Inlägg

Inlägg som dunis90 har skrivit i forumet
Av dunis90

Det kan vara en varningssignal för att CPU-fläkten eller annan fläkt ejär ikopplad eller sätts igång.

Jag provstartade själv ett sunkigt P4B-MX i samband med att jag skulle försöka sälja det och fick vad jag tror är samma signal som du har.
Men jag hade varken rätt VGA-kabel för att få bild, och kunde bara koppla in CPU fan och 20/24-pin, så porten som det stod "PSU fan" på var helt urkopplad.

Av dunis90

I teorin ska även Windows 10 vara kompatibelt med WDDM 1.0-drivrutiner, som släpptes till Vista.
Alla Win7-drivrutiner jag använt till Win10 har fungerat utan att jag märkt något problem.

Av dunis90

Antivirusen har blivit mer ifrågasatta på senare år. Denna artikel är från 2017, men det har varit fler exempel sen dess där AVen själva haft kritiska säkerhetshål.
https://arstechnica.com/information-technology/2017/01/antivi...

Jag har själv förlitat mig på Windows Defender de senaste tre åren, någon enstaka gång har jag provat att bara skanna med olika AV.
Tycker det känns rappare utan ett annat AV, dessutom orsakade de ofta problem med de stora uppgraderingarna till Win10.

Av dunis90

Tråkigt svar, men nästan vilken laptop som helst duger till det du beskriver. Det kan kännas slött att surfa med endast 4GB RAM, men grafikkort har haft stöd för hårdvaruaccelererad videoavkodning sen mer än tio år tillbaka, så netflix, youtube m.fl. är inga problem.

Av dunis90

Jag har också alltid läst alla rekommendationer att INTE använda dessa adaptrar, men valde själv att använda adapter på mina gamla datorer.
Jag använde ett HD 4870 med en Molex-adapter i flera månader utan att få något problem.

Av dunis90

Du kan även prova att använda USB BIOS Flashback, vilket dessutom ska fungera för att återställa BIOS om en tidigare uppdatering gått fel
https://www.asus.com/support/FAQ/1038568/

Av dunis90

i7 2600k håller fortfarande, men om du ändå är beredd att uppgradera allting så är det ju ingen risk att byta grafikkort först och byta resten i efterhand om du inte är nöjd.

Generellt kan man väl säga att i7 2600k klarar kring 60 stabila FPS i moderna spel. Undantaget är t.ex. Assassins Creed Odyssey och kanske Battlefield 5 multiplayer.

Av dunis90

Det kan vara att du ändå måste ställa in Legacy opROM eller UEFI opROM manuellt. Det kan finnas i "Boot options", kan skilja sig beroende på moderkortet.
Eventuellt kan det hjälpa om du manuellt sätter PCI-E på Gen2 istället för Auto.

Dethär kanske bara är en skröna, men jag har annars sett fler som haft tur med att Geforce 600 fungerat, medan HD 7000 i många fall inte gjort det.

Intel 4000-serien borde fungera utan problem.

Av dunis90

Det är tämligen vanligt att LGA 1155 kräver uppdaterat BIOS för att klara moderna grafikkort. Det har att göra med att grafikkorten sedan HD 7000 och Geforce 600 använder s.k. UEFI istället för traditionellt BIOS.

Du kan uppdatera till senaste BIOS direkt.
https://www.msi.com/Motherboard/support/B75AE33

Vanligtvis är M-Flash rekommenderad metod
https://www.youtube.com/watch?v=LRyFMf0D9Lc

Av dunis90

Låter som att det är grafikkortet. Om allt är köpt nytt borde det bara vara att skicka som garantiärende.

Du har inget annat diskret grafikkort att prova med, eller möjligheten att prova ett annat grafikkort i den datorn? Tänker på att utesluta att det eventuellt är själva PCI-E-porten som är defekt.

Av dunis90

Om datorn fortfarande har giltig garanti ska ni förmodligen lämna/skicka hela datorn till butiken.

Men om garantin har gått ut är det väldigt lätt att byta nätaggregat själv. Försök se modellbeteckningen på nätagget så det är standardformat.

Av dunis90

Menar du att det vita strecket kommer innan du ens ser BIOS-loggan?
Provat ta ur grafikkortet och använt den integrerade grafiken?

Av dunis90

Vad är ditt mål? Generellt kan man säga att om du siktar på stabila 60+ FPS på högsta grafiken eller i 4k så räcker det med ett nytt grafikkort, om du däremot siktar på 120+ FPS så flaskar din nuvarande processor.

Asus har vad som kallas "Multicore enhancement", förkortat MCE, i BIOS för att tvinga alla kärnor att köra på högsta turbofrekvensen, i detta fall 4,0 Ghz.
Prova att aktivera den funktionen.

i7 7700k går fortfarande för mycket och att därtill köpa en kylare för överklockning tycker jag inte är värt det.

Av dunis90
Skrivet av EneRgiZE_MFZ83:

Hej igen.
Nu starta jag BF5 och nu testade jag och dra ner på min upplösning rätt mycket för att se om min cpu fortfarande låg på samma nivå, och det visade sig att den fortfarande låg på 70 % precis som innan, då är det nog inte det då med upplösning, konstigt ju.
Undra hur det påverkar om jag kanske sätter i ett starkare grafikkort sen i kommande nvidia serie som släpps, har lite funderingar på det, men då blir det kanske överbelastning så min cpu ej hinner med.

När folk säger att spelet är tyngre för processorn i lägre upplösningar så tolkas det ofta som att spelet på något sätt blir mer CPU-krävande, som om vissa delar av lasten läggs på processorn istället, men det är inte riktigt det som avses.

Vad det handlar om är att i lägre upplösningar så klarar grafikkortet mycket mer, och på det sättet ansträngs ju även processorn eventuellt mer eftersom även den plötsligt kan ge dubbla FPS.
Prestandan ska aldrig bli sämre av att man spelar i lägre upplösningar. Det är därför CPU-tester ofta görs i 720p, för att minimera att grafikkortet flaskar. Klarar en processor 400 FPS i 720p klarar den det även i 4k.

Vad hände med prestandan när du sänkte upplösningen? Förblev den samma eller fick du högre FPS? Om prestandan förblev densamma så är det ett typiskt exempel på CPU-flaskhals. Så isåfall skulle ett bättre grafikkort inte göra någon skillnad (eventuellt någon procent bättre om drivrutinerna vore effektivare).

Av dunis90
Skrivet av Deeps87:

Menar du jämfört med min I7 6700? Är väl inte riktigt 100% sant då 7600k går i 4,2Ghz medans min når 4Ghz. Sen har jag OC funktion så hade ja ägt en 7600k istället för 6700 så hade ja nog lagt den på ca 4,5Ghz.

Skickades från m.sweclockers.com

I så gott som alla moderna spel är i5 med 4C/4T chanslös gentemot en lägre klockad i7 med 4C/8T. Även när prestandan ser bra ut på papperet så säger faktiska användare att de upplever regelbunden stutter med i5.

Även en i7 7700k i 4,5 Ghz vore en tämligen liten uppgradering gentemot i7 6700 i 4 Ghz. Ska man dessutom köpa en bättre kylare så skenar kostnaden ytterligare.
Jag är överlag väldigt negativt inställd till att lägga alltför mycket pengar på att uppgradera en "gammal" dator, och när du redan har en av toppmodellerna ser jag det bara som slöseri.

Det enkla sättet du kan prova hur mycket processorn faktiskt flaskar är att sänka upplösningen. I 720p kan du få nästan dubbla prestandan gentemot 1080p ifall processorn inte flaskar.

Av dunis90

Om du redan har spelen ifråga så är det enklaste testet du kan göra att sänka upplösningen. Högre upplösning gör spelet mer GPU-bundet.
Så du ska få upp till dubbla prestandan i 720p gentemot 1080p förutsatt att den inte flaskar, och ju lägre ökningen är, desto mer flaskar din CPU.

Av dunis90

Nu är dethär inte vad TS frågade men hos Cineasterna.com kan du strömma film gratis om du har ett lånekort hos ett bibliotek som är anslutet till tjänsten.

Av dunis90

Jag har haft turen att bo vad som räknas "centralt" men ADSL/VDSL var pålitligt för mig i 20 år. Jag skulle lätt ta det istället för mobilt bredband.

Jag hade Telia 60 innan det byttes mot fiber och fick ut kring 57 Mbit/s.
Den stora nackdelen jämfört med fiber skulle jag säga är att det är uppladdningshastigheten som är väldigt låg (12 Mbit/s i detta fall) och att uppladdning i maximal hastighet dödar nedladdningshastigheten.

Av dunis90

Har du tur kan du få tag i en vanlig 6700 eller 7700 för betydligt billigare än K-modellerna.

Av dunis90

Skönt att höra att det löste sig för dig.

Men jag håller helt klart med om att det är riktigt uselt att återförsäljare hävdar att BIOS-fel hör till handhavandefel, som sagts tidigare borde det inte räknas som användarens fel när denne använder tillverkarens officiella uppdateringsverktyg (EZ Flash, Winflash) med tillhörande instruktioner.