Club 3D avtäcker externa nätverkskort med USB Type-C och Type-A på 2,5 Gbps

Många bärbara datorer saknar Ethernet-port helt och hållet, medan stationära ibland begränsas av långsamma nätverkskort. Club 3D bidrar med två externa nätverkskort med USB och 2,5 Gbps.

Beroende på moderkort kommer stationära datorer ofta med stöd för hastigheter uppemot 1 Gbps via Ethernet-uttaget. Vissa enklare moderkort saknar dock stöd för detta och har istället nätverkskort som bara klarar 100 Mbps, medan bärbara datorer ofta saknar Ethernet-port helt och hållet.

I dessa fall kan ett externt nätverkskort vara aktuellt, och det är precis vad Club 3D erbjuder med nya CAC-1420 och CAC-1520. Det rör sig om en avskalad lösning, där ena änden huserar en Ethernet-port och den andra en USB Type-A för CAC-1420 och Type-C för CAC-1520. Kommunikation sker via USB 3.1 Gen 1 (5 Gbps) medan nätverkskortet i sig har stöd för hastigheter upp till 2,5 Gbps.

Ingen extern strömmatning krävs utan adaptern får strömmen den behöver via USB. Vilket nätverkskort som huserar under skalet är okänt, men enligt Anandtech rör det sig mest troligt om Realteks RTL8156-krets. Sett till kompatibilitet fungerar adaptrarna med Windows 8 eller 10 samt Apples Mac OS X 10.6 eller senare.

Pris och lanseringsdatum för CAC-1420 och CAC-1520 har ännu inte tillkännagivits.

Läs mer om snabba nätverk: