Inlägg

Inlägg som perper har skrivit i forumet
Av perper

Har också beställt av JME i helgen och ordern stod direkt efter beställningen som behandlad, så det betyder nog inte att den är packad och/eller skickad. Det känns onekligen som att de borde hinna upptäcka mailet innan de skickar paketet. Vågar dock förstås inte lova något.

Av perper
Skrivet av Greven.:

Artsy? Saknas bara ett filter från Instagram

I LOL'd!

Av perper

3DTV play fungerar med i princip alla tv-apparater som använder sig av 3D med hjälp av hdmi 1.4, så det kommer nog att funka alldeles utmärkt. Anledningen till att TV:n du kollat på inte finns med på deras lista är att den är av netonnets egna märke och därför ganska okänd.

Av perper

Lägger också min röst på aktiva närfältstudiomonitorer, svårslaget för det ändamålet tycker jag. Stereoperspektiv som är svårt att få på så kort avstånd med "vanliga" högtalare.

Av perper
Skrivet av TroNi:

Dom verkar vara lite långsamma på att skicka faktiskt. Beställde igår och den står fortfarande som varorna packas. Hade det varit Inet eller Fynda så hade grejerna redan vart halvvägs framme nu

Ja, man har blivit bortskämd med snabb frakt faktiskt. Räknade i princip med att jag skulle ha skärmarna imorgon. Står utan för stunden så jag hoppas att jag får dem innan helgen i alla fall!

Update: Fick ett mail vid 22-tiden där det stod att paketet var skickat. När jag spårade paketet visade det sig dock att det skickades redan igår och att det redan är här uppe i Umeå, så med lite tur kan jag hämta ut det imorgon ändå! Underbart i så fall!

Av perper

Beställde två stycken sådana här skärmar i helgen. Lämnar ett litet omdöme när dom har kommit! De är ännu inte skickade dock, så jag får se när dem dyker upp.

Av perper

Har upplevt liknande problem själv, då var boven i dramat en trådlös mottagare för xbox360 boven i dramat. Vilka andra enheter är inkopplade med usb?

Av perper
Skrivet av EkrJkr:

Nvidia (?) utvecklar ju en sorts fjärranslutnings-applikation till surfplattor som gör det möjligt att koppla upp sig till datorn och spela spel. Till mobiler vet jag inte om det skulle kunna funka. Det var väl något om detta på CES-sektionen dock så orkar jag inte leta upp det nu därför är kah osäker på om det gällde endast deras egna produkter eller om det ens var Nvidia -_-

Det Nvidia har gjort reklam om är Splashtop som är en applikation tillgänglig för PC, Mac, Android och iOS. Splashtop är en av många olika VNC-lösningar, men i min mening den i nuläget smidigaste av olika anledningar.

Det nya som Nvidia lägger vikt vid är den speciella versionen av Splashtop som utvecklas specifikt för deras nya Nvidia Tegra 3-processorer vilket ska innebära ännu snabbare och kraftfullare överföring. De menar att det ska gå att spela spel på pc via surfplattan, men jag tror det ska tas med en nypa salt.

Hur detta ska kunna appliceras på ett Xbox vet jag dock inte då det (såvitt jag vet) inte finns någon slags VNC-mjukvara för plattformen, och framförallt inte för Splashtop som är den enda jag har prövat som kan hantera media på ett vettigt sätt. Då film etc. i 24p. Hur kraftfull Splashtop för tegra 3 än kommer vara tror jag att den huvudsakliga begränsningen ett tag framöver kommer vara nätverkets hastighet.

Av perper

Vill bara tipsa om AKGs q460 ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=740795 ) som jag själv valde som on the go-lurar efter en del provlyssnande. Varmt ljud med fina detaljer, otroligt bekväma och snyggt diskreta. Svårt att säga då vi alla har olika preferenser, jag valde dem främst för att de har ett underhållande ljud utan alltför stort krav på källan som i mitt fall består av en SGS II. De har även inbyggd mic och kontrollknappar på sladden som funkar för iPhone och för vissa androidmodeller vilket är praktiskt när man är ute och ränner.

Av perper
Skrivet av mrqaffe:

Det är väl ingen bluff, däremot låter det skit om det är skitprylar, man behöver lägga budgeten på minst 6-7kkr för att det ska börja fungera och 10kkr för att det ska bli ok.

Tycker att det här är onödiga kommentarer i en tråd där högtalare för 800kr efterfrågas. Självklart får man bättre ljud med högtalare för 10 000, men det är ju inte ens nästan relevant för någon med den budgeten. Jag själv äger precis likadana monitorer som du, vilka går för 3000kr och som jag är helnöjd med och håller för stunden på att spara pengar för att köpa ett Dali Mentor-system i framtiden.

Håller med om att det är enorm skillnad, men som jag sa tidigare: man måste ju börja någonstans. Och att påstå att man måste upp i 10kkr-klassen för att få "ok" ljud är ju i nio fall av tio helt felaktigt.

Av perper

Tycker verkligen inte att man ska säga att allt i den prisklassen är skit. Det finns många som använder högtalare för under tusenlappen och som är helnöjda med det. Här är ett system som för den inte så kräsne duger gott för vardagsunderhållning.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=38798

Ägde dem själva under drygt 2 år och var väldigt nöjd. Inget för finlyssning men de erbjuder i många fall väldigt underhållande ljud. Har numer bytt upp mig till studiomonitorer som spelar i en helt annan liga, men man måste ju börja någonstans! Ett annat tips är att kolla runt på prisjakt och läsa andra användares omdömen. Oavsett hur subjektiva de är brukar de ofta ge en någorlunda uppfattning.

Av perper

Viktigt att skilja på in- och utgångar i det här fallet. Såvitt jag vet finns det ingen mobiltelefon med videoingångar överhuvudtaget och därför är det inte genomförbart med en kabel. Den enda (väldigt lilla) möjligheten som finns är att köra över nätverket och via dator på nåt sätt, såvida inte flashade xbox har stöd för någon typ av vnc-server. Räkna dock som sagt med en väldig fördröjning.

Av perper

Vilken uppdaterinsfrekvens använder du på skärmen? Jag använder 24Hz på min htpc och då kan man få för sig att windows och xbmc som fluter bättre i 60Hz "laggar" medan filmerna som är gjorda för 24Hz flyter på bra.

Av perper

Har vad jag kan minnas aldrig stött på ett spel som inte funkar automatiskt med den.

Av perper

Om fler undrar så kan jag varmt rekommendera Focusrite. Använder själv Saffire 6 vilket är ett av deras billigare kort och är väldigt nöjd med hur det presterar.

Av perper
Skrivet av Lasergurka:

Frågar igen

Någon nämnde att streama till en annan dator, hur gör man det?

Och finns det nått sätt att kolla om drivrutinerna till nätverket är utdaterat?
(Nätverkskortet eller vad det är som sitter i moderkortet alltså)

Det går att streama från PMS till windows media player på en PC. Se till att ha igång Servern och öppna WMP. Se till att det är korrekt inställt vad gäller mediadelning osv, så borde du se PMS som en nätverkskälla i listen till vänster. Har tyvärr inte möjlighet att prova detta själv för stunden, men prova och se om det funkar!

Ang. drivrutiner kan du gå in på moderkortstillverkarens hemsida och undersöka vad som finns i drivrutinsväg. Om det är samma version som är installerad kommer den att säga ifrån vid installation.

Av perper

Antar att detta är alldeles för Basic, men något som jag upptäckt kan visa sig på alla möjliga och omöjliga sätt är när man angett nätverket som offentligt istället för "hemnätverk" i nätverksinställningarna. Alla möjliga ologiska begränsningar infinner sig.

Av perper

Pröva ominstallera PMS för att se att du inte ändrat några inställningar av misstag. Går ju att ändra en hel del saker som påverkar bitraten, i övrigt känner jag mig lite rådlös. Kan vara brandväggs- eller nätverksrelaterat, så kolla nätverksinställningarna på sationära för att se till att allt är i sin ordning där.

Svårt att säga faktiskt =S

Av perper

Om vi snackar utseende tycker jag Nixons The Nomadic är bland de snyggaste. Dessvärre hittar jag ingen bild som gör dem rättvisa. De ser helt enkelt bättre ut i verkligheten än på bild. Relativt tungdrivna dock, så när jag skulle provlyssna fick jag inte ut tillräcklig effekt för att ge ett vettigt omdöme. Spontant kändes det som att utseende gick långt före ljud i alla fall.

http://gearpatrol.com/blog/wp-content/uploads/2009/08/nixon-noma...

Av perper

Har fått sålt grejerna jag annonserade ut nu, och kommer istället använda mig av ett Asus gtx 570 med DCII kylare. Blir till att modda pci-e slotsen för att få plats, men det hör ju till det roliga. Har också beställt 3st noiseblockerfläktar och ett radgaller till taket (fastän det inte blir radiator där, men det är ju fint med radgaller)! De grejerna kommer troligtvis på måndag, och jag kommer då att kunna så gott som färdigställa bygget, för nu. Tills dess ska jag försöka sleeva nätagget i den mån jag har sleeve.

Tråden behöver alltså inte dö ut, men det blir luft istället för vatten, och ett mer nedbantat grafikkort för att spara slantar!