Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous

Jag röstade faktiskt intel för de lyckades med sina egna kretsar riktigt bra, och styrde även upp sina sandforce baserade varianter. Samsung verkar inte har gjort någon besviken, men jag är oroligt över tlc och en garanti på 3 år. Det känns som att jag endast skulle sätta en 840 i en dator om jag endast ska spela spel på den som inte besväras av dataförlust.

Av Luminous

BCLK är lite som fsb då eller? Haswell skulle ju integrera spänningsstyrningen, PLL mm. Jag undrar om detta faktiskt kan ge bättre oc potential. Många var kvicka att döma efter de charts som finns på haswell, men kanske kommer överklockare kunna visa en förbättring mot sb/ib ...

Av Luminous
Skrivet av Mars SSX:

Skulle vilja se honom klara Metro, Crysis, Battlefield, Guild Wars och en gäng massa andra spel på high i 1080p.

nja, 660 är ett ganska bra kort. mitt 560 ti är inte på samma nivå, 660 har väl turbo boost med.
Det kanske inte är stabil framerate, vissa sekvenser kommer nog tynga ner men det här kan vara en bra deal imo.

Av Luminous
Skrivet av TuHack:

Går inte att piratkopiera...

Hehe, jao. Starcraft II är svårt att piratkopiera också, och det går ju bra där med. Dock, scII hade en bra launch (d3 hade inte) och är ett spel med stabil fanbase. Inte krävdes uppkoppling iaf, bara för vissa funktioner. Kändes helt ok tyckte jag, och är alltid inloggad för att få achievements och statistik.

Av Luminous
Skrivet av Shockwave:

Skulle Brixen med en i3:a kunna driva några spel, eller är den alldeles för klen för det?

Vad man ofta hör är att hd 4000 klarar exempelvis skyrim om man spelar på low. En kompis till mig har en billig acer laptop med i3 och hd 4000 och han påstår att den klarar skyrim maxat (utan grafiska moddar, eller moddar som tynger ner) skapligt.
Jag vet inte hur mycket han seriöst spelar på den dock. Förmodligen får man mer spelglädje på en fusion/apu/HSA baserad amd NUC, om man nu bygger en sån själv. Jag har inte hört att AMD har lanserat något liknande :S
hd 4000 och gt3/e har säkert lite att bjuda till en htpc och spel med begränsade förväntningar förstås.

Av Luminous
Skrivet av Porraz:

Japp, precis det budskapet jag ville ha ut med mitt inlägg. Och det bör tilläggas att jag just på fredag byter från AMD till nVIDIA, bara för att just nu anser jag att GTX 690 är den bästa uppgraderingen från HD 5970.

Titan vs 690, är det för kostnaden som den är bättre då ?

Av Luminous
Skrivet av bakemonster:

Qnix från ebay, blev 2700kr med frakt för en LPS panel med 2560x1440 96hz glossy 27".
Rekommenderas, väldigt nöjd med min!

Låter bra, är belysningen PWM styrd? Jag brukar sänka belysning rätt mycket och jag märkte att skärmen jag har använder pwm fast jag inte märkt det på 3-4 år
Jag vill undvika det dock, min laptop för 3500 kr har inte pwm, så jag tycker det är riktigt snålt av tillverkarna att använda pwm.

Av Luminous

Ärligt talat, det här är lite som en next gen IPS, lite sämre betraktningsvinklar, sämre responstid, men högre upplösning.

Även om jag skulle kunna köpa en för max 5000, så tror jag att jag hellre lägger de pengarna på en Oled 27'' 1440 om det kommer innan IGZO blir billigare än så. Kontrast i oled är oslagbar, jag kan endast tänka mig att plasma är lika trevlig.

Tyvärr är oled en bekvämare investering om vi snackar paneler med upplösning <1600. 4K innebär för min del en övergång till nytt gränssnitt, displayport och det innebär nytt grafikkort, och då kan jag lika gärna skaffa ny dator.

Med en oled på <1440 borde jag kunna köra DVI ett tag till.

Av Luminous
Skrivet av JSvanberg:

hur räknar dom, fyra gånger högra upplösning än 1080p.

alltså 4 gånger 1920 eller 4 gånger 1080? stämmer ju inte?

Det är väl 4k pixlar i kvadrat, eller har jag fel på det ?

Av Luminous

Ok, jag har ett 560 ti 1GB så det lär ju fungera. Dessutom DVI-I som jag är ganska säker på är digital. För att klocka dock gissar jag att man behöver 2 DVI-D om man kommer upp i 100-120 Hz. Det suger lite, men ändå verkar skärmarna fruktansvärt prisvärda även om man inte klockar dem. Mitt grafikkort har 2 DVI-I utgångar, kan man använda båda då från samma grafikkort?

Av Luminous

Jag tippar att AMD drar in minst lika mycket på PS4:ans framgångar som Xbox One

Av Luminous
Skrivet av MrNeikter:

Vafasen kunde de inte vänta till Haswell? Dock roligt med en i7 i en sådan liten burk.

Det är ju i princip en notebook i7:a dock. Skulle hellre se något i stil med en QM modell, dvs 4 kärnor

Av Luminous
Skrivet av Dwightschrute:

Tycker du ska köpa en X-Star PLS skärm från korea.

Hur bra är koreaskärmarna om man jämför med asus pb278q t ex? Om man klockar dem kan de få artefakter eller gå sönder om man går för hårt ut om jag förstod det rätt.
Och bland X-star och Qnix finns det någon anledning att föredra den ena?

Av Luminous

Hur kan simcity med all hemsk kritik ligga #1:a ?

Av Luminous

Jag antar att du inte räknar in windows i budgeten, för att du kommer köra något annat eller ... införskaffa från "vissa källor".

I vilket fall, en amd a-8/a-10 med apu och skapligt ram minne kanske gör tricket för en budgetpc.

Av Luminous

Det låter som det "coilwhine" jag först trodde att jag hade från gpu när jag hw accelererade firefox/chrome, men jag har för mig att jag hörde surret i lurarna eller högtalarna. Jag tror det hade med ljudkortet att göra, DPC latency eller dåliga drivare. Det försvann när jag använde inbyggda ljudkortet istället. Jag hade ett Creative X-fi som gjordes när xp var populärt, och det fungerade nog bäst på det operativet.

Många datorer verkar få problem med pci bussen när datorn har grafikkort, ljudkort och kanske ett löst nätverkskort också. Jag har ett D-link DWA-547 som har fruktansvärt dåliga drivrutiner då all nätverkstrafik orsakar DPC laggspikar, vilket var fruktansvärt när jag använde mitt X-fi. Realtek kretsen led inte alls av lagget som uppkom, och vid närmare undersökning verkar det som att lagget uppstod när både X-fi kortet och D-link kortet satt i var sin pci port samtidigt.

Av Luminous

Har jag fattat det rätt?

Xbox: spel låsta till ditt konto ...

PS4: ta med spelet till polarn så kan ni spela där!

Wine? vad menar jonas? jag tänker bara på GNU WINE :S

Av Luminous
Skrivet av Jonathanknet:

Skulle snarare säga "Vart är 1080p?"

Youtube borde koda 1080p före de andra upplösningarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Luminous

Google adwords tror jag har ett företag som sysslar med yoga, bara för jag kollar på den här videon ? festligt!

Verkar som en fin dator iaf, synd att det inte är haswell i den. Undrar när det kommer?

Av Luminous

Temash vs Haswell @ batteritid/pris?