Inlägg

Inlägg som Ureet har skrivit i forumet
Av Ureet
Skrivet av nanne:

Gräsklipparmannen vars handling handlar om VR hade premiär (bra film för att vara Stephen King.

Stephen Kings originalnovell är vad jag minns en kort historia där en person som är anställd för att klippa gräs i stället börjar äta det, och det visar sig att gräsklipparföretaget styrs av den grekiske guden Pan. Novellen har inget gemensamt med filmen förutom att det finns någon som klipper gräs i båda.

Av Ureet
Skrivet av killawife:

The Banshees of Inisherin - Colin Farrel blir omvänd från en snäll och lycklig man till en olycklig negativ sate av sin bäste vän. The end. Detta är en känslosam film. Som alla irländska filmer är allt elände och alla är olyckliga och det finns inget lyckligt slut här. Men den är välgjord och bra på alla sätt. 8/10

Jag känner att du missade att skriva hur rolig den är? Jag tror att det är den bästa komedi jag sett på åratal.

Av Ureet
Skrivet av Zirgo:

Här inaktivera/aktivera lös mitt problem.

<Uppladdad bildlänk>

För mig ser det tyvärr ut så här i Windows 11:

Någon som har något tips?

Av Ureet
Skrivet av landmarks:

Jag har fortfarande en Xbox 360-kontroller som huvudsaklig sådan till datorn, den trådlösa med dongel och allt Ser fortfarande i princip ny ut.

Samma här, men jag köpte precis en ny dator med Windows 11, som inte tycker att den har rätt drivers till dongeln. Ska bråka med den i helgen och se om jag får det att funka.

Av Ureet
Skrivet av terun:

Var samma med 3080 serien.

Jag köpte en överklockad 3080 till introduktionspris. Den kostade 8400, dvs 400 kr mer än standardversionen.

Av Ureet
Skrivet av oRBIT2002:

Liseberg gjorde sig av med alla äldre arkadspel för några år sen (underhållskostnaden blev tydligen för dyr för de äldre grejerna), nu har de bara nya maskiner. :/

Vad trist! Det var ju de äldre som var något att ha. Fast deras utbud har ju ändå varit sämre sedan 90-talet, då någon förälder klagade på Virtua Fighter och fick Liseberg att eliminiera våldsspel.

Av Ureet

En hel del tur här.

Av Ureet
Skrivet av sandos:

Westeros och Västerås har (tyvärr) ganska lite med varandra att göra, om jag minns rätt från min googling när GoT kom ut.

Finns det drakar i Västerås? Det finns knappt några drakar alls i första säsongen av GoT, så om det finns mycket drakar i Västerås är ju det en skillnad mellan städerna.

Av Ureet
Skrivet av chksix:

Man niade av respekt för andra man inte kände. Inte för att man såg ner på dem.

Att nia främmande människor var förstås artigare än att dua dem, men som jag förstått det skulle det vara titlar när man tilltalade fint folk, och det gjorde det svårt när t ex personal på en restaurang skulle servera okända gäster. Jag har alltid fått höra att det är just därför som svenskan har så många egendomliga uttryck helt utan personliga pronomen: "Hur står det till?", "Vad får det lov att vara?", "Får jag be om notan?", "Är det till att ha varit på semester?", "Önskas socker till kaffet?", etc. I och med att folk gick så långt för att hitta omskrivningar där man slapp säga "ni" så drar jag slutsatsen att "ni" inte var ett passande tilltal till okända människor.

Av Ureet
Skrivet av Nozomi:

Energi är väl upp till en själv. Du kan dra ner på watten rejält utan några märkvärdiga förluster. Tempen går ju också ned då.

Testade min 13900k igår. På >320W kan jag inte kyla den ordentligt (det blir snabbt 95C+), men på 200W presterar den lika bra enkeltrådat och typ 93% så bra multitrådat, med temperaturer runt 50 respektive 70C.

Eftersom den effektbegränsade multitrådade prestandan ändå är mer än fyra gånger så hög som för min gamla 8700k så tror jag inte att jag höjer gränsen så mycket högre än det. Får se hur temperaturerna blir när jag fått in grafikkortet och stängt till datorlådan, men jag vill hålla mig under 85 grader vid tungt arbete (och jag gillade hur tysta fläktarna var vid 200W).

Av Ureet

Höstens bästa TV-serie är helt klart Don't Hug Me I'm Scared som äntligen blev tv-serie efter 11 år som bara Youtube-kortfilmer.

Av Ureet
Skrivet av smerkele:

Minns mycket väl hur vi fick lära oss i skolan att pratar man med någon äldre, så ska denne tilltalas "ni" och inte "du".

När var det? Du-reformen fick sin start 1967, så jag antar att du gick i skolan som senast tidigt 70-tal? Men det låter ändå lite konstigt – innan reformen var ju det artiga att tilltala folk med titel, och "ni" sade man till mindre viktiga människor.

Av Ureet
Skrivet av Aleshi:

Men ett tips, alla svenskar som ens kan grundläggande engelska är duktiga på They och Them, även om de inte behärskar de och dem. Så:
They = De
Them = Dem

"De" har dock även en annan funktion i språket. I fraser som "de gula fåglarna" betyder "de" snarare "the" (eller ibland "those"). Så jag brukar formulera minnesregeln som:

Skriv "dem" ifall du skulle skriva "them" på engelska, och "de" i övriga fall.

Av Ureet

Snäppet värre tycker jag det är att jag såg dessa lämmor säljas mer än ett halvår innan påsk:

Av Ureet
Skrivet av R a y b a n 2022:

Och Stockholms kartan skall vi inte tala om! Har Stockholm sålt all asfalt till Ukraina??

Svenska städer saknar photogrammetry och ser rätt hemska ut. Men det går att ladda hem folks hemmagjorda förbättringar (vilket ofta innebär photogrammetry snodd från Google Earth) från https://flightsim.to/ .

/Martin

Av Ureet
Skrivet av Necrophor:

Känns kraftigt influerad av Deadpool där huvudkaraktären talar direkt till kameran/publiken

She-Hulk gjorde det i serietidningarna innan Deadpool ens fanns.

(När John Byrne tog över She-Hulk 1989 så gjorde han serien till en komedi där Jen pratade med läsaren och med Byrne själv och konstant refererade till Marvel-klichéer och seriemediet. Deadpool dök up som en superskurk-bifigur 1991, men började inte prata med läsaren förrän han fick en egen tidning 1997, dvs åtta år efter She-Hulk).

Av Ureet
Skrivet av Lagerlöf:

Wonder Woman
7.4/10 på IMDB

Wonder Woman är ett bra exempel på det jag pratar om. Bland IMDB-betygen finns en del extra ettor och tior, men på det hela ser betygsfördelningen ut som en kulle där den första filmen har en topp vid 7-8, och den andra en vid 5-6. Det tyder på att folk i stora drag försökt sätta betyg ärligt och att de genuint tycker att den första filmen är bättre än den andra. För She-Hulk är däremot över 50% av betygen ettor eller (mer sällan) tior, vilket ger en stark fingervisning om att många inte varit intresserade av att ge rättvisa betyg utan vill höja eller sänka medelbetyget av andra skäl.

Vad gäller ditt argument "Ifall recensionsbombning finns, varför recensionsbombas inte just de filmer eller tv-serier jag nämner?", så är det inte jag som styr över vilka som recensionsbombas och jag kan inte i varje enskilt fall ge en orsak till varför det sker eller inte.

Vad jag däremot tycker mig kunna säga med säkerhet är att She-Hulk-betyget är artificiellt lågt pga en massa röster som inte tycks vara ett försök att sätta ett rättvist betyg och som (enligt IMDBs statistik) i hög grad kommer från gruppen 18-29-åriga män.

Av Ureet
Skrivet av Lagerlöf:

Ursäkten med att arga-unga-män recensionsbombar är helt befäng

I mina ögon är She-Hulk, Ms. Marvel, Moon Knight, och The Falcon and the Winter Soldier fyra småunderhållande men lättglömda tv-serier som varken är perfekta eller usla utan borde få runt 6-7/10 i betyg. Jag tror inte att någon som givit tv-serierna en ärlig chans och försöker sätta ett rättvist betyg på deras kvalitet ger någon av dem en etta. Men av någon anledning har de två serier som har kvinnor i huvudrollen fått väldigt många ettor i betyg, företrädelsevis från män. Hade det låga medelbetyget för She-Hulk och Ms. Marvel orsakats av att folk försöker sätta rättvisa betyg på faktisk låg kvalitet så hade betygen sett mer normalfördelade ut med en liten topp runt t ex betyget fem, i stället för som nu med en topp runt betyget sju, och sedan en massa folk som ger ettor och tior.

Av Ureet
Skrivet av AxxT:

Har aldrig brytt mig vad sådana sidor tycker om serier.

Jag skulle inte lita alls på She-Hulk-betygen; det är en av många tv-serier som arga unga män recensionsbombar för att den ses som "woke". Jag säger inte att She-Hulk förtjänar ett toppbetyg, men att 35.6% av IMDB-rösterna är ettor tyder på att betyget har mindre att göra med seriens kvaliteter och mer med att folk proteströstar av politiska skäl. Samma sak hände med Ms. Marvel.

Av Ureet
Skrivet av AxxT:

Vad tycker folket om SheHulk ?

Jag tycker att i princip alla MCU-tvserier (och de senaste filmerna) känns som oförarglig, lättsmält underhållning, men de är vare sig så roliga, spännande, eller välberättade som de bästa seriealbumen och jag skulle vilja se något som känns mindre lättglömt och mindre designat av en kommitté.