Inlägg

Inlägg som sdaniel1 har skrivit i forumet
Av sdaniel1

Kör med dessa:
TRUENGINE2 - reser med dessa
TRUENGINE SE - tränar med dessa, grymt case = motverkar håll 100% (sten i handen knepet) ligger som en kronjuvel i handen.
https://www.soundpeatsaudio.com/

Kör även med
KZ S1 - slit och släng
https://www.linsoul.com/
Mpow T5/ M5 slit och släng
https://www.xmpow.com/

Dessa ovan skulle jag säga är bättre än 70% av vad folk kommer rekommendera och säkert även hälften så dyra.
som tex jabbra skräp och billiga sony och philips dynga.. Ska du köra typ Sony m.fl. måste du upp över 1500kr för att det ska vara relevant.

En viktig komponent i sammanhanget är såklart: EQ = Viper4Android om du rootar annars equlizer FX. Kör du iphone så finns det säker något du kan använda eller kanske redan gör,

En ny värld:
https://www.scarbir.com/truewireless

Var så god!

Ska du babbla i telefon och skiter i ljudkvalitet utanför 250 och 8000 Hz. Så är Airpods 2, 3 eller pro bäst skulle jag säga.. Men på allt annat är dem skit. Jajaa fanboys jag bryr mig inte vad ni tycker, så ni behöver inte bry er vad jag tycker heller!

Mina öron, min åsikt - Men jag hatar taskigt ljud eller något som sitter oskönt) subjektivt såklart, Sånt är livet
edit: Glömde säga det finns inga än som kan allt! Kompromiss som gäller.

Av sdaniel1

Har den "nya" digitaliserade världen dödat fantasin att skapa något nytt? Bara massa remake this, refurbished that och nu även rekonstruktion (tack covid-19). Man bara pölsar på med re på latin fan i mig överallt! Kom igen nu! Kommer snart vara mer innovativt att leka med en pinne och ett hjul om det fortsätter så här.

Lite phantasia novus för helvete! aut mortem!

Av sdaniel1

Så sjukt jävla fult men riktigt snyggt utförande. Tur man slipper välja mellan brunt och rgb cancer när man ska göra sitt bygge.

Fan tänk när miljötänket når PC modding / entusiast industrin. Då kommer alla PC byggen se ut precis som den där.. Och du kommer vara första person att få träffa Sultan Greta överkucku. För du gjorde den första hårddisken!

Av sdaniel1
Skrivet av Trunk:

Klart de fungerar. Men det gör även en Volvo 240 och ändå vill folk ha nyare bilar.

ME1 har ganska daterad spelmekanik och grafiken var väl daterad redan när den släpptes. Alla spelen har ganska många buggar som det vore trevligt att slippa. Vissa av spelen (alla?) är snabbt ihopplockade portar från konsoller vilket gör att t.ex. mussupporten är hemsk. Vill minnas att man nästan måste ladda ner någon mod till ME2 på grund utav detta.

ME är nog de bästa spelen jag spelat och jag önskar inget mer än en påkostad remake. En simpel HD-version är inte jätteupphetsande men inget jag tackar nej till.

Och för att gå emot strömmen så vill jag bara säga: rör inte min mako, jag gillar faktiskt styrningen på den!

Edit: Däremot får de gärna minsk de hemska laddningsscenerna som är helt onödiga. Varför måste jag åka hiss i 30 sekunder när banan laddats för länge sedan?

Finns 4k texturer, enb, reshade,sweetfx och fast elevators mod. Vet inte vilka laddningstider du pratar om dock. Men jag kanske är bortskämd med bra hårdvara.

Av sdaniel1

Dem behövs inte göra re-make på, finns gott om mods, tweaks och texturer som gör dem enklare och snyggare att lira.. Det räcker.. Lägg fokus på att komma på ett spel utan microtransaktionener eller repetitiva achievements
Eller göra ett halv färdigt spel och tvinga alla köpa dlc på saker som borde ha varit med när spelet släpptes.. eller season pass. Som alla spel numera lider av.. loot chests köpa nycklar. Gör ett bra spel.. fan svårt kan det vara!

Av sdaniel1

@pacc: Ja man önskade det vore så enkelt, men bara av det enkla skälet att dem gör allt vad dem kan för att hålla isär biblioteken för kunna hålla på med denna hemska port farbrik som blivit i spelindustrin. Du inte ska kunna göra det valet som borde vara självklart. Eftersom då får du sitta med handkontroll, eller grafiska begränsningar, resolution el dylikt. Såklart man fattar att det måste finnas ett högt och ett lågt men dem håller oss verkligen till dem begränsningarna för att kunna motivera köp av olika slag. Utbud och efterfrågan brukar ju styra men här är det lite The Matrix skulle jag säga.

Det är synd. Skulle jag kunna köp ett abonnemang likt google stadia fast som fungerade och var bra. En skärm samt tangentbord och mus och få ut max så hade jag kört på det alla dagar i veckan. istället för att köpa ett modermodem, den hårdisken som brukar stå på golvet ni vet. Tror det skulle sälja mer än pc komponenter som inte håller vad dem "lovar".

Av sdaniel1

Så skönt att 2070 super är mellanklass tillsammans med 2060 super Helt ärligt borde även 2080 super också vara det då skiten inte ens klara maxa 1440p. Så vad är egentligen high end? Ett enda kort i någon skrymmande version a titan eller quadro för 20papp eller är det endast när man kör 13 kort i sli? Fan vad dem blåser oss konsumenter asså och utvecklare skapar spel för kraft som inte existerar. Hoppas terminal datorn får genomslag snar så dem kan stoppa upp sina dyra, usla jävla arkitekturer och nanometer i röven snart!

Av sdaniel1
Skrivet av vaegen:

Beyerdynamic MMX 300 II

https://www.komplett.se/product/915457/gaming/spelutrustning/...

Nöjd, men på snudd till lite för mycket noise cancelling och kanske lite för varma kuddar.

Hade lätt kört Beyerdynamic DT770 Pro 80 med boompro eller modmic 5 och köpt eller gjort något annat roligt för dem 1300 kr extra du betalade för MMX:en eller gått upp ett snäpp till TEAM TYGR.

Av sdaniel1

Skulle väl inte säga att trådlöst ljud är en fördel för ett par trådlösa lurar. Skulle där i mot bli jävligt förvånad om jag köpte ett par trådlösa hörlurar som marknadsförs som trådlösa och sen var dem inte det. Köpte dem första flight minus s och det ända jag saknar är att dem inte även kan kopplas via bluetooth 5.0 samt kunde fått vara av modell bättre plast..
Belysningen stängde jag av en gång. Dem breath lyser när dem laddar och visar färdigladdning(nya har indikation på när dem är fulladdade?

Sen kostade dem också 750kr på BF. Bytte även svett padsen mot ett par sheepskin. 7.1 är ingen fördel heller och kommer förmodligen inte bli det dem närmsta åren.

Av sdaniel1
Skrivet av Deriveh:

Hahahaha! Kul tips! Blev tipsad på Facebook om att filma baksidan, göra en gif och sen lägga den som bakgrund på skrivbordet.

Ja! Du gör inte allt det där awesomeness för att dölja bakom en skärmjävel för 10 lök (även om du förvisso målade om den också då det som är på baksidan är priceless. Om du har moduleringen kvar så kan du ju försöka göra en 3d utskrift i miniformat.
Nyckelring att ge till avundsjuka polare

Av sdaniel1

Lika snyggt som opraktiskt Men säkert ett sjuhelvetes roligt projekt. Bara att du har läder med i ekvationer är imponerande!
Andas entreprenörskap! Job well done. Tips på nästa projekt:
En periskopspegel med zoom som är vinklad åt samma håll som man tittar, så det set ut som att datorn sitter på väggen ovanför skärmen.. Annars tror väl folk att det är en Aio om dem inte ser hårddisken på golvet

Av sdaniel1
Skrivet av Ph4st:

Köpte en Oneplus 7 Pro idag på elgiganten, 8GB RAM / 256GB lagring i nebula blue. Tog man den med abbonemang från Tre i 24 mån med 15GB data för 299 kr/mån så fick man telefonen för endast 100 kr/mån extra.

Så en oneplus 7 Pro för 2400 kr kändes ju nästan för bra för att vara sant när jag köpte min 5T för mer än dubbla priset!

Så du menar alltså att påsk rean gav en rabbat från:
240kr/m för mobilen *24=5760 + abnmg 299*24 totti kostnad på 539kr/m *24= 12 936 kr
100kr/m för mobilen *24=2400 + abnmg 299*24 totti kostnad på 399kr/m *24= 9 576 kr
12 936 - 9 576 = 3360 kr rabbat?

Vilma 8GB data (sparas) 40kr*2 = 80kr +22*160 = 3520+80= 3600 kr
Vilma 18GB data (sparas) 50kr*2 = 100kr +22*220 = 4840+100 = 4 940 kr

Casha OnePlus 7 Pro (8GB RAM) 256GB = 6990 + 4840 Vimla 18 totalt 11 930 kr
Casha OnePlus 7 Pro (8GB RAM) 256GB = 6990 + Vimla 8 totalt 10 590 kr

Casha OnePlus 8 (8GB 128GB) = 7690 + vimla 8 = 11 290 kr
Casha OnePlus 8 Pro​ (8GB 128GB) 9990 + vimla 8 = 13 590 kr
Casha OnePlus 7T Pro (8GB 256GB) 7 790 + vimla 8 = 11 390 kr

Nä jag vet inte.. Blev det verkligen en bra deal.. Ja kanske.. Men jag hade inte köpt det..
Blev lite kluddigt men catch my drift!
'
Kontentan = Vänta två månader till, och köp oneplus 7 plus för ytterligare 1-2000 kr billigare. Alternativt köpa en 8 pro för 1000 -1500 kr billigare än vad den ligger nu. Så blev det du köpt inte så prisvärt på 24 månader + låst till tre en ganska imo en ganska dålig deal.

Edit * TRE låser inte mobiler och mobilen friköpt från elgiganten ej låst.. Still not good imo för att vara ett år gammal och lite till.

Av sdaniel1
Skrivet av sweisdapro:

Man ska nog kolla upp saker innan man börjar klaga dock...
Batteriet på både 8 och 8 pro är större än tex samsung, Huawei och apple.
Dessutom har de enligt alla rewies en ej certifierad ip-klassning

Funderar du på en mobil från Oneplus så tror jag generellt att mobiler från Apple, Samsung eller Huawei är mer irrelevant.
Så jag tog inte med dessa i ekvationen. Utan andra mer iögonfallande konkurenter så som Oppo,Xiaomi, Oukitel, Ulefone osv men visst Nokia producerar och säljer telefoner med debian i Indien med 500mAh batteri men det är lite besides the point.. Va inte så cynisk.

ej certifierad ip-klassning = no garanti so! Visst var det fint försök men samtidigt helt meningslöst om den inte gäller.

(Edit) fantastiskt! Den får ip klassning, jag hade gammal information (sorry) gråter ut i aftonbladet. Kanske är där dem motiverar höjningen av priset!

Av sdaniel1

Oneplus 8-serien ett steg närmare en ny tillverkare att köpa mobil ifrån..
Ser lite ut som när LG började tappa fokus efter G2-3->läderbaksida, modulär, top to bottom in 3 gen,

Dyrare, saknar fortfarande ip classning och trådlös laddning. Större men ändå 1000mAh mindre batteri än typ allt som släpps.
They really settled! Nä nu börjar nog problemen för dem om dem inte redan hade några.
säger Barbra Streisand sjunger: SOME GOOD THINGS NEVER LAST

Av sdaniel1
Av sdaniel1
Skrivet av sixten jonsson:

Köpte i lördags en sån här https://www.mediamarkt.se/sv/product/_de-longhi-magnifica-s-e...
Hittils mkt nöjd använder just nu Johan & Nyström La Bomba Espresso bönor. Någon som har koll på dom bästs inställningarna till kvarnen?
Måstr också tacka för tipsen pch hjälpen här o tråden

Mvh Sixten

Blev det något gott kaffe i påsk!? nöjd?

Av sdaniel1

Xbox one ripoff! Hoppas den är lika skön också. För dem jävla dual shock var ju ren dynga helt värdelösa. Fula och osköna. Har apple verkligen dragit nytta av sitt haptiska beteende. NEJ.... Kommer Sony göra det? NEJ... Waste of time/money and we're paying for it!

Använde vi styrplattan på dualshocken = Nej aldrig använt! Kommer vi använda den nu? Nej förmodligen inte.. Göra den större? hån mot slutanvändaren : JA!
Dålig fokus på vad som är av relevans?

Av sdaniel1

Glömde tillägga att Melitta Look 4.0 Therm är ett perfekt komplement till espresso maskinen när man vill köra på vanligt bryggkaffe.
Blir godare med bryggkaffe när man dricker det mer sällan pga espresso maskinen (tycker jag). Termosen är kanon för upphällning, värmehållning samt ingen varm platta eller ingen risk att bränna kaffet som med Moccamaster.

Ser plastig ut på bilder men är riktigt stabil, snygg och bra kvarlitet. Kanske t.o.m. bättre än deluxe versionen i stål.

Av sdaniel1
Skrivet av oakar:

Pimpa den?! Har du nån länk?

https://www.youtube.com/watch?v=4w5sjSg_FJI

https://www.ebay.co.uk/itm/402023328150
https://www.amazon.com/227431321-Stainless-Chromed-Pannarello...

Dessa är inte testade av mig, så om någon tänker fixar och trixa så gör er research först så vi vet att det passar osv.
Jag påvisar att det går att pimpa, uppgradera vissa saker..

Av sdaniel1

@sixten jonsson

Mixtra inte så föribannat som det föreslås. Utan kör sakta och metodiskt tweaka dig fram. Kör favvo bönorna (Personligen gillar jag den näst starkaste modellen av vad jag nu köper. Alltid arabica bönor inte robusta. Det starkaste blir besk till och från vet inte varför men blir ojämt resultat och jag verkar inte vara ensam med att få detta fenomen.

Bra enkel guide(nedan) för att få rätt på crema, är fan a och o asså. Sätter man den så tycker jag oftast att man får en bra espresso rakt igenom, inte för tunn eller för tjock., En kraftfull men smidig väl tempererad kopp.

Vrid på kvarnen när den maler, och max ett steg åt gången och kanske max 2 steg på hjulet för styrkan.
Jag tyckte det var enklare att få till det om man körde minst en dubbel, en enkel blir ju bara den där shot to go.

https://www.sweetmarias.com/espresso-crema.html