Inlägg

Inlägg som kinc har skrivit i forumet
Av kinc
Skrivet av Sidde:

För att mercedes aldrig vrider på vid träning. Finner det märkligt att kommentatorer och skribenter låter sig bli lurad race efter race, år efter år. Mercedes är en bättre bil, är i många fall snabbare och sannolikt nästan alltid mer lättkörd.

Tror det kommer från ett hopp om att att Mercedes dominans de senaste 5 åren ska utmanas på riktigt. De som täcker F1 är ofta väldigt investerade i sporten och vet att dominansen måste ta slut om F1 ska få en större tillväxt.

Men i det här fallet tror jag det handlar om att Mercedes testade med för mycket downforce i FP3 och att banan var mycket varmare. Framåt slutet av Q2 var den så kall att Ferrari inte kunde få liv i däcken på rätt sätt.

Jag förstår inte heller varför Ferrari tog risken med medium-däcken i Q2. På en stadsbana med murar behöver föraren ha en progressiv utveckling för att hitta tid, de störde helt det med denna strategin.

Jag ser det som att Ferrari förmodligen har en marginellt snabbare bil är Mercedes när allt funkar. Men en kombination av ett avvikande aerokoncept som försvårar setup och konstiga strategiska beslut gör att de inte har en chans mot Mercedes.

Av kinc
Skrivet av Oskar80:

är det pumpen som inte gillar mer en 60c?
kan man hitta den siffran i någon bruksanvisning eller liknande?
vad tror du om petg rören, när böjer dom sig?

Pumpens spec säger att vattnet inte ska vara varmare än 60C. Vid 70C vill jag minnas att den typen av plast börjar bli mjuk.

Av kinc

Tänk på att Furmark belastar grafikkorten mer än ett typiskt spel gör, så medans det kan vara användbart för stresstest så är det missvisande om du utgår från den belastningen för att optimera din kylning.

Min rekommendation är att du istället loopar Time Spy Extreme eftersom det har mycket bra skalning med SLI, bättre än något spel, så det ger dig lite extra marginal. Alternativt om tanken med systemet är content creation med t.ex. CPU+GPU hybridrendering så använd en applikation med den renderingsteknik du använder för att optimera.

Du kan låta vattnet bli varmare, uppåt 60C är inga problem.

Av kinc

Beror på vilket spel och var jag spelar

Vid skrivbordet spelar jag på 3440x1440 (100Hz) och 2560x1440 (165Hz), kör 16:9-skärmen för spel som inte har stöd för 21:9.

När jag sitter i soffan så spelar jag på 3840x2160 (60Hz), för spel som är bäst med handkontroll, t.ex. JRPG.

Av kinc
Skrivet av Dr.Mabuse:

Man behöver inte peta i ECU:n längre.

Problemet med piggybacklösningar är att utveckling ofta upphör så fort ECU:n hackats och att de därför sällan släpps som en färdig produkt (pga att försäkring och tillverkargaranti inte påverkas i en stor del av den totala marknaden). Så det är snarare ett verktyg för de som vill utveckla optimeringen innan ECU:n har har hackats. Men det finns även ECU:er som skyddar mot piggyback genom att den försöker känna av när den blir "lurad" att allt är normalt. Detta är i varje fall erfarenheten jag hade med bilen jag hade tidigare och bilen jag har nu.

Av kinc
Skrivet av mrqaffe:

Det enda som nämnts som är i närheten av en sportbil är Miatan, jag föreslår också en sån eller så får du definiera vad du är ute efter för BMW 1serien och Golfar och liknade är inga sportbilar, BMW Z3, Z4 är däremot sportbilar inom budgeten.

Klassar du inte Boxster och 911 Carrera som sportbilar? För mig är de absolut det

Av kinc
Skrivet av Cequence:

En Porsche Boxster S är ju aldrig fel, 260-295Hk beroende på årsmodell.

Instämmer helt! Kan man sträcka ut budgeten något så skulle jag rekommendera en 996 911 Carrera istället.

Av kinc
Skrivet av SuperNova:

Edit:
Turbomotorerna går ju lätt att chippa men försäkringsbolagen brukar vara duktiga nu för tiden på att ta reda på sådant. Klart, de kan ju i princip nolla försäkringen då man gjort om helgodkända bilar.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja ECU-uppdateringar går nästan helt bort nu för tiden när det kommer till nyare bilar. Om man inte har budget att bekosta åtgärd av maskinfel helt själv. Finns inget sätt att köra osignerad mjukvara på original-ECU:n som inte lämnar spår på nyare bilar. Det är tråkigt.

Av kinc

Man kan hitta 996 911 Carrera i den prisklassen. Det är kritigt mycket bil för pengarna om man kan tänka sig att äga en lite äldre bil. H6-sugmotor som låter helt underbart. Nackhåren reser sig jag bara tänker på det

Av kinc
Skrivet av Chris_Kadaver:

Men pratar vi vanliga uppdateringar nu eller DLCs? Vet att alla karaktärer fått egna DLCs? Är de fristående så att man kan spela dem efter att ha klarat spelet? Fick för mig att de utspelar sig någonstans i mitten av handlingen?

Ett stort fel jag gjorde när jag spelade var att jag innan kapitel (13? När man åker med tåget och träffar på shiva), ja då hade jag redan klarat alla sidouppdrag sol gick att klara. Så därefter var spelet så lätt att jag inte behövde tänka eller knappt komcentrera mig. Slutbossen var löjligt enkel vilket kändes tråkigt för jag gillade verkligen spelet i övrigt. Men sån är jag. Jag grindar alltid sönder spelet så gott det går innan jag hoppar på huvudstoryn. Är väl van med svårighetsgrader från förr och förväntar mig lite motstånd. Något jag saknar var typ hemliga bossar som är toksvåra. Allt som finns i spelet är ju utmarkerat på kartan? Förutom gömda grodor typ. Det var å andra sidan enda gången jag fuskade tror jag.

Filmen såg jag efter att jag klarade spelet första gången och hade väl gärna blivit rekommenderad att se filmen först med facit i hand. Efter det här sura äpplet kan jag känna att jag inte kommer köpa spel på releasedagen i fortsättningen. Jag hade gärna betalat 1500:- för spelet om jag bara visste att jag skulle fått den fullständiga upplevelsen utan att behöva köpa DLCs mm i efterhand. Samtidigt fattar jag att den ekonomiska modellen med allt-i-ett första dagen till högt pris skulle skrämma bort många potentiella köpare.

Detta är en expansion som kom efter karaktärernas DLC:s som lägger till detta. Så so fort du har låst upp alla 3 med AP kan du byta karaktärer under strid. Expansionen heter Royal Edition på konsol men till PC kom den som en kostnadsfri patch vill jag minnas.

Du har ju alla extra dungeons som finns bakom låsta dörrar om du inte gjort. Dessa är i vissa fall bra svåra och har flera bossmonster som kräver strategi även om man maxat level.

Ja de borde ha tagit ett år extra på sig och vävt in karaktärernas DLC i huvudstoryn istället.

Av kinc
Skrivet av anon5930:

Nier: Automata är underbar! Synd bara på hur PC-utgåvan behandlats. Inte ens den återlanserade versionen har fått problemen i lanseringsutgåvan fixade. Och Nier: Automata har aldrig officiellt patchats. Smekt köpknappen på Xbox One (X)-utgåvan flertalet gånger men misstänker att så fort jag köper så dyker spelet upp i Game Pass. Gärna ett spel jag dubbeldippar (speciellt om en Switch-utåva någonsin kommer) men störande att köpa sådant som strax efter ändå dyker upp via GP exempelvis.

Jag har länge hoppats på att gamla Nier skulle kunna återlanseras men verkar inte som det blir av. Mer Nier vill jag ha!

Ja man behöver modda det för att få tillgång till fler inställningar och således stabil FPS. Jag spelade det på en dator med ett 1080 Ti till en 4K-TV. Med mod så blev det en mycket bättre upplevelse än PS4. För att för att att man kunde få konstant > 60 fps och native 4K med lite arbete. Ingen bra PC-port på något sätt med andra ord men kan man tänka sig att modda så rekommenderar jag det absolut till PC för bästa möjliga upplevelsen. Man måste spela med handkontroll också.

Håller tummarna för mer Nier!

Av kinc
Skrivet av Chris_Kadaver:

Oh... Hur implementeras tilläggen till huvudstoryn? Kan man spela dessa efter att man klarat spelet som det var när det släpptes? Eller uppdateras spelet så att man behöver spela igenom det igen och att luckorna i storyn då fylls i? Har redan klarat det på PS4 och började köra det till PC när det kom ut, men har aldrig köpt några tillägg eller liknande eftersom jag tycker upplägget har varit så trassligt med luckorna i storyn från början.

Själva storyn i sig har bara mindre tillägg framåt slutet, det är inget som får en att gilla storyn om man inte gjorde det från början. Men de har lagt till så man kan byta karaktärer under strider, daily quests (bra för dungeons end game), Armiger Unleashed (en form av ytterligare "limit break" när man har alla royal-vapen), och hen helt ny del av av Insomnia i sista kapitlet.

Jag gillar storyn, men hade jag inte sett filmen innan jag spelade så hade jag förmodligen inte gillat den lika mycket. Riktigt konstigt upplägg av SE.

Av kinc

Skoj att ni tar upp JRPG Känner mig själv som den enda som fortfarande spelar dessa spel bland kompisar och kollegor.

JRPG har varit min favoritgenre sedan jag först spelade Suikoden, Vandal Hearts och sedan FFVII på PSX. En konsol som jag rankar som den mest betydelsefulla för egen del, snäppet över PS2.

Tyvärr så har det som ni nämner blivit torka på bra JRPG med högt produktionsvärde på senare år. Det senaste jag spelade var Dragon Quest XI som var riktigt bra, innan det Tales of Beseria (är inget större fan av Tales-serien men detta tilltalade mig). Förutom dessa så vet jag att flera har hoppat över FFXV efter de varit besvikna på FFXIII-serien och sedan läst ganska mixade omdömen och recensioner för FFXV.

Jag har spelat alldeles för mycket FFXV (har alla trophies på PS4 och även bra nära 100% på PC). Efter att ha spelat igenom det en andra gång på PC med samtliga tillägg för huvudstoryn så övervägar jag faktiskt att ranka det som det bästa FF-spelet. Efter FFT till PSX isf, det är utan tvekan det som står högst i kurs för mig Är också väldigt tacksam till det eftersom det tvingade mig till att lära mig löda, när jag var tvungen att modda mitt PSX för att kunna spela spel importerade från USA.

En annan rekommendation är NieR:Automata, även om det förmodligen inte klassas som ett JRPG fullt ut så ger det mig samma känsla som riktigt bra JRPG gör. Det är faktiskt ett av de bättre spelen jag spelat. Har spelat det både till PS4 och PC, rekommenderar det starkt till PC över PS4, speciellt med en lite mer kraftfull PC.

Näst på tur står Octopath Traveler som jag köpte det när det var riktigt bra pris på Nintendo Store i julas. Ska följa tråden för tips på nästa spel efter det

Av kinc
Skrivet av macce601:

Hittade du något lanseringsdatum @kinc?

Ber om ursäkt för sen återkoppling här. Tyvärr har jag inte fått något datum. Senare i kvartal 2 är den infon jag har nu.

Av kinc
Skrivet av swag:

@kinc: hej har en sony a1 tv med Android

De flesta tjänster har en gratis prova-på-period, så bara att prova och se vad du tycker Via SVT Play, Viaplay och Cmore kan du även se på respektive leverantörs kanaler.

Av kinc

Snubblade precis över en intervju med Daniel Ricciardo som var ovanligt bra: https://youtu.be/rykELZtzr6s

Ni som följer F1s egna kanal har säkert lyssnat på podcasten med Kimi också, om inte så länkar jag den här https://www.youtube.com/watch?v=9mM9DV59ucc

Är sjukt taggad inför årets första racehelg!

Av kinc
Skrivet av swag:

hej jag undrar om det är många som ser på tv direkt genom Apple TV med operatörernas appar comhem Telia mm istället för att hyra en box ?

Vet inte hur många som gör det men jag ser bara på TV via play-tjänster. Viaplay, Netflix, Youtube Premium, Cmore, Amazon Prime Video (värt det enbart för The Grand Tour), Crunchyroll och HBO. Om du inte föredrar Apples ekosystem skulle jag rekommendera en Android TV-enhet som Nvidia Shield istället för Apple TV.

Av kinc
Skrivet av Zipparn:

Vad tyckte ni om F1 serien på Netflix? Jag tycker den var riktigt bra! https://www.netflix.com/se-en/title/80204890
Marcus framstod som väldigt trevlig och sympatisk också.

Har bara sett ett avsnitt, kommer kolla på avsnitt mellan race-helgerna för att lindar abstinensbesvären

Tycker också den verkar bra, om inte annat kommer serien garanterat bidra till fler F1-fans och -följare.

Av kinc

Var tvungen att försöka nå över 15 000

CPU: Xeon W-3175X @ 4385MHz (1.15V)
MB: ROG Dominus Extreme

15 310 cb

https://i.imgur.com/QhTlcNr.jpg

Det finns mycket att göra med minne och även lite med mesh-frekvensen. Men CPU-kärnorna i sig kräver exotisk kylning för att nå högre i CB R20. Kör vanlig vattenkylning nu.

Av kinc

CPU: Xeon W-3175X @ 4300MHz (1.175V)
MB: ROG Dominus Extreme

14 990 cb

https://lh3.googleusercontent.com/Lu07XnOiNeKsqVJXsUk9ItE8wc1YjV...