Inlägg

Inlägg som Thor har skrivit i forumet
Av Thor
Skrivet av ramlösa:

Har inte manuellt dammsugit sen jag flyttade till mitt hus, skillnaden är att det blir dammsugit flera ggr veckan istället för varannan månad.
Så dra ut stolarna, förstår inte riktigt problemet?

Älskar min Roborock.. Blir garanterat en till i framtiden..

Nu är folk olika men kan säga att min rutin för dammsugning verkligen inte är en gång vartannan månad. Var det så svårt att ids till att bibehålla renligheten så är ju denna produkt klart en fullträff för dig.

Problem är det ju inte för mig då jag inte köpt en robotdammsugare. Eftersom att min poäng inte var nog klar så för att förtydliga: Hade jag haft en så vore det att jag måste utföra manuell hantering för något som ska bli automatiserat via produkten, lite självförgörande av sitt egna syfte i min bok.

Det finns en hel jäkla massa saker jag hellre lägger pengarna på innan jag skulle få för mig köpa en, men som sagt alla är olika och har olika prioriteringar.

Av Thor

Ta sig över trösklar och mattor är en sak. Prata med mig när den kan fixa under matbordet och stolarna där utan att jag behöver göra något. Det är en helt meningslös manick eftersom den inte kan fullfölja jobbet, vilket resulterar i att jag ändå måste dammsuga själv samtidigt som jag behöver slänga pengar på en halvmesyr.

Av Thor
Skrivet av friArsenik:

Det är lite svårt att använda något annat utrustning än ComHems egen router om du har kaoxiala kablar från ComHem.
ComHems internet = konstant strul. (OBS det är min privata upplevelse av deras tjänst)

Tele2 om jag får be

Och coax som strular? *Mild shock*, sämre teknik får man leta efter (iom att adsl är på god väg bort).

Av Thor

Brf med tillhörande internetleverantörsavtal, men det var länge sedan jag körde med leverantörens när jag bodde i hyres.

Körde mikrotic hap ac2 när jag körde en liten simplare lösning. Det ville sig dock så väl att jag genom jobbet gick en Cisco Meraki kurs vilken gav mig en uppsättning mx/ms/mr (router/switch/ap), så har ganska trevliga leksaker. Hade jag inte haft det så hade det helt klart vart ubiquity. Har tidigare haft tankar om pfsense, men jag ids inte sätta mig in i det om jag ska vara ärlig, då prioriterar jag en hel del andra saker först.

Av Thor
Skrivet av GooGeL:

Om möjligt att göra flygtrafiken allmän, billig och miljömässigt hållbar, så tycker jag vi bör satsa på att återställa landskapet från fula farleder där det går.

Att flyga kräver inte räl, växlar, betongslipers, luftledningar, broar, plankorsningar, ljudsignaler, ljussignaler, enorma anspråk på mark osv. Men det där blir nog en svårighet att lösa, när järnmalmen önskas nå fram till hamnarna för vidare transport t ex.

Det är ju precis det som fordras för att flyga, planen osv ska gärna tillverkas för å nyttjas

Den dan flyg kan uppnå det du beskriver så är det ju givet att det är ett rimligt altetnativ. Men så är inte fallet i dag och det är otroligt långt borta att ens komma i närheten av hur effektivt tåg/bussresande är i nuläget. Det finns även ett litet problem utöver flygets ineffektiva energiförbrukning sett till transport som är överstående och det problement har vi nu. Miljö och främst klimat bör ju få även den mest pro-flyg att inse problemet med energiförslösande inte går att bortse. Det går inte att flyga om du inte lever.

Av Thor
Skrivet av landmarks:

Just som fordon för räddningstjänst var det jag spontant tyckte kändes potentiellt väldigt vettigt, särskilt sett till att få snabbare utryckning eller bättre kunna hantera typ skärgårdsmiljö, hala/slingriga vägar osv. Nuvarande design är dock inte superlämpad för det sett till den invändiga designen, men det går ju säkert att tweaka.

Men då gäller det ju också att det går att ställa in rutter sjukt bra om man inte kan styra dem själv öht. Kul om den ger en onödigt lång väg när någon håller på att dö. Känns också som att flygtiden behöver bli betydligt bättre för att den ska få något praktiskt användningsområde utan för tätbebyggda områden också, där 35min i luften sannolikt inte räcker superlångt. Blir sjukt intressant att se om det får någon spridning när de väl börjar massproduceras.

Är väl enklare att nyttja redan etablerad väl fungerande teknik, typ helikoptrar som dessutom klarar att lyfta bra med vikt för behandling under transport?

Visserligen en låg kostnad jämförelsevis med en persontransportsdrönare kontra helikopter. Men med tanke på räckvidden och lastkapaciteten så spelar det ändå i princip ingen roll förutom i väldigt nischade situationer föreställer jag mig. Ska du öka bärkapacitet så krävs större batterier, vilket fordrar starkare motorer osv, plötsligt är den troligen inte avsevärt långt från en helikopter i pris om du ska få samma funktion.

Som personligt transportmedel så skulle jag säga att det är en rent idiotisk ide pga hur mycket energi som fordras kontra markburna fordon. Detta är en lyxleksak för miljonärer och kommer alltid vara så av denna enkla anledning som stavas energi, om det nu inte inträffar ett tekniskt genombrott som löser det problemet.

Vi behöver satsa på att komma IFRÅN luftburen persontransport till favör snabbtåg osv.

Av Thor
Skrivet av GooGeL:

Jag hade kunna göra nästan allt för att slippa spendera 30-60min per år, till och skifta däck.

Du kan, tja vad vet jag, lämna in bilen på verkstad?

Av Thor

Smått underhållande att observera så pass starka reaktioner på en artikel som antar att Nvidia kritiserar AMD, de kan ju likgärna prata om egna erfarenheter.

Att detta forum överlag är favör AMD i allt stort och smått brukar kunna anas mellan raderna, ovanligt att det blir så tydligt som att redaktionen skapar en artikel som antar och tolkar saker dock.

Av Thor
Skrivet av Oegat:

Båda kritikerna har varit uppe i tråden. Att det är svårt att anpassa samma spel för både mobil och PC håller jag med om, det var också lite premissen för mitt resonemang om hur mobil och PC är i grunden olika nischer.

I den bästa av världar så hade det funnits ett enkelt och tydligt sätt att bedriva samma varumärke på båda plattformarna utan att skapa förvirring och/eller inkorrekt förväntan från konsumenter.

Skrivet av Oegat:

Jag tänker som sagt att dela motor nog är svårt, till skillnad från PC vs. konsol. Men i takt med att många utvecklare försöker hitta på betalningsmodeller där man betalar för att spela (genom p2play eller p2win), så är det säkert också så att man vill optimera så att spel som säljs för en engångssumma ska bli obsoleta inom en viss tid. Men då är det nog p.g.a. marknadsstrategi, snarare än kollateral effekt av att dela motor.

Inte att underskatta marknadens konstanta förväntan och tryck på att företagen ska innovera samtidig som de måste konsolidera för att överleva aktieägarnas förväntan om ökad vinst. Sådana marknadsstrategier är väl kontentan tyvärr, frågan är kanske då hur länge detta moment 22 kommer att hålla. Det börjar bli svårt för de stora att växa av administrativa anledningar misstänker jag.

Skrivet av Oegat:

Ja, de har ju blivit uppköpta och expanderat, och sedan länge lämnat det där mysiga indiestadiet där man liksom ser utvecklarnas entusiasm i spelens features och mekanik, som jag tycker fortfarande syns i t.ex. D2R men inte i D3. Det gör förmodligen att spelen blir mer fokuserade på att slå brett snabbt, och gärna får folk att lessna lagom till uppföljaren, än på att låta en nörda in och njuta av välgjorda spel i år efter år.

Jag är tyvärr fast med min nostalgi från ungdommen oavsett vetskap om problemen den åsamkar. Kanske en eller två timmar för många i wow...

Skrivet av Oegat:

Att de expanderar till mobilsegmentet hänger säkert ihop med strategin att dominera så många marknader som möjligt. Men det är i så fall ett symptom på samma marknadseffektivisering som har gjort att deras nyare spel blir sämre, inte så att satsningen på mobilspel orsakar att PC-spelen får mindre kärlek. Min poäng var att de kommer att satsa precis så mycket på t.ex. Diablo 4 som de tycker att de behöver för att nå för dem acceptabel kvalitet, helt oberoende av vad ett annat gäng utvecklare som utvecklar för mobilmarknaden pysslar med.

Den stora innovationsdöden... Undrar om det någonsin kommer bli lika intressant med nya spelsläpp i framtiden som det var tidigare. Jag gissar att svaret på den frågan är otvetydligt nej, men den som lever får se. Det bästa man kanske kan hoppas på är ny teknik som möjliggör ytterligare inlevelse på ett tillräckligt elegant vis, vilken kan tillföra nog med förändring i upplevelsen som med lite tur bringar en ny guldålder i upplevelsen av elektronisk interaktiv underhållning.

Av Thor
Skrivet av Oegat:

Det låter inte som ett spel för mig oavsett mobil eller PC. Tyckte att D3 var alltför arkadigt, men gillar D1, D2(R) och har hopp om ett vettigt D4.

Men vad jag inte förstår är logiken som många lägger fram i diskussionen, inte bara i denna tråd, om att satsningar på genuina PC-spel liksom skulle bli lidande av att företag gör mobilspel. Hela grejen är ju att det är helt olika marknadsnischer, skulle Blizzard plötsligt lägga ner Diablo Immortal så skulle inte alla de utvecklarna börja jobba med D4, de skulle såklart få sparken och börja på nåt annat företag. Hade Blizzard varit ett enmansprojekt hade jag förstått det, det finns gränser för hur många olika saker en enskild hjärna kan fokusera på. Men nu är det ett företag, dessutom ett som är känt för att expandera målmedvetet till nya marknader.

Det blir väldigt paradoxalt när man argumenterar dels för att Blizzard riktar sig till en helt ny kundgrupp, men samtidigt ska denna kundgrupp på något sätt göra det mindre värt för Blizzard att fortsätta sälja spel till den ursprungliga kundgruppen. Det är väl snarare tvärtom, en ny kassako kan potentiellt göra att mindre lönsamma projekt kan överleva - och även om det inte blir så, så blir de mindre lönsamma projekten knappast mer lönsamma för att företaget väljer bort andra projekt. Jag ser helt enkelt inte mekanismen för hur det skulle gå till. PC-spel är lönsamma så länge det finns PC-spelare, försvinner den nischen så gör den men då är det för att vi blir för få, inte för att andra typer av spelare kommer till.

Jag kan förstå argumentet delvis om det vore konsol vs. PC, för de plattformarna är tillräckligt lika för att företag skulle kunna tjäna på att "dumma ner" PC-spel till samtida konsolers krav, så att man kan dela kodbas, och kanske negligera extremare upplösningar / grafikinställningar. Men det går knappast för mobilspel, både kundnischerna och design/implementation är rimligen väldigt olika.

Kritiken tidigare var väl den du beskriver, kritiken i tråden är huruvida ett spel som är byggt för mobil kan anpassas till pc, vilket i princip är omöjligt om vi bortser typ idle spel. Det är för stor skillnad på plattformarna helt enkelt.

Jag menar alltså spelmekanik som utgör den grundläggande designfilosofin, inte kontroller osv.

Sen finns det vissa argument att nyttjas som talar mot att det satsas på mobilt, nån stans i alla led av maskineriet kommer det finnas resurser som delas. Vilket innebär större komplexitet för att på ett bra sätt tillgodose de två vitt skiljda plattformarnas behov. PR är ett exempel på detta, ett annat är att om det är tillräckligt, varför inte dela på motor. Då möjliggörs full potential av vad PC kan göra inte, alltså urvattnad produkt. Det är inte i favör konsumenten utan företaget på ett kortsiktigt vis, men de kan uppnå goda försäljningasiffror på kortare sikt troligen.

Kritiken mot Blizzard har gott om fog och de har gått från att vara en stämpel för kvalitativa spel till att vara ett massproducerande mellanmjölksföretag.

Av Thor

Så ett spel som utvecklats för mobil har anpassats för PC? Kan ju bara sluta väl! Lågoddsare att de fortsätter på sin fadäs-streak!

Av Thor

Hah, tillåt mig dra lite lätt på smilbanden. Detta kommer garanterat vara samma urvattnade spel som det varit i ett antal expansioner nu.

Ny setting, ny ras/klass men exakt samma spel som de förstört mer och mer efter varje konsekutiv expansion sedan de tidiga 3. De skapade ett spel med community som grund, de totalförstör det konceptet och fattar inte varför de inte kan hålla retention på sin spelarbas, det är för fan löjeväckande.

Sen är ju Blizzard inte vad det var en gång i tiden, det enda som är gemensamt med dess tidigare Kvalitetsgaranti är namnet. De tog förfan vinsten från en stackars sate för att han hade mage att yttra demokratiska åsikter.

Nej tvi vale, från ett av de mest älskade bolagen i branchen till top 3 av de sämsta, nån stans blir man ändå imponerad av en sån bedrift.

Av Thor
Skrivet av mrqaffe:

Det är därför man aldrig ska förlita sig på "molnet" för det kan ibland bli solsken och alla molnen är som bortblåsta.

Ivf som privatperson, om tjänsten tillhandahålles även mot företag gissar jag att det finns lite mer incitament att köpa upp ett fallerande bolag.

Detta är en anledning till att jag väntar med allt vad hemautomation heter. Nu ska sägas att jag inte är insatt, men indikationerna jag snappat upp som tämligen oinsatt säger mig att det är en enda salig röra.

Varför man väljer att investera multum samtidigt som man behöver lägga förhållandevis mycket tid för att få ett bra fungerande "smart hem" är en gåta för mig. Nu snackar vi alltså om riktigt nytta och inte typ "bling-bling jag kan släcka och tända lyset" funktioner.

Tur det finns andra som agerar betatestare åt en själv så att man nån gång i framtiden kan få en bra produkt.

Av Thor
Skrivet av aragon:

Hej

Jag satt och tittade på bankkontot och såg då att vi snittar strax över 17000kr i matinköp i månaden dom senaste 6månaderna, detta är då på 4 personer dvs 2 vuxna 2 tonåringar. vi talar nu ren mat inget godis/fika läsk utan råvaror. är inte detta väldigt högt?
ingen av oss är frossare, dock tränar frugan och ungarna mycket men det är fortfarande bara frukost,middag,kvällsmat. lunch äter ungarna i skolan och frugan har alltid matlåda med sig från middagen dagen innan (jag äter inte lunch)

personligen tycker jag detta är väldigt högt medans frugan tycker att det är helt rimligt,
vad säger ni om det? vad lägger ni i månaden på matvaror?

17000 är mycket pengar hur man än ser på saken i min mening för er sits. Vi snittar 5-6k/mån på 2 vuxna o ett barn. Detta är alltså allt livsmedel inklusive godis, hygiene osv (nu äter vi ganska lite snacks).

Planerar all mat, köper på willys (näthandel) o väljer varor på extrapris när det går, samt köper mkt av varor som vi brukar ofta som är nedsatta. Försöker även äta vego 2ggr/v minst, vilket även hjälper dra ner kostnaden.

Näthandel med hemleverans gör under för att minska matkostnaden, enklaste saken i världen att lägga till nån extrasak i varukorgen som kmr nästa vecka om man skulle råka glömma något. Sen slipper man gå i butik (SÅ HIMLA SKÖNT).

EDIT: Kan tilläggas att det utan undantag bara köps svenskt kött och väldigt mycket ekologiskt/kravmärkt.

Av Thor
Skrivet av SuperSverker:

Vikings Valhalla och Witcher för att nämna några.

Edit*
Dvs - Jag skiter fullständigt i vem som spelar vad, men om du nu skall spela Jarl Haakon en historisk figur så kanske castingen bör vara i alla fall i samma område...

Witcher är väl mer just för att vi alla vet exakt hur vissa karaktärer ser ut, både från beskrivningar i bok och i spel och detta frångår man helt och hållet för, gissningsvis, politiken

Företagen följer samhället och försöker enkomt släppa material som är attraktivt till vad de tror är så stor kundbas möjligt.

Tvivlar på att Netflix bryr sig jättemkt om vad de egentligen producerar sålänge de anser sig locka störst möjliga andel kunder. Då detta resulterar i största möjliga vinst.

Sen kan man diskutera politiken och samhällsdebatten i sig och om det är ett problem. Netflix följer marknaden helt enkelt, effekterna av detta tror jag personligen är direkt skadliga mot det drag som varit ytterst tydligt på senare år.

Av Thor
Skrivet av jnsson:

Otg är avstängt i Oxygen OS och går att aktivera i inställningarna men efter 10 minuter stängs den av. För att kunna komma åt innehållet på telefonen via en datorn måste du kunna låsa upp telefonen om den har en lösenkod

Okay, tack för svar!

Den är olåst bortsett slide to unlock, men skärmen producerar inget ljus så får nog bita i de sura o få den bytt helt enkelt.

Av Thor

Oneplus 3, trasig skärm, åtkomst till data.

Farsan fick min gamla OP3, han har nu tappat den och skärmen fungerar icke ljuset på längre, touch verkar fungera då man får respons (vibration) vid fingrande.

Frågan är om det på något inte allt för komplicerat vis går att återfå datan på enheten utan att göra ett skärmbyte. Telefonen är inte kopplad mot ett google konto, så inga backups den vägen, heller inga manuella sådana existerar.

Jag köpte en USB-C "multiport", i princip en docka med HDMI/USB kontakter på, detta fungerade inte då jag inte får någon bild, testat ett par olika skärmar och ca 10 olika hdmi kablar (fungerar på en Samsung lur). Detta gissar jag på orsakas av att OP3 inte har MHL stöd. Musen fungerar dock, men kan som sagt inte se vad som sker på skärmen.

Har kollat runt på nätet och efter lite vidare efterforskning så misstänker jag skarpt att det enda att göra för att återfå datan är att byta skärm, men tänkte om någon annan har tankar eller idéer/erfarenheter kring hur detta skulle kunna åstadkommas.

Av Thor

DIY fläktfilter

Tröttnade på att hemservern blev fylld av damm stup i kvarten, så knåpade ihop en egen lösning. Förhållandevis enkelt att genomföra.

Besök galleriet här

Av Thor

Det finns ett citat från Jurassic Park som passar lite smått in här, men coolt all the same

Edit:

Skrivet av Enviro:

För att citera Jurassic Park: Your scientists were so preoccupied with whether they could, they didn't stop to think if they should.

Fan, jag var inte snabb nog

Av Thor

Första 10:an någonsin, kul man snappat upp lite genom åren x)