Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous
Skrivet av Xeter:

Fick hem min idag. Tog en vecka att få hem den. Inga döda pixlar. Lite blb i mitten nere på två ställen men inget jag stör mig på alls. Klarar 120hz men kör i 96 för jag märker ingen skillnad. Summa summarum väldigt nöjd! Tog från dyrare hulustar så kalaset landade på 2800kr inklusive tull och allt sådant.

En fråga: Varför är skärmen bakåtlutad så mycket?

Du kan justera det. Jag gjorde det när skärmen låg ner för jag var rädd att den inte skulle tåla det och att jag skulle behöva skruva isär den. Det är inte nödvändigt att skruva isär den dock. Jag är nöjd med priset på min, jag tror det blev mellan 2600-2800 kr totalt.

Jag har en annan fråga, hur separerar man panelen från backlight:en? är det enkelt och är det bara skruvar?

Av Luminous
Skrivet av deadich:

Vad babblar du om nu? 9800 gtx var väl ändå bättre än 8800 gtx? Klart att de bra korten ur 8-serien var bättre än 9600 men det fanns ju andra kort i 9-serien.

Var inte 9000 serien nedbantade 8000 kort till större delen? Jag tänkte nog inte på 9800 gtx/+ och de kort som faktiskt presterade bättre än 8000 serien.

Jag kollade här:

http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_9_Series#GeForce_9800_GT...

och här

http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_8_Series#8800_GTX_.2F_88...

Jag trodde att 8800 hade fler cuda kärnor, men det verkar vara 128 på båda, däremot har GTX 8800 en 384 bits buss medan 9800 GTX har 256 bit och 8800 har 768 mb GDDR3 medan 9800 har 512 mb GDDR3 (vissa modeller med upp till 1 GB dock).

Jag vet inte något om 9800 GTX+, men den här sidan tyder på att inte heller den har i specifikationerna ett övertag över 8800, dock verkar benchmarks visa att GTX 9800 var minst lika snabb som GTX 8800.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-9800-gtx...

Av Luminous

Jag är rätt less på android faktiskt, mest för att jag förstår vad folk menar när de kallar android "the bastard child of linux".

Det är kul att leka med, men jag är till och från ganska besviken. Jag tycker inte att android 4.0 - 4.2 är en så förbaskat stor förbättring från gingerbread. Min telefon var lika smooth i båda och drog i princip lika mycket batteri. Ända skillnaden verkar vara att i gingerbread gjorde processorn mer jobb, och i jellybean gör gpun mer, men skillnaden är för mig marginell. Dags att byta telefon kanske, för jag tror att jelly bean skalar bra men inte gör någon större skillnad för äldre telefoner.

Av Luminous
Skrivet av Hugligan:

Men han skriver att den inte funkar med någon laptop inklusive Macbook. Jag hade tänkt ge den till min flickvän som har en macbook. Varför skulle inte detta funka med en vanlig adapter? Någon som vet?

Vga går inte på native upplösning tror jag. Hdmi är väl inte samma signal i som i dual link, så det är inte jämförbart. Kapaciteten är för låg tror jag. Ett annat problem är ifall den integrerade intel igp kretsen inte klarar upp till 2560x1440. Vissa gör det t ex hd 4600

Jag tror säljarna undviker att rekommendera integrerade kort för att de använder delat minne, sällan har dvi interface eller så fungerar de helt enkelt inte med den här "bypass" lösningen som de här skärmarna använder. EDID finns inte tror jag, även om windows lyckas ställa in upplösningen rätt ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Luminous

Ska man känna sig som en skit med 2560x1440 nu då?

Hur mycket vram behöver man för en sån här, och ni som kommer använda dem, är det displayport som gäller?

Av Luminous

Det går att fixa, xboxen måste kunna registrera okända röster, men om det sker över ljudkommunikation över nätet går det t ex att filtrera bort tal digitalt genom att matcha det som mikrofoner tar upp och som sänds över nätet. Alltså, om din xbox vet att det är din kompis som talar, därför att den kan matcha det den tar upp med det ljud den tar emot via nätet så kan den förhindra beteendet.

Frågan är om två spelare som pratar med varandra ska kunna säga åt xboxen att stänga av sig samtidigt. Det tycker inte jag är viktigt, och då skulle en xbox helt enkelt kunna registrera ljud som den tar emot från nätet och stänga av kommandon så länge den registrerar ett avstängningskommando utifrån. Då skulle man kunna blockera varandra genom att säga det samtidigt, men i praktiken är det inget stort problem tror jag.

Av Luminous

Flashplayer?

Den kraschar ofta för mig på youtube, men det kan vara att jag körde betan och att jag spammade piltangenter ist för "seek".
Prova att uppdatera till den nyaste (inte beta).

prova att uppdatera grafikdrivarna, och om inte det hjälper kanske en gpubios uppdatering skulle göra susen. Jag har haft liknande problem med alla dessa som orsaker.

Av Luminous

Läste titeln ....

meh O:

Edit, jag håller med de andra som säger att du inte ska köpa nåt. Jag gjorde inte det och klarar mig. Jag var dum och köpte crysis 2 istället
Om du vill lira multiplayer med polare så köp för all del, men jag hade väntat och kollat på BF4.

Av Luminous

Är det nvidia kort så kan jag rekommendera kort ur 4xx, 5xx och 6xx serierna, men då ska det vara GTX och det vill säga modeller med de två sista sifforna högre än 50, t ex 550, 560 eller 650, 660. Framförallt 550 och 650 är prisvärda och jag skulle rekommendera Ti och boost modellerna om du tittar på 6xx serien. Annars 4xx och 5xx GTX kort är jättebra och kan ju köpas begangnat.

Av Luminous
Skrivet av Friterad:

Själv ska jag snart skaffa mig en HTC One (mest för att Sense är enligt mig tusen gånger
bättre än Touchwiz samt överlägset ljud och bättre design).

Jag har en sgs och har inte använt en stockfirmware sen jag tröttnade på att wifi kopplade ifrån och vägrade ansluta igen. Nu har jag kört diverse inkarnationer av Cyanogenmod och jag skulle väl påstå att den AOSP upplevelse det ger är helt ok. Jag har aldrig haft en HTC och det närmsta Sense jag kommit måste ha varit cm7, där det var någon feature som efterliknade sense. Sense är ett jättebra UI har jag hört, och det ser bra ut. Frågan är om det är värt det. HTC har oftast hårdvara som inte mäter sig riktigt med Galaxy S modellerna, vilket jag kan tåla om priset inte är lika högt. Dock, ska man flasha firmwares ändå tycker jag hårdvaran är det som spelar roll. Iofs, om jag köper mig en HTC kanske jag aldrig ger mig på att flasha något annat för att jag blir såpass nöjd, vem vet.

Av Luminous

9000 serien är ju skitgammal, och när den var ny var den en budget serie som var sämre än den äldre 8000 serien. Alla som var entusiaster körde 8000 kort, eller 9000 i sli om de tyckte det vägde nackdelarna.

EDIT: Jag kan kan ha dålig koll vid eftertanke. Vad jag minns iaf så ville ytterst få av de jag känner ha 9000 serien hellre än 8000 serien när den senare var ny, kanske för att 8000 serien var billigare men det minns jag faktiskt inte heller. Jag minns att 8000 serien var dyrare än 9000 serien när den var släppt. Det kanske inte stämmer heller

Om det är ett dåligt kort är en relativ sak. Jag har en HD 3870 som lanserades under samma period tror jag, och jag älskar det kortet. Jag kör dock med ett 560 Ti nu för 3870:t har bara 512 mb vram, så det skulle förmodligen aldrig klara upplösningen 2560x1440 i spel

Dessutom skulle jag tvingas lira allt nyare än SCII på medium/low. Detsamma gäller ganska säkert ditt kort.

Av Luminous

WD black tror jag. WD RED är nog bra då de är gjorda för servrar vilket jag tror gör att de har en bättre livslängd och kvalité. Det är dock möjligt att Black presterar bättre och lämpar sig för desktops mer.

Jag hade nog gillat en RED i min dator dock. Jag har en WD green med tre platters som börjar bli gammal, 5 år på nacken nu tror jag och den har fått en del korruption på data under 2011-2012. Sedan dess lagrar jag bara på den och använder den sparsamt vilket minskat felen. Min 2-3 år gamla samsung håller bättre och är en äkta 7200 rpm. Den verkar palla trycket lite bättre, och är svalare med runt 27 grader.

Nån får gärna slå mig på fingrarna om jag har fel om RED, den kanske suger i desktopsammanhang. Dock en HDD med en platter skulle jag vilja ha just för tillförlitligheten.

Av Luminous

Visst man kan förvänta sig mer av SSHD, men jag tror inte det med 8GB flashminne och 64 mb cache. Många ssd:er har 256 mb i cache och jag tycker man kunde förvänta sig ett flashminne på lite mer än 8GB, kanske 16-24?

Jag tror att större kapacitet på cache och flashminne kan göra mycket. SSHD kommer aldrig bli lika bra som SSD, om inte SSHD ställs mot en SSD med samma cache och flash storlek. Då kanske det går om båda är optimerade.

Dessa diskar kan dock ha en bättre hållbarhet kan jag tänka mig. Belasning borde ligga på flashminnet, medan HDDn inte nödvändigtvis behöver slita lika mycket hund som en vanlig HDD.

Av Luminous

Jag hjälpte en kompis att byta grafikkort. Han satt sen tidigare med något billigt GDDR3 kort med 64 bit buss tror jag och var på väg att köpa ett med 128 bit och GDDR3 igen, bara ett 5xx geforce. Jag fick honom att lägga ut ca 1500 på ett 550 ti ist som jag tror har 256 bit buss. Jag tror han blev gladare med 550:it iaf.

Han hade för övrigt en 3 kärnig athlon, 2-3 gb ram tror jag och DDR2 på sin höjd. Han var nöjd med det men det kan hända att det flaskade kortet.

Hursom BF3 gick väl på medium för honom så om du köper ett 550/560 eller bättre, eller 650 ti boost/660 ti boost eller vad de heter borde du klara dig. Turbofrekvenserna borde göra lite extra.

Btw, förutom grafikkortet så verkar du faktiskt ha vassare hårdvara än mig, jag sitter på phenom II 940, 4GB DDR2 och 560 Ti, men jag kunde köra bf3 på high med skaplig framerate iaf. Ultra, not so much.

Av Luminous

Vad var tanken? Att ha en dator redo för nästa generation konsollporter?

Skaffa t ex 650 ti boost, eller radeon hd 7850 om det motsvarar bra jag har inte så bra koll, ett 500/550W agg och någon quadcore så lär du ju klara dig. 8 gb ram skulle vara en bra investering.

Av Luminous

För de som undrar löste jag det på ett väldigt fult sätt, och jag kan ha lidit som följd av det. Jag kopierade allt på skivan till en mapp, laddade ner en setup.exe från den vanliga gamla oblivion skivan (från en sida som jag inte helt litar på, men en räddare i nöden). Jag skrev över setup i mappen jag kopierade allt till.

ursprungsfilen för goty setup.exe var på 4.48 mb. Den nya var på 107 kb eller nåt så jag höjde på ögonbrynen en aning

Jag skannade den här exe filen och defender gav mig inget så jag litade på den. Den lyckades installera allt så nu verkar allt frid o fröjd iaf. HURRA HURRA!

Hursom, det är den bästa workaround jag hittat. Låt nu DRM och securom dö snabbt, men gärna smärtsamt!

Av Luminous

Ursäkta att jag inte var tydligare, jag tippar alla som provat att installera just GOTY utgåvan skulle ha det här problemet åtminstone på win 8.

Securom ger en error:
"Detta program är inte kompatibelt med det operativsystem som körs på denna dator.
Var vänlig uppgrdera till Windows98SE, Windows2000 eller senare.
http://www.securom.com/message.asp?m=os&c=1000+&l=sw"

Jag gissar att de som provade på t ex win 95 skulle få den här error:n. Problemet är i alla fall att installer:n använder securom, och securom ser något problem med att jag använder windows 8 och vägrar låta mig installera. Att spela spelet skulle inte vara problemet, utan endast installationen är det besvärliga.

Det dumma är också att länken som felmeddelandet ger länkar till en sida som föreslår att jag använt virtualiseringsprogram "virtual pc" t ex.
Det vore kanske sant om jag satt och körde oblivion i en virtuell maskin, men jag gör inte det... ÄN. Det kanske är enda sättet att få installer:n att fungera.

Jag provade securom:s analysverktyg, men det påstår att det är problem med internetuppkopplingen och då gav jag upp...

Av Luminous

Oblivion GOTY på windows 8?

Har någon här lyckats installera oblivion GOTY utgåvan på windows 8?

Av Luminous

Jag upptäckte att min skärm har något som ser ut som en suddig svart pixel. Det verkar inte vara en död pixel för då hade jag nog varit säker på det nu. När jag kollar pixlarna ser det ut som att de lyser lika mycket rött som grönt jämfört med de andra på en vit bakgrund. De blå ser jag inte så bra. Jag undrar om det kan vara någon skit under den matta filmen ovanpå panelen. Det borde vara pillig men går att fixa kanske, men jag lär behöva ett partikelfritt rum för det tippar jag.

Eller är det något mellan backlight och panelen. Det mörka verkar vara "bakom" pixlarna.

Av Luminous
Skrivet av Doz3r:

Fick hem mina 3st(Qnix matte) från Red-cap, har endast plats för en av dem men den jag använder har måttlig BLB, ingen panel-play, inga döda eller stuckpixels, klarar 96Hz galant, lite gröna pixlar vid 120Hz. Mycket nöjd! Foten är dock skit, känns som om den kommer gå sönder så fort man rör skärmen.

Skickades dagen efter köp och blev leverarad hem till dörren 7 dagar senare.

Jag tycker foten verkar bättre än på den yamakasin jag såg. Min skärm står rakt och skakar inte så fasligt länge tycker jag heller.
Det verkar vara glas som delar av foten är av. Gillar det men undrar hur tåligt det är. Det tålde att jag justerade den även om den satt still hårt. I ditt fall skulle jag vara glad så länge skärmen inte ramlar av foten.

Skrivet av adde76:

Angående extra avgifter efter att skärmen levererats, hur lång tid brukar det ta innan man får inbetalningspapper för detta?
Fick min för ca 2v sen.

Jag fick mitt inbetalningspapper av DHL när de levererade skärmen. Hoppas transportfirman ordnar det innan de gör något internt screwup.

Skrivet av blebleble:

Beställde min Qnix matt från accessorieswhole för 8 dagar sedan, fick den idag av Posten. Jag märker inga döda pixlar men har dock lite backlight bleed i de nedre hörnen. Får se om jag orkar göra något åt det.

Allmänt väldigt nöjd med köpet!

Gött! Jag har också lite backlightbleed på samma ställen, annars är den bra. Jag är lite nervös för att skruva isär den bara
Jag är mest chockad över hur stor en 27'' är. Min 24'' känns liten i jämförelse, och står jag 2m ifrån känns det som att jag köpt en TV eller nåt.

Jag kör en linuxdist med, men skärmen verkar inte ha EDID, så Xorg ville inte fungera. Om nån har problem så går det att ställa in ett mode i xorg.conf för 2560x1440 så fungerar det. Jag hade enorma problem förut, och det var ett helvete att felsöka.
Jag har en gparted liveusb som jag provade med och X kickade igång på den utan ingrepp. Vissa distar fungerar nog bättre än andra helt enkelt.