Inlägg

Inlägg som Ureet har skrivit i forumet
Av Ureet
Skrivet av Necrophor:

Stundtals riktigt bra och stundtals ganska "sömnig".

Tyckte att den var ganska trist (om än bättre än många av de senaste Marvelfilmerna), men som gammal serietidningsläsare tycker jag att det var fint att de fick med Lylla och valrossen.

Av Ureet
Skrivet av Nyhet:

Enligt regeringen är syftet inte att öka kostnaderna eller ta ut mer skatt. Istället handlar det om att förenkla hanteringen och administrationen. Enligt finansministerns pressekreterare Niklas Gillström ska skattesatserna och avdragen "justeras med syftet att hålla de sammantagna intäkterna så gott som oförändrade".

Så vad är det som blir flera hundralappar billigare?

Av Ureet
Skrivet av Necrophor:

Plus för att ha fått med sig ganska många kändisar att göra små roller i dessa sketcher

Jag kände igen exakt noll av kändisarna! Men jag tyckte att några av sketcherna i säsong tre var fina. Mina favoriter var:

  • Feed Eggs

  • Summer Loving

  • Skådespelaren som aldrig pratar

Av Ureet
Skrivet av SittingDuck99:

Helt galet hur populärt Beat Saber är.

Det galnaste med Beat Saber tycker jag ändå är att det är en snyggare klon av Beat Ninja, som knappt någon hört talas om och som fortfarande bara har sex recensioner på Steam.

Av Ureet
Skrivet av Aka_The_Barf:

Problemen uppstår med digitala när "butiken" stänger ned, då försvinner ju alla böcker man köpt?

Nej, jag har mina nedladdade på datorn.

Av Ureet
Skrivet av HCP:

Sitta med telefon, platta eller laptop/dator så är de bara pling-plong, notiser kors o tvärs

När jag läser digitalt så gör jag det på en läsplatta som dels är behaglig för ögonen och dels inte låter eller kommer med notiser. Och läser man på främmande språk och vill slå upp ett ord är det bara att trycka på ordet.

(Är det däremot en bok med foton eller illustrationer i färg så vill jag ha en stor fysisk bok).

Av Ureet
Skrivet av coxen:

Varför dom har panik nu är för att AI går på fakta istället för känslor.

Den berättar sanningar istället för lögner.

Och sånt gillar inte dom som håller i narrativet.

https://i.redd.it/3s93bu9p54va1.png

Av Ureet
Skrivet av Leffe_B:

Fubar på Netflix. Lite retro actionkomedi med Arnold. Okej tidsfördriv, men inget märkvärdigt.

För mig blev den där medlemmen i Arnolds team som bara kommer med otrevliga kommentarer hela tiden droppen som gjorde att jag slutade titta efter två avsnitt.

Däremot såg jag precis slutet på Succession och jag får säga att även om de inte är trevliga människor de heller så har den serien väldigt mycket mer djup, och har en intressantare handling och mer tredimensionella karaktärer.

Av Ureet
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Sedan verkar han nämna att vattnet ska vara 67 grader varmt för att kunna optimera jäsningsprocessen. Men jag är osäker på om han pratar i C eller F? 67F = 19C.

Det måste vara 19C han pratar om.

Av Ureet
Skrivet av Shakermaker:

Har inte ens sett film i fråga men vänta bara tills han ser Die Hard. Massa människor som mördar. Inte bra, minst sagt.

Nu tycker jag att det är lite skillnad på en film där skurkar dödar folk och hjälten dödar i självförsvar, och en film där hjälten våldtar folk och det utmålas som något bra. (Det går förstås att argumentera för att huvudpersonen inte ska ses som god, men i resten av filmen verkar han vara ute på en välmotiverad hämndturné, och utmålas som en bättre person än resten av staden.)

Av Ureet
Skrivet av Kablash:

Spel!

(Menar inte att fysiska spelboxar börjat försvinna, utan att spel gick från typ brädspel till tv/dator-spel)

Jag spelar mycket mindre dataspel och mycket mer brädspel nu än för 30 år sedan eftersom brädspelen är ojämförligt mycket bättre nu, och känns mer sociala än dataspel.

Det första svaret jag själv kom att tänka på var "kartor". Det är galet praktiskt att kunna använda Google Maps i främmande länder.

Av Ureet
Skrivet av Necrophor:

Beef

Inte alls min typ av serie och tänkte mest; meh, men får väl ta mig en titt då den hyllas från så många håll. Sagt och gjort... och det visade sig vara en av dessa serier som är så välskriven och bra utförd att man fastnar oavsett om det är något man i normala fall inte fastnar för.

Själv fick jag rakt motsatt intryck: Jag tyckte att premissen verkade intressant men efter att ha sett det första avsnittet var jag helt ointresserad av fortsättningen.

Av Ureet

Som folk sagt är vinyler kapabla att lagra fullständig ljudinformation. Det betyder att man får höra hela låten och inte bara de första två minuterna, som på en CD. En annan bra sak med vinyl är att den roterande plattan skapar en luftström uppåt, så ifall man inte har hyllor kan man stapla saker på luftströmmen, som böcker eller en kopp te. Nackdelen med vinyl är att spelarna inte innehåller laserstrålar, så de kan inte användas till försvar om det blir rymdkrig.

Av Ureet
Skrivet av Hulle:

Nästa headset? Jag bryr mig inte om det är Valve eller Meta, men aldrig någonsin något med sladd eller externa trackers. Det jag vill ha är större FOV.

Haha, själv har jag en Valve Index och funderar på att uppgradera till Bigscreen Beyond. Den har sladd, externa trackers (eller ja, tekniskt sett infraröda lasrar), och mindre FOV.

Sladden och mindre FOV stör mig inte mycket (även om de så klart inte är idealiska), jag är väldigt nöjd med Lighthousetrackingen (det tog 5 minuter att sätta upp fyrarna på bokhyllor i början, och nu har de stått där och fungerat i 3,5 år, och eftersom jag vill använda headsetet med min stationära dator kommer jag inte behöva flytta på dem) – vad jag själv ser fram emot är bättre svärta, pannkakslinser, högre upplösning, och ett headset som väger mindre.

Av Ureet
Skrivet av Molotov:

Jag vet inte vad ni refererar till sweetspot men för mig betyder det hur mycket i mitten som är klar sen blir det suddigt på sidorna.

Folk använder ordet på olika sätt. Många kallar det du pratar om för "edge-to-edge clarity", medan "sweet spot" handlar om hur viktigt det är att ögonen hamnar i rätt position jämfört med linserna (så att i ett headset med liten sweet spot måste man ha på sig det på exakt rätt sätt och ställa in IPD mycket precist för att få en skarp bild).

Av Ureet

Ett utmärkt sätt att skicka mindre barn mellan städer!

Av Ureet
Skrivet av Zidious G:

Vad skulle man skratta åt i [The Banshees of Inisherin] liksom?

Så gott som varje scen innehåller repliker med torr, lätt absurd humor:

Pádraic Súilleabháin: But then you have loads of time.
Colm Doherty: For aimless chatting?
Pádraic Súilleabháin: Not for aimless chatting. For good, normal chatting.
Colm Doherty: So we'll keep aimlessly chatting and my life will keep on dwindling. And in 12 years, I'll die with nothin' to show for it, bar the chats I've had with a limited man, is that it?
Pádraic Súilleabháin: I said, "not aimless chatting" I said "Good, normal chatting."
Colm Doherty: The other night, two hours, you spent talking to me about the things you found in your little donkey's shite that day. Two hours, Padraic. I timed it.
Pádraic Súilleabháin: Well it wasn't me little donkey's shite, was it? It was me pony's shite. Which shows how much you were listenin'.

Jag menar, ovanstående är ju inte direkt repliker man skulle se i en film som i första hand vill vara ett seriöst drama. Filmen dräller av roligheter som bara blir bättre för att allt sägs deadpan:

Siobhan Súilleabháin: Dear Padraic, I am safely ensconced in the mainland and, Padraic, it's lovely here. There's a river running past my window as I write, and the people already seem less bitter and mental.

Priest: Wouldn't you say punching a policeman is a sin?
Colm Doherty: Ah here. If punching a policeman is a sin, we may as well just pack up and go home.

Av Ureet

Jag har köpt en BluRay-brännare bara för att jag inbillar mig att skivor håller längre än hårddiskar. Men det känns kanske inte direkt som Framtidens Format™ heller.

Av Ureet
Skrivet av DooL3Y:

Vafan vi är ju inne på 3 eller 4 generationen headset nu. Oculuc CV1 som var de första konsumentprodukten släpptes 2016
Tekniken har nog landat och det händer inga superstora saker för tillfället.
Köp! det är skitkul!

Jag var på väg att säga raka motsatsen. När Index och Vive Pro kom så var den generella uppfattningen att det inte var någon riktig generation 2, och det är inte förrän nu som det börjar dyka upp ordentliga förbättringar som pannkakslinser, högupplösta OLED-skärmar och ögonspårning, men samtidigt finns det inget headset som kombinerar de mest emotsedda generation 2-förbättringarna i ett PCVR-headset till vettigt pris.

2019 skulle jag ha rekommenderat folk med pengar att köpa ett Index, och 2020 hade jag rekommenderat folk med mindre pengar att köpa ett Quest 2, men nu har det gått några år och det verkar inte finnas några klockrena förbättrade headsets att rekommendera förutom PSVR2, men det fungerar ju inte för PC.

Av Ureet

Ser mest fram emot fyra VR-spel: Vertigo 2, The Thrill of the Fight 2, och sedan Aliens-spelet och System Shock 2 Enhanced Edition, men jag vet inte om de sistnämnda kommer i år.