Inlägg

Inlägg som kinc har skrivit i forumet
Av kinc

Jag kollade med R&D efter jag såg denna nyheten. Kan meddela att vi släpper BIOS för samtliga 1070-kort baserade på nya referenskoden den 4:e Nov. Ändamålet med uppdateringen är att förbättra överklockningen av minnet. För Dual-korten kommer BIOS-uppdateringen även att införa semi-passiv kylning.

Av kinc
Skrivet av mackbrich:

Tack för svaren!

Det står lite mellan dessa. 2000 kr vs 2900 kr.
6GB minne kanske är lite mer framtidssäkert om man skaffar monitor med högre upplösning i framtiden? Kör just nu en gammal 27" som förlängt skrivbord men den drar väl knappt nåt från GPUn.

EVGA GeForce GTX 1060 3GB Gaming 1 506 MHz, (1708 MHz Boost Clock) 1152 pipes

EVGA GeForce GTX 1060 6GB SC Gaming 1 607 MHz, (1835 Mhz Boost Clock) 1280 pipes

Eftersom 1060 inte har stöd för SLI så gör mer minne inte det mer framtidssäkert. Det kommer vara GPU:n som är flaskhals även om du köper ny skärm med högre upplösning. Med 900kr skillnad så är 3GB ett självklart val för mig

Edit: Med flaskhals menar jag att det är GPU:n som sätter gränsen för din FPS. Du kommer fortfarande kunna köra 60 fps med det mesta uppvridet till "ultra" i BF1 om du uppgraderar till 1440p i framtiden.

Av kinc
Skrivet av mackbrich:

Tja! Har dålig koll nuförtiden. Sitter just nu på ett gtx 960 4GB i en gammal burk med 2500k som körs i 4.4GHz. Kommer ett 1060 bli en trevlig uppgradering eller flaskhalsar min gamla cpu?

Och isåfall, är 3 eller 6GB varianten värdast för mig?
Lirar arma 3 och kommer köra BF1 i 1920x1080 & 144hz.

Vid 4,4GHz kommer din CPU inte att bli en flaskhals för ett 1060. Prestandaskillnaden kommer i stort bli den dubbla med ett 1060, eftersom 1060 snarare ersätter 970 än 960 med anledning av hur länge 28nm Maxwell levde.

Prisskillnaden är stor mellan 3GB och 6GB eftersom Nvidia idag använder 3GB-varianten för att konkurrera i prissegmentet omkring och under 2500kr. Prestandaskillnaden med den något nedskalade GPU:n hos 3GB-varianten är också bara 5-8% beroende på vad du gör, så i de flesta fall (beroende på kampanjer) så är 3GB det bättre valet i min mening. Minnesmängd och prestanda hos GPU:n är väldigt bra matchad eftersom GPU:n kommer bli flaskhals före minnesmängden blir det.

Av kinc
Skrivet av Fisken1986:

Origin Access är jag intresserad utav, tyvärr finns det inte så många spel man inte redan har :P...enda spel som man är sugen på är det nya NFSU...andra spelen är ''meh''

Men har man inte redan förbokat BF1 så sparar man ju också 10% på själva spelet så det i stort sett går jämnt ut

Av kinc
Skrivet av Bl4ckIce:

Kommer ni släppa nya vBIOS för DUAL korten nästa vecka (kommer ett fix för "Micron minnen" vara inkluderat i den)? Samt undrar jag vad ni kommer göra för de som sitter med Micron minnen på sina kort (GTX 1070) och om det kommer finnas någon 100% säker fix för det, (exmpel) så man inte bara springer tillbaka och byter sitt kort tills man får ett med Samsung minnen o.s.v.

Uppgifter som läckt ut finns att tillgå (internet) ang. Micron minnen vs Samsung minnen men vad skall man göra för att vara på säkra sidan anser ni? Skall man avvakta eller returnera sitt exemplar med hopp om att man får tag på ett med Samsung minnen?

Fick mail tidigare idag om att vi kommer släppa för alla kort samtidigt i oktober månads sista vecka, såg att jag var citerad när jag skulle meddela det till alla som väntar här. Ber väldigt mycket om ursäkt för detta.

Ang. micron-krestar så har jag läst nyheten här på SweClockers, mer information än så har jag tyvärr inte. Provade själv ett 1070 nyligen med micron-kretsar och upplevde inte problemen som beskrivs i nyheten.

Vill också påpeka att förseningen är orelaterad till nyheten om micron. Det handlar bara om vi på ett bättre sätt ska kunna använda oss av den "nya" funktionen i vår marknadsföring (för att vara helt ärlig)

Av kinc

Vi kommer tyvärr inte att släppa denna veckan. Pga tyfonen i Taiwan förra veckan är projektet försenat med ca en vecka. Jag skriver här igen så fort jag vet mer exakt.

Av kinc
Skrivet av guos89:

Gäller detta även 1060 varianterna av dual korten?

Information jag har är att samtliga Dual-kort ska få funktionen via en vBIOS-uppdatering som är planerad till nästa vecka. Kort tillverkade från och med nästa vecka kommer att ha 0dB fan (semipassiv kylning) direkt ur kartongen.

Av kinc
Skrivet av Cthulu61:

Men, Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming Advanced 8GB, kan det nå upp i samma Boostnivåer som OC-modellen?
Eller har det kortet en GPU som inte klarar vad OC-modellen kan?

Det kommer att ligga marginellt lägre ur kartongen pga inställningarna från fabrik.

Testerna som bestämmer om ett kort blir OC eller inte avgör inte hur mycket du kan nå med manuell OC. I slutändan handlar det som alltid om att ha tur att få en bra GPU. T.ex. hur effektivt den skalar med spänning.

Av kinc
Skrivet av Johnnymann:

Jag har aldrig använt asus innan, hur uppgraderar med vBiosen enklast?

Du laddar hem och kör en .exe-fil som uppdaterar automatiskt i Windows. Filen kommer att finnas tillgänlig under produktens supportsida på www.asus.com. Vi kommer att hojta igen så fort de finns tillgänliga

Av kinc
Skrivet av sjobom:

Är den nya kylaren halv-passiv?

Skickades från m.sweclockers.com

Goda nyheter! Vi kommer att släppa nya vBIOS för Dual-korten nästa vecka som har semipassiv kylning

Av kinc
Skrivet av Elektron:

Jag försöker hitta en bild på en asus dual kyalre och då tänkte jag på baksidan av kylaren där man kan se heatpipes men jag verkar inte hitta någon sådan bild tyvärr. Vore lite intressant och se skillnaderna där på kylarna.

Nu har jag fixat bilder och även testat kortet

https://drive.google.com/drive/folders/0B5QtoOrPhyImVmI2NTVCd...

Min subjektiva bedömning är att det låter lite mer än motsvarande ROG Strix-kort, men jag tror att i de flesta fall så låter det ändå inte mer än övriga rörliga delar i en dator.

Av kinc
Skrivet av Slugstawishman:

Tjenare! Jag är en ägare av ett RX 480, ASUS STRIX RX 480 8GB närmare bestämt. Jag är väldigt nöjd, men är lite osäker på ifall mina temps är ok? Efter att jag spelat witcher 3 i någon timme kommer kortet upp i hela 83c. Jag tycker det låter lite mycket? Har i och för sig ett mITX chassi ( phanteks enthoo evolv mITX) så kanske inte är så konstigt! Hur som haver, jag vill veta främst om det är farligt för kortet att det blir så varmt, samt vad andra som har samma kort får för temperaturer!

Tackar på förhand!

Har du bra luftflöde i ditt Mini ITX-chassi och bra utrymme framför grafikkortets fläktar? Kortet har target på 75C men lite beroende på vad externa temperaturen är så kan de gå upp högre för att hålla ned ljudnivån så gott som det går.

83C i sig är inte för högt på något sätt. Så länge kortet ligger under 90C påverkar det inte prestanda, stabilitet eller livslängd.

Kontrollfråga, är det detta du har? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3800867

Av kinc

Efterfrågan på ROG Strix GTX 1080 OC är fortsatt större än tillgången. Vi har med anledning av detta släppt ROG Strix GTX 1080 Advanced (STRIX-GTX1080-A8G-GAMING) till försäljning i större skala direkt mot slutkonsument. Denna modell var först enbart tänkt för försäljning i färdigbyggda datorer. Enda skillnaden mot OC-modellen är att det är något lägre klockat ur kartongen.

Eftersom vi inte marknadsfört denna modellen är det fortfarande lite av en doldis.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3790280

Detta är givetvis ingen lösning på problemet men vi vill ändå uppmärksamma er om att STRIX-GTX1080-A8G-GAMING finns tillgängligt i allt större utsträckning och att det är samma kort rent hårdvarumässigt.

Av kinc
Skrivet av sjobom:

Är den nya kylaren halv-passiv?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej Dual stänger inte av fläktarna i idle.

Av kinc
Skrivet av Elektron:

Jag försöker hitta en bild på en asus dual kyalre och då tänkte jag på baksidan av kylaren där man kan se heatpipes men jag verkar inte hitta någon sådan bild tyvärr. Vore lite intressant och se skillnaderna där på kylarna.

Har letat men hittar tyvärr inte bilden du letar efter. Jag har noterat att ta en bild om jag testar ett kort här.

Dual-kylaren är framtagen för att erbjuda ett något nedskalat alternativ (till ROG Strix med DC3) i segmenten där efterfrågan för ren pris/prestanda är stor. Kylaren i sig är helt ny har har två tjocka heat-pipes som sprider ut värmen direkt från GPU:n till kylflänsen. Baserat på information jag har är den kylningsmässigt i nivå med tidigare kylare för Strix GTX 970.

EDIT: Enligt ny info är även fläktkurvan och ljudnivå mycket lik Strix 970.

Av kinc

Såld.

Av kinc
Skrivet av XFTality:

Aha, trodde att 5000 var ett köp-nu pris och inte budstart. Tips är att förtydliga, för annars kan bud starta hur lågt som helst.

5000 är köp nu. Det har du helt rätt i, "5000 eller högre bud" hade varit tydligare ja Ber om ursäkt för det.

Av kinc
Skrivet av XFTality:

Hej! Jag lägger ett startbud på 3500:- med avhämntning.

Tyvärr är det 5000 kr som gäller.

Av kinc

Oculus Rift helt ny och oanvänd

Jag har precis fått tillbaka en helt ny Oculus Rift efter ett garantiärende. Eftersom jag inte kommer ha tid att använda den framöver säljer jag den.

Bilder: https://goo.gl/photos/EynD7JRc4AxyNQip8

5000 kr eller högsta bud (nypris ca 6800 SEK utan frakt). Hämtas i Sollentuna eller Kista. Reserverar mig rätten att välja köpare.

Läs hela annonsen här

Av kinc
Skrivet av tvelander:

Det är inte 60Hz i ej 4K modellen.

Sen tror jag man har en extern skärm om man vill ha 144Hz etc.

Denna skall finnas i ej 4K modell.

@Kinc

??? är jag fel ute

GX800VH finns enbart med 4K-panel och är därför begränsad till 60Hz. Tanken bakom detta är att en 4K 18,4"-panel har tillräckligt hög pixeldensitet för att man ska kunna spela utan AA och på så sätt driva de flesta spelen i mycket tillfredsställande FPS. Det ska också nämnas att det är en påkostad 4K-panel som förutom G-sync bl.a. har 100% Adobe RGB För även om gaming givetvis är fokus med produkten så har kraftfullare bärbara avsedda för gaming tilltalat den professionella sektorn som behöver resa runt med mycket prestanda. GX700 tilltalade ytterligare en nisch i detta området eftersom den tar prestandanivån till nya höjder men också kommer med väska avsedd för frekvent resande.

Eftersom GX800VH är designad kring 18,4" kan vi inte konfigurera den med panelen vi använder i G752VS idag (1080p, IPS, 75Hz med OC upp till 100Hz). Som ni säkert läst tidigare jobbar vi på nya paneler ihop med AUO, men fokus ligger på 15 och 17 tum.

Som du säger så är externa skärmalternativen många eftersom precis som i G752 (med g-sync) använder vi inte Intels IGP alls för externa anslutningar. Traditionellt så hanterar grafikdelen från Intel externa bildsignaler även när ett grafikkort från Nvidia tar hand om renderingen. Men man kan alltså ansluta en DP-skärm till GX800VH på samma sätt som man gör till en stationär dator.