Inlägg

Inlägg som Thor har skrivit i forumet
Av Thor

Innovationens död är piratens bröd!

Det fanns en anledning till att Netflix blev så stora de blev. Men de blev bekväma och utvecklade inte sin produkt. Nu när det dyker upp riktigt seriös konkurrens så är lösningen att erbjuda en avvikelse från original-avtalet de hade med konsument på ganska begränsande plan.

Om Netflix tror att det är såhär man vinner marknadsandelar kommer det inte dröja många år innan nån annan aktör tar över kronan. Men de blidkar ju i vart fall aktieägarna temporärt x)

Av Thor

Åsikter som "futtigt plåster" är nog ändå saker som hör hemma i kommentatorsfältet och inte i artikeln, kan jag tycka.

Av Thor
Skrivet av Lussarn:

Jag köpte ett ASUS TUF. Men nu sitter jag med en för slö CPU 10850K. Skall slicka såren i leksakskassan ett tag och hoppas att Nvidia släpper bomben med en toksnabb ARM, och fått med sig några spelstudios. När det inte händer får det väl bli X86 ytterligare en gång...

Pfff, du sitter på rena rama future-tech, här tuffar man på med 6000-serien!

Av Thor

Med tanke på prisbilden för nyare kort så är fortfarande mitt åldrande 1080 väldigt attraktivt. Evga dessutom, svanesång av både tillverkare och skikt för min del tror jag.

Av Thor
Skrivet av svampae:

Alltså jag fattar inte varför det ska ta sådan tid "end of 2024". Hade det vart Kina så hade det vart klart för länge sen.

Till en kostnad av stadsskicket som orsakat galaxer mest lidande och död då

Av Thor

Ett grafikkort eller all mat/dryck för 6 månader, bara o välja

Av Thor

Mja, ungas syn har ju blivit sämre i takt med att paddor o smartphpones blivit vardag. Så är nog ingen mirakelkur för ögonen direkt, men måtta är ju bästa medecinen för typ allt så realistiskt är det kanske ingen jätteproblem.

Av Thor

Företag gör vad företag ska och folk blir arga, samma visa varje gång.

Varför skulle de inte vinstmaximera, det är exakt vad de ska göra. De har liksom inget åtagande som säger att de ska bedriva välgörenhet. För dyrt så skippa köp, svårare än så är det inte. Knappast liv eller död det gäller, lyxhobby stavas det. Sen är ju en drivande faktor till problemet att många klagar på höga priser men köper ändå för att de bara "måste ha", vilket bidrar till fortsatt hög prissättning eller ännu högre prussättning. Marknaden sätter priset.

Av Thor

Kör OKQ8 då det inte kostar något att ha kortet förutsatt man betalar hela fakturan givetvis. Säkerställ att du kan betala räkningar på internetbanken om du ska skippa bank-kortet (vilket mig veterligen alltid kostar något), Swedbank ex kräver att du har nyckelkund för att få kortet, men även då för att betala räkningar via internet-banken (kanske har ändrats nu, vet ej), detta kostar pengar. Bytte till LF där detta går bra. Kanske en smal sak, men jag tycker det är löjligt att man ska behöva betala banken för att använda ens egna pengar.

Kan nämnas att jag fick en dubbel-debitering på en hyrbil på en OKQ8 mack en gång, ringde supporten och de hänvisade att jag skulle dra det med macken, kanske inte hole-in-one kundtjänst direkt. Sen har jag upplevt vid ett par tillfällen att fakturor jag betalat in inte speglats i saldot på kredit-kortet tillräckligt fort (tagit ca 4 dagar, detta har varit pga. tekniska bekymmer där OKQ8 registrerat att fakturan är betald).

Har för mig man får lite ränta om man har satt in pengar, men tycker man är fel ute att försöka bygga kapital på sån ränta enligt mig.

Av Thor

Ser inte direkt målgruppen här, vem kommer ha tillräcklig nytta av funktionen för att försvara prislappen?

Av Thor
Skrivet av Ozzed:

Ja jag säger då det. Investerare och analytiker. Tänker bara på sig själva. Ingen respekt eller lyhördhet för vad konsumenterna som i slutändan ger dem mat på bordet vill ha. Blodsugare är vad de är.

Utan vilka du troligen inte ens haft möjligheten att sitta här och uttrycka dina åsikter

Saker och ting är sällan svart och vitt.

Men tillbaka till ämnet, tycker inte det går så värst dåligt för att vara en första iteration. Det som kan nämnas är väl att Intel borde varit mer försiktiga med att gå ut med information om släppdatum osv för att bygga upp en hälsosam hype. Får se vilken roll Pat blev anställd som egentligen, städare eller en mer långsiktig post.

Av Thor
Skrivet av Lodisen:

Njae, Foobar 2000 här. Det är ju 100 gånger bättre kvalitet än att lyssna via Spotify.
Spotify om jag lyssnar via mobilen.

De flesta kör nog streamat, men det kan se annorlunda ut.

Fan alltså, 100ggr är rätt mkt det

Av Thor

Amd går upp, Intel ner. En mer jämnfördelad marknad som resultat av att Amd faktiskt levererat och fortsätter leverera bra produkter, marknaden svarar i tur. Inte jättekonstigt eller oväntat och synnerligen bra för alla.

Av Thor

Microsoft går från klarhet till klarhet på senare tid, gamepass är ljusår bättre än vad Sony kan erbjuda. Sony har väl historiskt haft exklusiva titlar att stoltsera med, men med tanke på Microsofts affärer på senare tid så blir det ett allt mindre argument. Nu detta, Microsoft är ikapp och förbi på många fronter. Det finns ju nån form av halvdan integrering mot ps5 för discord, men det är typ status i spel om jag inte missminner mig, ursäkta ordvalet men vilket skämt.

Av Thor
Skrivet av Söderbäck:

Det tror jag inte särskilt många håller med om.

Om någon beter sig illa under ett biobesök så är det väl högst rimligt att företaget - alltså någon från bion tar hand om situationen snarare än att man ska vänta på att dessa personer uppfostras av föräldrarna?

Om någon vrålar åt andra gäster på en restaurang, på ett nöjesfält, under en flygresa, eller i ett escape room så är det välockså ganska rimligt att just företaget lägger sig i.

På företagets arena kan företaget sätta sociala spelregler. Ja eller låta bli. Det går väl också.
Men att det skulle vara så fel att företag har regler - och ser till att de efterlevs måste väl inte vara fel. Eller?

Jag håller med resonemangen på dina ovan exempel. Men det är skillnad på digitala och fysiska situationer, så exemplena är lite svåra att applicera på en röstchatt i ett spel eftersom personer agerar och reagerar helt annorlunda i de två olika miljöerna. Moderering i sig själv är dessutom inte något jag motsatt mig. Det är metodiket som är problemet, den är trubbig och väldigt integritetskränkande utöver att dessutom inte ge i närheten tillräckligt stor vinning sett till kostnaden (integritet).

Av Thor
Skrivet av Bembicini:

Håller inte med dig i detta fallet angående skriven/talad kommunikation, men den diskutionen blir nog för mycket av ett sidospår.
Jag håller med om att det är integritetskränkande (inte lika mycket i detta fallet).
Undrar vad du tycker att Riot Games ska göra om man anser att det förekommer för mycket kränkningar etc.?
Stänga av någon så fort det kommer in en anmälning på personen?
Är det viktigare att i Valorants röstchatt få kränka andra spelare än andras rätt att inte bli kränkt?

Riktade insatser efter en anmälan skett, om man nu fortsätter på inspelningsspåret så kan man börja spela in anmälda spelare. Inte för jag jag tycker det är en jättebra lösning heller, jag tycker som sagt inte att det är företagets ställe att moderera genom så pass skarpa åtgärder. Sen blir det ju någonstans ganska tandlöst när det rör sig om ett spel som är gratis att spela, blir individen bannad är det bara att fixa ett nytt konto. Var finns då nyttan i funktionen som rättfärdigar en så bred integritetskränkning?

Jag tycker som sagt att det inte ska vara en rättighet att inte bli kränkt, det går inte ens att definiera hur något sådant ska fungera i praktiken.

Av Thor
Skrivet av Neon:

Då förställer du dig fel, återkom när dina barn är 10-18 år. Du kommer inte ha någon vidare makt över vad de utsätts för på internet.

Tiden får visa hur det blir och som jag sa handlar det inte är att kontrollera totalitärt utan snarare föra en hälsosam konversation, där en bedömning sker om barnet är moget att hantera ev otrevliga situationer osv. Men skulle det komma till kritan har jag som förälder makten att neka tillgång till vad jag anser är ohälsosamma miljöer fram till dess att barnet är 18.

Skrivet av Neon:

Jo jag har förstått at du inte gillar övervakning men det är otydligt hur du tänker att klimatet ska bli mer harmoniskt utan analys och påföljd?

Det är problemet, det finns ingen uppenbart bra lösning (ännu) även om jag tror att mycket ska hanteras genom familj, samhälle och social acceptans i form av reaktioner på uttalanden exempelvis. Men denna metod där allt spelas in är ett tämligen dålit försök, om man nu tvunget ska övervaka på detta vis finns det ju som jag redan skrivit bättre alternativ där flaggade användare börjar spelas in. En riktad insats utan att en grovt och brett integritetskränkande ens behöver ske.

Av Thor

Nvme disk till ett orimligt lågt pris.

Av Thor
Skrivet av Bembicini:

Ordet är väll fritt? Det dom vill stoppa är att man beter sig som en skithög mot andra. Finns på många andra ställen
typ här: https://www.sweclockers.com/forum/regler.

Skriven och talad kommunikation är två olika saker, vilket gör jämförelsen något skev men jag är med på vad du menar och jag är helt på det klara med vad de försöker åstadkomma. Jag motsätter mig helt enkelt metodiken då jag anser den på tok för integritetskränkande samt bred.

Av Thor
Skrivet av Lagerlöf:

Det har inget med yttrandefrihet att göra. Att folk alltid ska blanda in det i såna här diskussioner.

Deras spel, de bestämmer precis vad som får och inte får sägas. Det är ingen mänsklig rättighet att kalla någon för ett racial slur i ett spel.

Givet ligger det vinstintresse i bakgrunden genom att erbjuda en bredare publik sin produkt. Som jag nämnde så speglar min kommentar kanske snarare sammhällets bredare blid. Men då jag anser detta en reaktion och ett symptom på hur samhället utvecklas just nu så belyser jag en större problematik. Detta symptom begränsar kommunikation vilken i sin essens hämmar yttrandefriheten om vi särställer den från just det specifika samanhanget.

Vidare behöver jag knappast benämna ändamålsglidning.