillnad på 8k. På en nagel eller nåt.

Av circedge

Va i h.. Nvidia? Vad menas med 5 gig? 6 gig på en mellanklass modell var redan dåligt när ATI i liknande prisklass hade 8 gig på sin. Skärp er nu.

Av circedge

Det är väl fint fast det är nog mest färgen, men undrar på placeringen av nätagg. Känns som onödig värmezon att ha den och GPU intill varandra. Bakfläkten kanske fixar det vad vet jag.

Av circedge

Det var ju inget på den som man inte sett på andra chassin i någon form innan. Varför var chassin så mycket finare på 80 och 90 talet? Sun, NeXT, SGI och sv. Tom IBM. Raka linjer med någon liten detalj som gjorde det unikt. Nu verkar det mesta vara tråkigt och likadant med en fönstersida för lite RGB bling, eller så kör de med nån gaming lamborghini design.

Av circedge

Med tanke på hur mycket pengar Blizzard sitter på - kanske dags att komma på något nytt, och nej ni får inte återanvända andras ider igen.

Av circedge

Ja men det är väl bara att välja vad man värderar - privatliv eller bekvämligheter. Vi klarade oss utan mobilkartor på 70 och 80 talet. Eller mobiler för den delen.

Av circedge

Vad är batterier för något?

Av circedge

Kärnkraft är som att ta ett steg bakåt när bättre alternativ finns. Det kostar oerhört mycket, är inte effektivt jämfört med andra källor och att gräva ner avfallet är inte 'rent'. Ja men vi fixar nog något om 100,000 år när behållarna spricker! - är inte ett svar.

Vi kan redan förse alla energibehov med solkraft, fast produktionen kräver fossila bränslen just nu.

Finns nån by i Holland som drivs på enbart ren energi. Maximerad insulering, återvinning, solpaneler på taken. Serverhallar i Finland som överför värmen till hus. Vi är ju lite efter när det gäller sånt i Sverige och vi har heller inte satsat på det på andra ställen heller om man jämför med de enorma resurserna som fossila bränslen eller tom kärnkraft kräver. Det är klart att rena energikällor ses som ineffektiva när så få resurser och forskning läggs på det.

Av circedge

Ja det är tydligen bara kontakten och den är ovanlig för att den är något ny och säljaren bara försöker bli av med saker. Men det går ju att fixa med adapter.