Inlägg

Inlägg som kinc har skrivit i forumet
Av kinc
Skrivet av lillakotten:

För min del har det blivit kabel som backhaul de senaste månaderna, men ändå måste jag starta om enheterna en gång i veckan. Och roamingen fungerar inte alls bra, får auth fel och eller "ingen internetkoppling" varje gång mobilen vandrar från en accesspunkt till den andra.

@ROG_Johan Hur kommer ni från Asus sida att möta denna kritik i framtiden mot produkten? Det är ju helt uppenbart stora problem för alla kunder som köper denna produkt. Hur länge ska ni fortsätta hänvisa till en servicedesk som endast säger att vi ska fabriksåterställa enheterna och köra senaste firmware, hjälper inte det så ska enheterna genast skickas på service som ändå inte ger något.

Nu får ni väl ta tag i detta och fixa en riktig åtgärd, innan ni tappar fler kunder.

/lillakotten

Hej Lillakotten,

kör du senaste FW (Version 3.0.0.4.382.11572, release 2018/03/08)? Vi har bekräftat lokalt att detta FW löser två problem med två olika Lyra 3-pack som haft problem med WiFi-backhaul:

1. WAN, stabilitet och identifiering
2. WiFi Back-haul, att satelliterna tappas helt eller måste återansluta frekvent

Vi har även bekräftat med användare externt att dessa problemen är lösta med detta FW.

För att uppdatera manuellt håller du in "pairing-knappen" när ström ansluts, efter det när den är redo för att uppdateras manuellt ska den lysa lila. Sen uppdaterar du med verktyget som finns att ladda ned under support på hemsidan Enheten måste vara ansluten via Ethernet. Jag har skapat direktlänkar för nedladdning nedan.

Direktlänkar:

FW: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wireless/Lyra/FW_MAP-AC2200_...
Verktyg för uppdatering: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wireless/Lyra/Rescue_2000.zi...

Mvh,
Marcus

Av kinc

Kolla efter A6 Allround med 218HK, alltså EU6 klassad V6 TDI. 2015 och nyare.

Förutom EU6 så är det en motor som går att skruva upp bra om man så önskar

Av kinc

Nespresso Rosabaya de Colombia är en favorit, inte direkt det mest kostnadseffektiva men smidigt och alltid gott

Av kinc
Skrivet av Roughack:

Bockade av på min bucketlist och köpte mig en 911.
https://i.imgur.com/ZSe5Vo1.jpg

Precis som Subzero299 så längtar jag tills jag får lägga på sommarfälgarna.

Grattis! 996.2:an är en underbar bil, se bara till att byta IMS:n om det inte redan är gjort

Av kinc

Hej @Unpoor,

såg i en annan tråd som länkade hit att du frågar om Auto OC kan ha dödat din CPU.

Om CPU:n får extrem spänning så kommer man märka det genom att den antigen inte är stabil, triggar överhettningsskydd eller liknande. Blir den utsatt för detta under en längre period kommer den även ta skada - att den t.ex. överklockar sämre eller behöver högre spänning för att vara stabil vid sin originalfrekvens.

Det som kan döda CPU:er är kombinationen av hög belastning, överklockning och att kylningen plötsligt försvinner. Även om CPU:n är designad med skydd ihop med moderkortet som ska kunna hantera även detta, så är de inte alltid anpassade efter att man valt att överklocka med statisk spänning eller stängt av överbelastningsskydd. Detta är dock inget som Auto OC kan stänga av utan är enbart aktuellt om man gör ändringarna manuellt.

Personligen har jag varit med om CPU:er både tagit skada och helt dött av överklockning, men att de dör av överklockningen i sig har jag inte varit med om. Det rör sig oftast om att t.ex. kondensvatten kortslutit något i strömförsörjningen eller att man modifierat spänningsdelning att leverera över sina specifikationer och således helt enkelt får kortslutning i DCDC-omvandlingen till CPU:n som är ett ganska säkert recept för att döda den.

Det är därför inte sannolikt att spänningsökningen via Auto eller Auto OC har dödat din processor. Att du valde en mycket hög frekvens för just denna CPU:n påverkar inte heller, frekvensen i sig dödar inte processorn. Min gissning är istället att det rör sig om defekt hårdvara i någon form.

Mvh,
Marcus

Av kinc
Skrivet av SCORPIUS:

Jag hittade min första Alchemy bench. Allt var frid i fröjd tills jag var klar. Då åkte jag rakt upp i himlen. Genom taket. Upp upp och iväg som en jävla stålmannen. Gick inte att styra alls haha.
Hände var gång jag använde den bänken. Hoppas det inte händer med nästa

Händer för mig ute hos damen i skogen, flyger upp och trycker man på "back" så åker man ned lika snabbt i marken och dör.

Jag gillar verkligen spelet men just nu är det för buggigt. Spelar det på Xbox One X men funderar på att sluta och köpa det till PC längre fram när det förhoppningsvis är fritt från buggar.

Av kinc

@JNetwork:

ROG Strix Z270H Gaming och Gaming/K1 är identiska. Enda som skiljer är att det ingår pluggar för skärmportarna till K1. Modellen är ursprungligen för så kallad systemintegrering - färdigbyggda datorer som t.ex. Webhallen Config. Anledningen att de vill kunna plugga bildutgångarna är för att undvika att slutkonsumenten använder moderkortets bilutgångar istället för grafikkortets.

Av kinc
Skrivet av s0sdaf:

Bjuder 800kr på denna

Noterat.

Av kinc
Skrivet av seraj5:

Oh, min kusin har också den, kanske ska sno den och sälja för 1500kr? Tror inte du kommer få det priset.

Är medveten om att Sweclockers inte är bästa marknadsplatsen för denna produkten, men eftersom det är kostnadsfritt att annonsera tänkte jag göra ett försök här först 1500 kr är ett bra pris med tanke på att de säljs för över 2500 kr normalt.

Av kinc

Komponentkabel till Gamecube

En kabel som jag längre trott varit borta dök upp i städningen idag. Eftertraktade komponentkabeln med kretsen för att få ut komponentsignal från den digitala bildutgången på Gamecube.

1500 kr eller högsta bud, reserverar mig rätten att välja köpare.

Hämtas i Sollentuna eller skickas, köparen betalar eventuell frakt.

Läs hela annonsen här

Av kinc

För en enskild produkt så är ROG Swift PG348Q precis när den lanserades med god marginal det dyraste jag köpt till min setup.

Det mest vräkiga är två 1080 FE (7700kr st, spelade inte mer än ett par timmar med SLI aktiverat) eller en Essence Muses Edition (DAC) för 7000kr som ersatte en DAC för 1000 kr.

Av kinc
Skrivet av linde:

Ok tackar,Är det bättre att öka volten på minnen manuellt och överklocka enbart dom?än att aktivera XMP?

Om du vill lägga tid på att optimera, men annars är det bättre att använda XMP.

Av kinc
Skrivet av linde:

Hej alla kunniga!
Har precis köpt och satt ihop datorn när jag stöter på detta

https://www.youtube.com/watch?v=hCAQpvFhiUs

Enligt honom så har dessa moderkort problem med ostabil volt vad jag förstår(dålig på engelska)

Fattar det som att bara man aktiverar xmp så kan moderkortet ge för mycket ström till cpu ,8700k som jag har med detta moderkort!
nu undrar jag förståss om detta är fixat via bios?
Har tittat på biosuppdateringarna som finns men förstår mig inte riktigt på dom och är osäker på om man ens vågar använda nya datorn?

här är bios uppdateringar som finns

https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-Z370-F-GAMING/...

komonenter jag talar om nu är

asus z 370-f
intel 8700k
ram corsair 3200mhz 16 gb https://www.komplett.se/product/893831/datorutrustning/pc-kom...

Hej linde,

moderkorten har aldrig haft problem med instabil spänning utan problemet som OC3D beskriver är att LLC (load line calibration) inte fungerar. Det är en funktion vi har implementerat för att kunna kompensera för Intels inbyggda vdroop-funktion. Att när man pressar överklockningen och således belastningen så VRM sänks spänningen för att minska spikarna i spänning.

När man aktiverar XMP så överklockar man. XMP används för att justera spänningar och subtimings för att nå den överklockade frekvensen samt primära timings som anges under XMP-profilerna. Att LLC inte fungerade innebar att moderkortet i automatiskt läge kompenserade för att nå en stabil spänning för samtliga kärnor under belastning. Vilket innebar att man med XMP för ett väl överklockat minne fick 1.35V under ingen till låg belastning medans i själva verket 1.27V räcker. Inget som är skadligt men drar mer ström.

LLC-funktionen fungerar igen sedan BIOS 0419. Så om du överklockar eller kör med ett minne som justerar spänningar under XMP rekommenderar vi 0419 eller allra helst det senaste (ver. 0430) för ditt moderkort, för att undvika att systemet drar lite extra ström och utvecklar mer värme än det behöver.

Mvh,
Marcus

Av kinc
Skrivet av Ozzed:

Ja det är roligt nästan jämt... RGB i all ära, men... i skärmen? Det lär ju påverka hur bilden uppfattas? Eller sitter led'sen bakom som ett slags ambient ljus?

Du har rätt, Aura Sync RGB sitter bak på skärmen och tanken är att man kan använda det för miljöbelysning. Man bestämmer själv hur det ska bete sig. Jag håller med om att RGB går till överdrift nu många fall, men på baksidan av en skärm tycker jag det fyller en funktion ändå. Har inte gjort så själv, men vet flera som använder en LED-strip bakom skärm och TV för miljöbelysning.

Finns ett interaktivt demo här för den som är intresserad av hur det kan användas: https://www.asus.com/Monitors/ROG-SWIFT-PG27VQ/

"Projektorn" i foten är samma som i tidigare modeller och stängs av i OSD:n på skärmen. Kör med PG348Q själv och den är distraherande eftersom den lyser rakt ned på skrivbordet, speciellt om man har en glansig yta. Så skönt att kunna stänga av Denna är inte del av Aura Sync RGB.

Av kinc
Skrivet av Lord_Moridin:

"Förutom Nvidias referensvariant kommer även ett flertal partnertillverkare att ha egna kort klara till säljstarten, däribland med egna kretskorts- samt kylarlösningar. Den gemensamma nämnaren för samtliga av dessa är att de levereras i grundutförande gällandes klockfrekvenser, och det blir istället upp till användaren själv att överklocka kortet."

Intressant inlägg det där, då det enligt https://www.inet.se/kampanj/4065/geforce-gtx-1070-ti?sortColu... så har Asus högre Base- och Turbo clock än de andra.

Har Asus något samarbete med Nvidia att de får ha högre hastighet på sina kort?

Skrivet av Viochee:

Skulle gissa att det är någon miss från Asus

För att förtydliga så går både 8G och A8G i 1683MHz Boost/1607MHz Base. Det som skiljer är att A8G har högre frekvenser när man aktiverar OC Mode.

Fullständiga specar här:

8G: https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1070TI-8G-GA...
A8G: https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-G...

Vi har informerat Inet att korrigera.

Av kinc

@anon200632: Såg det nu, ska skicka din feedback på måndag när jag är tillbaka på kontoret.

Av kinc
Skrivet av Ph4st:

Provade precis att gå in och sätta på MCE och satt multiplier på 48 och Vcore 1.250 V.

Dock så skiftar min Vcore mellan 1.200 V och 1.216 V Under load och sitter på 1.232 V i Idle fast jag ställt in 1.250 V (varför lägre volt under load? Kräver den inte mer då?).

Bör jag prova sänga Vcore mer eller höja multiplier med dessa resultat?

EDIT: Startade jag Intel Burn test fröst datorn efter 2 sekunder och krävde omstart. Nästa steg för mig?

Alla CPU:er är olika, prova först om 1.275V blir stabilt, blir det inte det så prova 1.3V.

Du vill alltid ha lite vDroop, det är en funktion Intel byggt in för att begränsa stressen på spänningsdelning och således CPU:n i sig. 15-30mV som du har är bra. Köra 1:1 gör man bara om man har exotisk kylning i form av ett mycket high-end vattenkylningssystem (ej AiO) eller bättre och efter att man märkt att det faktiskt behövs.

Av kinc
Skrivet av anon200632:

@kinc
När jag trycker på asus rog strix z370-g wifi bioset så laddar den hem "z370-i" bioset, något fel på länkarna???
Eller kanske samma bios bara.

Nya länkar:

Prime Z370-A 0419 - https://drive.google.com/file/d/0B4GdKuf8p2cKUlpZSDVLOENjSFE/...

ROG Strix Z370-E Gaming 0419 - https://drive.google.com/file/d/0B4GdKuf8p2cKOFZ4YlRmODVVc2s/...

ROG Strix Z370-F Gaming 0419 - https://drive.google.com/file/d/0B4GdKuf8p2cKWHhSTjVYQ1MtOTA/...

ROG Strix Z370-G Gaming 0419 - https://drive.google.com/file/d/0B4GdKuf8p2cKQjMxUXRmR0xnQWc/...

ROG Strix Z370-G Gaming WiFi 0419 - https://drive.google.com/file/d/0B4GdKuf8p2cKd2ItbXgtU29yYXc/...

ROG Strix Z370-I Gaming 0426 - https://drive.google.com/file/d/0B4GdKuf8p2cKS2wyS0dFN2xtSkU/...

Av kinc

@anon200632: Du har rätt, jag ska fixa nya länkar strax.

Av kinc
Skrivet av fRostmirE:

Tack för länken, vad kör du för inställning på LLC? Har min fortfarande på Auto och Vcore(inställd på 1.25) går upp till 1.264 har inte märkt av några sänkningar under 1.248 ännu under stresstest men lite osäker på vad som är en lämplig nivå av LLC, 1-7 säger mig inte jätte mycket dessvärre.

Grundregeln för LLC är att man bara använder det om man upplever att det är spänningen under belastning som begränsar när man överklockar. Med senaste generationerna Intel-CPUer använder man egentligen bara LLC om man kör någon form av exotisk kylning.

Jag kör Auto, det är det vi rekommenderar.

Man får inte heller glömma att vDroop är en något Intel implementerat för att skydda moderna CPU:er med många kärnor som således har stor variation i hur mycket energi de förbrukar. vDroop är där för att skydds CPU:n, men även för avlastning på spänningsdelning (VRM) i sig. Level 7 ger i de flesta fall 1:1 i alla lägen oberoende av belastning. Men det kommer att öka energiåtgången, värmeutvecklingen och ökar risken för att CPU:n tar skada. Så om man inte har kylningen för det kan LLC snarare leda till lägre överklockning för att man når kylningens maxkapacitet tidigare.