Inlägg

Inlägg som sdaniel1 har skrivit i forumet
Av sdaniel1

Någon som har eller haft HP reverb G1? Fick dom någon kärlek under dem tiden dem funnits. Uppdateringar som gjort mjukvaran bättre i tex tracking osv..

Man hör mycket om att Oculus rift s tracking är så jä'!+$ bra. Det är den kanske också men den var INTE bra vid release utan har förbättrats under sin livstid.. IR tracking är nog iof att föredra vill jag tro.. istället för synligt ljus tracking vilket gör trackingen mer känslig för vilken belysning man spelar i. Det är ett av skälen "jag tror" att HP reverb g2 tracking fått mycket skit. För att folk spelar med fel ljus eller lampor som försämrar tracking. Sen är det klart att wmr ligger efter Oculus och lighthouse tracking. Vill hoppas att out of sight algoritmer blir bättre med framtida uppgraderingar för det. För bästa tracking är för mig betydelselöst om det visuella är 1995. Då får det hellre va.

Eller ska man börja spara :
https://www.youtube.com/watch?v=EQP72oYkfk4

Av sdaniel1

Precis det stämmer. Sweetspot det område i mitten av linsen där din pupil måste vara för att få en tydlig bild. Att ha en större sweet spot gör det lättare att placera headsetet på ett sätt som ger dig en tydlig bild och minskar risken för suddig bild om headsetet flyttas runt i ansiktet medan du rör dig. Uttrycker mig klumpigt.. poängen jag ville medla är att om det är suddigt så suger det och är då enligt mig värdelöst. Då spelar det ingen roll hur detaljerat och snyggt något är om man ändå ska se det suddigt och desto mindre sweetspot och edge to edge desto suddigare och svårare att se saker skarpt. Och är fov även liten då så så är det som att titta genom två toarullar med gammelfarmors glassögon på sig samtidigt. Var kanske roligt på 50 talet när man lekte med hjul och pinne.

Av sdaniel1

Dem Bör väl ligga ganska så nära ändå i

HP reverb g2
2,160 × 2,160 per öga
98°/114° FOV
90Hz

Valve index
1440x1600
Valve Index Max 100°/130°
120 Hz (144hz överclockat) 130° FOV

Hp känns mer lämpat för simulatorer , racing, flygning osv.

Jag bara testat Ps4 VR, Rift S och Quest 2 så jag vet inte hur det känns med stor FOV eller 144hz än.. och vill nog inte testa heller, då kanske jag tvivlar på min HP reverb g2 som kommer idag med lite tur.

Det som jag stört mig med VR är att se pixlarna då allt blir oskarpt osnyggt och lägg till en dålig sweetspot på det så blir det fan inte bra.. (sweetspot = om man tittar runt med ögonen utan att röra huvudet så är allt annat än rakt fram typ suddigt lite som konstant motion blurr. Typ som om man har dålig syn, vilket förstör väldigt mycket och stor FOV med massa sudd kan jag vara utan. Heller mindre FOV och allt är skarpt så man faktiskt ser.

Många har sagt att även fast FOV på HP G2 inte är större än något annat headset så upplevs det större för att allt är skarpt och snyggt och det är store sweetspot.

Skulle köpt en Quest 2 men Oculus sköt sig i foten med att tvinga mig koppla skiten till ansiktsboken. NEJ TACK gillar inte tvång! Det känns så Tyskland 1942.

Av sdaniel1

Bjuder 5000 kr

Av sdaniel1
Skrivet av merdique:

Har du läst nånstans att den klassiska ska försvinna vid ett visst datum eller menar du mer generellt att den förmodligen kommer försvinna nån gång? Bävar för den dagen för jag tycker inget substitut är vettigt. Det är väl isf prisjakts mobilappar men de är ändå sämre än classic.
Pricerunner är väl ändå inte bra? Listar ju svenska och utländska ÅF på samma, på klassiska Prisjakt ligger iaf utländska ÅF under en egen flik.

Har ej läst att classic kommer förvinna men med tanke på hur dem envisas med att göra en ny layout som dem har misslyckats med nu i ca två år. Appen känns förlegad typ 2014 - 2015, men mobil versionen funkar iallfall att söka i som tur är..

Nä leva på gamla meriter är inte längre hållbart att bedriva sin verksamhet på. Se bara se på hur alla gamla jättar som blöder det sparkas hej vill och skärs ner. Vi är för "smarta" och eller ombytliga.. och annan utveckling också såklart och inte alltid så enkelt.
Men men..

Det är väl kanon att pricerunner listar allt. Jag menar, nu har ju Amazon tuffat in på svenska marknaden och många tyska och danska och ett tag till brittiska sidor som säljer prylar bra mycket billigare än våra 6 typ enda stora försäljare., grön, röd, blå, gul, rot och blåröd.. Nämner inga namn Saknar vit samt dem röda med dom roliga reklamerna. Butiksdöden 2011 & 2015.

Tror inte dem slår sitt rekord under BF i år på visningar men det kanske är mer Gretas fel än deras grafiskt undermåliga front end team

Enkelt förklarat :
Ett par hörlurar som låter grymt bra men sitter så sjukt jävla oskönt,. Det spelar ingen roll att dem låter hur bra som helst.. Sitter dem inte skönt så spelar det ingen roll hur bra dem låter. man kommer inte använda dem.

Av sdaniel1

När https://classic.prisjakt.nu förvinner så blir det R.I.P

Dem har verkligen misslyckats med nya layouten.. Och nu blir vi påtvingade skiten.. Bästa är att dem skriver att vi pantade konsumenter behöver tid att vänja oss.. Jä¤#% dumheter!

Precis som att man skulle vänja sig vid Trump.. Nä snacka om att gräva sin egen grav. Google och pricerunner.se tar mark så det visslar om det. Pricerunner börjar faktiskt få till det.

Jag tror man gjort den nya layouten för att se till att alla får inbränningar på sina skärmar så man måste köpa ny eller så kan det vara för att döda vampyrer. Det är en helt ny nivå av vit.. man blir fan synskadad..

PS. Objektiva my ass! Ni kan inte leva på det längre för det stämmer inte! Bara kolla på hur många som valt att inte vara med längre pga ert ful spel DS.

Av sdaniel1
Skrivet av Phat^Trance:

4an går ju att flasha med custom firmware så att man får ÅÄÖ (vilket jag har nu). Undrar om det går att göra liknande med 5an

Är det denna du kört? till 4:an dvs.
https://geekdoing.com/threads/mi-band-4-5-custom-font-emotico...

eller har du länk till det du körde annars?

Av sdaniel1

Konkurrens SNÄLLA! Radeon™ RX 6800 XT fool us and make-believe it's true!

Av sdaniel1

Cyberpunk 2077 försenas igen – sjösätts i december
karma is real!

Av sdaniel1
Skrivet av Jonhed:

Jag känner att jag ej vill diskutera med dig då du bara är arg över något, möjligtvis din GPU, så jag tog bort mina sista inlägg till dig. Det tjänar inget till då du bara försöker tilta mig.

Jag har sparat ihop dessa pengar länge för det blir mitt första grafikkort jag köper någonsin då jag bara hållit på med datorer i drygt 3 månader. Mamma har inget med detta att göra.
Ett fanboi har jag nog inte hunnit bli än.

Kolla testet som SweClockers kom ut med nyss.
Jag tycker 3070 verkar rätt perfekt för 1080p

Ha en bra dag!

Då är vi två! Jag tycker numera nämligen också att det är ett helt perfekt kort för dig också.

Lycka till!

Av sdaniel1
Skrivet av Jonhed:

Okej
Jag förstår att det känns drygt att ha ett 2070 i dagsläget men du får en hel del för det på marknaden. Upp emot 3800kr, så då behöver du bara lägga 2000 emellan. Bara ett tips

Varför sälja! Är helnöjd! Spelar inte så mycket och maxar allt på både min rift s och valve index och säkert snart min bokade HP reverb G2 ... Ja pengar är verkligen mitt problem.

Av sdaniel1
Skrivet av Jonhed:

Så du menar på riktigt att du med ditt 2070 kommer klara cyberpunk/far cry 6 med ray tracing på i max och ändå ligga runt 100-150fps?

Om du visar mig det när dom kommer ut så ska jag sälja kortet på marknaden

EDIT: 8K med ett 3070?? okej jag måste missat den infon

Kommer förmodligen aldrig spela varken farmög eller cyberhyped.
Men läs lite DLSS 2.0 vetja
https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/news/cyberpunk-2077-ray-...

1080p har vi bemästrat och väldigt snart även 1440p som är på gränsen nu.. 4k är påbörjat sen et tid tillbaka men inte där än..
Men fan köp!!! Det är bra för BNP:n att hushållen spenderar!

Av sdaniel1
Skrivet av Jonhed:

Vad ska bottlenecka tänker du? (Inte för att det är första gången någon säger detta men )
Jag har en överklockad i7 8700k som får 3.123 i passmark single thread, 3600mhz c15 ram och vill spela far cry 6 och cyberpunk i högsta. Vad skulle vara problemet lol?

Edit: Läste nu ditt inlägg igen och måste säga att det var väldigt roligt och originellt med minesweeper-ultra skämtet!
Nice att läsa dessa några gånger i månaden från folk som tydligen vet exakt vad jag ska göra med min dator lmao

Vad ska bottlenecka tänker du? ehh grafikkortet!

Du ska köpa ett grafikkort som i teroin ska kunna driva 8k, men det ska du driva i 1080p, visst... lite onödigt högre hz än det normala 144/165 hz. Hade du sagt 1440p, 4k eller typ VR headset hade jag nog inte sagt något.

Tänk såhär:
Det är som att köpa en Formel 1 bil med 800 hästkrafter och bara använda 300 hästkrafter för att köra den i 100 km/h när topphastigheten egentligen når upp till 380 km/h. Köp en formel 3 som täcker dina 100 km/h. Mer lämpad för endamålet. Även om 3070 kommer bli billigare än vanligt då AMD pushar med nvidia atm så känns det dyrt för 1080p

Av sdaniel1
Skrivet av Jonhed:

Jag kommer att uppgradera från en 1070 och ska köra i 1080p/240hz

Du kan nog spara 3500kr och köpa ett GTX 2070, inte ens super.. Men har du cashen att vaska i bottleneck så DO IT!
Du kanske t.o.m. blir ett hett namn i vask duellen då

Kommer själv avvakta då mitt 2070 super klarar av minesweeper i ultra!

Av sdaniel1

Nackdelar:
Märklig pack-ordning i kartongen... Asså

Är LG verkligen så hårda!!?

Nä köpta recensioner är tyvärr dynga.. soz och vad det lider så ligger dem flesta på samma nivå..
Men nu börjar det väl ändå gå långt.. Man packar up skiten en gång, är det verkligen något att gråta över?
Lägg fokus på vad som är nackdelar inte på dumheter, kära non!
Känns mer som marknadsföring av skärmen för att trigga försäljning.. trist

Av sdaniel1
Skrivet av Savage_Gray:

Vill helst inte starta en ny tråd - behöver helt enkelt tips på bra true wireless lurar.
Krav:
1. lätta med bra passform. Vill kunna ha dem i flera timmar i sträck.
2. de ska inte falla ut även om man rör på sig. Samtidigt ska de inte klämma sönder hela hörselkanalen.
3. kompatibla med android lur, samt med blåtand från PCn.
4. helt okej mikrofon, för att kunna ha ett samtal med folk.
5. bonus om de kan laddas trådlöst med QI, bonus om de har brusreducering
6. som ni ser är ljudkvalitén längst ner på listan. Komforten är a och o.

Hade jag haft apple hade valet fallit på airpods pro, men vad jag förstår funkar airpods inte alls med android telefoner.
Just nu sneglar jag på:
Jabra Elite 65t/75t
Huawei freebuds 3
Sony wf-1000m3 - för stora
Jaybird Vista - dålig mikrofon
Sennheiser momentum true wireless 2 dålig passform
Nån galaxy buds variant... Det sägs att Buds plus är mycket bra, och Buds Live kommer vara ännu bättre.

Vad föreslår ni att jag väljer och varför. Tacksam för alla tips.
Huvudfrågan är kanske följande:
Hur väljer man passform som funkar? Går det att prova sig fram? Tror inte att öppet köp/prova på gäller för in-ear lurar...

Mpow X3 snäll mot öron och plånboken!
1. subjektivt, men dem sitter snällt vs många andra jag testat. Extra stöd med pinnen så man inte behöver mosa in dem i örat för att dem ska sitta.
2. Se 1.
3. Inga konstigheter.
4. Bättre än dem flesta jag testat. Enklare ANC som ej påverkar ljudet. Vad brukar du annars ha samtal med? 😁
5. USB C. Ingen QI tyvärr.
6. Fantastiskt ljud även om det nu kom på en udda sista plats.

Annars kör airpods pro, där är ljudkvaliten på sista plats. Man missar lite funktionalitet som Andoid user men inget man dör utan. i samtal är dem överlägsna dock. Har även lite rolig anc.

Lite mer info om mpow X3 är av intresse:
https://nerdtechy.com/mpow-x3-review
https://www.scarbir.com/tws/mpow-m8-review?rq=Mpow%20x3
https://www.google.com/amp/s/www.androidcentral.com/mpow-x3-r...

Av sdaniel1
Skrivet av Noob I am:

Mina mobilbatterier fungerar helt ok efter 3 år 80% kapacitet kvar. Dock säger mitt sunda förnuftet att det inte går att jämföra en mobil med 40 gånger större kapacitet och helt olika användningsområden;) Min mobil är på 24 timmar om dygnet år efter år. Laddas några timmar därefter går den på batteri. Ett par tws ligger i skalet avstängda där de laddas ungefär 18 timmar per dag och därmed inte upplever lika många cyklar. En seriemördare av som löper fritt bland batterier är värme batterier, jag tror inte ett par tws upplever samma värme som en mobil.

Du löste:ish ekvationen! osäker om du förstod poängen dock..

Men med lite gammal hederlig läsning så trillar den garanterat ner 100%.
https://www.androidauthority.com/apple-airpods-battery-life-1...

Mer här:

https://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery#Self-discha...
*Battery life
*Degradation

Av sdaniel1
Skrivet av Noob I am:

3600 vs 1600 med ett batteri byte. Hur reflektera ni kring batterilivet i era tws?

Skrivet av hypermode:

Jaeo men det lär väl ändå vara ett bra tag tills batterierna är slitna...?

Köp inte från Apple köp från typ Webhallen, Elgiganten etc för 2600 sek.

Hur bra tycker ni mobiltelefon batterier är efter två år? Hur mycket bättre kvalitet tror ni det är vs tws batterier?
Matematik + fysik / sunt förnuft = Dem är garanterat inte värda pengarna..

Av sdaniel1
Skrivet av sweisdapro:

@sdaniel1 ser ut som om du kommer ha att göra!
Har inte fått mina än, håller tummarna för att de kommer snart!

Fick mina idag Xpods 3T samt Edifier X3.. och dra på trissor bägge är kanon. Snäppet vassare ljudbild i xpodsen men Edifiers minimalistiska snäckor sitter ju utan att dem ens känns eller syns och väldigt bra kvalitet även om lite lågt ljud generellt och bastunga som man får tune ner lite. Funkade även bra i samtal. Undrar varför Edifier inte finns hos någon svensk återförsäljare.. endast vissa högtalare eller pc ljud 2.1 typ.

Wavefun har fixat tuningen på Nya 3T så nu funkar dem out of the box även om jag alltid pillar lite för att få "mitt personliga sound"!
Synd bara att caset är fail även om det funkar att ladda budsen, man kan öppna caset och flytta en magnet om man pallar annars är det bra att dem skickar ut nya case gratis!

KZ ZSX Terminator är ju en helt ny nivå.. Skrattet i left channel i början av låten Africa med KZ Toto har aldrig låtit så klart och tydligt. Är väl kanske ingen måttstock i sig men.. Vilken separation!

*Edit, nu såg jag att du skrivit att du fått dina också @sweisdapro.. Visst dem är bra!

PS. Får ont i magen av att ni köper lurar för 900 - 2400 kr. DS.

*Edit2 ok fan jag kanske joinar er den 24 augusti = EDIFIER TWSNB2

PPS. Jag har 'Edifier R1700BT white edition.. sjukt bra ljud för pengen! DDS.

Av sdaniel1
Skrivet av TotalF:

Hoovrar med köpfingret nu. Kikar på

Jabra Elite Active 75t eller Sony WF-1000XM3?

Lutar åt Jabra mtp att de också skal användas under viss träning och jabra är IP-certifierade.

Men annars, tankar om dom? Tänkte även slökolla film o serier med dom så det får inte vara nämnvärd eftersläpning.

Tänk på detta bara innan köp! (se text nedan) Så slipper det bli en tråkig överraskning om du ändrar dig!
2020, året då det blev svårt att köpa lurar )= Personligen skulle jag vänta med dem lite dyrare tills nästa år om du inte har möjligheten att testa polarens först, Så du vet att dem passar i öronen samt och låter som du önskar..

Källa: Netonnet
I samband med utbrottet av Covid-19 har vi infört åtgärder för att minimera smittspridning.
Detta innebär bland annat att du inte kan returnera intima-, hygien- och in-earprodukter vid bruten förpackning. Detta gäller alla inköp från och med 1 Juni.

Avser en vara som med bruten förpackning inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen brutits av konsumenten. (hygienartiklar inom kropp-, tand-,hårvård och hörlurar inom kategorin in-ear och bluetooth headset)