Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous

Jag ville ha ett Ducky Shine2 med bruna brytare, men jag är inte säker på om jag ska sikta på filco eller tesoro istället. Das keyboard med bruna vore grymt om de kommer med svensk layout.
Är bakgrundsbelysning värt? Jag skulle definitivt vilja kunna sitta i mörkret, men det kanske inte är värt pengarna ändå.

Av Luminous

Why!!? Min 27'' har samma upplösning, nu känns det som jag är på dagis igen

Av Luminous

Jag sitter på en Qnix QX2710 som jag köpte på ebay från sydkorea innan sommaren, och den har så gott som inget inputlagg pga en avsaknad av OSDs etc. Jag får upp den i 114 Hz, 120 hz om jag vill men allt går över en Dual-link dvi vilket inte är enligt standarden riktigt. 2560x1440 i 120 hz har jag provat, men bandbredden räcker nog inte riktigt på den här kabeln. Vissa har tillräckligt för runt 130 hz förutsatt att skärmexemplaret klarar det.
Det är en samsung pls i så det är i princip en ips, bättre eller sämre beroende på panelen som jämförs med.
Jag har fortfarande en responstid för pixlarna på 8 ms, så det blir aldrig som en 120 hz tn, men det är grymt bra för en pls/ips att köra i runt 120 hz i alla fall.
Som sagt brukar det vara ett års garanti, vilket det är även på min. Min skärm hade lite ljusläckage men jag "lyckades" fixa det med ett par tärningar i lagom storlek och en bunt kreditkort. I mitt fall var ramen för panelen böjd inåt men jag har lyckats eliminera problemet till stor del. Garantin täcker inte sånt (sannolikt), men det är oklart om jag brutit den genom att ha öppnat den.

Runt 2500 kr med frakt och allt och jag har i princip en Asus PB278Q för halva priset. Jag tror det är samma panel i dem. Det är klurigt att kalibrera den här, då man är låst till att göra det i operativsystemet. Jag laddade ner en icc-profil från tftcentral för PB278Q, vilket gör den hyfsad. Ljusstyrka går att ställa in med knapp dock.

Foris låter riktigt bra, och jag funderade på en sån innan jag såg att koreaskärmarna var snäppet vassare, men med en viss risk kanske.

Av Luminous

Ok för en HTPC kanske? Skulle man föredra haswell/ivy till en filserver?

Av Luminous

Jag underklockar inte, men har frekvens skalning på. I vilket fall att jag kör windows 8 är alltså illa? Hursom datorn synkar ju mot en tidserver så jag borde inte sitta med en felinställd klocka då

Av Luminous

Om just walking dead, huruvida det spelet har flera olika utgångar/slut har debatterats en hel del.
Personligen är jag besviken för det räcker inte för mig om jag valt att välja för något eller mot det och ändå får samma utgång men att jag anklagas för att ha tagit eller inte tagit någons parti. Det är i princip det enda som man påverkar i walking dead, undantaget några tillfällen. Det är ett spel som är jätteintressant några gånger, men när man inser att du egentligen följer samma linjära stig varje gång så fallerar återspelningsvärdet som man först trodde fanns där ganska fort.
Spelet är bra dock och röstskådespelet är superbt, karaktärerna är välskrivna.

Deus Ex: HR var riktigt bra. Lite instabilt i DX11 läge ibland. Jag hade det extra svettigt då jag jagade achievements som "pacifist" och "foxiest of the hounds" på deus ex läge, även om jag inte tyckte det var särskilt svårt. Jag quickload:ade en hel del givetvis. Jag kommer spela igen och en normal playthrough kommer bli grym.

Thomas får gärna recensera en korean nån gång, ska bli spännande!

Av Luminous

Hmm, det slog mig precis problemet med om människor fortsätter kolla på pewdiepie och fler försöker vara som honom. Vi kan sluta som i den här filmen om några år Idiocracy

Jag såg den för nån vecka sen, märkligt vad relevant den blev helt plötsligt.

Av Luminous

Han stödjer min teori om att Göteborgare är generellt sköna människor

Jag är glad för hans skulle och även om han verkar ful i mun, omogen och fånig ibland så tycker jag att han visar på det motsatta minst lika mycket om man följer honom. Jag trodde aldrig han skulle slå Smosh faktiskt.
Det är kul att han gör annat än att spela spel i videorna också.

Skrivet av Ninjaflipp:

Tycker det är jättehäftigt att han blivit så pass känd och dessutom tjänar så mycket pengar på det han gör men personligen så tycker jag att samtliga av hans klipp mer eller mindre är skittråkiga, känns som om att jag tillhör fel målgrupp kort och gott. Dessutom gör hela grejen att han sitter och snackar engelska för sig själv att det känns väldigt krystat imo.

Har absolut ingenting emot honom dock.

Det roliga är att han till synes verkar rikta sig till folk som är yngre än han själv, men av hans humor att döma så kommer han "fördärva" generationer världen över och driva moraltanterna från vettet.

Jag kan bara se på med ett leende

Av Luminous

Finns det något sådant som åtminstone består?

Jag tror du skulle gilla age of conan om du inte redan provat det och avgjort att du är officiellt trött på det, men de har ett trevligt "mass effect" liknande konversationssystem som gör npcs mer levande och en story som känns ovanligt bekväm om man jämför med wow, war och rom som jag kört, och samtliga har mycket gemensamt (ROM är i princip en wow klon och WAR är ett mer PVP/RVR inriktat mmo än de andra två skulle jag tippa, men jag har inte kört pvp i wow). Jag har även provat mortal online under beta, men inte så långvarigt. Intressant spel dock.

Sen kan jag ju nämna att jag provade diablo 3 och path of exile även om de för mig inte är mmorpgs så nämns de ibland i sammanhanget, i dagsläget verkar det finnas allt mer skepsis kring båda två så jag har lagt poe på hyllan och d3 lär jag inte spela på länge om någonsin.

Av Luminous

c++ och python är bra, och i c++ fall om man har lite vana. SDL är bra för en nybörjare.

Av Luminous

Sitter du på 7 behöver inte uppgradera, men det är inget fel med att gå från xp eller vista till 8. Det är inte så jäkla svårt att byta till standardprogrammen för desktop och man lär sig att gilla modern ui inte för att apparna suger och tar lång tid att gilla, utan för att det skärmutrymme som alla pre-8 windows inte använde till startmenyn faktiskt kommer till nytta, typ.

Av Luminous

Jag lyfte på ögonbrynen när jag hörde folk försvara Xbox live med att "det är en jättebra tjänst". Ja och jag spelar många spel på steam kostnadsfritt online utan en massa trassel.

Av Luminous
Skrivet av jakkes:

Hur vet du att det är den amerikanska polisen som arresterat honom? Irland och USA har även ett utlämningsavtal.

Ok, point taken. Men jag menade kanske inte vem som arresterade honom precis. I artikeln står det "sedan de lyckats identifiera och arrestera ägaren till ett dolt webbhotell.". Jag tolkade texten ordagrant bara.

Av Luminous
Skrivet av Agile:

Han är ju amerikansk medborgare, vad är problemet?

Aha, jag missade det. Det stod inte i artikeln tyckte jag, bara att han var en "irländsk 28 åring" vilket får mig att tänka att han är en irländare med amerikanskt medborgarskap.
Det är alltså svårt för den irländska staten att hantera ärendet själva, bara för att han råkar vara amerikansk medborgare?

Av Luminous
Skrivet av stn1337:

då jävlar? hahahaha

ska du skicka en arg lapp eller?

Det är svårt att inte känna misstro mot sitt eget land om de utan vidare protest överlämnar landsmän till myndigheter utomlands. Tänk om dom skulle skicka DIG till guantanamo? Jävligt kul, jag skulle hata Sverige mer än USA om det hände mig

Det viktiga är att uppmärksamma andra människor så de kan ta ställning.

Skrivet av Uzor:

Det tråkiga är att nu kommer FRA och NSA logga det jag precis sagt, fy sjutton. Kanske om 30 år blir jag arresterad och massa skit klipps ihop för att sätta dit mig eftersom jag har varit kritiskt mot polisstaten.

Dags att bränna broar och kapa rötterna till moderlandet om det blir såpass.

Av Luminous
Skrivet av SeF.Typh00n:

Även ett tips till TS: Använd vanliga Adblock istället? Funkar mycket bättre för mig än ABP.

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobk...

ok, vad är skillnaden exakt? jag har inte funderat på vad som är plus

Av Luminous
Skrivet av lideri:

Det finns en inställning i ABP som gör att den släpper igenom "icke störande reklam" från någon white list, ligger vid filter inställningarna. Det som jag vet slipper igenom är googles text reklam, och så länge jag slipper blinkande bilder och Flash klipp med högt ljud tycker jag det är ok. Men det går ju att klicka ur om man vill vara helt reklam fri.

Det är väll lite av en samvetsfråga, om man blockerar all reklam så får ju sidor man besöker svårare att ens ha råd med driften. Jag resonerar så som att om du inte stör mig eller ger mig virus kan jag överväga att läsa din reklam

Jag ville säga att vänner till mig menar att google betalat adp för att inte blockera reklam på youtube etc. Jag kan själv säga att det var en period när jag satt på youtube som i princip all videoreklam gick igenom, och då tror jag att jag hade easylist samt kanske fanboys list med. En ny reklamserver tänkte jag då.
Hursom, jag vet inte om mina kompisar menade just den mindre störande reklamen. Den lämnar jag på vanligtvis.

ABP av på swec ofc

Av Luminous

Finns det inte "inofficiella" komponentadaptrar till gc?

Av Luminous

Jag har hört att google betalar adblock för att inte blockera deras annonser. Jag använder inte abp längre för jag litar inte på det, men adaway på android är bra. Iofs kör man vissa listor bör de täcka det mesta.

Av Luminous

nej. jag har trean till ps2 och de första tre till pc. alla känns som ok, men halvdana moddar. conviction verkade fränt, men jag tröttnade på fort på det även om det är ett av de bättre. hitman absolution tror jag mer på.

Skickades från m.sweclockers.com