Inlägg

Inlägg som sdaniel1 har skrivit i forumet
Av sdaniel1
Skrivet av WebMaximus:

Tips på bästa (enklaste) sättet att mäta sin IPD?

Har själv bara justerat in det på måfå så det känns OK men kanske borde ställa mig framför spegeln med en linjal

Be en optiker snällt eller göra en riktig undersökning. Annars är ju en linjal mot en spegel med lite maskeringstejp så har man iallfall en fingervisning.

Specsavers säger så här:
Använd en linjal och flytta 0 mm-strecket i linje med mitten av ena pupillen. Mät sedan till mitten av den andra pupillen, så får du resultatet i millimeter. Se till att du inte står i vägen för den du ska mäta på. Be dem titta rakt fram hela tiden och inte på dig när du mäter.

En tube:
https://youtu.be/sBvx_ETbkCc

En till:
https://youtu.be/DLzxrzFCyOs

Av sdaniel1

Ni som har eller har haft HP G1 så att säga. Hur har det sett ut med uppdateringar. Firmware / software, headset / wmr portalen? Och hur har ni upplevt grafik uppdateringar från både röda och gröna lagen. Upp och ner eller ständigt förbättringar?

Av sdaniel1
Skrivet av flightsim18:

Kändes som att vara vrålsugen på snacks, ha en stor skål med favoritchipsen framför sig men bara få lov äta smulorna med en pincett.

Dude! Skicka till HP. Kanske vinner nån slogan tävling för g2an 😂

För dig som älskar utmaningar! Med HP G2 blir det Antseye inte Bullseye! Tinkering and tweaking the shiet out of it may apply!
Yet the controllers...

Hatten av till er som är nöjda dock.

Ska bli kul att se den mrtv med 10 hp. G2..

Ingen som svarade btw :
Någon med låg IPD som ör nöjd? 60-63?

Av sdaniel1
Skrivet av grimpe:

För att då riskerar man att få kontot avstängt och sina inköpta spel obrukbara.

Jag kör "fake" konto. Är ju inte fake egentligen. Bara ett konto jag inte har några vänner på( bara kompisar med vr). Samt att jag har ett annat konto. Funkat bra hitintills, kan ju komma att ändra sig. Men med tanke på den diskriminerande 13 års gränsen på facebook så är det nog en del föräldrar som har konton åt sina barn. Då ska ju även dem bannas. Så tror svagt på det där med ban.. Köper också typ endast spel via steam så man inte blir låst i framtiden till ett visst ekosystem. Något enstaka Quest2 spel här och där för att nyttja friheten med sladdlöst. Tips minigolf sjukt kul.

Och när vi ändå pratar om det så har jag över 50 spel som är köpta via ikke godkända vendors och om man ska tro på allt man läser om folk som blir bannade hit och dit. Jag har inte haft några problem. Över 10 år nu. Knacka i trä 😉

Även läst att om man nu blir "bannad" så kan man skicka in bild på sig själv med köpe bevis och lite andra uppgifter för att få allt att fungera igen men då på sitt "riktiga" konto. ( Jag kan inte garantera att dessa uppgifter stämmer lika lite som att jag vet någon som faktiskt blivit bannad)

Av sdaniel1
Skrivet av DooL3Y:

Hur ser folkets leveranser ut?
På HP´s hemsida har min order stått med leverans till 21/12.
Idag har den texten försvunnit och inga pengar är dragna.

Kom och hämta min!

Av sdaniel1
Skrivet av Sienar:

De gjorde ju en rejäl uppdatering via Windows for WMR, speciellt för G2. Vet inte hur man kollar att man fått den manuellt. Men det skulle ju hjälpa just med klarhet av bilden.

Här är en artikel om den: https://www.google.com/amp/s/www.roadtovr.com/latest-windows-...

När jag först installerade g2 så gjordes någon vad jag upplevde större uppdatering av något. Det är möjligt att det var denna uppdatering.
Så jag hade aldrig problem med chromatic aberration som denna update verkade fixa och vara fokuserad på..

Offcenter blurriness är problemet

Av sdaniel1
Skrivet av Mizccc:

Det är självklart att man ska komma med synpunkter, det är ju trots allt detta ett forum är till för. Jag gillar dock inte när man som i sdaniels fall försöker dumförklara folk som är nöjda med hjälp av snorkiga kommentarer.

Jag orkar inte, Jag skapade en facebook-grupp. #Triggered
Dumförklarar endast dig om du har svårt för att jag inte gillar produkten lika mycket som du gör!

Hittade en film till er som valt att inte skicka tillbaka headsetet.
https://www.youtube.com/watch?v=qYZUMUBBbIU lite tips och macgyver för öka lite fov och göra headsetet ännu skönare.

Någon som lekt med detta?
https://steamcommunity.com/app/719950/discussions/0/327682448...
(eller applyar inte alls på G2 kanske om någon vet dvs.

Ett annat mönster jag tycker mig se för oss som gnäller och dumföklarar folk!?, när jag läser mig omkring detta ämne är att det är endast personer som har låg IPD som klagar på kass sweetspot och väldigt suddig bild i allt annat än sweetspoten
( . )v( . )

Men hur ser det ut för er? True or False ?

Av sdaniel1
Skrivet av flightsim18:

Ingen mer än jag som testade igår? I sådana fall, såg ni någon förbättring? I takt med att allt fler headsets rullas ut så hittar jag fler rapporter om dålig sweetspot. I natt skrev en användare i en facebook grupp att han hade väldigt liten sweetspot och han körde 3090 med 100% SS.

Jag vill verkligen att detta skall kunna lösas. Om man fick någon garanti att det är ett dåligt headset man fått som kan bytas ut. Men samtidigt vet jag inte om jag orkar med en sådan process. Tröstlöst om man skulle få ett nytt lika dåligt headset. Kanske bättre att lämna tillbaka det och sedan vänta ut det hela och göra ett nytt försök i vår.

Hur resonerar ni andra som har ett dåligt ex?

Den ligger I kartongen och ska åter HP. Blir oculus för min del. Det är helt enkelt för mycket som inte är bra. Pallar inte göra 500 kompromisser. Sweetspot, edge to edge, GUI, kontroller, uppdatering cykler, Steam kompatibilitet osv etc i can go on!

Skrivet av oqvist:

Tror och hoppas att när man kommer vettigt nära linserna minskar problemet drastiskt.

Har testa över 10 timmar, två datorer med olika förutsättningar. Med glasögon, utan med linser. Två polare har även testat nu och bekräftat att jag inte gnäller mer än vanligt. Som båda har VR.. med facemask och utan på full resolution och half.. Det ett bra marknadsfört headset och det är tyvärr allt. Fattar inte er som tycker det är bra. Har ni inga krav?

Av sdaniel1
Skrivet av flightsim18:

Den där var spot on. Bekräftar att det inte bara rör sig om en tillfällig batch till HP Store i Sverige...

Jag vet inte vad jag skall göra. Jag har packat ner mitt headset i kartong och fått alla uppgifter från HP om retur/återköp. Samtidigt är man ju ändå liite nyfiken på hur ett nytt headset skulle bete sig. Sannolikt samma så det är väl inte värt allt besvär. Men jag förstår inte hur vissa kan påstå edge-to-edge skärpa. Det är i min värld fullständigt obegripligt, oavsett vilken IPD man har eller hur långt in eller ut ögonen sitter. Jag har testat allt inkl tagit bort ansiktsinlägget. Det senare gav iofs en riktigt bra FOV men den sunkiga skärpan utanför absoluta mittenpunkten kvarstår. Möjligen blev det nååågot bättre men då var mina ögon så nära linserna så jag kunde känna värmen.

Om det finns en batch med dåliga linser så hoppas jag HP kammar sig och meddelar detta så man åtminstone vet hur man skall förhålla sig.

Hittade detta i min desperata situation att försöka övertyga mig själv om att jag har ett måndags ex och att headsettet faktiskt är grymt. Även om det inte hjälpte mig så kanske någon annan blir hjälpt.
https://reverb.danol.cz/category/posts/

Men jag tror tyvärr det handlar mest om att jag har för höga krav.
Samt hypen blev nog även för stor och som han säger i filmen jag länka innan så eftersom den är så skarp så syns det också så väl när den inte är skarp. Det samma med god rays då kontrasten är så bra så blir även detta ett bakslag. ett av skälen för att jag köpte var att köra virtual desktop 1440p och det är helt omöjligt att se något. Om jag ökar storleken till 175% så ser man men det är ju helt värdelöst.

Ni som har problem : https://store.steampowered.com/news/app/250820/view/449962408...
Note: Some users with NVIDIA GPUs are experiencing dropped frames with SteamVR 1.15. If you encounter this issue on a 10xx or 20xx card, consider rolling back your GPU drivers to 446.14. This resolved the issue for many people.

Av sdaniel1
Skrivet av oqvist:

Testat allt det över 5 ggr...

Bara kvar testa i annan burk för att se om den är defekt eller har kompabilitetsproblem. Men i vilket fall är den diskvalificerad.

Tråkigt som fan! en "dum" fråga: Vad har du för psu? Läst om folk som stött på problem med 650w även vissa 750w som nvidia rekommenderar som minimum. 2080ti fungerade hur bra som helst med ett 650w.. Bara en tanke.. Men att testa kortet i annan rig är en enkel och bra test metod.

här är en snubbe som förklarar en hel del grejer som jag upplevde med reverben
https://www.youtube.com/watch?v=qdvRCUyPHZc

Av sdaniel1
Skrivet av Bjebben:

Är helt ärligt blown away av hur bra bilden är. Känner inte igen det många andra går igång på här. Men beror väl kanske på vad man jämför med, jag jämför mot HTC vive och skillnaden är verkligen enorm. Är väldigt nöjd.

Htc vive är inte bra visuellt. Kan nog vara den sämsta av alla. Bra att den har base station tracking men mer än så är det inte. En tillfällig blown away kommer såklart men inte för att hpn är bra utan för att viven är dålig.

Av sdaniel1
Skrivet av flightsim18:

Haha... dom glömde att FOV i bästa fall är runt 90. Och i den ser man ca 15-20%. Resten är blur.

Alltså...det MÅSTE vara ett produktionsfel. Aldrig i helvete att dom kunde godkänna detta? Eller att hyllningskör efter hyllningskör på YT dyrkar G2:an?

Precis!!
Foven blir kanske 20% av vad som anges då det suddiga är oanvändbart, kunde lika gärna vara svart så man inte stördes av det.

Vad gör man inte för pengar som tuber eller annan köpt recension? Kan kändisar och presidenter mf hålla tyst om Epsteins child rape island kan väl detta flyga under radarn även om man skadar sitt rykte lite bara för ett par teknik nördar och entusiaster gapar och skriker?

Skrivet av Roger W:

Valve har designat linserna i G2, men det är inte samma linser som i Index, och jag tror inte Valve står för tillverkningen heller.

Om jag fattat det rätt så har linserna utvecklats tillsammans med valve, sen vart eller hur dem tillverkats är i teroin ointressant.
valv är nog bara inköpt för att bosta hypen om headsetet i sig, (spekuleringar) eller dem kanske fick någon tech som oxo använts i indexens linser. Det hjälpte iallfall inte!

Och för att förvärra saken så ser jag bara en person som påstår att det inte är så farligt. tänkar att en CNC/operatör skulle bli galen om ritningar och program riggar skulle se suddiga ut!? /poke @Pe3

Av sdaniel1
Skrivet av flightsim18:

Måste säga att jag är förvånad att inte fler än HP har jazzat upp sina headsets med högre upplösning. Quest2 är mig veterligen den enda som ligger i närheten om man bortser från nischade produkter så som XTAL.

Den som levererar ett 2x2160 headset med HPs skärpa över större delen av bilden, FOV runt 115 (riktiga 115 som mäts upp) och vettiga controllers/tracking har en solklar vinnare. Med tanke på hur många som bokat G2 så är det ju uppenbart hur svältfödd VR-marknaden är på bildkvalité som någorlunda stämmer överens med en bildskärm. Synd att Valve Index fegade ur med upplösningen.

ELLER att man mot en merkostnad kan köpa bättre linser. På tal om linser...visst är det väl Valve som tillverkat linserna i HP? Jag har alltid undrat varför en konkurrent vill göra detta. Foliehatt på...

..

Skrivet av Molotov:

Ja det är väll samma linser som Valve index om jag inte är ute och cyklar?

Dom 2 "senaste" headseten som kommit Quest 2 och G2 är ju högupplösta.
dom tidigare kom "i en annan tid". Sen är det väldigt krävande att fläska på upplösning och köra allt native och snygga inställningar i spelen.
Allt som oftast om det inte är "simpel grafik" så är det Medium/low som gäller för dom flesta.

..

Skrivet av flightsim18:

Faktiskt inte. Indexen har ju lite större FOV så gissar att den har andra linser. Plus att jag läst "nånstans" att Indexen har en annan design med två olika element, en slags "hybrid Fresnel". Den i G2:an är en traditionell Fresnel. Men jag tar inte gift på det. Bara vad jag läst.

https://www.globenewswire.com/news-release/2020/05/28/2040442...

Immersive Viewing:
• The new Valve designed lenses provide a fantastic boost in the visual experience with optics and reduced mural full RGB stripe, delivering 2K by 2K per eye. Users will be able to see text and textures more clearly, providing a better experience and increased retention. Plus, the 114-degree field of view adds to the immersive experience.

Av sdaniel1
Skrivet av WebMaximus:

Förstår vad du menar och ja, kan ha ögonen på landingsbanan och snegla ner på instrumenten framför mig och där utan problem läsa av hastighet, höjd etc. Dock blir det skarpare om jag även "hjälper till" genom att vinka ned huvudet lite mot det jag tittar på.

Skulle isf funka för mig eftersom jag inte längre har något FB-konto. Vore ju bra att kunna ha någon nytta för FB

Med mina ögon tycker jag bilden som visar G2an är märkbart skarpare men som du och många andra säger, skärpan är väldigt centrerad och mindre skoj ju länge ut i synfältet du kollar.

Blev jobbigt det här...behålla mitt G1 och sluta kolla andra headset förrän nästa generation, byta till ett G2 eller testa ett Q2. Får nog lägga lite tid på att läsa på och kolla YT-klipp etc.

Jag är verkligen ledsen att det inte ville sig. Men det är för mycket som inte är bra för min del.. jag hade kunna köpa ett jobbigt Gui WMR, lite halvkassa kontroller osv. men när inte ens bilden vill 100% kan jag inte göra annat än skicka tillbaka det.

Avgörande för min del: Det är helt enkelt för mycket som inte är bra.
Kontrollers: skön passform och layout. Väldigt dålig batteritid, ej fingertracking, ej haptic feedback, störande vibration.
Ekosystem mjukvara: föråldrad i jämförelse med oculus och dålig Mjukvaruintegration mot steam. "otalt men få updateringar i wmr"
Headset: Väldigt skönt att ha på sig. Usel edge to edge clarity, liten sweetspot, kabeln till datorn är väldig styv och oskön. kräver en dator som heter duga för att driva felfritt med max settings. priset för vad man faktiskt får.

Hoppas på DecaGear 1 eller om samsung kanske knopar ihop något. Eller om Sony överrakar när det börjar regna in ps5 cash. Meanwhile så blir det Q2 tills ban eller annat dyker up. eller INDEX 2 holy shiet!

Av sdaniel1
Skrivet av Halldin:

Läste om någon som hade framgång med att göra rent linserna (fastän den är ny, ja) med mikrofiberduk. Skadar inte att testa i alla fall.

Been there done that tyvärr. Suttit i över 5 timmar och tweakat wmr och nvidia osv, testat inställningar, lekt med IPD , putsat med en rolex fiberduk för 500 kr

Skrivet av WebMaximus:

Blev faktiskt lite sugen själv på att testa ett Oculus Quest 2 och bara skapa ett fejk-konto när det gäller FB-kravet. Inte testat något Oculus sen mitt Rift CV1. Antar dock att jag skulle bli besviken i jämförelse med mitt Reverb G1 eller finns det någon här inne som testat båda två och kan jämföra? Skulle vara rätt skönt att använda vad verkar vara lite mer av en kvalitets-produkt och även skönt att slippa allt vad WMR och SteamVR heter. Verkar dock svårt att få tag i kabeln man behöver för att ansluta till datorn. Eller funkar det även med andra kablar än Oculus egna för 999:-?

Kanske inte ett måndags-ex men ett exemplar från en tidigare batch. Vet att en av anledningarna som angavs till att headsetet blev försenat från början var att HP ville göra en del sista finjusteringar av just linserna. Vem vet...kanske HP släppte iväg även en del av de brillor som aldrig fick denna justering. För att bättre försöka möta den höga efterfrågan. Bara spekulationer naturligtvis men med tanke på hur HP överlag agerat när det gäller den här releasen är det få saker som skulle förvåna mig i nuläget.

Samma problem:
https://h30434.www3.hp.com/t5/Gaming-Accessories/Reverb-G2-ed...
kolla även Tyriel Wood film och se snabbt hur snabbt det blir suddigt.

https://us.v-cdn.net/6024342/uploads/editor/at/id40o10tv551.j...
Kolla armen och Tyota texten och stängslet. Visst det är svårt att återfånga det exakt med en kamera inne i hedsetet men det ger dock en bild på hur påtagligt det är. Det är helt enkelt för skarpt och snyggt i mitten att det andra blir skit. Kolla redan på slutet av backspelen så börjar det bluras (bli suddigt)! och det ligger nästan i Direktseendet..

Tror lätt att hp G2 är en förbättring mot hp G1 men långt ifrån så stor hypen är och tyvärr långt ifrån bra, varken för i mina ögon eller plånbok när det finns quest 2 som är nu nästan on par fast mycket enklare och inte lika suddig. Jag HATAR allt vad facebook är.

Jag stirrade mig blind på hur bra headsetet var på den lilla bildyta som var bra. Tack alla youtubers som fick betalt!

Förlåt om jag är brutalt ärlig och förstört någons dag! Men vill lyfta mina erfarenheter för att ni ska slippa drabbas av samma dystra besvikelse och bakslag som jag åkte på med mina stora förhoppningar om detta headset.

Av sdaniel1
Skrivet av Smith:

Vilken härva.
Finns det olika versioner av HP Reverb g2??
Man kan ju undra efter allt man läser. Förväntningarna är nere i källaren :-/

Tack för allas olika erfarenheter i.a.f

Dem som säger att detta är bra får antingen pengar för att säga det eller har ingen aning om då dem inte testat Oculus ekosystem eller
index eller något annat egentligen. no offence!

Jag har svårt att tro att jag fått ett måndags ex då det var så jävla snyggt och skarpt i 1/6 del av linserna men som sagt allt utanför helt oanvänbart och jag glömde säga att om det var det vitt mot svart bakgrund t.ex text eller föremål så lyser det upp över hela linsen lite som en tv som inte har local dimming:

https://www.kjell.com/globalassets/sv-se/hfd/hembio/hfd_tv_10...
Man vill att det ska se ut som det gör på bilden på höger sida men det ser ut som bilden på vänster sida. Vilket förstör alla "läskiga" spel eller när man tittar film eller bara försöker läsa något lite utan för den ytterst lilla skarpa del.

Beställde min från HP STORE.. även det = stor tabbe! även om jag iofs fått min.. men allt annat är dåligt..
Låt förväntningarna stanna i källaren så kanske, kanske ni blir nöjda.

Av sdaniel1

Nä vilken jävla dynga.. Gör er själv en tjänst and stay the F away. Jag tror att ritprogram kom på blurr effekten från detta headset!

kontrollerna: Gillar utformningen mer än Q2 som är enligt mig på tok för små.
Dem fungerade okej och är bara ett litet problem av många problem med detta headset, dem tappar tracking ganska ofta: Om man stannar med armarna längs kroppen ett tag i avslappnat läge eller om man har händerna ovanför huvudet en kortare tid. Dem slocknar även ganska fort (battery save) så man ser dem inte om man lägger ifrån sig dem. Är man inne i vevandet så är dem som sagt helt okej. Lite missar här och där men kan nog förbättras med lite uppdateringar. (om det kommer några). vibrationen är mer ett surrande ljud än en vibration.

Spelade en kväll med G2 och batterierna tog slut.. Min Q2 är det samma batterier som när jag köpte headsetet över en månad sen. och det är endast ett batteri i och dem använder IR. Så man kan spela i mörker om man så vill. G2 är väldigt känsliga i vilket ljus man spelar har jag även märkt. Edit: Batterierna jag använde = 1.6V 3000mWh Ni-Zn batterier.

headsetet testad med glasögon, linser med och utan själva masken som man sätter ansiktet i. (min IPD ligger väl inom valbar parameter)

Det är så suddigt att jag får magsår att man ens kan lansera en produkt som denna och hur i helvete folk har mage att säga att det är bra. Men visst smaken är som baken: Men om vi säger så här:

Ta två snusdosor och lägg en 10 krona på vardera dosa. Den 10 kronan representerar det ända som är bra (skarpt). Allt annat utanför den 10 krona är som en oljefläck och ju längre mot kanten desto suddigare. Det går från glasklart till oljefläck. HELT oanvändbart knappt läsbart och 10ggr värre än på g2an. På g2an så kommer det suddiga mycket längre ut. och overall mycket klarare bild över hela ytan totalt även om inte lika skarp i dem två tio kronorna jag nämnde ovan. så jag skulle säga att fov är kanske 60 om man räknar där bilden faktiskt är bra.

1/6 är grymt skarpt och bra, 1/6 är knappt godkänd 4/6 är suddigare än fläcken på fönstret i Lorry sketchen!
https://www.youtube.com/watch?v=Egxa5gYONiU

Nä usel edge to edge clarity och väldigt liten sweetspot men visst headsettet sitter bra som fan och skönt men inte helt enkelt att få det helt rätt då sweetspoten är så liten.

Nä den åker tillbaka med buller och bång köper hellre en q2 till och jaja facebook suger , fake account ftw... tråkigt som fan att denna hype skulle sluta i detta antiklimax..
Då har jag inte ens nämnt Windows mixed reality som är en helt egen finne i röven!

Skulle inte bli ett recension liknande inlägg. Men vill bara förbereda er på att inte ha höga förväntningar så slipper ni bli lika besviken som jag blev...

Testad på två system .. s1:
i5 8600K GTX980ti 32GB 3200 MHz - Half resolution
i7 9700KF RTX2080ti 16GB 3000MHz - Full resolution

Testat Vive, Rift S (mycket) och Quest 2(mycket( wired och wireless) ahh och nu HP G2.. edit123. index såklart också!
Jag skulle välja Rift S över denna. Så bekymmerfritt kontra det jag upplevt med G2an. Om jag nu inte redan ägde Q2an.
Bara gör en foliehatt och ett fake konto så är ni igång annars

Av sdaniel1
Skrivet av Aene:

Nu fungerar den igen. I alla fall för mig.

Hoppet är det sista som överger en!

Av sdaniel1
Skrivet av TKD_1337:
Skrivet av merdique:

verkar ju dock bara vara dagens deals som inte funkar i classic men det bådar inte gott.

Just a matter of time! Tror jag nu när indexering verkar vara avstängd

Av sdaniel1
Skrivet av TKD_1337:

Prisjakt är jättebra för att hålla koll på prissänkningar. Jag tål inte varken den nya sidan eller det nya filtret på Classic-versionen (måste ta det äldre filtret), dagen Classic-versionen slutar existera kommer jag nog få ge upp Prisjakt.

Och den dagen är Här!
R.I.P Prisjakt = https://classic.prisjakt.nu/tema/dagens-deals

Nu har dem slutat med classic för att man ska transcendera till den "nya"
Tack för en fin tid men nu har jag valt att gå vidare! Lycka till i framtiden mot google och CO mfl osv etc!