Inlägg

Inlägg som dunis90 har skrivit i forumet
Av dunis90

Har du provat att välja att installera drivrutinerna i kompatibilitetsläge för Windows Vista SP2?
T.ex.
https://tencomputer.com/install-driver-in-compatible-mode-win...

Men som de andra säger, konstigt att inte ens enhetshanteraren fixar det. Man ska kunna använda Vista-drivrutiner även på Win8 och Win10.

Av dunis90

Detta blir lösningen när man tvingas ta ansvar för biodlingen och vakta mot svärmar men vägrar att göra avkall på det roliga.

https://i.imgur.com/ITr1gWn.jpg

Av dunis90

Grafikkortet ska inte vara något problem, jag uppdaterade själv en dator med GT 610 (omdöpt GT 510) till Win10 2004 häromdagen.

Av dunis90

Både Vulkan och DX12 har ju officiellt sagts ha fler begränsningar på Win7 jämfört med på Win10, så jag är fortfarande nyfiken på om Windows 7 på något sätt ändå begränsar hur mycket spelstudior vågar ta i jämfört med om det vore endast för Windows 10

Skrivet av philipborg:

Har inte satt mig in så mycket i Metal, det jag kan absolut sämst då jag inte vill göra MacOS specifika saker. Men de har alltså inte valt att gå till low-level? Väldigt intressant, antog bara förhastat att det var bara Apple™s vendor lock in svar för Vulkan/Dx12 som lågnivås API. Tråkigt att de inte tog den insikten till Vulkan projektet istället. Iofs så har ju Khronos group utgått från att OpenGL ska fortsätta leva parallelt, men det blir från perspektivet av fall där man inte behöver lågnivås ett val mellan pest och kolera.

Men kommer inte argumenten för lågnivå- gentemot högnivå-APIer ändras någorlunda i samband med att framtida spel optimeras för PS5 och Series X?
Idag har väl DX11 ändå räckt till för att PS4 och One hade patetiskt svaga Jaguar-kärnor, men Series X har ju 7C/14T Zen 2-kärnor klockade på 3,6 Ghz.

Av dunis90
Skrivet av medbor:

Den yttre ringen har kontakt med - och den inre med + i båda fallen, höger/vänster betyder inget

Finnsninget som heter positiv eller negativ polaritet, det enda som spelar roll är vart plus och minus är i förhållande till varandra?

Så har du någon pålitlig källa som du kan hänvisa till som bekräftar det du skriver?
För det jag finner när jag söker är precis det som jag skrivit tidigare, att det är viktigt om plus eller minus är till höger eller vänster, med likadana bilder som exempel.

Jag kanske inte använder rätt begrepp för bästa sökning men jag hittar inget exempel där de säger att laddarna är kompatibla fastän symbolerna sitter på olika positioner.

Av dunis90
Skrivet av mrqaffe:

På bilderna av laddarna är det märkt med samma polaritet om jag inte ser fel, den ena bilden är ju inte knivskarp så TS kan ju kolla det på laddarna.

Skrivet av medbor:

Du måste kolla vart + och - är kopplade enligt dessa bilder. Båda säger att den yttre ringen är minus och plus är innanför, alltså samma

Hur menar ni? Den översta bilden, på Dell, har ju minus till höger, medan bilden på HP visar minus till vänster.

Det var på denhär sidan jag själv läste på om polaritet när jag skulle kolla kompatibilitet mellan laddare, här säger de att om minus sitter till höger så är polariteten negativ, medan plus till höger innebär positiv polaritet. Och de två exempelbilderna ser likadana ut som symbolerna på laddarna i denna tråd.
https://www.groovypost.com/howto/choose-right-power-adapter-c...

Av dunis90

Det kan väl vara en viss risk att laddarna har olika politaritet, där HP är MINUS-C-PLUS medan Dell är PLUS-C-MINUS.

Av dunis90
Skrivet av Fågelskrämman:

Fördelarna ser jag som otroligt stora, jag känner att jag har mycket mer kontroll över datorn, allting flyter på mycket bättre och jag hittade funktioner jag inte ens visste att jag hade (bluetooth, den anslöt automatiskt till mina hörlurar utan att jag visste att mitt moderkort ens hade det, drivrutinerna installerades aldrig automatiskt på windows 7 men det fanns från dag 1 i linux utan att jag gjorde något)

Det är kanske inte för alla men för vanlig användning av datorn så tycker jag personligen att det är mycket bekvämare att använda. Gillar man att programmera och hålla på med datorer generellt sett så blir det garanterat mycket roligare med linux.

Windows 10 har också blivit mycket bättre än Win7 vad gäller det inbygga stödet . Äldsta jag själv använt Win10 på har varit LGA 775 och AM3, och Win10 har varit fullt kompatibelt direkt, bättre än Win7 var på dem.

Jag har huvudsakligen provat Lubuntu på äldre datorer och kan villigt erkänna att jag är Linux-noob, men tycker fasen än idag att Linux inte är användarvänligt. Mycket har att göra med avsaknaden av program och 25 års erfarenhet av mestadels Windows sen Win95, men som jag ser det måste Linux efterapa Windows mer om det ska ha någon chans.
Jag skulle aldrig installera Linux istället för Win10 åt farsan.

Av dunis90

Du borde somsagt uppgradera till 8GB RAM eller mer.

Men ett skitenkelt sätt att prova om det är grafikkortet flaskar är att sänka upplösningen. Provar du 720p i WoW men det knappt blir bättre så är processorn en enorm flaskhals, får du däremot nästan dubbla prestandan så vet du att det är grafikkortet som är för svagt i 1080p.

Har du provat DX12 i WoW?

Av dunis90

Vad är det för moderkort? LGA 1155 är ökänt för att ha kompatibilitetsproblem,vilka allt som oftast kräver uppdatering av BIOS för att åtgärdas, sen grafikkorten började använda UEFI.

Ibland kan det även hjälpa om man ställer in PCI-E på gen 3 eller till och med 2 om det är någon bugg på den sidan.

Av dunis90
Skrivet av lastninja:

FATTAR INGENTING när jag läser denna tråden....

Fattar nada hur ni kan totalsåga 32-bit's windows med tanke på hur tungt och allmänt jävligt Win10 64-bit blivit.
Ni borde veta att 64-bits program många ggr addresserar dubbelt så mycket RAM för likadan exekvering, och att dubbel arkitektur blir jobbigt för både RAM och Cache, samt att vissa datorer har väldigt små SSDer.

Då undrar jag, vore det verkligen någon vinst för system med 32-bit att uppgradera till Win10 2004? Jag tycker att största problemet här är om Win 1909 32-bit plötsligt blir utan säkerhetsuppdateringar om tre år.

Företag med 32-bit borde väl ändå ha LTSC som har sammanlagt tio års stöd.

Av dunis90

Jag har läst om riskerna med nätagg sen jag började pilla med datorer för 15 år sen men det känns som ett avlägset problem. Mitt sämsta nätagg, som gått sönder iaf, var något från Chieftec från 2002, som satt i en Athlon XP-dator. Det dog efter tolv år och skadade ingenting. Jag har även varit med om att ett Corsair CX-M dött men även då utan att ha skadat någonting.

Mina äldsta nuvarande nätagg är 10+ år gamla Antec Earthwatts 500w och Corsair TX 650w, båda till och med köpta begagnat, och de har rullat på utan tecken på ålderdom.

Jag är inte kvalificerad att snacka om vad ett bra nätagg egentligen är, men det känns som att många automatiskt klumpar ihop gamla/budget-nätagg med ökända Ace of sweden eller något no-name-nätagg från Kina.

Av dunis90

Jag är själv förvånad att senaste utgåvan av Win10 haft stöd för 32-bit under så lång tid, t.o.m. Linux-distributioner har ju börjat begränsa 32-bit till LTS-distron.
När beskedet ändå kommer rätt tvärt tycker jag dock att Microsoft borde ha längre supportcykel för sista 32-bit utgåvan, men 32-bit är såpass gammalt nu att väldigt få borde påverkas.

Annars tyckte jag redan för fem år sen att Win10 hade anmärkningsvärt låga systemkrav, på papperet ska det fungera på enkärniga 1 Ghz-processorer och DX9-grafikkort med WDDM 1.0-drivrutiner.

Av dunis90

Då ingen annan svarat så gör jag ett försök. Vad är det för datormodell du har?

Allmänt verkar folk uppleva minst problem med Geforce 600-serien. Annars är det tyvärr väldigt märkesspecifikt och man får försöka söka efter om den modell man funderar på att köpa har det. T.ex. var Sapphire R9 390 populärt bland användare med äldre moderkort för att de blev kända för att ha en sådan BIOS switch.

Det jag sett andra skriver som har haft samma problem som dig men lyckats lösa det är t.ex.:
Stäng av Secure boot
Många moderkort som har problem är s.k. hybrider och det kan ibland finnas att du kan tvinga Legacy BIOS och UEFI, där Legacy är den inställning som får det att fungera.
Prova aktivera/inaktivera inställningar som ACPI 2.0 om det finns
Allmänt stänga av quick boot och allt annat som avviker från den traditionella POST-processen (även märkesspecifika funktioner som Asus Express Gate och dylikt)

Av dunis90

I moderna spel presterar HD 7970 mycket bättre än GTX 680. Geforce 600/700-serien har åldrats uruselt.

Om du ändå kikar på begagnat, och om det finns bättre grafikkort än båda dessa i samma prisklass, så har du noll anledning att välja det svagare.

Av dunis90

Jag har alltid vänt mig till butiken först och det har varit smidigt.
Min erfarenhet är att så länge du är tydlig med vad problemet är och vad du gjort för att felsöka så agerar de juste.

Av dunis90
Skrivet av Pirum:

Kan man inte köra custom fw och inte roota? Antar att diverse appar ändå kan kräkas på det.

Har länge funderat på att köra cfw och roota min S7, kanske blir dags snart då.

Precis, man behöver inte roota. Jag struntade själv i det för att jag just då läste att rootning i teorin utgör ännu en säkerhetsrisk.

Av dunis90
Skrivet av Locos:

Är helt med dig. Därav jag försöker få tag i exakt likadana. Hade nämligen problem för många år sedan när jag testade att sätta i några andra stickor med. Då gick datorn bananas och kraschade.

Uppdaterade du BIOS? Jag har använt diverse AM2+/AM3-moderkort, däribland ett med samma chipset som ditt moderkort har, och de fåtal gånger jag hade problem med DDR-kompatibiliteten så löstes de med en BIOS-uppdatering.

För mina äldsta datorer som jag ändå ville ha användning av ett tag till köpte jag bara till billiga 2x1GB, så det sammanlagt blev 6GB och gav en märkbar förbättring.

Ett HD 4850 är fortfarande helt ok för vanligt bruk, men beroende på vad mer du gör på datorn så skulle ett billigt modernt grafikkort kunna ge en märkbar förbättring, då de har bättre hårdvaruacceleration för videoavkodning och annat.

Av dunis90
Skrivet av SirMacke:

Har testat men det klagar på att det inte är W7 ändå.

Vägrar den att ens köra installationen eller verkar det installeras men sen är den ändå inte aktiv? Är du säker på att du inte råkat ta 32-bit istället för 64-bit och vice versa?
Om den bara säger att det är fel Windows när klickar på exe-filen så ska du kunna installera den via Enhetshanteraren.

Jag installerade själv Win8-drivrutinen för Geforce 6, det gick utan problem med exe-filen, när jag skulle testa ett gammalt graifkkort i Win10 och det fungerade.

Av dunis90

Skaffar du ett nytt grafikkort så kan du spela alla moderna spel igen, i7 2600k borde prestera kring åtminstone 60 FPS, i samtliga fall överlägsen PS4-versionerna.
Grafikkortet kan du även flytta över till ett framtida nybygge.

Nackdelen om du betalar för mycket för DDR3 är att när du väl köper en ny dator så är det DDR4 som gäller. Men DDR3 går att få tag på för inte alltför dyrt, tror även att billiga 2x2GB så du sammanlagt får 12GB skulle räcka till.