Inlägg

Inlägg som circedge har skrivit i forumet
Av circedge
Skrivet av wilsontaylor:

I övrigt förstår jag inte vad det är som drar vuxna män/kvinnor till att se superhjälte-filmer som Avengers m.fl. Jag förstår charmen i det om man är barn eller 20-22 år. Men vad jag förstår är det vuxna som följer dessa slaviskt...

Jao... vet inte, kanske är det för att folk gillar grejer med lite mytos bakom sig. Och Star Wars är nog det enda man har att välja mellan och det är ju skräp nuförtiden. Och slaviskt vet jag inte. Inte mycket annat att titta på.

Av circedge

Såg Endgame.

Samma problem som Infinity War. Över två timmar dramedy som inte verkar riktigt gå någonstans utom billiga skämt, sen en 10 minuters massiv action sekvens mot slutet. Ok det var lite mer action utspritt än förra, men när man ändå har nästan 3 timmar att jobba med, kunde de ju förlängt övriga scener lite och klippt bort annat. Känns som hamburgar motsvarigheten till filmskapande, som man har 1 minut på sig att äta. Karaktärerna som inte klarade sig kändes lite påtvingat, och att följa huvudkaraktärerna nja, det var en tråkig bunt det. Kunde ha introducerat nån som Silver Surfer, kanske nån X-men cameo, mer Captain Mörvel - hon bidrog inte mycket, kunde lika gärna klippt bort alla hennes scener.

Dold text
Av circedge

Men... alla Skywalkers e ju dödödidöda... Eller är det tänkt att Rey ska bli nån slags light-side mentor för Ben/Kylo? Reboota hela skiten.

Gilla också Solo av nån orsak. Alla sa att det är blaj men den är nog den enda av de nya filmerna som haft en uns av Star Wars känsla. Och snubbens Han var subtilt ganska Han-lik faktiskt.

edit: och typ... vem e det de ska slåss emot? Snoke e död. 'Imperiet' e bara en massa fjanttroopers med inkompetenta ledare.

Av circedge

Jag kommer inte ihåg, men den här var trevlig.

Av circedge

Lite onödigt med 1080/2080 för filmuppspelning i 4k när en Intel iGPU klarar av det.

Av circedge

Ser ut som samma kort. Det ska inte vara några problem.

Av circedge

Damn, det var otroligt billigt. Hade annars tänkt att det räcker nog med 570 eller tom. 560, men om man får en 580 4gig för det priset hade jag nog köpt det.

Av circedge

nVidias nyare kort ska stödja freesync har jag för mig. Sen gällande resten, näe. Krävs en 2080ti för att få allt ur RT, kanske klarar man sig med 2080, har inte tittat så noga på det. Men de har 2-3 spel ute med diskutabel RT/DLSS, och inte särskilt många titlar i närmaste framtid heller. Så man köper ett kort, särskilt gällande 2070, som inte kan utnyttjas fullt ut. Känns som onödigt spenderande även om det i 2080ti's fall är snabbare än något annat.

Annars, kanske titta på Vega 56/64, det sistnämnda ska inte ha några problem med 1440p, eller nVidias 1660 ti. Eller, vänta tills Navi och nVidias kontrande.

Av circedge

Vet inte om resten, eller kommer inte ihåg detaljer men vad jag minns ha läst om fläktbyte på nätagg är det inte att rekommendera utom för nån tekniker eller så. PSU'n kan hålla en laddning i år (?) eller nåt, och trots storleken så är fläktar inte nödvändigtvis kompatibla.

Av circedge

Enligt en google sökning handlar det om inkompatibla drivrutiner. Finns några sidor som går in på hur man fixar det lite mer detaljerat.

Av circedge
Skrivet av Ozzed:

Goddag yxskaft? Jag har inte pratat om kärnor utan om prestanda. Om jag inte misstolkat dig helt så har du gång på gång hävdat att AMD kommer strypa prestanda i Ryzen 3000 för att "spara" prestanda till 4000-serien, och det är det som jag går i kraftig polemik emot. Det är klart att de kommer blåsa på med allt de har både vad gäller IPC och frekvens. Allt annat vore dumt, och extremt lätt att genomskåda eftersom de chipen skulle klocka som gudar, och ge alla noll anledning att köpa 4000-serien när den väl kom.

Att hålla tillbaka funktioner eller prestanda på det sättet vore självmord för ett företag, särskilt i teknikbranschen. AMD är inte så pass stora att de kan spela med PR på det sättet.

Av circedge

Möjligt att en mod kanske lämnat efter texturer i nån mapp? Om man använder tex. NMM är det inte alltid den avinstallerar allt. Nu har jag inte haft Skyrim installerat på ett långt tag men öh, titta i mappen data/textures/landscape eller nåt, där tror jag den installerar grejer.

Sen har du .ini kommandon som har med kartan att göra. Möjligt att nåt gått fel där. Flytta .ini filerna i Mina Dokument eller var de nu ligger och låt den göra nya och se om något händer?

Av circedge

Korg's MicroKEY serie kanske? De finns från 25 (?) tangenter till 88 tror jag. Billigaste börjar runt 700 eller så. Kan även fås som trådlös men Korg hade iaf. tidigare lite problem med det. Sen Roland har GO:Piano och Keys som ligger runt 3k, färdiga ljud och högtalare till skillnad från Korg:en, 61 tangenter.

Av circedge

Det är väl bara Computex kvar, i juni nån gång.

Av circedge
Skrivet av favouredhawk:

Tack för tipset om att TUF-moderkorten inte presterar så bra! Jag kollade in MSI B450M MORTAR och MSI B450 TOMAHAWK. Tomhawk hade varken HDMI 2.0 eller DisplayPort (har 4K-skärm som jag kör i 2560x1440), så jag satsar nog på MSI B450M MORTAR isåfall. Någon får protestera ifall det vore fel val

Mortar och Tomahawk ska vara bra. Men HDMI och DP får du från grafikkortet, behövs bara på moderkort om du vill använda en inbyggd GPU. Sen vet jag inte om det nödvändigtvis är just 2.0.

Av circedge

Köpa färgad ketchup i Sverige?

Nu har min niece blivit fnatt på färgad ketchup från youtube. Alltså ketchup med färgämnen antar jag, så man får det i grönt, gult, blått osv. Jag tittade runt i en amerikansk och några engelska import butiker i Stockholm men såg inget, och google hittar inget här heller. Kan man få tag på det i Sverige?

Av circedge

Då är det väl äldre spel som gäller, för handhållning är väl nån slags måste i spel sen 10-15 år tillbaka. Förslag... Textäventyr från Infocom... Fallout 1 o 2 osv...

Elex kanske är ett nyare spel där det inte hölls i handen? Vet inte, har inte spelat det.

Av circedge

Om man tittar på de kombona prismässigt så är de ganska lika, alltså överklockad 2600 med 3200 minnen med bra timings. Sen har ju 2600 mer trådar också, så i det fallet vinner 2600 lätt över 8400.

Av circedge

Inte säker om det var 4xx serien från ASUS eller inte (tror det var 280-290), men de var så lata att de tog kylardelen från sina nVidia kort och slängde de på AMD korten, efter lite hamrande då. Och deras första parti av Vega kort var ju ihopsatta av blinda, men de ska ha fixat det i senare upplagor. Men aldrig mera ASUS kort för mig.

Av circedge

Jag har samma problem, fast utan dålig uppkoppling. Kör med Comhem tillsv. Hur hade de tänkt när de installerade den ovanför ytterdörren?