Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous

"best fans in the world"

?

Jo, det tycker jag också. Om man ser till förhållandet i spelvärde mellan alla spel som släppts och hur dom säljer så skulle jag också säga det om mina fans. Jag tycker dock att valve och half-life har en snäppet bättre fanskara, även om många som gillar half-life gillar cod.

Men fler gillar half-life, right? Nu underskattar jag säkert alla kidzen därute

Av Luminous

Hurrarropen när jag får höra att 15 exklusivtitlar kommer till xbox one, att hälften av dem är gamla titlar...

Ingen hurrar väl för att de är exklusiva, men det låter så. Personligen hatar jag att titlar blir exklusiva, jag kan förstå det, men jag köpte aldrig vare sig ps3 eller 360 för halo, gears, killzone etc.

Är det så mycket begärt att få en halo titel till pc igen? (vet att det inte händer för att M$ tror att de förlorar pengar på det, vilket de säkert hade gjort tyvärr)

När det gäller talarna, var inte ps4-presentationen ganska stel också?

Av Luminous

Länge har jag varit riktigt lack på att höra fel numrering på cod spelen. Jag har accepterat att mw 2 är cod 6 för annars hade jag blivit ovän med folk för en skitsak, men jag håller inte med om det. För mig är cod en serie, där andra världskriget är i fokus, mw en där nutid gäller och black ops en parallell med mw. För mig har varje serie en egen numrering. Men hur i helvete kom IW på att MW är cod 4, och sen döper uppföljarna annorlunda för att med takten de håller kommer de vara på cod 22 på nolltid?
Det är pga detta man får höra att "cod 6 är bättre" eller "jag lirar 8:an nu".

Jag säger mw 1, 2, 3. bo 1, 2, 3. För mig är world at war fristående.
Kollar man wikipedia blir det tydligt att många spelare generaliserar publiseringsordningen/kronologiska ordningen med den faktiskt fullständigt lämpliga numreringen på titlarna. (Undantaget cod 4: mw som borde döpas om!)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty_(spelserie)

Av Luminous

Jag trodde alltid att smart tv var lite för bra för att vara sant. Jag vet att ps3 inte ofta uppdaterade den flash player den använder, men det finns en som för det mesta fungerade iaf. Men fy för flash, ingen leverantör vill använda html5 eller liknande som fungerar väl för att det inte finns DRM. FFS!

Av Luminous
Skrivet av -=Sh/\rK=-:

Nä precis det bästa med den tråkiga Haswell prestandan är att man slipper suget att uppgradera!

(och din plånbok tackar dig!!)

Jepp, men haswell i en laptop är nog ganska värt i alla fall, om man har glädje av en sån vilket i o för sig kanske bara jag känner nu.

Skrivet av Sisyfos:

Som förväntat, min 2700K kan alltså gott vänta på Skylake

Är inte skylake intels första (desktop) SoC?

Edit: Det är broadwell jag tänkte på...

Av Luminous
Skrivet av Atlas Tasume:

Frågar man mig så säger jag Windows 7. Man vill ju inte ha ett surfplatte-operativ system på sin dator lika lite som man vill att spelen ska vara konsolportar!

surfplatte os? windows finns därunder, som en avskalad men helt ok 7:a. Det gäller bara att lyckas ignorera modern ui så mkt så möjligt. Detta genom att sätta desktopprogram som standard, bildvisaren, vanliga adobe acrobat etc, sedan köra classic shell etc.

7:an är väl bra, men 8:an är inte så mycket sämre.

Av Luminous
Skrivet av Surgubben:

Speedfan är inget program man bara laddar ner och sen funkar det. Man måste ta sig tid att läsa in sig på hur det fungerar OCH vilka inställningar man kan/skall göra. Inget för den som har bråttom eller inte orkar läsa en instruktion.

Jepp, jag vet. Man måste först kolla hur bra det funkar med ditt moderkort, och det finns kort som det inte funkar för eller hur?

Av Luminous

i7/i5, GT3e, 13'' lenovo thinkpad, IPS, 1600x900/1920x1080/1920x1200 KOM IGEN!!! Blir ultimata linuxtoppen för kodning ju!

Av Luminous

Jag köpte en AH531/GFO från cdon när det pratades om den i en tråd för 3490 kr. köpte till ram för 400 så jag hamnade på runt 4000.
NH är en dyrare modell så jag antar att den är lite mer värd. Fujitsu ligger väl på Acer nivå i kvalité egentligen, men jag har inte tyckt illa om min ännu. Jag hade en s7110 innan vilken var väldigt plastig. Jag tror dock att folk som köper Acer drar det korta strået ändå. En lenovo eller asus hade dock varit roligare imo, men många acer är väl på nivå med fujitsu idag. Min har ett GT 525m, inte värsta trollet i skogen men ändå kul att inte bara sitta med hd 3000

Av Luminous

Finns en fin app till android, youtube downloader

http://f-droid.org/repository/browse/?fdfilter=youtube&fdid=d...

Jag har provat den, att den har trackeraktivitet ska gå att stänga av (det är för buggfix enligt utsaga)
Det går att ladda ner alla upplösningar av en video, man kommer åt dem lättast genom youtube-appen och väljer dela och trycker på youtube downloader där så hittar den filmen.

Vill man ladda ner till datorn finns det många fler, men personligen gillar jag inte att använda dem.

Om laglighet:

om filmen är under creative commons licensen är det ok sålänge du respekterar CC. Youtube licensen tillåter inte nerladdning gissar jag, den är för profit och/eller skydd av upphovsrätt, så du "skadar" upprättshavarna

Av Luminous

Ultrabook vs thinkpad ?

Hej!

Jag har hört att ultrabooks faller kort när det kommer till tangentborden. Dessa är ju generellt dåliga på laptops, men jag gissar att thinkpads åtminsone har skålformade tangenter vilket jag skulle uppskatta. Jag vet inte hur mycket IPS går före TN i läget, men klart IPS vore kul att ha för en gångs skull.

Vad tycker ni? Thinkpad > ultrabook eller tvärtom?

Jag kollade på de här, och jag är väl inte intresserad av just de här två nu när haswell är på gång och möjligheten till bättre upplösning också kanske.

Men kan någon tala om varför processorerna i båda har samma l2 och l3 kapacitet, i3an har lite högre klockfrekvens och ändå label:as som en i3 under den andra? Jag gissar att i5:an har hyperthreading för det måste vara enda anledningen.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1714830,1469203

Jag har förövrigt hört Emil tala varmt om lenovo, att thinkpads när IBM gjorde dem var bland de robustare, att de blivit ännu mer robusta sedan lenovo köpt märket och dessutom har jag använt lenovo thinkpads av de lite äldre modellerna vid tillfällen, och de var tunga men imponerande.

Av Luminous

När jag ser skärmdumparna från DayZ tänker jag på vad Cevat Yerli @ crytek sade om att grafik är en stor del av ett spel. Då höll jag inte med honom, och jag gör inte det definitivt inte i fallet dayz.

Däremot med jämförelse mot fotona så skulle jag säga att grafik i spel definitivt kan bidra till att spelare köper dem, många kommer köpa last light för att benchmark:a och se hur bra det ser ut gissar jag.
Dock, om man vill göra en spel med en mycket bra grafikmotor t ex bf3/bf4 eller crysis 1/2/3 så känner jag ärligt talat att det är ganska uttjatat med att göra spel med "bra" grafik (efter ett tag heter det att "det var grymt när det kom"). spel med bra grafik håller sig inte länge innan man inser att "men det är ändå inte någonlunda fotorealistiskt".

Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte att texturupplösningar och överdriven bloom/hdr bidrar till en realistisk upplevelse och inget spel har lyckats där. Tesselation, Dof och hdr/bloom har tagit mig med storm när jag först såg riktigt bra användning av dem. Dof passar inte alla spel, men det ger "immersion". Bloom och hdr ser grymt ut om det precist kan simulera hur ögat anpassar sig till ljus. Allt för ofta finns en permanent bloom över all belysnning i spel och hdr:en minskar inte i intensitet när den ska, annars är de de enklaste verktygen för att skapa vackra spel.

Av Luminous

jag har inte fått speedfan och funka riktigt, är det för att inte alla moderkort stöds kanske. Jag trodde det räckte med att man hade pwm fläktar...

Av Luminous

Jag kanske låter lite konstig nu, men jag saknar vistas ui

iaf, windows 8 är helt ok om man kan acceptera modern ui eller om man använder en tillagd startmeny. Jag lirar fallout och fallout 2 på windows 8 så de flesta program bör fungera lika bra i windows 8 som i 7an. 8an är minst lika optimerad som 7an, det enda frågetecknet är om 8an är en optimal desktop miljö. Med classic shell t ex så är det i princip som jag minns 7an.

Av Luminous

Har absolut inget emot mer värme sålänge jag kan hitta en kylare som är stor och tyst nog. Tycker att SoCs är trevliga, men moderkortstillverkarna kanske är lite ledsna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Luminous
Skrivet av Qwal:

Vore dock najs med bättre litium jons batterier snart

Du menar det vore najs med något bättre än litium jon batterier. T ex superkondensatorer eller något annat kul som går att ladda på bråkdelen av tiden för ett litium jon batteri, eller något med grafen som håller sig enormt mycket längre.

Jag säger: Ut med alla gamla lösningsbaserade batterier, jag vet inte hur litum-jon batterier fungerar riktigt, men jag gissar att de har någon form av vätska.

Av Luminous

Dark Tranquillitys Therein, Freecard och cornered är mina favoriter

Jag har dts haven, in flames soundtrack to your escape och at the gates suicidal final art. Stolt över att ha dem!

Primärt missbrukar jag mer metalliskt oväsen i form av myrkskog och zyklon för tillfället, samt nuclear assault och diverse band på thrashsidan.

Av Luminous

hellre touchskärm på en liten bärbar, än en dålig touchpad som kommer i vägen.

Av Luminous

När ivy var på gång verkade det som att man kunde få lägre temperaturer, men det visade sig inte vara fallet. Det är kanske samma sak med haswell. Mindre strömförbrukning är trevligt, men den som har något nyare än Nehalem kanske inte behöver känna pressen att byta då :S

Av Luminous

intel iris, den kommer att använda ram utöver de 128 mb dram som den har gissar jag. Jag undrar om man kan bygga en hyfsad fläktlös dator med haswell trots allt. Lite svårt att köra GTX utan fläkt/vattenblock dock.