Inlägg

Inlägg som perper har skrivit i forumet
Av perper
Skrivet av DeathAdder89:

Vad menar du med detta förstog inte riktigt
Hoppas att backplaten och high flow-bracketen fyller sin funktion

Superclocked+ modellen har utrustats med detta för bättre kylning.

Av perper

Korspost är inte omtyckt!

Hur som helst. Alla kort är olika och därför är det alltid rekommenderat att klocka i små steg för att se var gränserna går. Kortet borde klara 700Mhz på core, men ta det för säkerhets skull i mindre steg.
Får själv hem ett EVGA gtx470 superclocked+ imorgon och ska se hur högt man kan komma med rimliga temperaturer! Hoppas att backplaten och high flow-bracketen fyller sin funktion!

Av perper

Blev en liten utmaning, men detta är nog bland det mest prisvärda du kan få med skärm och montering. Med lite tur kan du låsa upp processorn till en fyrkärning, och då har du väldigt mycket dator för pengarna=)

http://img820.imageshack.us/img820/1070/skrmklippx.jpg

Av perper

Har beställt ett EVGA gtx 470 superclocked+ nu, känns klockrent med den lilla extra kylningen och EVGA:s step up-erbjudande. Så om någon månad eller så kanske man har råd med ett 570/580 istället och får då fint byta=)
Förhoppningsvis säljs gamla projektorn ikväll och då införskaffas en ny så snart som möjligt. Har bestämt mig för en BenQ W600+ efter lite guidning av Ceogar=) Är överjävla taggad!

Av perper

Trevligt att höra, då kommer man ju undan lite billigare!

Var inne på Optoma hd67, men nu lutar det åt en Acer h5360 efter att ha läst runt på olika forum! Skulle ju vara trevligt att höra om det är någon som har personlig erfarenhet av någon av dem!

Av perper

720p 3D-vision, vad rekommenderas?

Har tänkt införskaffa en 720p projektor med stöd för 3D-vision för att kunna prova på 3D. Närmare bestämt en Optoma hd67. Sitter nu och funderar på vilket/vilka grafikkort jag ska välja för att få ett bra resultat.

Kommer alltså att spela i 3D i 1280x720 på projektorn,
och ibland i 2D i 1920x1080 på min datorskärm.

Sitter med ett AMD-system (x6 1055t) med ett moderkort utan stöd för SLI så jag hoppas slippa dubbla kort inledningsvis. Eventuellt uppgraderar jag i framtiden.

Sitter och funderar nu hur mycket jag måste lägga ut för att få ett bra resultat. Klarar man sig med ett gtx470 för 3d-spel i 720p, eller är det för svagt?

Alternativet är ett GTX570, som jag är medveten om presterar betydligt bättre, men kostar också ~1200kr mer, vilket svider lite. Finns väldigt ont om benchmarks i 1280x720 så jag vet inte riktigt hur mycket kraft som behövs.

Vad säger ni?

Tacksam för svar!

Edit: Bör tillägga att jag även kan tänka mig att köpa begagnat, och då kanske ett gtx480 inte är en dum idé?

Av perper

Windows live messenger tar rekordet i skumhet

Är det någon som har sett något liknande och vet vad som kan vara felet?

http://img219.imageshack.us/img219/7938/vadi0.jpg

Jag fattar verkligen ingenting^^

Har funkat felfritt tidigare, men nu fick det för sig att göra så här=) Inga problem att skriva eller så, det bara ser helt fucked up ut och är lite svårt att läsa. Håller på att backupa lite filer till externa hårddisken nu, när det är klart ska jag prova reboota och se om det hjälper.

Made my day hur som helst=)

Av perper

För bildredigering är ju en skärm med IPS-panel att föreslå då kontrasten och färgerna är betydligt bättre än de "vanliga" TN-panelerna. För spel gäller dock motsatsen då IPS ofta har större input lag. En 120hz TN-skärm är oslagbar vid spel, men tror att även en 60hz tn-skärm lämpar sig bättre än en ips-skärm. Det sistnämnda är jag inte helt säker på, så någon får gärna bekräfta eller dementera.

Det är lite av en smaksak vad man prioriterar högst. Men om din nuvarande skärm är så dålig som du beskriver den så tror jag att kontrasten och färgerna som en skärm med TN-panel erbjuder kommer att duga gott! En rekommendation om du vill ha en väldigt bra spelupplevelse är:
Benq XL2410T - Hitta lägsta pris, omdömen och information om TFT-skärmar

Bra prestanda, tyvärr prislapp därefter. Om budgeten är lägre kan du kolla in BenQ:s 24" Led-skärmar som i min mening är väldigt prisvärda. IPS-skärm är jag tyvärr för oinsatt för att rekommendera om du känner att bildredigeringen är viktigare.

Hoppas att något var till din hjälp i alla fall.

Av perper
Skrivet av Commander:

Skall det funka för spel måste du skicka enkodad signal DTS eller Dolby i en 5.1 signal för att sedan högtalarna skall kunna avkoda detta.

Det är inte många ljudkort som har denna funktion eller stödjer det.

Det visste jag inte, tackar för den infon! Tycker dock det verkar vara en ganska vanlig funktion nu när jag läser om olika ljudkort. Du kanske menade specifikt integrerade ljudkort?

Detta t.ex. verkar stödja det, eller missuppfattar jag?
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - Inet.se

Ledsen för ot.

Av perper

Som tidigare nämnt. Använd VLC, gå in i ljudinställningarna och ändra till 6-kanaligt ljud så är saken biff! Fungerar även med optisk utgång till hemmabio för mig. Dessväre lyckas jag inte konfigurera spel för detta=/

Av perper
Skrivet av AlbertMwugabi:

Åhh herregud, tack så jätte mycket, kanske blir en iPad 1 ändå. *lyfter på hatten*

Så lite så!

Är det någon som vet hur stor sannolikheten är att iPad 2 kommer att ha 4G? Den enda uppgraderingen man läst om är den extra kameran som i min mening är en ganska värdelös funktion. Om man får se lite mysiga prestandaökningar däremot kanske man kan motivera väntan=)

Av perper

Mycket stiligt! Gratulerar=)

Av perper

Grattis till ännu en välförtjänt vinst, och tackar för nya hårddisken!=)

Av perper
Skrivet av AlbertMwugabi:

Det jag hoppas på att iPad 2 har är en USB ingång, så man kan koppla in och ladda över bilderna till den från sin kamera på så sätt kan man ju även titta på bilderna i lite större format än i kameran, skulle vara helt perfekt att som accessoar i kamera väskan. Det var enda anledningen till att jag inte köpte en iPad 1.

Think again!

Apple iPad Camera Connection Kit - Apple Store (Sverige)

Av perper
Skrivet av ghettosmurfen95:

jasså? jag har kört bf2,gta iv samt alla cod på högsta inställningar och det funkar jätte bra

Nej, det har du inte. Jag orkar inte gå in på saken mer än så.

Till TS:
Skulle som någon nämnde tidigare välja ett annat grafikkort för att kunna lägga pengar på ett bättre moderkort. Försök hitta ett med Core unlocker-funktion, så kan du med lite tur låsa upp processorn till en tre- eller fyrkärnig. Om du köper ett HD5770 (Eller ett 5830 på inet med deras kampanj) får du några hundralappar över och kan köpa ett bättre mb.

Förslagsvis:
MSI 870A-G54 AM3 - Inet.se

Eller:
Gigabyte GA-870A-UD3 - Inet.se

Av perper

Grattis! Välförtjänt vinst!

Av perper

Har suttit och funderat och knåpat lite med designen nu, och konstaterat att jag kommer att byta ut avdelaren, hela 5.25-delen och övre hårddiskburen (den nedre ersätts som sagt av radiator) till egendesignade plexidelar. Har designen i princip klar och ska nu hitta någon med cnc-maskin som kan ordna delarna åt mig. Är lite för noga för att våga ge mig på saken för hand=)

Funderar om man kommer kunna få en bra look med frostat plexi, eller om jag ska måla det vitt.

Har även designat en enkel 480 (blir 480 istället för 420 som tidigare var tanken) radiatorgrill till taket. Denna ska mest troligt vara i aluminium. Bilder kommer så småningom, lite detaljer kvar fortfarande.

Av perper
Skrivet av Extrakebab:

Den suger

Kort och gott.

Den går inte att jämföra på några plan. Märkesdatorer är rent lurendrejeri i min mening. Priset gentemot prestandan är hutlöst. Om du vill ha en färdigbyggd dator så lägg till montering på inet.se, alternativt gör det själv eller be en kompis. Första datorbygget är alltid kul=)

Av perper

Tackar för dom tipsen!

De flesta av dem känner jag igen. Ska registrera mig och kika runt lite så får vi se vad jag faller för. Kommer inte börja publicera någon annanstans förrän bygget kommer igång hur som helst. Kul med lite krav också, motiverar ytterligare!

Av perper

Kul att se att det finns ett intresse! Det motiverar mig att genomföra detta på bästa sätt=)

Skrivet av sack:

| By Per, bara där ser jag potensial.

Det ger det hela en mer seriös känsla, och är ju beprövat av diverse lyckade moddare sedan tidigare

Vilka utländska forum rekommenderar ni att man publicerar en sådan här bygglogg på? När man väl bygger är det ju kul om det uppmärksammas, och om man lyckas kan det ju på olika sätt gynna framtida byggen=)