Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
66

Nvidia Geforce GTX 1650 prestandatestas – presterar något sämre än GTX 1060

Mot slutet av april väntas Nvidia släppa Geforce GTX 1650, vilket blir mest avskalat av alla grafikkort i Turing-familjen. Nu hittar prestandasiffror från Final Fantasy XV ut på webben.

33

Sega Mega Drive Mini lanseras den 19 september 2019 med 40 spel

Efter en försenad lansering och bristfälliga föregångare avslöjas nu lanseringsdatumet för Sega Mega Drive Mini. Konsolen har utvecklats internt hos Sega, och kommer med 40 spel.

45

Detroit: Become Human får systemkrav – Geforce GTX 1080 rekommenderas

Narrativdrivna Detroit: Become Human letar sig ifrån Playstation-exklusiviteten till PC/Windows under 2019. Nu avslöjas systemkraven där grafikgränssnittet Vulkan utgör grunden.

26

Club 3D avtäcker externa nätverkskort med USB Type-C och Type-A på 2,5 Gbps

Många bärbara datorer saknar Ethernet-port helt och hållet, medan stationära ibland begränsas av långsamma nätverkskort. Club 3D bidrar med två externa nätverkskort med USB och 2,5 Gbps.

28

Steams spelbibliotek får nytt gränssnitt och integration med Steam Events

Sakta men säkert får Steam nya funktioner och uppdaterat gränssnitt. Nu har det blivit dags för spelbiblioteket att få sig en helt omgjord design samt integration med Steam Events.

2

Samsung färdigställer ny tillverkningsnod och krympt minneskrets för DDR4

Samsung avslöjar att bolaget nu vidareutvecklat deras 10 nanometer-klassade nod. Den nya tekniken ska användas under årets andra hälft till bland annat krympta DDR4-kretsar.

18

Nvidia Gaugan gör illustrationer till fotorealistiska bilder med maskininlärning

Med hjälp av maskininlärning kan Nvidias mjukvara Gaugan rendera en realistisk bild med ljussättning, miljöer och objekt som skapas utifrån en enkel illustrerad skiss.

87

Epic Games säkrar The Outer Worlds och Heavy Rain – säljs inte på Steam initialt

Epic Games satsar vidare på att hålla spel från Steam, med bland annat The Outer Worlds från Obsidian. Även tidigare Playstation-exklusiva Heavy Rain får samma behandling.

106

Google Stadia är spelströmningstjänst med stöd för 4K UHD och 60 FPS

Tiden är kommen för Googles spelströmningstjänst som får namnet Stadia. Fem sekunder är allt som krävs för att starta ett spel på Youtube i välflytande 60 FPS och 4K UHD med HDR-stöd.

64

Samsung arbetar på kamera som kan gömmas under telefonskärmen

I takt med att telefoners skärmkanter krymper finns allt mindre plats för kameror och högtalare. Nu avslöjar Samsung att bolaget arbetar lösningar för att gömma kameror under skärmen.

13

Total War: Three Kingdoms får systemkrav i fyra nivåer

Det senaste tillskottet till strategiserien Total War utspelar sig i Kina, och låter spelare slåss om vem som ska ta vid efter Han-dynastins fall. Nu avslöjas även systemkraven.

24

Western Digital och Toshiba förbereder NAND-minnet BICS5 med 128 lager

Western Digital och Toshiba fortsätter sitt samarbete och satsningen på minneskretsarna i BICS-familjen. Senast ut är BICS5, som kommer med högre prestanda och densitet.

23

AMD Ryzen Threadripper med Zen 2 bekräftas för 2019

Enligt en produktplan från AMD ska Ryzen Threadripper baserad på Zen 2 lanseras under 2019. Plattformen tros vara delad med serverfamiljen Rome, som kommer med upp till 64 kärnor.

32

Corsair lanserar K83 Wireless Keyboard för vardagsrummet

I takt med att allt fler slår sig ned i soffan när det är dags för datorspelande passar Corsair på att lansera ett tangentbord med inbyggd hörnknapp, pekplatta samt analog styrspak.

5

Fatshark avtäcker expansionen Winds of Magic till Warhammer: Vermintide 2

För den som är sugen på mer råttslakt avtäcks nu expansionen Winds of Magic med rasen Beastmen samt nya uppdrag och spellägen till Warhammer: Vermintide 2.

70

Grafikkortsförsäljningen minskade med 20 procent år 2018

I en ny rapport från Jon Peddie Research framkommer det att försäljningen av dedikerade grafikkort minskade med 20 procent 2018 jämfört med året innan.

40

Nintendo Switch kan få spel som Halo och Forza genom Project Xcloud

Uppgifter gör gällande att Microsoft och Nintendo arbetar på att ta Xbox-spel till hybridkonsolen Switch. Detta innefattar både rena portningar men även strömning av spel som Halo och Forza.

65

Rykte: Nästa generations Xbox får upp till 12 TFLOPS beräkningskraft med Navi

Nästa generations Xbox kan komma i åtminstone två varianter. Båda ska få SSD-lagring men den ena sägs få tre gånger så kraftfull grafikkrets, mer minne samt en optisk läsare.

17

Razer skär i mobildivisionen – osäker framtid för Razer Phone

Gamingföretaget Razers satsning på mobiltelefoner verkar inte ha gått hem helhjärtat hos konsumenterna, då företaget nu sägs skära ner kraftigt i sin mobildivision.

13

Arctic Freezer 50 TR är semi-passiv kylare för Ryzen Threadripper

Under ett spelevent i Leipzig avtäcker Arctic en prototyp av kylaren Freezer 50 TR. Det handlar om två gedigna kylflänsar i aluminium samt semi-passiv drift för Ryzen Threadripper.