Inlägg

Inlägg som anon132576 har skrivit i forumet
Av anon132576

Jag noterar att Alzheimers-projekt verkar funka väldigt, väldigt bra på Radeon 7900-serien, får nästan 10M PPD just nu (projekt 12424.) Dock, får sällan dessa WU verkar det som, och alltsom oftast sitter man och harvar runt 3-4M istället.

Fan då... :/

Av anon132576
Skrivet av Thomas:

Det är väl dock 25 Mbit/s för 24 fps i regel isåfall? Så med realtidskomprimering samt 2.5x högre FPS kanske dubbel bitrate inte räcker till för att slippa tydliga artefakter.

Datahastigheten med modern komprimering skalar inte särskilt linjärt med vare sig upplösning eller bildfrekvens, då den strävar efter att bara lagra skillnader mellan efterföljande bildrutor, och ju högre bildfrekvensen är, desto mindre tenderar skillnaderna mellan två individuella bildrutor att bli. Mängden unik data som måste överföras kan totalt sett bli högre med högre bildfrekvens, men ändå (typiskt) avsevärt mycket mindre än den faktiska mängden data som den högre bildfrekvensen utgör.

Av anon132576
Skrivet av wannabemixer:

Så jag ska använda en 8 pin sedan 16 pin till 2x8? Är det inte bättre att bara använda två 8 pin sedan använda 16 pin men bara använda 1 utav dom 2 8 pin?

Jag kör med 1x 8pin och båda från 16-2x8-adaptern. Du kan såklart bara använda en av dem om du vill, det spelar ingen roll, men om du gör så får du ju en extra sladdstump som hänger lös från ditt nätaggregat, vilket många tycker ser skräpigt ut...

Notera:
Det är bara 3 pinnar i en 8-pinnars PCIe-kabel som bär +12V; alla andra är jordledare. Så 2x3 +12V = 6, och 6 ledare med +12V är också vad som finns i PCIe 16-pin-uttaget, så du överbelastar inget genom att använda båda sladdarna i Y-adaptern. Tvärt om är ju de här ledarna specade att bära betydligt mer än de 150W som PCIe 8pin är specificerat till...

Av anon132576
Skrivet av Neon:

Låter som att du har för hög temp och inte väntat tills pannan blivit genomvarm.

Var bara de första pankisarna som blev kassa pga för mycket hetta. Hade jag sänkt värmen ännu mer hade det tagit timmar att steka klart, och det hade varit svårt att få stekyta över huvud taget misstänker jag.

När jag började steka var pannan definitivt genomvarm - jag har en fiskars gjutjärnspanna, så jag lät den hettas upp i steg över tid. Men när elementet i spisen är såpass mycket mindre än en 28cm stekpanna så stjäl ju tillagningen värmen i metallen som sticker ut ganska så effektivt (evaporeringskylning), så det gick som inte att undvika den bleka ringen längst ut.

Citat:

Är dock pannan 30% större än värme elementet så krävs det tjockt gods för att få jämn temp, ex tjock och tungt gjutjärn.

Jo, jag förstår det såklart, men jag behöver en rekommendation/namn på en specifik märke/modell av stekpanna* som fyller det kravet.

*Har alldeles nyrenoverad lägenhet, så kan inte byta häll sådär bara... Inte förrän om en 10-15 år eller hur länge spisen nu håller.

Av anon132576

Testade att för första gången steka tunna pannkakor på min Electrolux induktionsspis för några veckor sedan nu - blev måttligt bra resultat. Första pankisen började ryka som fan så brandvarnaren löste ut... lol Var lite svårt att forska fram hurpass hög temp man skulle använda. Sedan, problem nummer två: för liten värmezon.

Spisen värmer bara på inom en begränsad diameter, når väl bara typ 70% ut till kanten i en stekpanna modell större, så pankisarna får en blek rand runtikring centrum tyvärr. Vet inte riktigt hur jag ska fixa detta - med en mindre stekpanna får man stå och steka så jävla länge att man blir tokig typ...

Känner någon till en panna med extremt tjock, väl värmeledande botten som funkar bra på induktionshäll och gör fina tunna pannkakor? Vet inte vad annars som kan tänkas funka, helt ärligt...

Av anon132576

Är på semester på Kreta med min gamla pappa (fyller fan 85 bast om mindre än en månad!), pallar egentligen inte med 2 veckors charter borta från hemmet, blir trött och deppig och ligger och sover mycket, men jag följer med ändå för att hålla gubben sällskap. Han har värsta höst/vinterdepressionerna nuförtiden, var osäker på att han skulle ha överlevt förra vintern men gubben är seg som fan. Så han behöver de här resorna, komma bort från snålblåsten och allt det där som följer efter den korta svenska sommaren är över.

Iallafall - vi sitter på en asfin kretinsk krog nära havet, och njuter av vår goda grekiska sallad vi beställt in. Vid bordet alldeles intill sitter två snofsiga damer (som visade sig vara svenskar), en med jättestort svart hår, och en med jättestort peroxidblont hår som sitter med ryggen mot oss. Närmast intill 80-talsfriss på damerna, och den blonda kedjeröker konstant. Innan vi fått in vår varmrätt har hon sugit i sig tre giftpinnar, och dessutom hunnit sitta med dem dinglandes i handen i vad som kändes som minuter, ringlandes rök i vår riktning. Så när hon tar fram fjärde pinnen reser jag mig upp och går fram till deras bord.

"Ursäkta" säger jag, och ser att daman med det blonda håret nog borde slutat röka för 20 år sedan minst. Hon klär sig som en person i 20-årsåldern, men ansiktet hennes ser torkat ut och huden är märkbart fårad och åldrad av tunna vertikala rynkor. "Får man vara oförskämd och be att du inte röker den där fjärde cigaretten? Min pappa är gammal och har svårt med rök" Försöker vara artig även fast det är hon som är oförskämd med att påtvinga oss sin rök.

"Man får röka i grekland" säger hon med en lätt uppkäftig röst.

"Jo, men man kan ju visa hänsyn", kontrar jag. Jag nämnde ju precis att min pappa är gammal, så fatta vinken din skata typ.

"Man visar inte hänsyn i grekland", får jag höra. Go'natt!

"Jaha, jaja", säger jag och går tillbaks till mitt eget bord (blev så jäkla paff bara helt enkelt.) Nåja, hon stoppade tillbaks giftpinnen i sitt fodral, så mission accomplished typ... Vi hann nästan bli klara tills någon annan öppnade upp med senapsgaskrevaderna. Jävla rökarpack. Bunt ihop å...

Annars, det där "man visar inte hänsyn i grekland" stör mig annars ännu mer än just själva rökandet - vafan man visar väl hänsyn OAVSETT VAR MAN ÄR för helvete. Vad är det där för jävla skitsnack. Vad är det för samhälle vi håller på att skapa, undra på att det skjuts och sprängs nästintill överallt nuförtiden.

Av anon132576
Skrivet av atego:

Tjoo! Hur går det med din folding?

För varmt att köra över sommaren; 26C hemma i lägenheten utan att datorn brôtar dag som natt. Ska skaffa en stor bordsfläkt som kan vifta runt luft bättre, men har inte kommit mig för det än bara.

Just nu är jag dessutom på Kreta, när tempen i Svääjje börjat dala så smått nedåt, hemma igen om en och en halv vecka lite knappt. Får se hur lägenheten känns då i temp; misstänker dock att det inte är värt det att vika på AMD GPU fortfarande så länge F@H envisas med att köra OpenCL för AMD. De borde skriva om för Vulkan istället, och helst även tillåta vikning av mer än en WU åt gången på stora GPUer. Är ju många WU som inte är stora nog att fylla alla SIMD-enheter på en stor GPU...

Av anon132576

Fick min ljuddämpande vägg av tyg i vardagsrummet på plats till slut efter 17 sorger och 80 bedrövelser (ungefärlig uppskattning, så som jag tycker det känns rent personligen) förra veckan. Den stora tomma bokstavligt kritvita ytan bakom TVn är nu täckt av ett vackert, ganska tjockt och fluffigt brittiskt möbeltyg i en ull/linne/syntetkombo med vacker lyster och härliga färger, i ett schysst retromönster som klingar från förra århundradets första hälft typ.

Ljudbilden när man sitter i soffan förbättrades helt klart, om det rent objektivt var värt priset i kronor och ören kan väl diskuteras kanske (schysst tyg är fan svindyrt alltså, sömnadskostnad tillkommer också, då materialet fållats, försetts med viktband i botten och upphängning i toppen, samt knapphål så att de tre separata tygvåderna kan fästas samman till ett enda stort schabrak. Men det blev fint, och det otrevliga, hårda ekot från betongväggarna som jag kände spår av även efter rummet möblerats är nu borta så som jag känner det.

Placerade även äkta Biltema ljuddämpande filt på insidan av mina stora ramar från Ikea med filmaffischer som hänger bakom TV-soffan, och fäste upp allt med öljetter i filten och buntband i toppen av ramen så det sitter stabilt. Vet inte om det faktiskt gör någon skillnad i realiteten, men jag ser det som positiv placebo - jag vet att det är gjort så alltså måste det också göra nytta... Kostade inte så mycket heller, så jag anser det värt det.

Det sista som fattas är den Tüska ljuslist från Hornbach jag inköpt som ska sitta i taket och sprida ljus ned på tygväggen. Vi hann inte få den på plats när barndomskompisen till sist kom och levererade tyget till mig, så det blir fixat i mitten av oktober efter jag är hemma igen från en semesterresa med gamla farsan (han fyller fan 85 om lite drygt en månad...), och när kompisens grabb ska delta i handbollsturnering här i Götet. Kompisen erbjöd sig att drumla förbi i en timma och borra/skruva upp listen åt mig, och som tack ska jag tydligen följa med och heja på grabbens handbollslag tills matchen är över... lol

Sen när det är gjort ska jag posta några bilder på hela härligheten, så som folk gör nuförtiden.

Av anon132576
Skrivet av nu1mlock:

Fördröjningen finns där oavsett så länge man inte väljer LPCM.

Jo, men man blir ju inte konstant påmind om det på samma sätt om kontrollerns högtalare inte skapar "ekon" hela tiden. Det var det som var min poäng, beklagar om det framgick dåligt.

Av anon132576
Skrivet av nu1mlock:

I Demon's Souls kan du slå vapnet mot en vägg, då "plingar det till" från både handkontroll och högtalare. Detta ljud ska också vara helt i synk, men med Dolby/DTS så hörs det dubbelt.

Låter som ett enkelt sätt att eliminera detta vore att helt enkelt stänga av handkontrollens högtalare - som ju ändå är av skruttkvalitet rent ljudmässigt. Batteri sparar man ju också isåfall.

Skrivet av A1200:

Atmos i ljudlimpor, hörlurar, laptos, TV, mobiler, klockor & brödrostar skapar inte Atmos-fär utan är EQ eller simulering av bilden ovan. Not the real deal. 🙂

Vi har ju bara två öron; med tillräckligt bra HRTF blir resultatet för exv en ljudlimpa oigenkänneligt jämfört med separata högtalare.

Av anon132576
Skrivet av Belsebull:

Något som någon kanske tycker är intressant.

Säkerligen, finns ju uppenbarligen högvis med människor som går på nästintill vad som helst.

Som grundtråd i en lågbudget SF B-film duger väl det här kanske (låter ytligt litegrann som den där sänkaskepp-filmen med aliensar som kom för en 10 år sedan eller när det nu var, den var också skitkass för övrigt), men annars bara samma gamla lösryckta, orimliga och ovetenskapliga svammel utan något som helst faktaunderstöd. Verklighetsförankringen förefaller ligga bra nära 0% skulle jag säga rent personligen.

Av anon132576
Skrivet av Wh1spY:

Hmm. Funkar den där om man kör med skal på sin telefon tro?

Äpples egen batteripack sitter faktiskt fast hårdare med transparent magsafe-skal (original) än direkt på telefonen när den är "naken". Äpples vikbara magsafe-laddare sitter också hårt som fan även med skal. Kan ju inte garantera att detsamma gäller även med ditt skal/laddare iofs, men rent tekniskt borde det inte vara något problem. Hur tungt kan ditt skal egentligen vara, typ? Tvivlar på att det kommer att vara ett problem ärligt talat.

Av anon132576

Asbesviken på wOS 10. I stort sett allt har blivit sämre, fattar inte hur fan de tänkt när de bara nukar dockan rakt av och lägger kontrollcentret på sidoknappen istället. Dockan var asbra, använde den jämt, hade allt inställt precis så som jag ville ha det och nu är den helt borta?! Vafan! Pissdåligt! Tusen gånger jobbigare att hitta apparna i drösen av ikoner, vafan tänker skitapple med egentligen, röven eller! Finns ingen anledning alls att göra detta, bara sabbar, till ingen vinst. Vafan är kontrollcentret på sidoknappen för? Funkade eminent med svep uppåt, så ofta var jag inte inne där ändå, dockan var mycket oftare använd.

Tänkte att svep uppåt kanske är där dockan gömmer sig nu (hade inte varit en bra lösning), men där lurpassar widgets som man ska få upp genom att snurra kronan. Vafan behöver den två sätt att visas på för? Är inte ens intresserad av den där skiten! Och inte har de gjort något med svep höger/vänster heller, gillade aldrig att man bytte urtavlor den vägen (kunde hända av misstag), men nu händer absolut inget alls. Hade önskat att man kunnat ställa in själv vad svep åt sidorna ska göra, men lata Apple orkar inte göra någonting vettigt.

Så jävla besviken, fy fan alltså. Har inte hunnit titta runt i alla appar ännu, men motionsappen och väder är helt katastrof bådatvå. Svåröverskådliga och obegripliga. Separata skärmar som tonar över i varandra istället för en sida med all information som rullar mjukt är fan skit alltså. Hela användarupplevelsen flyger rakt ned i toaletten.

Av anon132576

Ahh... Äntligen 3D-ljud för soundbar till PS5! Jobbigt dock att Sonos Era 300 kostar typ 6500kr styck... Ugh uck uck ugh!

Känns som att denna galopperande prisökningen vi ser inom teknikindustrin (senaste ipån pro max: 17+ papp lixom... För en jävla mobilnalle!) verkar ganska ohållbar. Folk har inte råd helt enkelt. Vem ska köpa alla dessa superdyra grejer???

Av anon132576
Skrivet av Bonesrust:

aah exakt det va det jag tänkte med, bara o testa fuck it

Det är ingen fara, har också en 16-pin till 2x8 pin kabel till mitt nätaggregat (ASUS ROG Loki) som jag kopplat in i mitt 7900XTX. Funkar eminent bra. Så kör på du bara.

Av anon132576
Skrivet av Nyhet:

Testet visar så klart att andra transportmedel potentiellt är mycket snabbare. Han hade exempelvis kunnat ta med sig mycket mer än de tre små stickorna på planet. Och överföringshastigheter mellan två platser beror på många faktorer. Men nu handlade det om att testa en gammal internetfavorit.

Läs hela artikeln här

Någon som minns?

80GB... Jösses. Kändes knappt som jättefuturistiskt ens då det begav sig, 1995. Minnesdubblare var ju också något som var rätt på tapeten runtikring den tiden...och den som också minns vad minnespriserna låg på i den eran förstår varför. (Blev ju kartelldomar utdömda på grund av det för övrigt, även om de såklart var för veka.) För övrigt - filmen ägde rum för mindre än två år sedan, rent kronologiskt. Var är min jesus-dyrkande Cyber-Dolf, säger jag!

Hade kunnat länka bild från den här filmen i artikeln om VR-headset också för övrigt. Det var väl i den sekvensen där som filmens vision var som mest slående anser jag rent personligen, och också stått sig bäst, rent tidsmässigt. Vi har ju faktiskt den här tekniken idag, dock inte så mycket digital datalagring i hjärnan... (Eller datorhackande cyberdelfiner för den delen.)

Annars är ju konceptet med datakurirer som smugglar information i sin egen hjärna ganska coolt, även om jag själv ansåg att filmen var tämligen muppig redan när den dök upp på bio. (Dags för en liten modern reboot kanske? ) Man kan ju fundera på om filmen inspirerats av den här brevduve-iden eller inte, men är det ju inte såklart, då filmen bygger på en novell av William Gibson från 1981. Så situationen är väl snarare den omnämnda, om någon inspirerats av något annat öht.

Konstigt att Gibsons verk inte fått större genomslag i filmvärlden rent allmänt tycker då iallafall underskriven... (Ovanskriven?) Särskilt nuförtiden när specialeffekter och vilt skilda miljöer från vår vardag inte längre är ett problem. Tjaja, något man kan fundera ihjäl sig över en annan gång kanske.

Av anon132576
Skrivet av Pirum:

De enda jag känner (varning för anekdot) som köper ekologisk mjölk i 1.5l-förpackning är barnfamiljer. Händer aldrig att mjölken blir för gammal där.

Kör kylskåpet på 2 graders temperatur. Du kan dricka öppnad, vanlig normalpastöriserad mjölk en månad efter bäst före utan att det smakar konstigt.

Bregottbyttan blir ju stenhård vid sådan temp iofs, så det finns baksida också när man ska fixa frukostmackorna... Ska man hårddra det så suger man ju mer el ur väggen också och sliter hårdare på kompressorn med. Dock, det mycket lägre matsvinnet övervinner anser iallafall jag.

Av anon132576
Skrivet av landahl:

Israels före detta rymdsäkerhetschef Haim Eshed hävdar att USA:s regering har varit i kontakt med utomjordingar och Trump vet om det.

Åhå, ja då vet vi ju att detta är falskt - Dump skulle aldrig kunna knipa käft om han fått information om utomjordingar. Karln har ju haft svårt att inte låta käften glappa ens om i vilken riktning USAs hangarfartygflottor varit på väg så...

Annars, återigen en snubbe som för fram obevisade påståenden - inte värt många lingon.

Av anon132576
Skrivet av landahl:

Varför får Luna och Tim inte prata med piloter på Eglin Air Force Base? Dom döljer något helt klart. Om det inte är extraterrestrials det handlar om så kan dom säga det vilket dom inte gör.

Klart de döljer saker, det är ju en militäranläggning. Bästa utgångspunkten för att hålla saker hemliga och inte sprida information till dina motståndare är att du snackar inte om någonting alls. För när man börjar öppna käften finns ju alltid chansen att man kan råka försäga sig, och även om man bara ger ifrån sig en allmän förnekelse så är det också information som man inte nödvändigtvis vill att andra ska ha, och som kan användas i bedömningar gjorda av andra länders underrättelsetjänster osv. Därför, ur denna synvinkel iallafall, är det bättre att inte säga någonting.

Av anon132576
Skrivet av landahl:

Spolade fram lite av intervjun med David.

https://youtu.be/hOmvXujqpoI

Har en video jag också, här är en podd med en amerikansk föredetta kongressledarmot, NSA-medarbetare och officer i flygvapnet. Han har en del att säga om UFO-trenden som sprids på internet just nu; har inte hunnit lyssna igenom hela än, men de första 25 minutrarna ungefär handlar om UFOn och relaterade konspirationsteorier och hur sådant uppstår, sprids och frodas.

https://www.youtube.com/watch?v=hOmvXujqpoI

Skrivet av trudelutt:

Jag läste ett blogginlägg som förde fram hypotesen att det kan vara en parallell eller "avknoppad" civilisation som står bakom. Säg t ex att några av de smartaste forskarna på 1600-talet bestämde sig för att "isolera sig".

Sånt där är extremt osannolikt, människor är generellt jättedåliga på att hålla hemligheter hemliga. Det är mycket svårt att hålla saker i en större grupp hemligt ens i decennier, över generationsgränser i flera hundra år - nästintill omöjligt förefaller det för mig iallafall.

Och att "avla på intelligens" vore extremt svårt för en sluten grupp i renässanseran - människor har långa generationer, dödligheten var mycket hög förr i tiden, och det är generellt svårt att avgöra exakt vad intelligens är och hur den yttrar sig - många av världens smartaste personer har hittats på väldigt oväntade ställen där man inte förväntat sig ett geni. Dessutom, risken för inavel blir större för en sluten grupp ju längre tiden går, håll på med kusinäktenskap i flera hundra år och det är inte direkt hjärnmonster som blir resultatet, om vi säger så...

Låter som en schysst handling för en steampunk-roman eller ditto långfilm, men mer än så kan det knappast bli i mina ögon iallafall.

Skrivet av trudelutt:

Har hört det här argumentet många gånger, dvs att eftersom liv uppkom snabbt efter jordens bildande är det sannolikt en vanlig företeelse i universum.

"Liv" är ju inte alls samma som "intelligent liv". Tog enormt lång tid för att alla byggstenar att uppstå för att ens flercelliga organismer skulle kunna uppstå - efter det tog det hundratals miljoner år för komplexa flercelliga organismer att uppstå, hundratals miljoner år till för varmblodiga landdjur att uppstå, och slutligen ytterligare ca 60 miljoner år mellan dinosaurierna och människor.

Aaa, många år bli're, som en viss Sundbybergare skulle ha sagt.

Citat:

Men jag såg en ny tolkning av det. Huvudpoängen om jag minns rätt är att jorden kommer bli obeboelig ganska snart, inom säg 1 miljard år, eftersom solen kommer "svälla upp" och jorden kommer bli varmare. Så hade inte livet uppkommit snabbt efter att jorden bildades hade det inte heller blivit några människor som kunde se att livet uppkom snabbt. Tar man hänsyn till de förutsättningarna är då inte livets snabba uppkomst på jorden något som talar för att liv är vanligt i universum.

Ett konstigt resonemang. Om liv uppstår snabbt på ett ställe är ju det ett bevis att liv inte behöver ta så värst lång tid (snabbt å snabbt - 500 miljoner år typ är ju inte särskilt snabbt egentligen...) Så någon form av liv skulle visst kunna vara vanligt, även om komplicerande faktorer existerar på andra världar - även om det bara är enskilda självreplikerande molekyler som det handlar om.