Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous

Jag tycker att även om Sony gjorde ett märkligt val med PS3:an, så var det ändå en kompetent konsol som riktade sig till spelare och hade ett hyggligt online system. Att det hackades några gånger ser jag som en avskräckning, men PSN och PS3 imponerade på mig en del. Dock, Xbox och Xbox 360 var ganska imponerande med när de var nya, framförallt eftersom de använde tungt optimerade directX versioner som gjorde att mer prestanda kom ut ur komponenterna.
PS3 föll kort då, men PS4 kommer kasta pannkakan så det stänker om det tror jag.

Jag vet många som inte kan mycket om datorer, men som älskar att spela spel. De uppdaterar sällan sin firmware på konsollerna, vilket kan resultera i irriterande situationer.
En gång skulle jag och några andra spela mellan konsoler som hade olika versioner av firmware, vilket blev svårt då en Xbox 360 inte kunde ansluta till wifi pga en äldre firmware, medan en annan kunde för den hade en nyare firmware, konstigt att en firmware-uppdatering gjorde så stor skillnad. Inget Gears of War 2 deathmatch 2v2 då inte

Något dessa personer har gemensamt är att de inte riktigt bryr sig om deras Xbox kräver något av dem. De accepterar det sålänge de kan spela sina spel. Det jag tror även dessa personer kommer att bli lite lack på dock är att de inte kommer kunna låna ut eller sälja vidare sina spel.

Ingen tycker om den begränsningen, förutom bolagen som satte den.

Av Luminous

En fördel med nexus över samsung är att oled drar nytta av mörk ui, vilket samsung gett blanka #%& i för samtliga galaxy s modellerna.

Jag skriver det här på en sgs med 512 mb och använder cm10.1. Hoppas sgs åtminstone får en cm port till för 5.0. Jag var glad den fick ics, bara det.

Varför inte roota och flasha? Jobbigt om det inte funkar, men min telefon var värdelös på wifi och frånkopplade jämt tills jag installerade cm7.1 på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Luminous
Skrivet av Aleshi:

Lite som en Ferrari ställer krav på bromsar och däck. Inte ser du någon åka runt i en Ferrari med vanliga 185/65 15" däck och Biltema-bromsklossar.

Hehe. "Krav" var fel ord kanske.
TDP är kanske ingen standard, men inom branchen är det väl ett ganska bra uttryck som skapar en allmän förståelse för hur man hittar en lämplig kylare.

Nja, jag är inte hemma på det här med TDP egentligen, men så som jag tänkt mig är TDP ett mått på hur bra min kylare måste prestera för att fläkten inte ska behöva gå max 24/7.

Av Luminous

Undrar om comtronic kommer hosta en standalone server? (tror det, hoppas det)

Av Luminous
Skrivet av Xeter:

Beställde och betalade en exakt likadan matt qx2710 från hulustar för 3 dagar sedan men det har inte hänt något alls. Han svarar inte heller på meddelanden. Hur lång tid tog det för dig från det att du beställde och tills han skickade?

Jao, jag lyckades inte betala på kanske 5-6 dagar pga paypal som inte "verifierat" mitt kort ordentligt, men det fixade jag själv.
Efter 4 dagar utan betalning fick jag varning. Efter ytterligare 4 dagar kan en säljare bryta köpet tydligen, men hulustar svarade lugnt "No problem, you can make an order anytime". "Ordern" läggs när betalningen är gjord fattade jag det som, och det verkar som att de inte testar och plockar en skärm förrän dess.
Jag kontaktade hulustar om att jag hade lite problem på tredje dagen tror jag och de svarade en eller två dagar senare.

Vidare har det alltid tagit dem någon dag att svara på ebay meddelanden, men de borde ganska säkert svara om du har några frågor med tanke på det bemötande jag fått.

Personligen är jag mycket nöjd med hulustar, fast engelskan är inte så korrekt jämt, men det är överkomligt.
På sidan jag köpte skärmen på stod det att de hade gott om skärmar med färre än 2 döda pixlar på. Jag tror jag fått ett bra ex, och de har många i lager så det borde vara goda chanser att få en bra en om de är hyggliga att plocka dem.

Skrivet av Ben&Jerrys:

Jag har använt PayPal tidigare. Mitt konto blev "limited" och mitt kreditkort spärrades. Kan dvs inte använda mitt kreditkort på PayPal. Får väl kontakta morsan eller något, riktigt sugen på en skärm!

Förresten: Någon som vet om det finns några större skillnader mellan QNIX och X-STAR? Har inte lyckas hittat något.

Jag tänkte köpa en X-star, men tyckte namnet var cheesy, så jag ändrade mig.
(Edit: Jag tror inte det är någon större skillnad på Qnix och X-star, jag har hört att de har lite olika kretskort och att Qnix eventuellt klockar lite bättre, men det finns inga belägg för det tror jag.)

Nae egentligen satt jag med en av hulustars sidor för qx2710 uppe och "råkade" trycka "buy now" och woops hade jag köpt en skärm. Aldrig handlat på ebay tidigare heller, men tur jag beställde av hulu iaf. Greensum och exellent castle verkar inte dåliga heller.
Jag hade inte sett några recensioner av foten på Qnix 2710, men det är en hyfsad fot. Skärmen blir lite wobbly, men inte lika illa som yamakasi tror jag. Det är inte illa iaf. Det går att justera den också, vilket jag inte trodde. Men den är hårt skruvad så man får vara försiktig eller skruva isär skärmen om man är paranoid.

Min skärm klocka åtminstone 110 Hz, men jag vet inte riktigt hur jag ska märka av artefakterna för några större har jag inte märkt av vid skrivbordsanvändande iaf. Till detta använde jag evgapixelclockoc.exe

Värt att tillägga, någon på swec sade att det inte var någon tull på de här skärmarna. Jag fick en räkning med DHL på 216 kr för införselmoms. Ingen tull då antar jag. Blev billigare än jag trodde

Av Luminous

För dom kunde ju inte bara säga "Köp en PS4" ;D

Av Luminous
Skrivet av bobzombie:

Blir lite förvånad att det snackas TDP hit och dit i ett forum för entusiaster!? Du hör väll för f*n inte nån te.x Ferrari klubben säga "jo jag gillar min bil men den drar lite mycket bensin". Haha är man entusiast så spelar väll inte TDP nån roll och om det gör gå och köp en oem-dator då! Ha det gött alla!

Förstår dig, men TDP berör väl mer vilka krav på värmeavgivning som ställs på en processor kylare, inte sant?

Av Luminous

Jag fick hem en matt qx 2710 idag, först trodde jag den hade döda pixlar men efter att ha borstat bort lite svarta partiklar hittar jag inga, så antingen är den helt fri eller så är jag lyckligt ovetande, och vad är det för fel med det?
Den har lite BLB i nedre vänstra hörnet och lite mer i högra, vilket jag bara kommer se i nattmörker. Förhoppningsvis kan jag fixa det iaf.

Jag beställde från hulustar och jag tycker de har levt upp till sitt rykte. $40 frakt är värt det när man får en produkt i så bra skick som min

Att klocka den provade jag i nvidia controlcenter, det gick med 96-98 Hz men över 100 så säger den att det inte gick. Jag undrar om jag ska prova ett annat program bara.

Om backlight:en, jag undar om det är PWM vilket jag misstänker för när jag sänker styrkan verkar den flimra lite mystiskt. Dock om jag filmar den med kamera ser jag inte flimret som rör sig vertikalt nedåt vilket jag gör på min BenQ, så jag undar om inte backlighten på den här ändå är bättre än min ~1000 kr BenQ.

Kalibreringen verkar vara åt helvete, måste man ändra färginställningar via Windows? Det verkar inte finnas några menyer att tala om.

Skrivet av Ben&Jerrys:

Är det bara PayPal som används för att köpa dessa skärmar? Är mycket sugen på att beställa hem en skärm men är tyvärr bannad från PayPal

Jepp, jag har inte använt paypal tidigare heller, fick länka om mitt kreditkort >10 ggr innan jag kunde betala med det.

Av Luminous

De Razer tangentbord jag sett har haft många nackdelar jämfört med andra. Texten på tangenter nöts lätt, tangenter kan gå sönder lätt (ingen aning om det är sämre än för andra tangentbord dock), och razer har tidigare blandat mekaniska tangenter med dome switchar, så de sumpade premium-känslan där.

Qpad tyckte jag verkade bra, men jag har hört att de inte är lika bra som de ser ut, men jag tror de är bättre än razer iaf.

Själv vill jag ha ett ducky med bruna MX switchar. Alternativt ett filco, tesoro eller das keyboard kanske. Alla de verkar hyfsade, men jag har fått bra intryck av ducky.

Av Luminous

Dom har väl gjort nån slags transition funktion, där den buffrar medan den spelar upp den föregående kvalitén, men det verkar inte funka jämt. Jag har många videos som inte verkar byta kvalité riktigt. Jag skulle gärna slippa flashplayer nån gång, inte för jag bugar för html5 så djupt, men det fungerar mycket bättre på fler plattformar, linux t ex. Flash fungerar bara vettigt på windows nu tycker jag, eftersom adobe verkar ha skrotat planerna på att stödja andra operativ med förbättringar undantaget säkerheten.

Av Luminous

Förut tyckte apple att samsung kopierade dem. Nu verkar det som att apple kopierar samsung. IOS7 ser ut som touchwiz mer än AOSP tycker jag iaf, så att IOS7 är likt android, nja men definitivt likt uin i s3.

Jobs är borta, är det därför vi ser det här och apple är på väg att tappa greppet?

Skrivet av darkmoon:

När iOS börjar stödja riktig multitasking kan det vara intressant att byta till en iPhone. Samt när man kan byta ut tangentbordet och lite andra såna grejer. Tills dess stannar jag kvar med Android.

När jag provade en iphone ordentligt för första gången hade jag haft en samsung telefon ett tag, och jag retade mig på att tangentbordet alltid hade versaler och inte visade gemener fast man skrev med små bokstäver. Dessutom har jag alltid saknat en snabb väg att stänga av mobildata och wifi på iphone, har jag missat nåt eller finns det inga widgets eller snabbknapp? måste jag gå in i inställningar varje gång?

Av Luminous

Är det en GT3e på bilden?

Av Luminous

Insåg precis något.

Installerade facebook appen.

Telefonen blir helt mystisk seg igen ....

Av Luminous

"Gååerilla glaaes"

Själv stolt östgöte!

Av Luminous

Värmeledande chassin

Hej!

Vet nån om det finns chassin som leder ut värme i chassit och på så sätt kyler luften inuti eller cpu på detta sätt?

Jag tänker mig att hårddiskar leder ut värme den vägen om de är skruvade direkt i 3.5 tums hållare som är tätt nitade/skruvade i plåten. Men inga chassin görs med detta i åtanke specfikt eller?

Det vore ganska fränt att ha ett fläktlöst system som liknar hur macbooks leder ut värmen i chassit.

Av Luminous
Skrivet av Herr Poster:

Jag har också en S1 och anledningen för att den har stabila roms är för att det finns källkoder till SoC'et. Dock är den inte alls laggfri men den "flyter" på bra även med 4.2.2. Dock har jag versionen med det sega nand vilket ska göra att den flyter på sämre med cm 10.x än de nyare.

Android 5 kommer tidigast om ett år, nästa version av Android är 4.3.

Jag vet inte vilket nand jag har i min. Jag använder noop och sio som io sched och det fungerar hyfsat för mig.
Det du nämnde om källkoder vet jag inte så mycket om, men jag är glad att höra det. Annars hade nog telefonen inte varit så långlivad som den varit.
Jag förstår vad du menar med "inte alls laggfri" om du provade RC4/RC5 med den inkluderade kärnan. Om du flashar stratosks semaphore 2.26 så borde du märka skillnad, framförallt om du kör en bra governor med SmoothUI, t ex smartassV2.
Garbage collection tycker jag fungerar mycket bättre nu i sgs fall, appar rensas upp när de behövs utan att det blir laggigt att byta app.

Skrivet av SnowJim:

Vet du vilka "known issues" det är med den custom rom du pratar om? Antar att den inte fungerar så bra på GT-i9305?

Såg någon artikel där man sa att Samsung kommer släppa Android 5 till S3:an men jag antar att inget är hugget i sten.

Tyvärr har jag ingen koll på de andra galaxy enheterna. Vad du säger om issues så ska det inte vara problem med RC och stable. Jag har använt både RC och stable builds som varit buggigare och laggigare än nightlies. Men jag tycker det är värt att prova om man inte är nöjd med den rom man kör för tillfället.
Om du menar att du känner till några "issues" får du gärna dela dem här. Jag har kollat i changelog lite, men jag har inte kunnat komma fram till något, inte heller har jag märkt av något med de senaste RC:na.

Av Luminous

jepp kör adaptive/anpassningsbar v-sync och stäng av alla v-syncs som är inbyggda i spelen. Mycket bättre i teorin.

Av Luminous

Jag kör mig GT-i9000 med cyanogenmod 10.1, alltså 4.2.2 och semaphore kernel. Den har aldrig varit så laggfri som den är nu! 10.1 verkar vara så gott som stabil så i princip alla android-ägare borde kunna fröjdas om det finns ett bra RC eller en bra release nu. Jag använder inte ens chrome för stockbrowsern flyter som smör.

Frågan är NÄR android 5 kommer, och vad det kommer bjuda på.

Av Luminous

Tungt är lite brett som begrepp. Många spel som är gamla kan moddas så att polygonhalten tvingar ner kort till >30 fps. Men visst är crysis 3 förmodligen ett ganska väloptimerat spel som är gjort för att nyttja de nyaste grafikkorten på marknaden.

Vissa spel kan jag tynga ner med moddar rätt ordentligt, men jag misstänker att låg fps kan bero mer på dålig optimering och overhead i rendering än hur kraftfullt grafikkortet är.

Av Luminous

överklocka skärmar? jag har använt nvidia control panel till det, men jag vet inte vad du menar nu :?