Inlägg

Inlägg som Thor har skrivit i forumet
Av Thor

Kan lite python typ.

Sen är väl "behärskar" en tolkningsfråga. För mig innebär det att man aktivt kan nyttja språket mycket väl. Gick man en kurs för 5 år sedan men inte underhållit kunskapen så är det exempelvis osannolikt att man behärskar det språket längre.

Det vore minst sagt imponerande om någon kunde ens 5 olika språk i den bemärkelsen. Sen finns det ju språk som är mer eller mindre lika varandra och där är det ju även en definitionsfråga om vad som klassas som olika språk.

Mäkta luddig fråga om du frågar mig.

Av Thor
Skrivet av Thomas:

Det finns även dictionary-attacker som kombinerar flera ord från ordböcker (och modifierar dem, så ord med l33tsp3ak är inte garanterat säkra de heller).
20 slumpade bokstäver/siffror/tecken lär vara långt säkrare än en mening på 25-30 tecken.

int3 om_du_använder_dig_av_varierande Skiljetecken?

Detta gör lösenordet säkert som tusan, simpelt att få opersonligt och är dessutom möjligt att komma ihåg enkelt. Slumpade långa lösenord är sådana man har i lösenordshanteraren och inte behöver komma ihåg.

Av Thor
Skrivet av Parmenides:

Det där är ju ett bra exempel på att beskylla den utsatte (victim blaming.) Du har inte fel i sak, vad jag förstår kan man nyttja ångerrätten och då blir det tomt i kassan för utvecklaren om denne inte levererat. Rent moraliskt anser jag dock inte att konsumenten ska ta ansvar för att inte bli lurad, det är företagets skydlighet att inte luras.

Vad som defenierar beskyllande av utsatt har vi olika syn på.

Problemet är att även (om) möjligheten finns och tillåts (beroende av fysisk/digital distribuering) så är jag av uppfattningen att det är försvinnande få så nyttjar den rätten i praktiken av olika anledningar.

Givet att företagen inte ska luras och det finns ju regelverk för att stävja detta, men det är en svår gränsdragning gällande hur reglerat det ska vara. I slutändan så har man som konsument det yttersta ansvaret avseende bedömning för sin egen person. Inget regelverk hur robust det än må vara kan utföra den uppgiften åt dig.

Av Thor
Skrivet av Sveklockarn:

CDPR har väldigt mycket att bevisa efter CP2077.

Trycka på köpknappen kommer sitta extremt långt inne för min del, och jag kommer inte köpa något nytt grafikkort som förberedelse för några spelreleaser från dem igen.

Det är inte kul att bränna sig, med det är inte orsak att lägga hela skulden för vad som åsamkat din misstro på en part.

CDPR har gjort bra spel och fortsätter göra det. Cyberpunk är ett bra spel beroende av vem man frågar och om man bortser från de initiala problemen som fanns (delvis fortfarande finns kvar), för att inte tala om deras vision och målsättning som fanns för spelet.

En vision i sig kommer man inte långt med, den måste ha möjlighet att omsättas i praktiken. Denna möjlighet blir mindre ju större branchen blir, allt eftersom vinstintresset blir mer centralt till bekostnad av implementation av som tidigare nämnd exempel om vision.

Det som driver skiftet är ägarna som har intresset vinst, man kan beskylla dessa för all problematik men det kommer inte att ha någon effekt öht, för beklagan över dessa påverkar inte deras vinst pga hur konsumentmönster ser ut.

Vad kan då göras för att faktiskt påverka. Det är ganska simpelt, köp inte produkter som du inte vet vad de är för något i praktiken. Att förbeställa spel är direkt skadligt för hela industrin och resulterar i katastroflanseringar som Cyberpunk, för du signaler till industrin och ägarna att du som konsument är villig att godta dessa förutsättningar.

Jag är trött på att se klagosånger som denna där insikten om vad som ligger till grund för oförrätten gått helt obemärkt förbi. Det är dags för konsumenter att ta ansvar i min mening.

Av Thor

Använder 4 någorlunda aktivt, har till gång till 3 ytterligare men betalar bara för 1.

Av Thor
Skrivet av martinot:

Man behöver ju inte mycket i livet förutom mat och värme, men det innebär ju inte att saker ändå kan vara grymt smidiga och användbara för vissa människor. Jag är en av de som verkligen inte skulle vilja vara utan en (smart)klocka.

Du har säkert någon pryl som andra, som tex. jag, säkert kan vara utan.

Det festliga är ju alla som mest är inne i en tråd och diskuterar saker som de inte är det minsta intresserade av.

Mitt inlägg speglar inte nödvändigtvis min personliga åsikt, svaret jag skrev på inlägget jag citerade var dock min reaktion på inlägget, jag finner det givande att ha ett öppet sinne snarare än att låsa sig vid sina egna åsikter. Se mitt inlägg som en reaktion emot just detta.

Jag kollade in i tråden då jag var intresserad av vad andra finner för nytta med denna typen av enheter, alltså viljan att dra nytta av andras erfarenheter.

Av Thor
Skrivet av martinot:

Tack. Tror att ni som inte använt en äkta smartklocka inte förstår den frihet och smidighet som det ger.

Man måste ha haft det, för att förstå storheten i litenheten. Annars så vet man inte vad man missar.

Jaha, så "ni har fel, jag har rätt" mentalitet. Kan ju vara läge att bygga lite självdistansering här tror jag nog. De som inte känner behovet av fördelarna som upplevs av nyttjare av smartklockor, har nog inte de behoven. Kan föreställa mig att det handlar om att inte skapa beroende av fler saker exempelvis. Likaså är det från din sida, du har ett upplevt behov som du fyller med din smarta klocka. Varför fylla behov som inte finns?

Av Thor
Skrivet av SellahiR:

Jag skattar alltid lite mer så att man får en skön återbäring

Skaffa en lysa o pröjsa in den överskjutande skatten där istället så får du ju avkastning på pengarna. Nu får du ju inte ens någon ränta som man faktiskt kan få på vissa sparkonton (även om den är låg).

OnT: ca 7k o sambon 8k, välbehövligt i dessa investeringstider!

Av Thor
Skrivet av Adde_77:

Som konsument så är allt detta kanon och jag har inga problem med det egentligen men jag förstår att företag skiter på sej när dom får höra att något sånt här har hänt. All teknik vi har idag, och kommande, skulle kunnat tagits fram bra mycke fortare om inte girighet gömde undan varenda framsteg, så jag är helt på Open source sidan och helt för att straffa dom som vägrar enbart av girighet.

Så du har inga problem att dra nytta av brottslighet med andra ord?

Skrivet av Neroth:

Utmärkt. Pressa de jävlarna bara. Proprietärt är skit.

Tycka vad man vill om open source, men att glädjas över brottslighet är inte ärskilt snyggt.

Sen så vet jag inte om detta gynnar open-source egentligen, tror snarare detta har negativ inverkan på open-source ryktet just pga att det begås brott. Som tidigare nämnt i tråden så finns det ju liten poäng för Nvidia att gå med på kraven och om gruppen då faktiskt släpper infon så gör de som nyttjar den sig skyldiga till ganska allvarliga brott.

Av Thor

Snart svarar tredjepart genom att kryptera systemen som Nvidia krypterat!

Av Thor

Oj, Bethesda tar ett bra beslut. Det var länge sedan!

Av Thor

När fixlistan är så lång mer än ett år efter release, då vet man att spelet var färdigt vid release. När och om detta monument till spelbranchens ohälsosamma konsumentmönser blir klart kommer jag överväga ett köp.

Av Thor

Sålänge efterfrågan är upptrissad till följd av diverse olika anledningar så är i princip allt ointressant pga att priserna till följd blir orimligt löjliga.

Av Thor
Skrivet av Fenrisulvfan:

Skuldsättning behöver inte ha något med personligt ansvar att göra alls. Att ta krediter är dock ett högst personligt ansvar.
Kreditbolagen agerar endast i sitt eget intresse, du betalar dem (enkelt förklarat) för att skydda dina intressen.
Jag skippar hellre mellanhanden, men jag förstår att det kan vara en trygghet för vissa.

Onyttig skuldsättning är jag ganska övertygad om att många som är satta i befinner sig där som resultat av dåliga val. Det är lättare att ignorera verkligheten och sprätta mer pengar som flykt.

Att betala tillbaka den fullständiga kreditskulden resulterar i att krediten inte kostar något, såvida man inte väljer ett bolag som tar betalt för detta. Jag ser ingen fördel att potentiellt sätta sig i en sits som kan kosta mycket tid och ev pengar beroende av utfall, särskillt när detta skydd inte kostar mig något.

Av Thor
Skrivet av Fenrisulvfan:

Mycket skönare att inte handla på kredit, har man inte råd, ska man inte shoppa.

Personligt ansvarstagande utesluter ohälsosam skuldsättning.

Har du kreditkort så är det mycket lättare att avstävja bedrägeri eftersom att det blir kreditbolaget som kommer agera i ditt intresse om du väljer att neka en betalning, så att ha kredit ger dig ett väldigt gediget skydd (väldigt förenklad förklaring).

Av Thor

När ungen vars mor heter Kristina har maxxat krediten:
ÅÅÅHHH KRISTINA, GUUULDET BLEV TILL SAND!

Av Thor
Skrivet av Aphex:

Mannen både ljus och radio är fotoner och de har bara en växel:

https://youtu.be/kUsFWO08CO0

Detta är förmodligen det roligaste jag någonsin läst på sweclockers, humor!

Av Thor

Mja, du kan kanske begära öppet köp, med tanke på hur du verkar vara som person så tror jag inte personalen hade haft något som helst problem att rucka på ev tidsgränser för att slippa dig.

Nu vet jag ju inte hur samtalet mellan dig och biträdet gick, tonalitet och hela den biten. Men jag får känslan av att du kände dig lite dum när han gav dig ett tips som du senare insåg du borde undersökt innan du gick till butiken och därav din skarpa reaktion emot biträdet. Inget illa ment personligt och är det så att biträdet var en röv så är ju denne problemet, men det verkar inte så med tanke på hur och vad du skriver i tråden.

Men för att tillföra något utöver vad som redan verkar surrat i denna tråden: Om man ska dra det till sin spets så tvivlar jag skarpt på att du ÖHT kan begära garanti eller något när det är en 3e parts app som du har problem med, inte från Elgiganten, heller inte Nvidia. Felsökning och undersökning på forum är troligen det absolut effektivaste sättet att lösa mjukvaruproblem, även teknikintresserade biträden i butik har inte nödvändigtvis erfarenhet i just det specifika mjuvaruproblem som upplevs heller.

Av Thor

Att ett företag ens har mage antyda om att de har så pass stort inflytande är både skrämmande och skrattretande på samma gång.

Av Thor

Inb4 kampanjen om det "dödliga våldet" som gaming medför dras igång av mediacirkusen!