Inlägg

Inlägg som perper har skrivit i forumet
Av perper

Som tidigare utlovat kommer här lite bilder. Ha överseende med kvaliteten. Det är det bästa jag kan åstadkomma med den utrustning jag för tillfället har tillgång till. När bygget kommer igång kommer bilderna att vara bättre.

Här lever jag mitt liv. Ja, väggarna är gröna och det finns inget jag kan göra åt saken.

http://img138.imageshack.us/img138/9149/dscn3584.jpg

Försök till nightshot för att visa belysningen bakom skärmen och på midisynten.

http://img146.imageshack.us/img146/702/dscn3587.jpg

Här gömmer sig en preamp som jag använder vid musikinspelning.

http://img17.imageshack.us/img17/1294/dscn3593d.jpg

Pärlan. Man kan även skymta ljudkortet ovanpå.

http://img714.imageshack.us/img714/1823/dscn3600t.jpg

Insidan, inte så mycket att säga än. Kylaren är en Scythe Ninja 3 med två Fractal Design 120mm-fläktar monterade.

http://img249.imageshack.us/img249/1244/dscn36020.jpg

Tre stycken Fractal Design i taket också.

http://img222.imageshack.us/img222/6905/dscn3604s.jpg

När jag inte myser med datorn myser jag med projektorn. Flickvännens tolvtummare står på sidan som referens. Det går att få in rätt mycket i en tvåa. Allt handlar om prioritering=)

http://img12.imageshack.us/img12/1357/dscn3605uk.jpg

Så ser det ut just nu. Ganska intetsägande, men en bygglogg utan bilder känns fattig. Vad säger ni om mina planer? Bu eller bä?

Av perper

[Bygglogg] ännu namnlöst projekt | By Per

Jag har äntligen tagit tummen ur och bestämt mig för att göra verklighet av mina byggplaner. Lever på studiebidrag från CSN och har därför inte alltför mycket spelrum vad gäller ekonomin. Förhoppningsvis blir inte projektet alltför utdraget, både för eventuella följares och min egen skull. Grundidén för projektet är enkel. Min dator ska vattenkylas och få en ordentlig ansiktslyftning.
Nuvarande hårdvara ser ut som följer:
Chassi: Corsair Obsidian 700D
Processor: AMD X6 1055t
Moderkort: Asus M4A89GTD PRO/USB3
Grafikkort: XFX HD5970 BE
HDDS: Corsair Force 60gb och Samsung Spinpoint F3 1tb
Ramminnen: A-data game series 2x2gb 1600Mhz
Nätaggregat: OCZ ModXtream 700w

Förhoppningsvis kommer nätaggregatet att bytas ut mot ett Corsair AX inom en snar framtid, och jag har även funderingar på att byta ut moderkortet till ett Asus Crosshair IV Formula då det finns ordentliga vattenkylningslösningar för det kortet.

Vad som ska göras:

[] Måla insidan blankvit.
[] Göra plats för 280 radiator i botten.
[] Göra plats för 420 radiator i toppen.
[] Ändra lösningen för hårddiskupphängning för att slippa ljud samt eventuellt dölja hårddiskarna. Vet inte exakt hur än.
[]Eventuell tillverka egen ”avdelare” mellan nätaggsavdelningen och moderkortsavdelningen. Mest troligt i plexiglas.
[] Ordna plexifönster.
[] Sleeva alla kablar.
[] Vattenkyla processor, grafikkort och förhoppningsvis moderkort.

Insidan av chassit kommer som sagt att målas vit. Färgerna kommer att gå i vitt, svart och aqua-blått för att ge en kall känsla. Sleeven kommer att vara i just de färgerna. Vätskan kommer att vara ljusblå och vattenblocken i antingen nickel eller plexi. Eventuell belysning lämnar jag till senare.

Handlingslista för vattenkylning dröjer då inköpet ligger en bit in i framtiden på grund av den tidigare nämnda ekonomiska situationen. Närmast föreliggande är modifikationerna av chassit. Bor själv i en studentlägenhet och dess verkstadspotential är minst sagt begränsad så jag kommer därför att under julen passa på att uttnyttja mina föräldrars garage och verktyg (samt förhoppningsvis ett visst mått av min fars kunnande).

Jag siktar på en seriös bygglogg, med bra bilder och givande information och kommer därför inte att stressa igenom någonting. När jag väl gör detta vill jag göra det ordentligt. Under de inledande dagarna kommer jag att använda en lånad systemkamera, och förhoppningsvis kommer jag under julen och mellandagarna på ett eller annat sätt få tag i en egen sådan. Sitter för stunden med en dassig kompaktkamera som jag hatar å det innerligaste.

För sakens skull skulle jag uppskatta namnförslag till projektet. Då insidan kommer att vara blank, och avdelaren mest troligt kommer att tillverkas i plexi hoppas jag på en del reflektioner. Och det bästa namnet jag har kommit fram till är Project: Reflections in the Water. Om någon sitter på något passande projektnamn är det bara att hojta.

Jag uppdaterar imorgon med bilder på nuvarande rigg samt lite ”Hemma hos”-bilder. Själva byggandet tar fart runt den 18 december då jag åker till föräldrarna. Anledningen till att jag skapar tråden redan nu är dels att jag själv ska hålla motivationen uppe och dels att kunna ta emot tips, kritik, idéer osv innan bygget börjar.

Hoppas att ni har överseende med Wall of Text och bristen på bilder. (De första kommer som sagt imorgon.) Kommentera gärna och ge feedback. Jag kommer att bevaka tråden aktivt.

På återseende!

Av perper
Skrivet av InCyBoy:

Detta var mest bara ett förslag och kanske något man kunde göra för att ha kul och att lära sig. Men nu när du säger det så känns det inte helt rätt haha. Men får se om jag får ihop några idéer för att få det snyggare eller så

MVH Incy B

Vill inte hämma kreativiteten. Det vore ju helt klart nyskapande med en dator i ett dammsugarchassi Lycka till med funderingarna och bygget!

Av perper

Man kan inte räkna med att en dator med ett gtx460 maxar alla dagens spel. Man läser ofta användarrecensioner i stil med "BÄSTA KORTET JAG HAR HAFT! MAXAR CRYSIS OCH ALLA NYA SPEL KÖPKÖPKÖP!" men det är kort och gott rent skitsnack. GTX 460 är för sitt pris ett bra kort, men vill man ha prestanda får man betala mer.

Som någon sa är Black Ops väldigt dåligt att använda som referenspunkt. Upplever rätt rejäla FPS-drops med mitt 5970 ibland. Prova köra en runda 3Dmark vantage och jämför din gpu-score med andra personer som använder gtx460.

Av perper

Det var den listan jag syftade på tidigare. Menar dom att det finns 2 stycken dataskärmar som stödjer tekniken? Det borde väl ändå funka med vilken 120Hz skärm som helst?

Av perper

Har sett att AMD försöker komma sig in på 3D-marknaden också, det känns dock lite halvdant med tredjepartstillverkad mjukvara och brist på "egna" glasögon etc. Hur ser det ut med skärmstödet? Är de som visas på AMD:s hemsida bara sponsrade rekommendationer, så att vilken 120hz-skärm som helst egentligen skulle fungera? I så fall känns det ju väldigt logiskt att köpa acerskärmen och prova 3D med nuvarande grafikkort först och främst.

Av perper

Ska sägas att 5970:t är det första high end-kortet jag har haft, och jag har klarat mig bra tidigare också. Ang. skärmbytet så är det planen. Ska sälja min nuvarande för köp av, mest troligt, Acer GD245HQ.

Du definierade just charmen med livet som nörd Man är medveten om att vad man än köper till vilket pris det än må vara är en dålig affär. Ändå accepterar man det och är minst lika glad för det! För att sedan upprepa proceduren någon månad senare, and the world keeps on spinning!

Av perper

Tackar för svaret!

Var rädd för att det skulle vara på gränsen med ett 480. Jag kan tänka mig att sänka grafikinställningarna lite för att få en bättre framerate, men man spelar ju hellre ett snyggt spel i 2D än ett fult i 3D. Kan man nå en rimlig kompromiss med ett 480 måntro? Att lägga pengar på ett 580 känns i nuläget inte aktuellt och det känns inte som att så många säljer/byter begagnade ännu heller.

Spelar ytterst sällan multiplayerspel så det är inget problem, tackar för upplysningen dock!

Av perper

Jag vet inte om jag missuppfattar, men du funderar om motorn kommer att skapa statisk electricitet? Har du tänkt ha en fungerande dammsugare med en dator i? Dammsugaren ska väl demonteras och enbart användas som chassi?

Jag känner mig som en douche. Men jag förstår inte konceptet alls. En dammsugare är ju inte särskilt snygg, och definitivt ingenting som man vill ha stående på skrivbordet, så varför bygga en dator i den? Det känns som att jag missuppfattar din idé helt, så förklara gärna!

Av perper

HD 5970 vs GTX 480

Har på senare tid blivit intresserad av att prova på 3D. Sitter för stunden med ett hd5970 som jag är väldigt nöjd med, men då Nvidia än så länge är överlägsna på 3D-fronten funderar jag på om det kan vara värt att byta.

Jag har ingen lust att lägga extra pengar på nytt grafikkort då jag redan har det i nuläget snabbaste, och funderar därför på att byta mitt 5970 mot ett GTX480 och kanske dessutom få en slant emellan.

Det jag nu undrar är om jag kommer att bli besviken på spelupplevelsen (framförallt med FPS i åtanke) om jag går från ett 5970 med 60hz skärm till ett 480 med 120hz skärm? Ligger i de flesta spelen stadigt på 60fps med vsync nu, och man blir ju lite bortskämd. En liten nackdel jag ser med Nvidia är att jag har AM3 moderkort och inget stöd för sli vid eventuell uppgradering.

Vad säger ni, är det ett vettigt byte? Duger ett gtx480 till en bra 3D-upplevelse med acceptabla fps?
Skulle också vilja höra vad en rimlig mellanskillnad skulle kunna hamna på om man ser till det nämnda bytet. Jag har inga förhoppningar om fantasisummor, utan tycker väl snarare att det med nypriset i åtanke borde vara åtminstone några hundralappars marginal.

Tack på förhand!

Av perper
Skrivet av Tygsax:

Det är ett dåligt program det där. Man måste klicka OK efter varje error annars fortsätter den inte. Orkar inte göra det något mer. Har i alla fall kommit till 21.5% nu med 38 errors.

Problem solved! Du får nya minnen på garantin. Lycka till!

Av perper

Lite billigare än ett nytt nätagg och skulle kunna lösa problemet om det är strömtillförseln som strular:
Adapter 4 pins 12V till ATX 12V - Inet.se

Av perper
Skrivet av flIpz0R:

Härligt härligt!

Jag slipade bara med ett våtslippapper med finhet typ 400 om ja inte minns fel. Jag använde inte en kloss utan körde bara med pappret. Det är väl egentligen bara o slipa tills man känner att man har ruggat upp ytan en hel del.

Det är såpass mycket färg på ett obsidian. Hade varit en annan sak om det hade varit ofärgat från början. Känns som att man måste få bort i princip all färg innan man börjar, och då känns 400 lite tungt=)

Av perper

Tackar för tipsen och inspirationen allihopa!

Får nog lov att ta isär allting ändå då, för som sagt har jag ingen lust att halvgöra något. Bor själv i lägenhet och har därför lite svårt att arbeta här. Julen kommer jag dock att spendera hos mina föräldrar och ska försöka passa på att hyra in mig i garaget och få använda pappas grejer!

När jag sandpapprar, ska jag bara använda en kloss med en bit papper på, eller finns det bättre lösningar? Och om någon kan komma med "specifika" instruktioner om vilket sandpappar jag ska använda skulle det vara väldigt uppskattat!

Av perper
Skrivet av Ant3:

Sa inte "alla" att Obsidian 700/800D va bra på att kyla utan vattenkylning?

Eller hade jag rätt alla gånger jag skrev att de ENBART funkar bra med vattenkylning?

Känns som de är fler och fler Obsidian 700/800D ägare som byter chassi för att få ner sina temperaturer.

Det är klart att det går att använda det luftkylt också. Jag har vettiga temperaturer med ett 5970 och en överklockad x6:a. Det som fungerar sämre är att överklocka till högre nivåer. För detta är ju förstås vattenkylning bättre lämpat i alla situationer, men med ett ordentligt luftigt chassi känns det inte som en omöjlighet att nå rätt bra resultat ändå. Överväger att köpa en Arctic Cooling-kylare till 5970 och se hur pass bra den fungerar. Temperaturen i chassit ligger på runt 28 grader och går just över 30 vid spel. Det finns förutsättningar, och att säga att Obsidian ENBART är gjort för vattenkylning är fel. Däremot finns det självklart andra chassin som är mer optimerade för luft.

Av perper

Lånar tråden då jag själv sitter i liknande funderingar. Har ett 700D, som jag hade tänkt vattenkyla, men nu funderar jag på att lägga pengarna på annat istället för kylningen. Därför skulle ett chassi mer anpassat för luftkylning kanske inte vara så dumt. Silverstone Fortress känns som ett bra alternativ för detta. Är inte mycket för utseendet på HAF X och skulle därför gärna se fler alternativ. Hur ser Lian Li:s chassin ut vad gäller luftkylning? Hur tror ni att nya Define XL kommer stå sig? Tar gärna emot tips och förslag. Enda kraven är att det ska vara välanpassat för luftkylning, ha bra lösning för kabeldragning, samt rymma ett HD5970.

Tack på förhand!

Av perper

Fractal Design Define R3 är ett fint chassi. Väldigt prisvärt och lätt att bygga i.

Av perper
Skrivet av MaXx_92:

Någon? hade varit jävligt schysst med ett snabbt svar

Ajsing bajsing! Inte bumpa. Speciellt inte efter bara ett par minuter...

Hur som helst. Vad har du för nätagg? Det är förmodligen där problemet ligger.

Av perper

Intel/Nvidia:

http://img833.imageshack.us/img833/731/skrmklippi.jpg

Kvalitetskomponenter rakt igenom. Chassi är en smaksak, helt beroende på hur mycket man vill lägga.

Av perper

Sweclockersmedlemmarnas önskelistor 2010

Tycker det skulle vara kul att se vad som finns på folks önskelistor såhär inför julen. Jag misstänker att det är en övervägande del elektronik, men skriv gärna annat också!

Idén är enkel. Skriv upp din önskelista. Hur stor eller liten den än må vara. Och avsluta med en kommentar om varför den ser ut som den gör. Skulle vara intressant att veta åldern på dem som skriver för att få lite perspektiv. Man blir aldrig för gammal för att önska!

Min önskelista ser ut som följer:

Systemkamera
Träningskort
10m hdmi och optisk ljudkabel (Dator till hemmabio)
Mionix Naos 5000
Saitek Eclipse III
Ramminne
Hårddisk med himurokylare
Presentkort på lämplig affär (läs: inet.se eller mediamarkt.)

Än så länge speglas forumets inriktning ganska väl på önskelistan, får se om det ändras med tiden. Egentligen mest saker som jag skulle vilja köpa själv, men inte har råd med. De flesta sakerna är rätt tveksamma då min familj inte tycker det är lika roligt med teknik som jag, och jag och flickvännen har bestämt oss för att hitta på nåt tillsammans istället för att köpa saker. Får se vad som händer helt enkelt!

Är 21 år gammal.

Fyll på med era egna önskelistor!