Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous
Skrivet av filipcombat:

Det är skillnad på bärbara processorer samt stationära. Bärbara tål mycket mer.

Aha, jag trodde sensorn bara rapporterade fel värden.

Av Luminous

Jag hade liknande problem när jag spelade Crysis 2 pga att gpubios:et inte klarade standardklocken i just det spelet, ev bf3 också.
Innan det hade jag också ett moderkort med lös kylfläns för nordbryggan eller sydbryggan som gjorde att det gick upp i över 62 grader som idle vilket var nära den absoluta gränsen. Jag kunde inte lira Fallout 3 i mer än 10 min då utan att datorn hängde sig.
Vid sidan av det är det nog nätaggen som kan ge problem om de inte levererar tillräcklig effekt, precis som någon tidigare nämnde.

Min phenom II klarar inte 65-70 grader, men min laptop kan om jag ställer den på sängen och kickar igång crysis 2 komma upp i 82-85 grader och klara det. Jag blev väldigt imponerad först när jag märkte det men nu undrar jag hur mycket sensorerna i våra processorer egentligen är att hurra över. Dels skiljer det på AMDs och Intels sensorer, men förövrigt har jag hört att ingen av dem har korrekt kalibrerade sensorer.

Av Luminous

Har nätaggets kvalité någon betydelse för en hårddisks livslängd? Det är den komponenten jag är mest rädd om, alternativt processorn.

Av Luminous

Jag skulle bergis köpa ett av ASRocks H87 moderkort nu.

Av Luminous

Blixtautomatik?

Hej!

Jag kikade på ASrocks moderkort på prisjakt och såg att det fanns en rad i tabellen där det stod "Blixtautomatik", är det någon som vet vad det betyder eller vad jag kan ta reda på det?

Av Luminous
Skrivet av Berklar:

Bakgrundsmusiken är bra härlig. Tummen upp Asrock!

Lite opassande musik jo, jag ogillade den dock inte.

Jag bara slås av att det låter som att z87 moderkort behövs för att klocka k processorer, men det är inte sant eller hur? en k processor går att klocka på alla moderkort som stöder det oavsett kretsen, dvs sålänge det finns kontroller i uefi för det. Det som no-z oc avser är väl att man kan klocka bclck/fsb, eller vad det heter.

Kortet som de använder har fler faser än vanligt, hur avgörande är det för överklockning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Luminous
Skrivet av Friterad:

Men vänta nu lite, är det felskrivet i artikeln eller kommer verkligen i7an bara ha 2 kärnor
precis som i5orna på bärbara datorer?

Men det är ju så det är med alla mobila i7:or som inte har Q i produktnamnet. Alla ultrabooks vad jag vet har dubbelkärniga processorer bara. Men de har större cache än i5 tror jag, därför i7.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Luminous
Skrivet av Valvar:

Dock har ju Windows 8 en hel rad med förbättringar. Hybrid boot, mycket snabbare, mycket bättre task manager, bättre filhanterare och lite annat småplock som definitivt inte skadar. Jag är ingen Windows-apologist; jag avskyr själv Microsoft på grund av deras monopol och smutsiga sätt att dominera marknaden, och gjorde mig av med alla mina Windows-installationer för ett tag sedan, men tycker folk sprider lite väl mycket FUD kring W8.

Jag håller inte med om att taskmanager:n är bättre, den är finare och har fler funktioner men tar plötsligt flera gånger längre tid än den i windows 7 för att starta.

Dessutom, dx 11.2? meh. Microsoft kommer säkert ha nytta av det i sin cripplade xbox one.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Luminous

Jag använde easytune ett tag för att styra cpu fläkten, men det måste vara igång jämt för att det ska funka.
Jag använder Afterburner för att styra grafikkortsfläkten och har moddat bioset på mitt Gigabyte kort från minimum på 40 % till 20 %. Afterburner tillåter dock inte lägre än 25 %, men det är en enorm skillnad i ljudnivå utan att kortet verkar riskera överhettning för det. Jag har fortfarande en bra fläktkurva för att tackla 60-70 grader.

Om du är less på easytune som jag blev kan jag rekommendera dig att installera speedfan. Kolla på google eller youtube hur du konfigurerar det, du kan styra alla pwm fläktar i ditt system, undantaget gpun, manuellt eller med speedfans automatik.
Det är inte ett så svåranvänt program som jag länge trodde, och fruktansvärt användbart och enkelt om man jämför med lm_sensors och fancontrol i linux.

Av Luminous

Jag har ett 560 TI från Gigabyte, och det har ju en mini-hdmi port. Jag tror det funkar, du borde fått en adapter med ditt kort som du kan använda med en hdmikabel.

Av Luminous

Min intel 2450M i laptopen gör det. I princip alla sb och nyare intel har det, när det gäller amd är det väl bara speciella processorer, eller om de nyaste kanske får AES. AVX kommer iaf till de nyare amd processorerna.

Av Luminous

Om du byter moderkort bör det vara viktigt att installera om, ifall du har en retailversion.

Av Luminous

WD black eller RED. Jag skulle rekommendera black, men själv är jag ganska nyfiken på red då det också ska vara väldigt bra diskar.

Av Luminous
Skrivet av Firkraag:

Dells ultrasharp serie är väldigt prisvärda IPS skärmar och har mycket bättre bild än standard TN skärmar.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=946255

Jepp, ultrasharp är definitivt värde en koll.

Av Luminous

Jag sålde mitt sega mega drive II, det var mediokert jämfört med n64 och jag ångrar mig

Av Luminous

Jag tror 100 ggr mer på just cause 2, gta iv och red dead redemption än vad jag tror på saints row.

Skrivet av skogsvilden:

Det första Farcry hade lite av den känslan och öppenheten och var mysigare än uppföljarna.

Sedan måste jag ge den här killen credd för han har sett ljuset i originalet som så många bara misslyckas med. BRAVO!

Av Luminous

Jag köpte en qnix på ebay precis för runt två och ett halvt. Jag kan garantera att jag kommer vara en långt mycket mer nöjd köpare än dig om du köper den här skärmen. Men allt är relativt, du vet ju inte vad du går miste om. Köp en billig BenQ för runt 1000 lappen om du vill vara billig, eller en e-ips för runt 2000 om du vill ha något hyfsat.

nån av de här kanske http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s131052016&o=produkt_pr...

Av Luminous

Alla här verkar bra, men jag skulle välja MSE om jag inte vill krångla. Jag kör MSE nu.

Vill man ha något bra skulle jag välja Avast över AVG, comodo kanske men jag använder sällan något utöver deras brandvägg.

Av Luminous

Jag kör inte med DVI:n jag fick med min qnix utan den DVI jag köpte på elgiganten till min benq som är 3m tror jag. Den verkar funka helt ok i 120 Hz faktiskt, och jag köpte inte den guldpläterade som expediten föreslog

Av Luminous

Jag är fortfarande besviken på hårdvaran. Jag fattar inte varför jag ska köpa xbox one. För att live är bra, eller för att kontrollen är bäst. Så lät det med 360.
Enda problemet jag haft med ps är väl att kontrołlen inte låg så bra i handen.

Skickades från m.sweclockers.com