Nintendo Switch kan få spel som Halo och Forza genom Project Xcloud

Uppgifter gör gällande att Microsoft och Nintendo arbetar på att ta Xbox-spel till hybridkonsolen Switch. Detta innefattar både rena portningar men även strömning av spel som Halo och Forza.

Efter att ha gått kräftgång under lång tid har det på senare år börjat dyka upp allt fler tjänster för strömning av spel, något som möjliggjorts genom förbättrad infrastruktur och lägre latenser i tekniken. Ett bolag som satsar mycket på området är Microsoft, som arbetar på strömningslösningen Project Xcloud.

Strömningen möjliggör dels att Microsoft kan få in sina spel på andra plattformar såsom mobiltelefoner, och dels att enklare hårdvara kan användas lokalt om beräkningar sker i molnet. Nu gör Direct Feed Games och Jeuxvideo gällande att Microsoft planerar att ta tekniken till hybridkonsolen Nintendo Switch.

halo-online2.jpg

Enligt uppgifterna ska portningar av spel vara aktuella, såsom Ori and the Blind Forest och Cuphead, som tidigare varit exklusivt för Xbox och Windows. I de fall hårdvaran i Nintendo Switch inte klarar av spelen ska dock Project Xcloud användas via en Xbox-applikation på konsolen.

I denna ska biblioteket från prenumerationstjänsten Xbox Games Pass finnas tillgängligt, vilket innebär att spel som Forza, Gears of War och Halo kan bli spelbara på konsolen. Vissa av dessa kan bli renodlade portningar medan andra körs via molnet.

Avslutningsvis sägs satsningen bära frukt i en relativt snar framtid, där Microsoft kan lansera delar av tjänsten redan i år. Tidigare har Xbox-chefen Phil Spencer antytt att Project Xcloud väntas färdigställas år 2020.

Läs mer om Xbox och spelströmning: