Inlägg

Inlägg som Ureet har skrivit i forumet
Av Ureet
Skrivet av Ostbullen:

Lägga sig vid 11 vid den åldern på sommarlov är lite skräp

Det räcker ju att de somnar kl 1 på natten för att de ska få åtta timmars sömn.

Av Ureet
Skrivet av griid:

Jag har lite problem att det är en del dåliga texturer som laddas in allt eftersom vart man flyger. Går det att ställa in längre avstånd på rendering av texturer?

Rätt säker på att de lade till det som en inställning förra året? Leta efter level of detail-inställningar. Har därtill för mig att man kan få till högre än "maximalt" genom att editera en configfil.

Av Ureet
Skrivet av rwxr:

Drog alla Nakna Pistolen samt Spy Hard i helgen.
Samtidigt blir man lite ledsen för den humortypen som finns i dessa filmerna verkar inte existera längre.
Har ni tips på andra liknande filmer eller serier så tar jag gärna emot det.

A Touch of Cloth: https://www.youtube.com/watch?v=f_vEPRZu6eE

Av Ureet
Skrivet av ingenjören:

Dunning Kruger effekten! Våra politiker ligger väldigt långt till vänster i den kurvan
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/46/Dun...

Eftersom Dunning-Kruger-effekten är en "pet peeve" för mig, vill jag påpeka två saker.

1: Grafen du postade missrepresenterar Dunning och Krugers resultat. I verkligheten hittade de ingen "Mount Stupid":

https://skepchick.org/wp-content/uploads/2020/10/Not-DK-featured...

2: Den effekt de fick fram verkar till största delen vara en statistisk artefakt och inte representera något verkligt:
https://skepchick.org/2020/10/the-dunning-kruger-effect-misun...

Av Ureet

Jag samlar inte på något, men köper serier för några tusenlappar i månaden. Senast blev det The Many Deaths of Laila Starr, El invierno del dibujante, Haikyû!!, Le divin, Foxes in love, Isola, The Nice House on the Lake, Niño Oruga, Snapdragon, Carta Blanca, samt några samlingar med 70-talsserier tecknade av Neal Adams, i och med hans bortgång förra veckan.

Av Ureet

Jag hade ett gäng kurser jag var ointresserad av, och upptäckte att det var möjligt att ansöka om att skapa en individuell civilingenjörsutbildning, så länge ett antal viktiga grundkurser finns med. Så det gjorde jag, bytte bort de tråkiga kurserna mot roligare, och nu har jag en civilingenjörsexamen från en egenpåhittad linje som är nästan, men inte riktigt, datateknik.

Av Ureet
Skrivet av luddev:

Vitlöken där dock, är inte det lite dyrt? Jag vill minnas jag fick en nätpåse med 4 hela lökar i för 29:90:- sist jag handla. 10-15 klyftor per lök - 30/40 ~ typ 1kr per klyfta?

Även det låter dyrt. Jag brukar köpa en påse med tre lökar för 9:90 från Willys. Kanske 30 öre per klyfta?

Av Ureet
Skrivet av Aka_The_Barf:

Där tog dom några "smala-jag-kan-äta-vad-jag-vill" personer och satte dom på 10k eller om det var 20k kalorier om dagen med stegräknare så dom inte rörde sig för mycket. Alla gick upp men inte mycket.

Jag har läst att vissa personer i högre grad än andra börjar att "fidget" om de har kaloriöverskott – även om de sitter ned så kommer de utan att tänka på det göra små rörelser med armar och ben som bränner kalorier. Och är man inte en av de personerna så är det i princip omöjligt att gå ner i vikt på samma sätt i och med att man då hela sin vakna tid skulle bli tvungen att medvetet tänka på att röra armar och ben extra mycket.

Av Ureet
Skrivet av issue:

Precis ätit 2 ägg.

Då har vi etablerat att det nyligen fanns två ägg, men nu finns de inte längre. Så både de som tycker att ägg finns och de som tycker att ägg inte finns har lite rätt.

Av Ureet
Skrivet av wasabi:

Har inte hängt med på ett år, vilket VR set anses ha bäst upplösning?

Förmodligen Varjo XR-3, ifall du har tiotusentals kronor att lägga på ett headset. Men ett mer realistiskt val för simulatorer är HP Reverb G2. Pimax har också ett gäng högupplösta headsets, men de har ju inte världens bästa rykte.

Av Ureet
Skrivet av Halldin:

G-Man blev tysk på slutet.

Strecket i namnet har bara varit ett sätt att censurera att han egentligen heter "German".

Av Ureet

Jag känner att även om jag är intresserad av dataspel och långfilmer, så är det sällan jag tar mig tid för någondera i och med att det tar tid från aktiviteter som känns mer sociala, mer kreativa, mer bildande, eller som förbättrar min hälsa.

Av Ureet
Skrivet av aragon:

personligen tycker jag detta är väldigt högt medans frugan tycker att det är helt rimligt,
vad säger ni om det? vad lägger ni i månaden på matvaror?

Jag tycker att det låter väldigt högt. Jag har levt på under en femhundring per månad när jag snålat, och det är bara några enstaka månader i livet som jag kommit över 4000 kr per månad (och då är det ofta för att jag köpt in dyra ingredienser för att bjuda andra på en fin middag).

Av Ureet
Skrivet av Necrophor:

Spiderman: No Way Home
Ruskigt besviken på vad jag tyckte var en billig "lezz take the money and run" film, speciellt då Holland inte tänker göra mer Spiderman.

I den senaste intervjun jag sett så säger han att han inte vet, så det kan bli fler filmer med honom.

Jag tyckte att handlingen var i enklaste laget, och det verkar som att den tänkta behållningen var att återse en massa gamla skådespelare/figurer, men det ändå fanns flera saker jag gillade med filmen:

  • Willem Dafoe var oväntat bra som Green Goblin. Jag gillade även att han genast tog av den löjliga masken och skaffade en bättre dräkt. Bonuspoäng för en Electro som var mer lik serieversionen.

  • Det var lite rörande när Andrew Garfield-Spindelmannen fick ett nytt försök, så att säga, att rädda läget där han tidigare misslyckats.

  • Jag har ogillat att Holland-Spindelmannen varit en sidekick till Iron Man; att han i slutet av filmen är ensam och fattig gör det möjligt att berätta mer traditionella historier där han sköter saker själv och har det lite tuffare i privatlivet. Ogillade dock att han skaffade en blåröd dräkt i stället för rödsvart; rödsvart är Spider-Man's originalfärger och jag tycker att det är snyggare.

Dold text
Av Ureet
Skrivet av padinni:

Vad är det för VR-spel som kräver bättre menar du? Jag har testat VR-chatt och det flyter på bra trots det är dåligt optimerat

Du har kanske inte testat VR Chat med något av de mest högupplösta headseten? Några av de senaste (och förmodligen alla kommande headset) har upplösningar på över 2000x2000 pixlar per öga (och det är vanligt att man har en "render resolution" som är högre än den fysiska upplösningen, och därtill vill man gärna köra ännu högre upplösning för antialiasing). Sedan finns det gott om spel som är mycket krävande i VR (t ex Microsoft Flight Simulator eller No Man's Sky).

Skrivet av padinni:

Enda spelen du behöver mer än 60 fps är väl multiplayer eller competitive och där sänker man i 99% av fallen grafiken? Eller vad menar du med illamående?

Du behöver mer än 60 fps i alla VR-spel. VR-headsets brukar ha en uppdateringsfrekvens mellan 90 och 144 Hz. Spelar man på skärm så märks låg uppdateringsfrekvens som att det hackar/rycker lite i bilden, vilket inte är något jätteproblem. Men i VR väntar sig hjärnan att ens vy ändras så fort man vrider på huvudet, och inte en sextiondels sekund senare, så om vyn uppdateras för långsamt tror hjärnan att man är drogad eller något, och man vill kräkas. För de flesta är runt 90 fps minimum för att det ska kännas ok, men vissa behöver högre fps.

Av Ureet
Skrivet av padinni:

Vad är det för spel som verkligen kräver 30xx?

Väldigt många VR-spel ifall man har ett högupplöst headset. Upplösningen kan vara högre än en 4k-skärm och under 90 fps kan folk bli illamående.

Av Ureet
Skrivet av Mullvaden83:

Det är lixom inte alla som är IT konsulter med 75lax i månaden och gratis bil från företaget.

Källa på det? Din information stämmer inte alls med vad jag läst i "Vad har ni i lön?"-tråden.

Av Ureet

Det kommer ju alltid vara en arg minoritet som klagar på recensioner, men jag tror att det stora flertalet av SweClockers medlemmar äter kattmedicin regelbundet och därför förstår vad recensionen vill förmedla.

Av Ureet
Skrivet av palusa:

Mat 1800/mån? Utveckla gärna. Lever du på vatten?

När jag var som fattigast (hade arbetsskador som jag inte fick ersättning för) levde jag på 450 kr i månaden, alltså 15 kr om dagen. Det funkade men blev mycket linser, pasta, hembakat bröd, etc.

Nuförtiden tjänar jag över medel men har fortfarande billiga vanor och låga fasta utgifter, så jag känner att jag kan köpa vad jag vill men ändå investera 70% av lönen.

Av Ureet
Skrivet av cracko:

Borde inte metas nya headset komma närsomhelst? Det gick väl rykten om release första kvartalet?

Brad Lynch (som förstås inte är någon insider, men som brukar ha koll på alla mer eller mindre trovärdiga rykten) verkar gissa Q3:

Citat:

Hearing murmurs about new chip being pushed hard in a partnership between Meta and Qualcomm. Might happen in time, might not. Current Cambria prototype still uses XR2

I am also pushing back my 22Q2 prediction to 22Q3 at the very least due to this new info