Geforce GTX 750 på äldre HP utan UEFI BIOS

Permalänk
Medlem

Geforce GTX 750 på äldre HP utan UEFI BIOS

Jag har en äldre HP-dator som jag har försökt stoppa in ett Zotac GTX750 Zone Edition i. Får dock inte denna kombo att fungera.

Efter googling har jag noterat att eftersom min HP-dator har en lagacy BIOS och inte UEFI BIOS så brukar en kombo likt ovan inte fungera.

Dock skall det på vissa GTX 750 finnas en DIP-switch för att växla mellan support för UEFI samt legacy BIOS. Någon som har någon erfarenhet av detta?

Vilka grafikkort fungerar på en dator gammal HP-dator med föråldrad BIOS. Nätagget är på 300W. Värt att tillägga är att det inte går att uppdatera till UEFI BIOS på denna dator.

Permalänk
Medlem

Då ingen annan svarat så gör jag ett försök. Vad är det för datormodell du har?

Allmänt verkar folk uppleva minst problem med Geforce 600-serien. Annars är det tyvärr väldigt märkesspecifikt och man får försöka söka efter om den modell man funderar på att köpa har det. T.ex. var Sapphire R9 390 populärt bland användare med äldre moderkort för att de blev kända för att ha en sådan BIOS switch.

Det jag sett andra skriver som har haft samma problem som dig men lyckats lösa det är t.ex.:
Stäng av Secure boot
Många moderkort som har problem är s.k. hybrider och det kan ibland finnas att du kan tvinga Legacy BIOS och UEFI, där Legacy är den inställning som får det att fungera.
Prova aktivera/inaktivera inställningar som ACPI 2.0 om det finns
Allmänt stänga av quick boot och allt annat som avviker från den traditionella POST-processen (även märkesspecifika funktioner som Asus Express Gate och dylikt)

Permalänk
Medlem

Många moderkort för Sandy Bridge processorer fungerar inte med Nvidia 700-serien eller nyare utan en uppdatering av BIOS som åtgärdar kompatibiliteten.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk
Medlem

Det är HP Pro 3400 Microtower PC (LH122EA). Den har en ganska begränsa BIOS enligt mig och inte speciellt många inställningsmöjligheter.

Skall se om någonting i BIOSen kan lösa problemet. Annars skall jag fösöka få tag på ett annat grafikkort, e.g. ett MSI GTX 750, med en switch likt denna

Eller så accepterar jag att datorn är föråldrad och går vidare med livet