Inlägg

Inlägg som perper har skrivit i forumet
Av perper

Svaret beror helt på om du är ute efter att lyssna på musik eller om du vill se film. För bästa stereoljud för musiklyssnande (Vilket jag antar att man uppskattar när man köper fronthögtalare för 20 000kr) så är det bästa alternativet att köpa en ad/da omvandlare med usb-ingång och rca-utgång. Något i stil med denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=365610 om man inte vill att det ska bli alldeles för dyrt. Ger ett stort lyft vid musiklyssning, självklart är det absolut mest märkbart när källmaterialet är av hög kvalitet.

Om du däremot är ute efter filmljud, och kanske surround så är HDMI det klart bästa alternativet. Den enda kabeln som hanterar de allra mest högupplösta ljudformaten, fastän jag tror det är få moderkort som stödjer dem. Kanske finns vissa ljudkort, men detta är inget jag har undersökt. Dessutom är det skönt att slippa onödigt antal kablar. De som säger att du ska köpa vilken billig coaxialkabel som helst har fel. Jag vet själv inte tekniken bakom det, men även digitala signaler gynnas av en fin kabel. Förmodligen dock en försumbar skillnad för de flesta.

Som någon nämnde tidigare är det dock väldigt mycket mer prisvärt med en stereoförstärkare om du bara ska ha två högtalare. Självklart kan det ju vara så att man behöver förstärkaren för bild och inte bara ljud, men det kan åtminstone vara bra att reflektera över. Om jag inte minns helt fel så har din yamaha-stärkare full pre-out och då kan ju en tvåkanals effektförstärkare vara något att fundera över, vilket förmodligen kommer att ge ett stort lyft. Hoppas att du hittar det som passar!

Av perper
Skrivet av Hannes10:

Tack! Ja, på något sätt gör det väl det. Är dock rädd att telefonen är paj.

Jag kom förresten på att jag varit med om samma sak med en kompis iPad. Problemet då var att han använde sig av en för gammal itunesversion. Antar att det är rätt basic, men kontrollera att du har senaste iTunes!

Av perper
Skrivet av Hannes10:

Jag har faktiskt gjort det men utan resultat. Aja, får väl fortsätta klura helt enkelt. Tack ändå!

Ledsen att jag inte kan hjälpa. Hoppas att det löser sig!

Av perper
Skrivet av Hannes10:

Men får jag fråga hur du gjorde mer konkret? Jag kan ju somsagt inte manövrera den eller något, utan den fryser bara till på ett ställa. Koppla den till Itunes fungerar inte heller.. Om det bara vore såväl för då skulle jag ju med lätthet kunnat återställa den och så.

Hm. iTunes kände av min padda iaf. Prova hard reset (home+power i ca. 10 sek) Och se om det funkar att koppla in den efter det.

Av perper
Skrivet av Hannes10:

Well, jag kan fortfarande inte manövrera min telefon på något sätt (IPhone 3gs) efter att ha uppenbarligen misslyckats att uppdatera den. Det går att sätta på och stänga av, men kommer bara till ITunes märket där den visar en usb kabel och vill att man kopplar den till datorn. Det har jag också gjort men datorn känner inte av den.

Vad kan man göra åt det? Just nu har jag ju nämligen en telefon som inte fungerar, vilket känns sådär... Försökt kolla runt lite men begriper inte hur man ska bära sig åt. Eller är det bara att vänta?

Precis samma sak som hände för mig. Jag fick lov att fabriksåterställa den, vilket ledde till att all min data försvann. Nu funkar den iaf och har iOS5 installerat.

Edit. Åhhhh vad najs. Min information återställdes (Fastän jag inte hade någon säkerhetskopia sen senare än i början på september.) Obeskrivligt skönt. X-antal föreläsnings- och seminarieanteckningar som hade försvunnit annars.

Av perper

Har efter att ha försökt uppdatera min iPad hela kvällen till slut "lyckats" döda den. Fick error 3002 och kunde sedan inte väcka den till fungerande läge på något sätt. Nu har jag tvingats fabriksåterställa den och all min information är därmed borta. Skiter fullständigt i appar etc. Tyvärr hade jag den senaste månadens skolarbete sparat i Documents to Go vilket nu allt har gått förlorat. Någon som lyckats med samma sak?

Av perper

Tycker inte riktigt att den där tabellen ger svar på min fråga. De notebooks som nämns har ju grafikkort i samma serie som 5870m, men har inbyggda 3D-skärmar och anges därför som kompatibla. Jag vill som sagt veta om jag kan spela upp på extern skärm.

Edit:
Vad jag har förstått efter en del läsande kan man skicka 720p i 120Hz med HDMI 1.3 så det verkar ju lovande. Ska prova så fort jag har datorn och projektorn på samma ställe, vilket borde bli efter helgen. Får se om man kommer att lägga pengar på DLP-link glasögon och låta Nvidia-brillorna ligga och samla damm.

Av perper

HD3D med HD5870m?

Hej,

Jag har en MSI gx660 laptop med HD5870m och har en fråga som jag hoppas att det finns ett enkelt svar på.

Kan jag med denna laptop få 3D-bild på extern skärm? (I mitt fall en Optoma HD67n projektor.) Vill framför allt kunna se film, spel spelar mindre roll. Har tidigare använt mig av Nvidia 3D-vision med gott resultat, men då jag nu bara har denna med AMD-grafik är ju det lite knepigt.

Tacksam för svar!

Av perper

Detta gillas skarpt!

Av perper
Skrivet av cokeman66:

Lagom upplösning på en 17" (i mitt tycke) + att spel flyter bättre i den upplösningen med högre inställningar.

Tycker att det är skönt med full HD när man ska se film. När jag spelar drar jag ner upplösningen för att få bättre flyt så native upplösningen spelar ingen större roll då. Skulle gärna ha tagit 17" med full HD, men alternativen till vettiga priser är så få där, så 15" duger gott. Är grymt nöjd med min nya burk. Har också (som jag tror att jag har nämnt) köpt en Mionix Naos 3200 smo är helt underbar, och beställde idag ett Logitech g35 headset från komplett då de har erbjudande på det. 24/7 gaming here I come!=)

Skrivet av MasteraCe:

Jag vet inte hur det är med Corsair Force men med min Crucial RealSSD så var jag tvungen att avaktivera "AHCI" i bioset för att disken öht skulle gå hitta..

Men då vet du det ifall du får problem

Lyckades efter många om och men få till det med AHCI med SSDn. Ville slippa att ominstallera datorn helt då de program osv. som följde med datorn i min mening är rätt vettiga, inte en sjuk massa bloatware som det brukar vara med laptops. Klonade därför hårddisken med Gparted Live. Var dock tvungen att slå på och av AHCI lite fram och tillbaka under proceduren då jag var tvungen att ha det avstängt för att hitta och formatera ssdn. (Vilket förövrigt bara kunde göras med windows 7 skiva, eller som i mitt fall; usb). Sedan fick jag ändra filformat till ntfs i gparted av någon anledning, sedan krympa OS-partitionen för att få in den på SSDn, och voilá! Corsair Force 120 i AHCI mode.

Kul att pilla, men en del är så ologiskt att man bara blir irriterad. Nu är allt i alla fall up and running bättre än jag någonsin föreställt mig!

Av perper
Skrivet av MasteraCe:

Jag vet inte hur det är med Corsair Force men med min Crucial RealSSD så var jag tvungen att avaktivera "AHCI" i bioset för att disken öht skulle gå hitta..

Men då vet du det ifall du får problem

Tackar för tipset! Rapporterar när jag har prövat.

Skrivet av TheJerk:

Amenvaf-n. Fortfarande inte fått något och när jag kollar upp kollit så är det i malmö. Mer bekymmersamt är att angiven vikt är 2,30kg.... Perper, har du fått ditt paket?

Mitt paket kom fram igår till servicestället, jag har dock inte haft möjlighet att hämta ut det ännu, utan ska hämta det imorgon. Vikten är angiven till 6,9kg. Har du hunnit få ditt paket?

Ska bli kul att se vad den går för, speciellt med Force-disken.

Av perper
Skrivet av TheJerk:

Min order är fortfarande helt utan status. Beställde bara saker som fanns i lager. Brukar det vara såhär från CDON? Hade det varit Inet hade jag fått en sms-avi runt lunch idag om att paketet finns för uthämtning. :/

Jag är också lite fundersam, dock står det ju iaf att varorna packas på min. Men att packa en dator bör ju inte ta 24 timmar. Har aldrig beställt från Cdon tidigare så jag har ingen erfarenhet vad gäller deras leveranstider. Kan ju vara så att man helt enkelt är bortskämd som är van att beställa från Inet.

Sitter i chatten i kundtjänst nu. Återkommer.

Edit:
Såhär såg chatten ut:

Du pratar nu med Lennie
Välkommen!
Hur kan jag hjälpa dig?
Du skrev: Hej!
Du skrev: Beställde en Msi gx660 i förrgår och väntar nu på leverans. det har stått att "varorna packas" sedan igår mitt på dagen, kan jag räkna med att datorn skickas idag?
Lennie: Din order bör få ett kolli-ID och bli sökbart inom någon dag. Än så länge hanteras varan på lagret.
Du skrev: Hur stor är chansen att den skickas idag? Det är nog enda chansen jag har att få den innan helgen nämligen.
Lennie: Försänndelsen bör skickas idag, även om vi inte kan garantera det.
Du skrev: Ok, håller tummarna då. Ha en bra dag!

Av perper
Skrivet av Nomaru:

Dear all,

After reading your comments that the price was set to 9999 SEK i contacted the etailer CDON, right now it's back on 8999 SEK again
http://cdon.se/hemelektronik/msi_gx660_core_i5-480_4gb_500gb_...

Great job MSI! Hopefully more people will be able to order one now! I'm still waiting for mine to be delivered, hopefully they'll ship it today so i'll have it before the weekend.

Ordered a Corsair Force 120gb SSD and a Mionix Naos 3200 from Inet.se last night, that stuff is already on its way here!

Av perper
Skrivet av TheJerk:

Fusk! Du beställde ju efter mig!

Så går det när man har råd att beställa andra saker också haha!=) Någon som har tips på väskor till denna?=)

Av perper

"Varorna packas" står det på min, så allt verkar ju vara i sin ordning=)

Av perper

Jag slängde också iväg en beställning. Stationära ligger redan i marknaden så det här kom väldigt lämpligt. Speciellt med "betala efter midsommar-erbjudandet".

Vad gäller upplösningen vet jag av egen erfarenhet att full hd på 15 tum är helt underbart. Otroligt skarpt och mycket arbetsyta. Vill man förstora text osv. Är det ju bara att använda Windows inbyggda funktion för det så förstoras allt!

Tack för tipset! Nu har man något att längta efter.

Av perper
Skrivet av jj_viking:

Jag tycker att Sweclockers har de mest objektiva och opartiska recensionerna man kan läsa. Tack vare för att vi är så kritiska här i Sverige

Snarare för att Sweclockers har en otroligt kunnig och proffsig redaktion. Idel välskrivna, opartiska och ingående tester och recensioner som sällan utelämnar relevant information. Imponerande.

Får tacka för ännu en bra recension med intressant läsning. Prestandakungarna är inget för mig, men det är alltid kul att se hur dessa monster presterar. Med all den hype som varit runt 590 trodde jag faktiskt dom skulle knipa tronen, men tji fick man! Eller, dom.

Som sagt SweClockers; världsklass! Synd bara att kommentartråden översvämmas av diverse fanboydiskussioner. Skärpning.

Edit:

Skrivet av Andreas D:

Testet håller på att uppdateras med resultat i 4GPU-konfiguration, som inte fungerade med de ursprungliga drivrutinerna. Nvidia släppte en ny drivrutin för några timmar sedan och förhoppningsvis är alla resultat på plats under kvällen.

Vad ska man säga? Betyget bara höjs. Sjukt bra gjort.

Av perper
Skrivet av Elgot:

Har du jämfört en iphone4 med tidigare versioner? Retina-skärm vore långt ifrån meingslös, men risken är att sådan inte kommer redan till ipad2. När det gäller flash är det väl frågan snarare "stödja flash alls" än "stödja flash fullt ut" och svaret är sannolikt nej.

Självklart är jag medveten om skillnaden, men det jag menar är att JAG inte kommer använda paddan till något som kräver en sådan upplösning. Det jag menar med "fullt ut" är att youtube och andra liknande tjänster ju faktiskt fungerar med appar, men flash i webläsaren gör det inte. Trist att Flashstödet inte kommer till tvåan, men det gör i alla fall valet att köpa iPad 1 lite enklare! Tack för svar!

Av perper

Jag är grymt sugen på en iPad och det är tveksamt att jag kommer orka vänta tills tvåan kommer. Kamera, retina och övriga omtalade uppdateringar känns för mig rätt meningslösa. Den stora frågan jag istället ställer mig är ifall den kommer att stödja Flash fullt ut. Är det någon som har ett svar på detta?

Har länge varit sugen på Apples produkter, och därför känns iPad väldigt aktuell, men i och med lanseringen av android 3.0 och plattor som Xoom m.fl. får jag svårt att bestämma mig. Exempelvis Xoom är ju otroligt mycket mer kraftfull än iPad hårdvarumässigt, men då jag som sagt är sugen på apple (framförallt mjukvaran) blir valet otroligt svårt. Jävla nylansering! Kommer förmodligen inte kunna hålla mig till dess att något nytt släpps och därmed köpa en iPad 1. Sedan hoppas att appleprodukternas skyhöga andrahandspriser håller i sig om det visar sig att ha-begäret tar över vid framtida lanseringar av iPad och androidbaserade motsvarigheter.

Av perper
Skrivet av vivalaboeg:

Mja, är ju ett alternativ, men jag tycker det är kul med lite nytt.. Hade gärna testat Nvidia också. Men att köra på dom här är ju klart det smartaste, och kanske lägga pengarna på ett Corsair 800D.

Men hur är GTX 295, dubbelgpu:erna? Är det ens värt att fundera på att köpa till SLI?

Köp för guds skull inte 295 nu. Dom är ju i princip 2 generationer gamla. Om du absolut måste skaffa nytt så skaffa något i gtx5xx serien. Alternativt vänta tills nvidias nya dubbelgpu-kort släpps.

För överklockning rekommenderar jag Evga, både vad gäller moderkort och grafikkort. Sjukt överklockningsvänliga. EK waterblocks har dessutom ofta fullcoverblock till deras kort.